Medals for Mothers

Rhonda Vincent - Medals for Mothers

In het programma “Countrymusic Round-Up” van week 18 natuurlijk bijzondere aandacht voor “Moederdag”, 8 mei a.s. met een aantal fraaie songs van het verzamel-album “Mother, Queen of My Heart” door o.a. de “Austin Lounge Lizzards” en Lou Reid.

Ook aandacht voor 4 en 5 mei “Herdenken en Vieren” met o.a. “The Soldier’s Sweetheart” door Vince Gill, de Dixie Chicks met “Travelin’ Soldier” en Change of Key met hun “Scarred for Life”.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass, die deze keer o.a. wordt verzorgd door groep “Connie & Babe and the Backwood Boys” met een song van het album “Mama’s Hand”.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met uit Gouda “Change of Key” met hun speciale 4 mei song “Scarred for Life” en vervolgens ook nog Lana Wolf met de song “Dimming of the Day”.

Daarna gaan we richting  Nashville voor Dolly Parton, die tevens optreedt als uitsmijtster van dit programma met de titelsong van haar album “Better Day”.

Austin Lounge Lizzards - 40 Years Old and I'm Livin' in My Mom's Garage

We begonnen de uitzending met  “Forty Years Old & I’m Livin’ in My Mom’s Garage” of te wel “Ik ben 40 jaar en woon in de garage van m’n moeder”  door de humoristische “Austin Lounge Lizards” en dat betekent natuurlijk een groep uit Austin Texas ontstaan in de jaren 80.

“Lounge Lizards” een beetje bargoens voor jongelui, die rondhangen in bars en in de werkelijkheid zijn zij ook zo onstaan.

In diverse bars in Austin spelen voor een biertje, fooien en dergelijke met zanger/gitarist Conrad Deisler, bassist Hank Card en Tom Pittman op de banjo en pedal-steel als harde kern van de groep.

Zoals al aangekondigd vanavond in dit programma een uitgebreid eerbetoon aan “Moeder” met een bluegrass, folk en countrymuziek van het verzamel-album “Mother, Queen of my Heart” in 2002 uitgebracht door Sugar Hill records SUG CD 3948.

Een bijzonder album van Sugar Hill Records, dat allemaal songs bevat, die over “Mother” gaan en zijn verzameld van de diverse bluegrass en countryartiesten, die reeds eerder een album met hun song bij deze maatschappij hadden gemaakt.

Vervolgens ook nog “Medals for Mothers”, “medailles voor moeders” door Rhonda Vincent & The Rage, die staat op het album “Mama’s Hand”, ook al zo’n special album voor “Moederdag” in 2002 door Rounder Records uitgebracht.

Connie & Babe and the Backwood Boys - Dreaming of a Little Cabin

Een album met 19 “bluegrass” en “mountain songs” over moeder, gespeeld en gezongen door tal van bekende bluegrass coryfeen als Alison Krauss & Union Station, The Johnson Mountain Boys en James King, maar ook uit het verre verleden zoals “The Blue Sky Boys”, “The Whitstein Brothers” en “Connie Gately and Babe Lofton & the Backwoods Boys”.

Van de laatstvermelde groep in dit programma nog de song”Dreaming of a Little Cabin”, die natuurlijk ook staat op dit fraaie “moederdagalbum “Mama’s Hand”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een optreden van Rhonda Vincent and The Rage met hun eerbetoon aan “mama”, “Medals for Mothers” in de “Opera House” tijdens het “Silver Dollar City Bluegrass & BBQ Festival”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bad Livers - I'm Going'Back to Mom and Dad

We blijven nog even bij “moeders” met de groep “Bad Livers” hier met hun verzuchting “I’m Goin’ Back to Mom and Dad”.

Deze song staat op het reeds eerder vermelde album “Mother, Queen of My Heart” , terwijl van oorsprong “I’m Goin’ Back to Mom and Dad” staat op hun bijzondere album “Industry and Thrift” in 1998 eveneens uitgebracht door Sugar Hill Records.

Geen traditionele bluegrass muziek, maar hier met een eigen zienswijze uit Texas, zoals ook hiervoor in het programma door “Austin Lounge Lizzards”. De bekende steel en pedalsteel speler Lloyd Maines trad hier op als producer van het album.

Lou reid - Mom's Old Picture Book

Van het album “Mother, Queen of My Heart” ook nog Lou Reid met de song “Mom’s Old Picture Book” en deze song is door Sugar Hill gehaald van het album “When It Rains”, dat in 1991 eveneens werd uitgebracht door Sugar Hill.

Op dit album wordt Lou Reid bijgestaan door Terry Beaucom op banjo, Tony Rice op gitaar, Ricky Simpkins op viool, mandoline en gitaar en Ronnie Simpkins op de bas

Lou Reid, mandolinespeler en zanger, inmiddels met een enorme ervaring in de bluegrassmuziek en o.a. vroeger deel uit makend van “The Seldom Scene” en Doyle Lawson’s Quicksilver, is inmiddels actief met z’n eigen groep Carolina.

Johnny Cash - I Dreamed about Mama Last Night

Vervolgens als laatste bijdrage in dit programma aan “Moederdag 2016” het dramatische “I dreamed about Mamma last night” ooit geschreven door Hank Williams Sr., maar hier in een ijzersterke vertolking door Johnny Cash.

Johnny Cash begon ooit zijn carriere als countrygospelzanger en met zijn diep resonerende bariton stem gaf hij in 2001 nog een schitterende en gevoelige vertolking aan “I dreamed about Mamma last night”.

Deze  versie van de song staat op het album “Timeless” “Tijdloos” een eerbetoon aan de vader van de countrymuziek “Hank Williams” en dat in 2001 werd uitgebracht door Lost Highway UMG Recordings.

Dit is natuurlijk wel “pure drama” , maar toch ook gebaseerd op de werkelijkheid. Hopelijk kunnen veel luisteraars zich wellicht wel een moeder herinneren, die s’avonds in bed ligt te wachten tot haar kind weer veilig thuis is gekomen.

“I dreamed about Mamma last night”stond met nog een aantal andere verhalen op Hank Williams album “Beyond the sunset” in 1963 nog eens uitgebracht door MGM en in 2001 nog weer eens op CD uitgebracht.

Een album met een zeer sobere muzikale achtergrond in de vorm van een orgel, een steel-gitaar en soms niet meer dan z’n eigen gitaar. maar met ijzersterke teksten.

Natuurlijk kunt u nog luisteren naar deze bijzondere uitvoering van “I Dreamed about Mamma Last Night” door Johnny Cash.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vince Gill - Soldier's Sweet Heart

Dan nu aandacht voor een drietal toepasselijke songs voor 4 en 5 mei met als eerste Vince Gill met de song “Soldier’s Sweetheart”, een dramatische verhaal ooit geschreven door Jimmie Rogers.

Jimmie Rogers presenteerde dit lied voor het eerst tijdens “The Peer Sessions” op 4 augustus 1927 en is geschreven als troost voor Netty, de verloofde van zijn vriend Sam Williams, die sneuvelde in de nabijheid van Verdun, 6 dagen voor de wapenstilstand.

Het gaat hier dus over een drama aan het einde van de 1ste Wereldoorlog.

De versie van Vince Gill staat op het album “Orthophonic Joy—The 1927 Bristol Sessions Revisited”, een schitterend project van countryzanger/gitarist/producer en zanger Carl Jackson bestaande uit twee CD’s en die dus terug gaat naar de “Big Bang van de Countrymuziek. Het album werd in mei 2015 uitgebracht via Sony Legacy.

Voor u nog even de mogelijkheid om kennis te maken met het project “Orthophonic Joy – The 1927 Peer Sessions Revisited”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Michael Montgomery - Letters from Home

In dit programma ook nog John Michael Montgomery met de titelsong van zijn album “Letters from Home”, dat in 2004 werd uitgebracht door Warner Bros. Een lied over verstuurde brieven aan een soldaat aan het front, die hem steunen en waarbij na verloop van tijd blijkt dat z’n vader toch trots op z’n zoon is.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar John Michael Montgomery met de titelsong van zijn album “Letters from Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dixie Chicks - Travelin' Soldier

En dan “Travelin’Soldier” door de Dixie Chicks hier met het dramatische verhaal van een jonge verlegen en eenzame soldaat en een jonge serveerster, die met elkaar kennismaken, terwijl hij wacht op de bus om via California naar Vietnam te vertrekken.

Ze raken verliefd op elkaar en beloven elkaar te schrijven, maar u begrijpt wel dat het dramatisch afloopt als op een vrijdagavond bij de aanvang van een Amerikaanse voetbalwedstrijd na het zingen van het volkslied wordt gevraagd om stilte, waarbij de namen van omgekomen lokale Amerikaanse soldaten in vietnam worden opgenoemd.

De naam van de jonge soldaat wordt ook vermeld, maar niemand kende hem en er zich iets van aantrekt, behalve het jonge meisje uit het restaurant.

De fraaie protestsong, geschreven door de Texaanse singer/songwriter en countryartiest Bruce Robison, maar hier gezongen en gespeeld door de Dixie Chicks.

Deze song staat op hun album “Home”, dat in 2002 werd uitgebracht door “Open Wide/Monument/Columbia Nashville” een werkelijk schitterend album, dat in 2003 met vier Grammy Awards werd onderscheiden.

Een zeer fraaie video-clip van de Dixie Chicks hier tijdens een “live” optreden met de song “Travelin’ Soldier”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - Scarred for Life

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma en daarvoor naar de succesvolle Goudse country groep “Change of Key” met hier hun bijdrage aan de “Herdenking en viering” 4 en 5 mei a.s. met hun song “Scarred for Life”.

Marijke de Jong en Danielle Poot ( Change of Key) hier met hun zelf geschreven “Scarred for Life”, “Voor het leven getekend” een bijzondere song geschreven en op muziek gezet door Marijke de Jong en Danielle Poot over een vader, die door de gebeurtenissen in de oorlog voor altijd was beschadigd.

“Change of Key” hier met muzikale hulp van multi-instrumentalist Tim Crouch, Buddy Greene op bluesharp en Jeff Taylor op piano.

De regelmatige lezer van m’n weblog-berichten heeft deze versie wellicht al vaker gezien en gehoord, maar als eerbetoon aan alle slachtoffers van oorlogen toch nog een keer ook in dit bericht.

Gewoon doorschakelen/Just Use the Link!

Lana Wolf - Dimming of the Day

Vervolgens in het programma “Countrymusic Round-Up” ook nog de Richard Thompson “Dimming of the Day” door Lana Wolf gezongen en gespeeld.

Voor u als lezer van dit bericht kunt u ook nog kijken en luisteren naar een optreden van Bonnie Raitt samen met Richard Thompson met de song “Dimming of Day”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze song, die staat op het album “Nashville”,  dat in november 2014 officieel werd uitgebracht. 

Lana Wolf treedt ook op als samensteller en presentator van het radioprogramma “Het Uur van de Wolf”, dat iedere zaterdagochtend wordt uitgezonden via KX Radio en waarin zij country, “West Coast”, 60’s, en 70’s muziek draait.

Zij toerde in 2015 ook met veel succes een soort “Country & Western Music Show” getitel “American Country Legends” door Nederland met medewerking van o.a. Wim v.d. Vliert Johan Jansen en Ad Welten (Cash on Delivery), Joost van Es op viool en Pam McBeth op gitaar en eveneens met zang.

Lana Wolf produceerde het album samen met John Heinrich en voor de opnames reisde ze naar Nashville, waar ze een groep top muzikanten uit Nashville verzamelde voor de opnames van haar album.

U kunt ook nog even luisteren naar Lana Wolf hier met de song “Don’t Forget to Remember Me”, die eveneens staat op haar album “Nashville’.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dolly Parton - Better Day

Dan nu naar Nashville voor Dolly Parton, die tevens optreedt als uitsmijtster van het programma hier met de toepasselijke song “Better Day”.

Het is de titelsong van haar album, dat op 28 juni 2011 werd uitgebracht door haar eigen platenmaatschappij Dolly Records.

“Better Day”, haar 41ste studio-album met 12 songs van haar eigen hand en de muziek van dit album laat maar weer eens horen, dat Dolly Parton, inmiddels 70 jaar, nog steeds in staat is zeer fraaie albums te maken, mooie songs te schrijven en te zingen.

Tot slot van dit bericht kunt u als lezer nog luisteren naar Dolly Parton hier met de song “Better Day”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: mei 3 ‘16 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***  Label

1. Austin Lounge Lizzards   *** Forty Years Old and I’m Still Living in My Mom’s Garage   ***   Mother Queen of My Heart   ***        Sugar Hill Records

2. Connie & Babe and The Backwood Boys   ***   Dreaming of a Little Cabin   ***   Mamma’s Hand   ***   Rounder Records

3. Rhonda Vincent   ***               Medals For Mother   ***   Mama’s Hand   ***  Rounder Records

4. Bad Livers   ***   I’m Goin’ Back to Mom and Dad   ***   Mother Queen of My Heart   ***   Sugar Hill Records

5. Lou Reid   ***   Mom’s Old Picture Book   ***   Mother Queen of My Heart   ***   Sugar Hill Records

6. Johnny Cash   ***   I Dreamed Abouth Mama Last Night   ***   Timeless   ***   Lost Highway

7. Vince Gill   ***   The Soldier’s Sweetheart   ***   Orthophonic Joy – The 1927 Bristol Sessions Revisited   ***              Sony Legacy

8. John Michael Montgomery   ***   Letters from Home   ***   Letters from Home   ***   Warner Bros.

9. Dixie Chicks   ***   Traveling Soldier   ***   The Essential Dixie Chicks   ***   Wide Open Records

10. Change of Key   ***   Scarred for Life   ***   single   ***   Change of Key

11. Lana Wolf   ***   Dimming of the Day   ***   Nashville   ***   JL Records

12. Dolly Parton   ***   Better Days   ***   Better Days   ***   Dolly Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *