You Must Be Out of Your Mind

Billy Yates - You Must Out of Your Mind

In het programma “Countrymusic Round-Up”  bijzondere aandacht voor het album “These Old Walls” van de amerikaanse singer/songwriter en gitarist Billy Yates, die zondagmiddag, 13 april j.l. optrad in ’t Turfschip te Nieuwkoop.

Ook gaan we terug in de tijd voor de “old time ” akoestische countrymuziek van de groep “Country Ham” met Carl en Judie Pagter met hun album “Diamonds in the Rough”.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass, die deze keer wordt verzorgd door Jeff White met songs van z’n album “Right Beside You”, dat op 22 april j.l. officieel werd gepresenteerd

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met uit Brabant The Wieners met een song van hun album “Cashback” en de groep “Hidden Agenda DeLuxe” met een song van hun nieuwe album “Pan Alley Fever”.

Daarna gaan we richting  Texas voor“Lubbock or Leave It” van de “Dixie Chicks”, die op 20 april j.l. optraden in de Heineken Music Hall te Amsterdam  en vervolgens naar Nashville voor Dierks Bentley met de song “Tip It on Back”, die staat op z’n album “Home”.

En dan is het ook al weer tijd voor Blake Shelton, die optreedt als uitsmijter van het programma met z’n nieuwe single “Came Here to Forget”.

Jeff White - Right Beside You

We begonnen dit programma met de songs “The Cold Hard Facts” “Blue Trail of Sorrow”en “Another Road” door Jeff White.

Deze songs staan op z’n album “Right Beside You”, dat 22 april j.l. officieel werd gepresenteerd.

Jeff White hier op gitaar en met lead-zang op dit album en die wordt bijgestaan door tal van zeer muzikale vrienden met o.a. Charlie Cushman op de banjo
, Michael Cleveland op viool, Laura Weber Cash op Twin Fiddle, Jerry Douglas op dobro
, Barry Bales op bas, Dan Tyminski  op mandoline  en Vince Gill tenorzang.

Jeff White maakt al sedert de jaren ‘80 deel uit van de bluegrass muziek. In de begin jaren maakte hij deel uit van Alison Krauss & Union Station en nam met hen twee albums op, waarvan één

 werd onderscheiden met een Grammy Award voor “Best Bluegrass Recording”.

Daarna werkte hij veel samen met o.a. Tim O’Brien, Lyle Lovett, Patty Loveless en ook al sedert 25 jaar met Vince Gill.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en kunt u beide heren tezamen met tal van andere virtuozen nog horen en zien optreden met de song “My Walking Shoes Don’t Fit Me Any More”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Chieftains with Jeff White

Een aantal weken geleden hoorde u hem ook nog in dit programma gewijd aan St Patricks Day met een optreden samen met “The Chieftains” met hun album “Down the Old Plank Road” en trouwens ook nog met het vervolg hierop met de titel “Further Down the Old Plank Road”.

Verder werkt hij ook nog als producer voor o.a. de blinde super violist Mike Cleveland en op dit moment toert hij ook nog met “The Earls of Leicester, de  zeer succesvolle bluegrassgroep rond Jerry Douglas

Jeff White heeft tot dusver drie albums uitgebracht n.l. “The White Album” (1996), en  “The Broken Road” (1999) en sinds de vorige week z’n nieuwe album “Right Beside You”.

U kunt ook nog kijken en luisteren naar de nieuwe versie van de “Flatt & Scruggs oldtimer ” “Don’t Let Your Deal Go Down” door de “Earls of Leicester” met Jeff White op de mandoline.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Country Ham - Pig in a Pen

Dan nu naar “old-time” countrymuziek van Country Ham hier met de songs “Pig in a Pen”, “Flowers Blooming in the Wildwood” en “ Then We’ll All Sing “We Are Marching to Zion”.

Deze songs staan op hun album “Diamonds in the Rough” in 2001 in eigen beheer uitgebracht.

De groep bestaat uit Julie Pagter op de autoharp en met lead-zang, Carl Pagter op de banjo en eveneens met lead-zang, M.D. Mallory op gitaar en met zang, Joe Meadows, die in 2003 overleed, hier nog op viool, Bob White op akoestische bas, Wanda Shelton eveneens op akoestische bas en tenslotte als gast aanwezig Alan Stark op mandoline.

Carl en Judie Pagter hier als duo in hun huis met de dramatische folk-song “I Have No Mother Now”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dit album met 16 tracks heb ik een aantal jaren geleden ontvangen van mijn muziekvriend en country DJ Dick Groot van Radio Purmerend met het programma  “WL-country” en trouwens ook nog van Radio Enkhuizen met het programma “Herringtown Country” samen trouwens met een aantal collega’s, zoals Loek Lamers, Piet Huizeling, Jan Assink en Hans van der Veen.

WL-Country is in de Krimpenerward te beluisteren via de website van RTV Purmerend op de maandagavond van 20.00 tot 22.00 en Herringtown Country op de woensdagavond van 19.00-21.00.

Nog even terug naar “Country Ham” de bluegrass en ‘old time stringband” , die in de mid-jaren ‘70 werd opgericht in  Washington, D.C.

In 2006, Country Ham bestond de groep nog steeds  Judie Pagter op autohar en leadzang , Carl Pagter op de banjo met zang, Pete Vigour op gitaar en viool, Ellen Vigour op mandoline en viool, M.D. Mallory op gitaar en Wanda Shelton met zang (alle groepsleden zingen trouwens altijd mee) en waarvan de meeste in de staat Virginia wonen.

Tot dusver heeft old-time, folk en bluegrassgroep”County Ham”meer dan 15 albums uitgebracht.

Voor u ook nog een schitterende uitvoering van de “Carter Family” song “Fifty Miles of Elbow Room” door Judie Pagter fabuleus op de autoharp en zang hier samen met Joe Boucher op gitaar en James Bailey bekend van de “Country Gentlemen” in de jaren ’70 en ’80 op banjo en die zich inmiddels heeft teruggetrokken uit de muziek.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Billy Yates - Her Old Stompin' Grounds

Dan nu zoals aangekondigd Billy Yates hier met de songs “Her Old Stompin’Grounds”, “She’s Got a Heart”  en “You Must Be Out of Your Mind”.

Deze songs staan op z’n tot dus laatste album “These Old Walls”, dat op dinsdag, 13 januari 2014 werd uitgebracht door zijn eigen label “My Own Damn Record Label”. 

Een fraai album met 12 songs geschreven door verhalen verteller Billy Yates in samenwerking met een aantal andere schrijvers. 

U kunt ook even luisteren naar de titelsong van het album “These Old Walls” van Billy Yates.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 2001 nam countryzanger/schrijver en gitarist Billy Yates een behoorlijk risico, toen hij vertrok bij Columbia Records Nashville om z’n eigen platenmaatschappij M.O.D. (of te wel My Own Damn) Record label te starten.

In die tijd was het ongehoord in Music City of te wel Nashville TN, dat een artiest zo’n onderneming zou beginnen en zijn beslissing om op de independent toer te gaan was tamelijk driest aangezien er ook nog flink moest worden gewerkt aan z’n bekendheid als countryzanger. 

Maar ja Billy Yates had ook weinig zin om zijn muzikale carriere en muziekkeuze door Columbia Nashville te laten bepalen, waarop zijn muziekcontract vervolgens verbroken. 

De volgende dag begon Yates te werken aan zijn eerste “Independent” album met de titel “If I Could Go Back”, dat in 2001 werd uitgebracht en daarna zouden ernog tal van fraaie albums volgen, waaronder in 2013 “Only One George Jones”.

Billy Yates behoort tot de meest populaire Amerikaanse countryartiesten hier in Europa mede door z’n regelmatige optredens in Europa, waarbij hij vaak wordt begeleid door de Nederlandse countrygroep “Savannah”.

Deze succesvolle groep bracht in 2009 hun album “Savannah” uit, dat ook in de studio van Yates werd produceerd en uitgebracht onder het M.O.D.  Record Label

Tal van Yates’ songs zijn gebruikt en gecovered door countrysterren als Gary Allan, Tracy Lawrence, George Strait, Sara Evans en Kenny Chesney.

“These Old Walls” door Billy Yates een fraai album gevuld met schitterende traditionele countrymuziek en een “must” voor de liefhebbers van deze muziek.

Voor u ook nog de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar Billy Yates begeleid door de nederlandse groep “Savannah” met de song “Waitin’ for the World to Turn My Way” tijdens hun optreden in le Vésinet (Frankrijk) op 7 februari 2015.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma en daarvoor naar The Wieners hier met de song “Home of the Blues”.

Deze song staat op hun album “Cashback” met Dick van Altena nog als gastzanger aanwezig en dat op 9 januari j.l. werd uitgebracht door Hi Ho Silver.

The Wieners hebben sinds hun oprichting nog twee eerbetoon albums uitgebracht namelijk in 2009 “Just Like Buddy Holly” en een eerbetoon aan de Everly Brothers middels het album “Bird Dogs”.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar The Wieners samen met Dick van Altena met de “Cash” songs ‘I Still Miss Someone”, “Bonanza” en “A Thing called Love” tijdens de Johnny Cash Tribute Night” “De Melkbus”  te Dordrecht  op 3 november 2015.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Jericho Walls” door Hidden Agenda DeLuxe hier met een song, die staat op hun album “Pan Alley Fever” uitgebracht door Continental Record Service.

Hidden Agenda DeLuxe bestaat uit singersongwriters BJ Baartmans en Eric Devries, die als sinds de jaren 1990 veelvuldig met z’n tweeën op een podium zijn te vinden .

Daarbij ook regelmatig samen met drummer Sjoerd van Bommel en bassist Gerald van Beuningen. Onder de naam Hidden Agenda Deluxe zorgen Baartmans, Devries, van Bommel en van Beuningen met de CD “Pan Alley Fever” voor een alternatief-country feestje Deluxe!

Het resultaat is een album vol afwisseling, mede door de drie lead vocalisten, elk met een geheel eigen karakter en ook nog eens perfect bij elkaar passend.

Twaalf originelen van de hand van Baartmans, Devries of van Bommel en één pracht van een cover. Op de plaat en vaak ook ‘live’ nog versterkt met Hammond-organist Rob Geboers.

De groep “Hidden Agenda Deluxe” zal op 16 juli te Dordrecht optreden tijdens het  “Big Rivers Festival” .

Dit festival vindt plaats van 8 tot en met 17 juli op allerlei plekken in het centrum van Dordrecht.

U kunt in dit bericht ook nog even kijken en luisteren naar “Hidden Agenda DeLuxe” met de song “Jericho Walls”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dixie Chicks - Lubbock or Leave It

Op 19 en 20 april traden de Dixie Chicks in Holland Heineken Music Hall in Amsterdam voor een compleet uitverkocht huis.

Tja en voor degene, die dat concert hebben gemist in dit programma “Countrymusic Round-Up” nog even terug met de song “Lubbock or Leave It”.

Deze song staat op hun 7de studio album “Taking the Long Way”, dat in 2006 werd uitgebracht door Wide Open/Capitol Nashville.

De Amerikaanse countryband Dixie Chicks bestaat uit de beide oprichtsters (en zussen) Martie Erwin Maguire en Emily Erwin Robison, en leadzangeres Natalie Maines.

Dixie Chicks 1989 l.t.r. Robin Macy, Emily, Laura Lynch & Martie

De band is in 1989 opgericht in Dallas, Texas, en bestond oorspronkelijk uit vier vrouwen die bluegrass en country speelden.

Zes jaar lang traden ze op als straatmuzikanten, op bluegrassfestivals en in clubs, zonder door een platenlabel gecontracteerd te worden.

Pas toen twee van de bandleden (Robin Macy en Laura Lynch) vertrokken en de nieuwe leadzangeres, Natalie Maines, werd aangetrokken en ze hun repertoire iets aanpasten, kregen de Dixie Chicks meer succes.

Dat begon toen ze in 1998 twee hits scoorden met de singles “There’s Your Trouble” en “Wide Open Spaces”.

Supersterren, rebellen, vernieuwers, helden, boeven en moeders: in 25 jaar zijn de Dixie Chicks uitgegroeid van een countrybandje tot een fenomeen en met ruim 30 miljoen verkochte albums zijn de Dixie Chicks de grootste vrouwenband allertijden, in de Verenigde Staten.

Op naar een “live” optreden van de Dixie Chicks in januari 2007 met de song “Lubbock or Leave It”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dierks Bentley - Tip It On Back

Dierks Bentley met de song “Tip It on Back”, die staat op z’n 6de studio album “Home” in 2012 uitgebracht door Capitol Nashville. Na z’n uitstapje in 2010 met z’n album “Upon the Ridge” in de bluegrass en roots weer met medewerking van o.a. Alison Krauss, Vince Gill, Jamey Johnson, Miranda Lambert, Sonya Isaacs en Chris Stapleton, weer terug met allerlei soorten hedendaagse countrymuziek.

Voor u als lezer nog de mogelijkheid om te kijkien en luisteren naar een fraaie video-clip van Dierks Bentley met z’n song “Tip It on Back”. Stevige hedendaagse countrymuziek!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Blake Shelton - Came Here to Forget

En met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter Blake Shelton hier met de song “Came Here to Forget”, die op 8 maart j.l. als single werd uitgebracht en zal staan op z’n 10e studio album “If I’m Honest”, dat naar verwachting op 20 mei a.s. zal worden gepresenteerd.

Tot slot van dit bericht nog onze uitsmijter met z’n allernieuwste video-clip met de song “Came Here to Forget”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Apr. 26 ‘16 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

1. Jeff White   ***   The Cold Hard Facts   ***   Right Beside You   ***   Jeff White Bluegrass Records

2. Jeff White   ***   Blue Tail of Sorrow   ***   Right Beside You   ***   Jeff White Bluegrass Records

3. Jeff White   ***   Another Road   ***   Right Beside You   *** Jeff White Bluegrass Records

4. Country Ham   ***   Pig in a Pen   ***   Diamonds in the Rough   *** Country Ham CHR

5. Country Ham   ***   Flowers Blooming in the Wildwood   ***   Diamonds in the Rough   ***   Country Ham CHR

6. Country Ham   ***   The We’ll All Sing We’re Marching to Zion   ***   Diamonds in the Rough   ***   Country Ham CHR

7. Billy Yates   ***   Her Old Stompin’ Grounds   ***   These Old Walls   ***   M.O.D. Record Label

8. Billy Yates   ***    She’s Got a Heart   ***   These Old Walls   ***   M.O.D. Record Label

9. Billy Yates   ***   You Must Be Out of Your Mind   ***   These Old Walls   ***   M.O.D. Record Label

10. The Wieners   ***   Home of the Blues   ***   Cashback  ***   Hi Ho Silver

11. Eric DeVries/Hidden Agenda DeLuxe   ***  Jericho Walls   ***   Pan Alley Fever   ***   Continental Record Service

12. Dixie Chicks   ***   Lubbock or Leave It   ***   Taking the Long Way   ***   Capitol Nashville

13. Dierks Bentley   ***   Tip It on Back   ***   Home   ***   Capitol Nashville

14. Blake Shelton   ***   Came Here to Forget   ***   single   ***   Warner Bros. Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *