Mobile Baby

Alan Kennedy - Feed the Cat

In dit programma “Countrymusic Round-Up” gaan we met Alan Kennedy uit Tennessee terug naar de dagen van de echte countrymuziek. Geen pop vermomd als country, zoals via veel radiostation te horen, maar werkelijke “hardcore” met een aantal Honky Tonk-songs zoals “I’m Gonna Find Someone to Feed the Cat” en “Where the Smoke Goes Up and The Money Goes Down”.

Voor een mix van bluegrass en traditionele country gaan we ook weer eens terug naar mid-jaren ’60 van de vorige eeuw voor Charlie Moore met Bill Napier & The Dixie Partners met songs van LP’s uitgebracht door het legendarische King Records en het Old Homestead Records label.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door The Karl Shiflett & Big Country Show” uit Texas met een drietal songs van hun album “Sho Nuff Country”, dat  op 3 oktober j.l. werd uitgebracht door Patuxent  Music.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng deze keer door de Americana-groep Hidden Agenda de Luxe en vervolgens uit  Zuid-Afrika Elizma Theron met de song “Huise van Glas”.

Dan gaan we weer naar de overkant van de grote plas met Lonnie Spijker, Anita Stapleton uit Nashville en Courtney Granger uit Louisiana en treden The Boxmasters uit Californie op als uitsmijter van dit programma met de song “My Dreams of Christmas”.

The Karl Shiflett & Big Country Show - Pick Me Up on Your Way Down

We begonnen “het programma “Country Music Round-Up” met de songs “Pick Me Up on Your Way Down” ,de instrumental “Blue Grass Stomp” en ook nog de song “The Waltz You saved for Me” door “The Karl Shiflett & Big Country Show”.

Deze songs staan op hun album “Sho Nuff Country!”, dat op 3 oktober j.l. werd uitgebracht door Patuxent Music.

Net als hun debuut album in 1999 en de daarop volgden vier albums nog steeds stevige bluegrass uit Texas met gitarist/zanger/schrijver Karl Shiflett en zijn vijf bandleden, die uitstekend met de snaren en achtergrondzang overweg kunnen.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking door The Karl Shiflett & Big Country Show” hier met de vermelde instrumental” “Bluegrass Stomp”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het meest opvallende van de groep is toch wel hun geluid en zang, dat kan worden aangemerkt als hedendaagse bluegrass met country & western musical invloeden.

Bij een aantal songs heb je zo nu en dan de indruk dat de bluegrass overgaat in de Texas Swing.

The Karl Shiflett & Big Country Show Line-Up

Shiflett mag dan wel een bewonderaar en volger zijn van de bluegrassstijl van Bill Monroe, zijn violist Kirk Brandenberger heeft in ieder geval veel geluisterd naar Bob Wills & His Texas Playboys, Johnny Gimble’s “World of Swing” en hun bewonderaars.

Deze spanning tussen traditionele bluegrass en “country & western” geeft de muziek van Shiflett een dynamiek, die ongewoon is in de bluegrass en daarom weer aantrekkelijk.

De groep startte in 1999 met hun eerste album met hun eigen naam uitgebracht door Rebel Records in 2002 gevolgd door het album “In Full Color” in 2003 vervolgens ook nog “Worries on My Mind” in 2010 het album “Take Me Back” met songs van o.a. Bill Monroe, Willie Nelson, Floyd Tillman, Bob Wills en Don Gibson.  En nu dus in dit programma “Countrymusic Round-Up” het album “Sho Nuff Country!” Zeer aanbevelenswaardig!

Nog even terug naar dat fraaie “live” optreden van The Karl Shiflett & Big Country Show” hier met de song “Pick Me Up on Your Way Down”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Charlie Moore & Bill Napier - Friends in Baltimore

Dan in het programma terug naar de mid-jaren ‘60 voor Charlie Moore, Bill Napier & The Dixie Partners hier met de song “Friends in Baltimore”gevolgd door “Jealous Heart”, “Next Sunday Darling Is My Birthday”en “I’ll Break Out Again Tonight.

“Friends in Baltimore” werd door Charlie Moore zelf geschreven en staat op hun album “Collectors Edition” of te wel “Een uitgave voor verzamelaars” in 1978 uitgebracht door de platenmaatschappij Old Homestead Records.

Met Charlie Moore en Bill Napier nog verder terug in de tijd met de song “Next Sunday Darling Is My Birthday” ooit geschreven door de legendariusche liedjesschrijver uit de vorige eeuw James Pritchett uit Knoxville TN, die schreef onder de naam Arthus Q. Smith en verder bekend werd door z’n songs als “I Overlooked an Orchid (While Searching For a Rose),” “If Teardrops Were Pennies,” “Sing Her A Love Song”.

De song “Next Sunday Darling Is My Birthday” werd vervolgens zeer bekend van de vertolking door Hank Williams. James Pritchett werd vervolgens ook nog eens de “road-manager van Hank Williams, maar beiden hadden een ernstig drankprobleem dat al gauw ook weer leidde tot het vertrek van Pritchett.

Ook voor de lezer van dit bericht nog even terug naar de bein jaren ’70 met Charlie Moore en Bill Napier hier met de song “No Longer a Sweetheart of Mine”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Terug naar Charlie Moore en Bill Napier, want terwijl in die tijd heel veel bluegrasszangers probeerden of ze net zo hoog konden zingen als Bill Monroe of misschien nog wel hoger zoals Hylo Brown, gaven Charlie Moore en Bill Napier er de voorkeur aan om op een comfortabele toonhoogte hun songs met veel gevoel en emotie te spelen en te zingen.

Charlie Moore hier met lead-zang op gitaar, terwijl Bill Napier eveneens op lead-gitaar met baritonzang aanwezig is. All (Towser)Elliott tevens schrijver van een aantal songs op mandoline met tenorzang met o.a. ook nog  Bill Richmond, Steve Whalen en Terry Beaucom op viool, Ron Rigsby op de banjo en Larry Jefferson op mandoline.

Charlie Moore & The Bluegrass Clodhoppers - It's All Over Now But the Crying

Zowel Charlie Moore als Bill Napier en Al Elliott hadden samen gespeeld met The Stanley Brothers. Charlie Moore en Bill Napier hebben ongeveer zo’n 10 jaar samen gewerkt en namen zo’n 108 songs op. In 1974 heeft Charlie Moore trouwens ook nog in Nederland opgetreden samen met de Nederlandse bluegrassgroep “The Bluegrass Clodhoppers” en met hen het album “T for Texas” in de Mirasound studio gemaakt dat vervolgens middels het Philips Label werd uitgebracht

Van dit laatstvermelde album kunt u nog luisteren naar Charlie Moore samen met de The Bluegrass Clodhoppers” met de song “It’s All Over Now But the Crying”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alan Kennedy - Where the Smoke Goes Up

Dan nu op naar de “Honky Tonks” en de songs “Feed the Cat”, maar de complete boodschap is eigenlijk “I’m Gonna Find Someone to Feed the Cat” en de titelsong “Mobile Baby”.

Vervolgens ook nog “Smoke Goes Up” door Alan Kennedy hier met een song, die staat op z’n album “Mobile Baby” in 2012 in eigen beheer uitgebracht. Een album met 12 fraaie traditionele Honky Tonks songs, die ik voor de liefhebbers deze muziek van harte kan aanbevelen.

Een typische song voor de kroegtijgers met als titel “Where the Smoke Goes Up and the Money Goes Down” of wel vrijvertaald “Waar de rook om hoog gaat en het geld uit jouw portemonnaire verdwijnt”.

Van deze zanger/gitarist uit Tennessee heb ik de laatste tijd niets meer gehoord en ik hoop toch werkelijk in de nabij toekomst iets meer te kunnen vertellen.

Met z’n album gaat Alan in ieder geval terug  naar de echte countrymuziek, geen pop vermomd als country, zoals we die via veel radiostation krijgen te horen, maar werkelijke “hardcore” countrymuziek.

U kunt hier ook nog even luisteren naar Alan Kennedy hier met z’n song “I’m Gonna Finde Someone to Feed the Cat”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hidden Agenda de Luxe & Carter Sampson - Hard Candy Christmas

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met als eerste de groep Hidden Agenda de Luxe hier met de song “Spin”.

Deze song staat op hun album “Pan Alley Fever” uitgebracht door Continental Record Service. Hidden Agenda DeLuxe bestaat uit singersongwriters BJ Baartmans en Eric Devries, die als sinds de jaren 1990 veelvuldig met z’n tweeën op een podium zijn te vinden .

Daarbij ook regelmatig samen met drummer Sjoerd van Bommel en bassist Gerald van Beuningen. Onder de naam Hidden Agenda Deluxe zorgen Baartmans, Devries, van Bommel en van Beuningen met de CD “Pan Alley Fever” voor een alternatief-country feestje Deluxe!

Op dit moment is de groep op tournee met “Queen of Oklahoma” Carter Sampson en de beste hedendaagse 70’s Country Rock Band: Hidden Agenda Deluxe en presenteren een heerlijk eclectische Kerstbelevenis.

Met niet alleen Americana- en (Alt)Country klassiekers als Hard Candy Christmas, Snow of Blue Christmas, maar ook met prachtige eigen nummers van BJ Baartmans, Eric Devries en Carter Sampson.

De volgende week (week 50) dus in dit programma “Countrymusic Round-Up” met songs van hun Kerst CD.

U kunt hier nog kijken en luisteren naar Cater Sampson en Hidden Agenda de Luxe hier met de song “Hard Candy Christmas” van hun fraaie Kerst-CD.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Elizma Theron - Huise van Glas

Vervolgens “Huise van Glas” door de Zuid-Afrikaanse Elizma Theron hier met een song, die staat op haar album “Boeregirl met ‘n Countryhart”, dat op 9 September j.l. werd uitgebracht door Selekt Musiek.

Een verzamelalbum bestaande uit twee CD’s, waarbij de zuid-Afrikaanse uit de provincie Noordkaap zo nu en dan ook wordt vokaal bijgestaan door de eveneens zuid-Afrikaanse zanger Ricus Nell Times, Barbara Ray en Ray Dylan.

Een album vol met “covers” van bekende countrysongs, maar ook een paar in de zuid-afrikaanse boerentaal. 

Tijd om eens kennis te maken met Elizma Theron, Ray Dylan, MoniQue en Nicolis Louw hier met de song “Kyk Diep in My Oe”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lonnie Spiker - Only a Fool Would Know

Dan nu naar voor Lonnie Spiker hier met de song “Only a Fool Would Know”, die staat op z’n album “In another Life”.

Op dit album met 13 songs met een fraaie mix van fraaie Two Step’s, Western Swing en Country music, werkt hij samen met tal van bekende countrysterren zoals Diane McCall.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog even luisteren naar Lonnie Spiker hier met de song “Only a Fool Would Know”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Anita Stapleton - Someone Had to Teach You

Vervolgens “Someone Had to Teach You” door Anita Stapleton hier met een song, die staat op haar album “A Plave in My Heart”, dat in 2015 werd uitgebracht door Anita Hit Records.

Op dit album wordt zij ook nog vokaal bijgestaan door de bekende countryzanger Gene Watson bij de song “Just Someone I Used to Know”. Fraai traditionele countrymuziek hierbij uw RTV Krimpenerwaard.

Anita Stapleton heeft trouwens onder de naam van haar echtgenoot Anita Anderson ook nog het album “The Way It Used to Be “ dat in 2006 eveneens  werd uitgebracht door Anita Hit Records.

Ook voor u nog een optreden van Anita Stapleton hier met Gene Watson met de song “Someone I Use to Know”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Courtney Granger - Back in My Arms Again

Dan nu snel door naar LaFayette het bruisende hart van de staat Lousiana voor Courtney Granger hier met de song “Back in My Bay’s Arms Again”, die staat op z’n debuut album “Beneath Still Waters” in oktober van dit jaar uitgebracht door Valcour Records.

U kunt als lezer ook eens kennismaken met Courtney Granger hier met de titelsong van z’n album “Beneath Still Waters” met een optreden tijdens de “Augusta Classic Country Week 2016” in de The Augusta Heritage Center of Davis & Elkins College in West Virginia.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Courtney Granger kende ik nog van zijn deelname aan de bekende Cajungroepen “Balfa Toujours” en “The Pine Leaf Boys”, waarvan hij op een uitstekende wijze met zijn viool en zang deel uitmaakte.

Wellicht wordt het weer eens tijd om de Cajunmuziek uit Louisiana en Mississippi onder uw aandacht te brengen.

Nog even terug in de tijd naar de schitterende filmmuziek van “La Terre Tremblante” geschreven door Dirk Powell, leider van Balfa Toujours hier met zang door o.a. Courtney Granger

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Boxmasters - My Dreams of Christmas

Dan is het nu toch wel tijd voor onze uitsmijters The Boxmasters uit Californie hier alvast met een voorproefje op de Kerst met de song “My Dreams of Christmas”.

Deze song staat op hun album “Christmas Cheer” uitgebracht door Vanguard Records.

Tot slot kunt u nog luisteren naar onze uitsmijters met de song “Slower Than Christmas”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet  middels de website van RTV Krimpenerwaard http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio ).

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Dec. 06 ‘16 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

1. The Karl Shiflett & Big Country Show   ***   Pick Me Up On Your Way Down   ***   Sho Nuff Country!   ***  Patuxent Music

2. The Karl Shiflett & Big Country Show   ***   Blue Grass Stomp   ***   Sho Nuff Country!   ***   Patuxent Music

3. The Karl Shiflett & Big Country Show   ***   The Waltz You Saved for Me   ***   Sho Nuff Country!   ***         Patuxent Music

4. Charlie Moore & Bill Napier and The Dixie Partners   ***        Friends in Baltimore   ***   Collectors Edtion   ***   Old Homestead Records

5. Charlie Moore & The Dixie Partners   ***   Jealous Heart   ***  A Tribute to Clyde Moody   ***   Old Homestead Records

6. Charlie Moore & Bill Napier and The Dixie Partners   ***   Next Sunday Is My Birthday   ***     Country Goes to Vietnam   ***        King Records

7. Charlie Moore & The Dixie Partners   ***   I’ll Break Out Again Tonight   ***  A Tribute to Clyde Moody   ***   Old Homestead Records

8. Alan Kenndy   ***   Feed the Cat   ***   Mobile Baby   ***   Alan Kennedy

9. Alan Kennedy   ***  Mobile Baby   ***   Mobile Baby   ***   Alan Kennedy

10. Alan Kennedy   *** Smoke Goes Up   ***   Mobile Baby   ***   Alan Kennedy

11. Hidden Agenda de Luxe   ***   Shine   ***   Pan Alley Fever   ***   Continental Record Service

12. Elizma Theron   *** Huise van Glas   *** Boeregirl met ‘n Countryhart   ***   Selekt Musiek

13. Lonnie Spiker   ***  Things Only a Fool Would Know   ***   In Another Life   ***   Lonnie Spiker

14. Anita Stapleton   ***   Someone Had to Teach You   ***   A Place in My Heart   ***   Anita Hit Records

15. Courtney Granger   ***   Back in My Baby’s Arms Again   ***   Beneath Still Waters   ***   Valcour Records

16. The Boxmasters   ***   My Dreams of Christmas   ***   Christmas Cheer   ***   Vanguard Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *