Ragged But Right

Jerry Garcia Acoustic Band - Ragged But Right

In het programma “Countrymusic Round-Up”  gaan we niet alleen terug in de tijd naar 1987 voor een optreden van de Jerry Garcia Acoustic Band In het Lunt-Fontanne Theater in New York City, maar ook naar een optreden van de groep “Sundy Best” in Louisville Kentucky middels hun album “It’s So Good Live”, dat op 22 april j.l. werd uitgebracht.

Ook vanavond weer eens naar Ierland voor countryzanger/gitarist  T.J. Stuart met een drietal songs van zijn album “Blowing in the Wind”.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass, die deze keer wordt verzorgd door de Canadese groep “The Spinney Brothers” met een songs van hun nieuwste album “Living the Dream”, dat op 29 april j.l. officieel werd gepresenteerd.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met uit Culemborg Eddy Gee en de titelsong van z’n nieuwe EP-album “A Happy Man” en uit Boven-Smilde Zingga met de song “Lonely Enough”.

Daarna gaan we richting  Ontario Canada voor Meghan Patrick met de titelsong van haar debuutalbum “Grace & Grit” en treedt het duo “Sundy Best” op als uitsmijter van het programma met de song “Count On Me”.

The Spinney Brothers - Lonely Lonely Bed

We begonnen het programma “Country Music Round-Up” met de songs “Lonely Lonely Bed” ,de titelsong van hun nieuwe album “Living the Dream en “Walking in the Sunshine” door The Spinney Brothers.

Deze songs staan op hun nieuwe album “Living the Dream”, dat op vrijdag, 29 april officieel werd gepresenteerd door Mountain Fever Records.

Uit de Annapolis vallei van Nova Scotia, Canada, de broers Allan Spinney op gitaar en Rick Spinney op banjo en allebei met zang traden voor het eerst in 1992 op met hun groep en vielen onmiddellijk op door hun schitterende samenzang en duidelijk herkenbare geluid.

De twee broers worden bijgestaan door Gary Dalrymple op mandoline, Terry Poirier op de staande bas en met als muzikale gasten Ron Stewart op viool en banjo en tenslotte Rob Ickes op de dobro.

Ron Stewart trad ook op als producer en geluidtechnicus in de studio van Mastertone in Grand Pre, Nova Scotia tevens de thuisbasis van The Spinney Brothers.

Sedert 1992 hebben zij 9 albums in eigen beheer uitgebracht en zijn inmiddels beloond met veel “Eastern Canadian Bluegrass” Awards,  zoals reeds drie keer gekozen tot “Vocal Group of the Year”.

The Spinney Brothers” zijn inmddels ook toegetreden tot de “Nova Scotia Music Hall of Fame”. Zij hebben inmiddels in geheel Canada opgetreden en van het zuidwesten van de VS in Californie tot het Noordoosten van de VS in Maine, waardoor je toch wel mag spreken van “Canada’s International Bluegrass Band” ,“The Spinney Brothers”.

Inmiddels is  de groep op tournee met optredens tijdens talrijke bluegrassfestivals zoals het befaamde “Silver Dollar City Bluegrass in Reeds Springs Missouri en het Cherokee Bluegrass festival in NC.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een “live” optreden van The Spinney Brothers hier met de titelsong van hun nieuwe album “Living the Dream” tijdens de “Years of Farming” Bluegrass Show in Flemingsburg, Kentucky op 1 mei j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Jerry Garcia Acoustic Band - Ragged But Right

Dan nu terug in de tijd naar 1987 en een’”live” optreden van de Jerry Garcia Acoustic Band hier met de songs “Ragged But Right” en “Drifting to Far from the Shore” een fraaie gospelsong ooit in de jaren ‘20 van de vorige eeuw geschreven door Charles W. Moody en vervolgens door tal van bekende countryartiesten gespeeld en gezongen onder wie Hank Williams, Emmylou Harris , de bluegrass groep The Seldom Scene en Vince Gill.

Deze songs staan op het album “Ragged But Right”, dat in november 2010 werd uitgebracht door Rhino Records met een “live” optreden van de Jerry Garcia Acoustic Band in het Lunt-Fontanne Theater in oktober en december 1987 in Down Town New York City.

Ook op het album “The Pizza Tapes” met 20 songs in 2000 uitgebracht Acoustic Disc doorstaat een fraaie versie van deze gospel gespeeld door de twee gitaar virtuozen Jerry Garcia met zang en Tony Rice op lead-gitaar en David Grisman op de mandoline.

Natuurlijk kunt u ook deze studio opname nog beluisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jerry garcia, Tony Rice & David Grisman - You're Drifting to Far from the Shore

De Jerry Acoustic Band bestond in 1987 uit Jerry Garcia op lead-gitaar en met zang, David Nelson van “the New Riders of the Purple Sage” eveneens op gitaar en met zang, Sandy Rothman op mandoline, dobro, banjo met zang,  John Kahn op de staande bas, Kenny Kosek op viool en David Kemper op snare drum.

Zanger/schrijver/gitarist en schilder Jerry Garcia is wellicht nog beter bekend als leider van de psychedelic muziekgroep “Grateful Dead”, maar hier dus duidelijk ook in de bluegrass en folksfeer zeker uit z’n begin periode met o.a. z’n deelname aan de bluegrassgroep “Old & In the Way” met o.a. Peter Rowan en John Kahn.

De Jerry Garcia Acoustic Band gaf in de eind jaren ‘80 een aantal concerten en waarvan in 1988 reeds het “live” album “Almost Acoustic” met de helft van de opnames werd uitgebracht met en nu dus 22 jaar later de andere helft.

“Ragged But Right” een zeer fraai album met 14 songs “live” opgenomen en waarmee u ruim een uur lang kan genieten van bijzondere vertolkingen van tal van traditionals zoals ook “Deep Elm Blues”, “Goodnight Irene” en “It’s a Long, Long Way to the Top of the World”.

Als lezer van dit bericht kunt u nog luisteren naar de titelsong van het album “Ragged But Right” hier tijdens hun optreden op 4 december 1987 in “The Wiltern Theater” te Los Angeles, CA.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

T.J. Stuart - Picture in a Frame

Dan gaan we nu naar Ierland voor fraaie traditionele countrymuziek van T.J. Stuart hier met de Alan Jackson song “Honk If Your Honkytonk” en de Moe Bandy songs  “Started Hatin’Cheatin’ Songs” en “Picture in a Frame”.

Deze songs staan op z’n album “Blowing in the Wind” uitgebracht door “All Country Music”, een muziek uitgeverij gevestigd in County Tyrone Noord-Ierland en waarbij tal van bekende Ierse artiesten, zoals Trevor Loughrey, Brenda Mulgrew, Jason McAllister, Chris McLernon, Gerry Black,  Kim Dickinson en Simon Donegan  zijn aangesloten.

U kunt ook nog even luisteren naar T.J. Stuart hier met de song “I’m Going Home to Ireland in the Spring ”, die staat op z’n album “Rosin on the Bow ”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ierse countrymuziek meestal in de sfeer van mooie ballades, weer eens in het programma “Countrymusic Round-Up”.

Als u als luisteraar van RTV Krimpenerwaard en dit programma deze muziek ook leuk vindt dan kunnen we in de toekomst natuurlijk nog wel meer van deze artiesten laten horen.

Gewoon even een berichtje naar met uw verzoek en dan komt dat best voor elkaar.

Toch ook nog even naar Moe Bandy hier tijdens een “live” optreden met z’n song “Picture in a Frame”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Eddy Gee - A Happy Man

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma en daarvoor naar Culemborg en Eddy Gee hier met de song “A Happy Man”.

Het is de  titelsong van zijn nieuwe EP “A Happy Man”, dat op 9 april j.l. officieel tijdens een feestelijke happening werd gepresenteerd in Danscentrum Van Hattem in z’n woonplaats Culemborg.

Naast optredens van Eddy zelf, was er ook nog een optreden van Shirley Ann, de leadzangeres van “The Country Wings” uit Zoetermeer, Alicia Geerlings, z’n dochter als zangeres en de uit Duitsland afkomstige countryzanger/gitarist Bronko, waarmee Eddy regelmatig optrekt om samen concerten te geven.

Er was trouwens ook nog de Duitse line-dancegroep “Thunderboots” actief op die avond.

Eddy Gee met z’n nieuwe EP “A Happy Man” met 5 fraaie songs binnenkort natuurlijk weer te verwachten hierbij “Countrymusic Round-Up”. U kunt nog even kennismaken met z’n nieuwe album middels een aantal fragmenten.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zingga - Lonely Enough

Vervolgens “Lonely Enough” hier door Zingga met een song van hun EP “Alive That’s  Good” uitgebracht door Neo Records

Zingga, de Drentsche Countryband, die in 2015 country-awards in Nederland en Duitsland won voor “Song of the year” (Song for Luc) en “Best Country Duo” hier met de  EP “Alive That’s Good”, met songs, die speelden tijdens het DCMA Award Gala en de tweede genomineerde songs.

U kunt ook al vast luisteren naar de introductie van hun nieuwe single “That’s What I Want to Say”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

https://youtu.be/Ts_vFWLu6mU

Meghan Patrich - Grace & Grit

Dan nu naar Bowmanville in Ontario Canada voor Meghan Patrick hier met de titelsong van haar debuutalbum “Grace & Grit”.

Het album werd op vrijdag, 29 april officieel werd gepresenteerd door Warner Music Canada.

Meghan werd bij het maken van dit album bijgestaan door o.a. Justin Niebank (producer o.a. ook van Vince Gill en LeAnn Rimes)  en Vince Gill.

Inmiddels is er natuurlijk ook al een dynamische video-clip van deze canadese singer/songwritster met de titelsong “Grace & Grit” beschikbaar.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sundy Best - Count on Me

Vervolgens “Count on Me” door de groep “Sundy Best” tevens onze uitsmijter van dit programma hier met de eerste song van hun schitterende live-album “It’s So Good ”, dat op 22 april j.l. werd uitgebracht door “Entertainment One Music”.

Een album met 24 tracks, allemaal opnames van hun optreden in Louisville Kentucky in oktober vorig jaar.

Geleid door zanger/gitarist Nick Jamerson en percussionist Kris Bentley hier op de cajon, bijgestaan door gitarist Stan Nickell en key-boardspeler Teddy Weckbacher met een schitterende mix van country en rock “live”.

Een van de fraaiste “live” albums, die ik dit jaar tot dusver ben tegen gekomen en zeer aanbevelenswaardig!

Tot slot van dit bericht kunt u nog luisteren en kijken naar een optreden van Sundy Best met hun “Count On Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: Mei 10 ‘16 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***  Label

1. The Spinney Brothers   ***   Lonely Lonely Bed   ***   Living the Dream   ***   Mountain Fever Records

2. The Spinney Brothers   ***   Living the Dream   ***   Living the Dream   *** Mountain Fever Records

3. The Spinney Brothers   ***   Walking in the Sunshine   ***   Living the Dream   ***   Mountain Fever Records

4. Jerry Garcia Acoustic Band   ***   Ragged But Right   ***   Ragged But Right   ***   Rhino Records

5. Jerry Garcia Acoustic Band   ***   Drifting to Far From the Shore   ***   Ragged But Right   ***   Rhino Records

6. T.J. Stuart   ***   Honk If Your Honkytonk   ***   Blowing in the Wind   ***   All Country Music

7. T.J. Stuart   ***   Started Hating Cheatin’ Songs   ***   Blowing in the Wind   ***   All Country Music

8. T.J. Stuart   ***   Picture in a Frame   ***   Blowing in the Wind   *** All Country Music

9. Eddy Gee   ***   A Happy Man   ***   A Happy Man   ***   EG Records

10. Zingga   ***   Lonely Enough   ***   Alive That’s Good!   ***    Neo Records

11. Meghan Patrick   ***   Grace & Grit   ***   Grace & Grit   ***   Warner Music Canada

12. Sundy Best   ***   Count on Me   ***   It’s So Good Live   ***   Entertainment One Music

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *