He Found Me in a Honky Tonk

Leen en Jan in de 3e opname studio RTV Krimpenerwaard.

Het programma “Countrymusic Round-Up” werd begonnen met het geluid van een passerende trein en dat was niet voor niks, want het werd een bijzondere uitzending met Leen van der Hoeven uit Gouda als gast-dj en tevens samensteller en presentator van het radioprogramma “Nashville Express”, dat wordt uitgezonden door Gouwestad Radio.

Maar zoals altijd beginnen we het programma “Countrymusic Round-Up”  met de bluegrass, die deze keer wordt verzorgd door de Texaanse singer/songwriter Robert Earl Keen met songs van z’n album “The Happy Prisoner”: The Bluegrass Sessions”.

Daarna ook nog  Feller & Hill met een tweetal songs van hun bluegrass gospelalbum “I Firmly Promise You” met schitterende samenzang en nog veel meer moois, want Leen had ook nog zijn favoriete countrysongs meegenomen.

We verkeerden voortdurend in de “Lonestar State” met allerlei traditionele countrymusici, zoals Darrell McCall, Heather Myles, Amber Digby, Leona Williams en de groep “Asleep at the Wheel”

Natuurlijk ook nog de agenda met

de countrymuziek evenementen in de regio gevolgd door  de nederlandse inbreng in het programma met de fraaie nieuwe single “Scarred for Life” van de Goudse countrygroep “Change of Key”.

Daarna weer terug naar Texas voor Kelly Spinks met z’n groep “Miles of Texas”met een song van hun album “Right Out of This World”.

Vervolgens nog terug naar Nashville voor Barry & Holly Tashian en trad Marty Stuart & His Fabulous Superlatives op als uitsmijter van het programma.

Robert Earl Keen - T for Texas

We begonnen het programma “Countrymusic Round” met de klassieker “T for Texas” ooit van Jimmie Rogers gevolgd door “Poor Ellen Smith” door Robert Earl Keen.

Deze songs staan op z’n album “Happy Prisoner : the Bluegrass Sessions”,  dat op 10 februari vorig jaar werd uitgebracht door Dualtone Records.

De Texaanse singer/songwriter Robert Earl Keen uit Austin Texas hier eens van een heel andere kant met zijn keuze uit materiaal van bluegrass iconen als Bill Monroe/Peter Rowan, Flatt & Scruggs, The Stanley Brothers en Jimmie Rogers.

Het album is geproduceerd door de bekende Texaanse pedalsteelspeler Lloyd Maines, die dat ook al deed voor het vorige album “Ready for Confetti” van de Texaanse country icoon, terwijl z’n dochter Natalie Maines, ook bekend van de Dixie Chicks,  eveneens vokale assistentie heeft verleend.

Verder ook nog een bijdrage door Lyle Lovett bij de song T for Texas en Peter Rowan, tevens schrijver van de song “Walls of Time” uit de tijd van Bill Monroe’s Bluegrass Boys en die ook nog is te horen op dit fraaie album.

Verder werkten nog mee Sara Watkins van Nickel Creek op viool, Davey Barnes op de banjo tezamen met nog een aantal gastspelers evenals trouwens de “back-up band” van Robert Earl Keen.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een “live” optreden van Robert Earl Keen hioer met z’n groep in de befaamde “Cumberland Caverns”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Heather Myles - Nashville's Gone Hollywood

En dan is tijd voor de inbreng van Leen en die heeft als eerste verrassing voor het luisterpubliek van RTV Krimpenerwaard gekozen voor Heather Myles met de song “Nashville’s Gone Hollywood”, die staat op haar album “Sweet Talk, Good Lies”.

Dit album werd in 2002 uitgebracht door Rounder Records en is haar 5e studioalbum met 13 songs, waarvan 12 door haar zelf geschreven. “Super” Honky Tonks, waarbij ook nog een duet met haar mannelijke tegenpool van het huidige Bakersfield, Dwight Yoakam.

U kunt als lezer ook nog even kijken en luisteren naar een “live” optreden van Heather Myles tijdens het “Borderline Festival 2010” hier met de song “Nashville’s Gone Hollywood”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Feller & Hill - What a Beautiful Day

Dan gaan we nu snel door naar Feller & Hill hier met de bluegrass gospelsongs “Let the Savior In” en “What a Beautiful Day”.

Deze songs staan op hun bluegrass gospelalbum “I Firmly Promise You”, dat op 24 maart vorig jaar werd uitgebracht door hun eigen label “Tommy Hillpicker Records.

De twee jonge bluegrass veteranen Tom Feller en Chris Hill hier met hun derde album en natuurlijk een beetje volgens traditie mag een bluegrass– gospel album niet ontbreken in hun muziekvoorraad.

Beiden zijn multi-instrumentalisten maar Tom meestal op de gitaar, maar hier ook op mandioline en bas en Chris op de banjo, hammond orgel en accordion net als hun vorige albums weer geassisteerd door tal top bluegrass musici onder wie de bekende IBMA Award-winnaar violist Mike Cleveland

En trouwens ook nog Steve Thomas en Jonathan Rigsby op viool, Cody Jones op de bas, Glenn Gibson op dobro evenals Tim Graves.

De gospel bluegrass komt regelmatig tevoorschijn in het programma “Countrymusic Round-Up” en Leen vertelde dat normaliter tenminste ook ééntje staat vermeld in zijn programma “Nashville Expres”, dat op de donderdagavond van 18.00-19.00 wordt uitgezonden via “Gouwestadradioook tenminste .

U kunt nog even luisteren naar zo’n bluegrass gospel door Feller & Hill hier met de song “My Lord Keeps a Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Darrell Mccall - Dreams of a Dreamer

Maar zijn bijdrage aan dit programma heeft hij beperkt tot de traditionele countrymuziek en kondigde vervolgens de Texaan Darrell McCall aan met de song “Dreams of a Dreamer”, die staat op het album “Lily Dale” ooit in 1977 op vivyl uitgebracht, maar gelukkig in 2008 opCD uitgebracht door “Heart of Texas Records”.

Grappig is nog om te vermelden, dat de titelsong van dit album wordt gezongen door Darrell McCall samen met Willie Nelson, terwijl we verderop in het programma nog konden luisteren naar een versie van deze song door Dolly Parton samen met Ray Benson met z’n groep “Asleep at the Wheel”.

Terug in de tijd naar 1987 voor een “live” optreden van darrel McCll met de song “Dreams of a Dreamer”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Asleep at the Wheel ft Brooks & Dunn - Corine, Corina

En daarom dan ook gelijk maar door met Ray Benson &  “Asleep at the Wheel” vokaal  geassisteerd door “Brooks & Dunn” met de song “Corine, Corina” en zoals reeds aangekondigd ook nog samen met Dolly Parton met “Billy Dale”.

Deze songs staan op het album “A Tribute to the Music of Bob Wills & The Texas Playboys” in 1993 uitgebracht door Capitol Records.

Een eerbetoon aan de Texaan Bob Wills, geboren in 1905  en zoon van een katoenboer en tevens  kampioen vioolspeler van Texas, die de muziek met de paplepel al naar binnenkreeg. De hele famile was betrokken bij de muziek.

In 1930 vormde hij met oa. Milton Brown de Light Crust Doughboys en speelden populaire dansmuziek, die later werd aangeduid als Western Swing.

In ‘34 vormde hij de The Playboys en speelde eerst een poosje vanuit Waco Texas en later met de Texas Playboys met Tulsa Oklahoma als basis voor een dagelijks optreden bij het radiostation KVOO, een radiostation met een uitzendvermogen van 50KW in de middengolf.

Een tijd met heel veel succes volgde met films en concerten. In 1969 beeindigde hij z’n carriere na een hersenbloeding.

Op 26 mei 1975 overleed Bob Wills op 70jarige leefijd aan longontsteking in Fort Worth TX met schat aan bekende Western Swings songs als”Tack Me Back to Tulsa” en “New San Antonio Rose” als erfenis.

Asleep at the Wheel” van oorsprong uit West Virginia, maar al sinds 1974 destijds op verzoek van Willie Nelson werkend vanuit Austin Texas onder leiding van lead-zanger Ray Benson is inmiddels in het bezit van 9 Grammy Awards en heeft meer dan 20 studioalbums uitgebracht.

Van dit album voor u ook nog de song “Billy Dale”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Amber Dighe - Close Up the Honky Tonks

Met Leen bleven nog in Texas, want tot zijn keuze voor de traditionele countrymuziek behoorde ook de jonge Texaanse singer/songwriter Amber Digby hier met de song “Close Up the Honky Tonks”, die staat op haar album “Music from the Honky Tonks”in 2005 uitgebracht door Heart of Texas Records.

Amber heeft de countrymuziek ook niet van een vreemde, want haar vader speelde meer dan 10 jaar de bas in de begeleidingsgroep van “The Coalminers Daughter” Loretta Lynn, terwijl haar oom de bekende countryzanger/schrijver/gitarist Darrell McCall natuurlijk ook zorgt voor de juiste mensen op de juiste plaats of te wel een zeer goed netwerk heeft.

Zoals gewoonlijk met Justin Trevino op rhythm gitaar, Jake Hooker op de bas; Dicky Overbey op steel gitaar & dobro; Jim Loessberg op drums; Ronnie Huckabee op piano; de bekende Bobby Flores op viool en Dave Biller op lead gitaar, terwijl Leona Williams, Justin Trevino en Amber Digby ook nog de achtergrondzang voor hun rekening namen.

Justin Trevino, die vanwege zijn blindheid door Leen werd aangeduid als de “Stevie Wonder” van de countrymuziek, trad tevens op als producer van dit album.

Voor u ook nog even de mogelijkheid om eens kennis te maken met Amber Digby hier met haar versie van de song “Close Up the Honky Tonks”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - Scarred for Life at Country Cafe Concordia Haastrecht

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma en daarvoor naar Gouda voor Change of key met de song “Scarred for Life”.

 Deze song is als single beschikbaar is en de bezoekers van hun Country Café concert op zondag, 24 april a.s. kunnen natuurlijk deze song vast wel aanschaffen.

“Scarred for Life”- “Voor het leven getekend”, een bijzonder fraaie song geschreven en op muziek gezet door Marijke de Jong en Danielle Poot en die gaat over een vader, die door de gebeurtenissen in de oorlog voor altijd was beschadigd.

“Change of Key” hier met muzikale hulp van multi-instrumentalist Tim Crouch, Buddy Greene op bluesharp en Jeff Taylor op piano.

Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht nog even luisteren naar deze bijzondere song “Scarred for Life”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Leona Williams - Yes Ma'am ( He Found Me in a Honkly Tonk)

Vervolgens gingen we terug naar Brady TX en viel de keuze (en een zeer goede mag ik wel zeggen) van Leen op Leona Williams met de song “Yes Ma’am (He Found Me in a Honky Tonk)”, die o.a. staat op haar album “Honorary Texan” in 2004 uitgebracht door “Heart of Texas Records”.

Leona Williams, die in de begin jaren ’60 begons als bassiste en achtergrondzangeres bij Loretta Lynn en in de mid-jaren ’70 deeluitmaakte als zangeres in de begeleidingsgroep van Merle Haggard, The Stranglers, en van 1978 tot 1983 zelfs getrouwd was met Merle Haggard. Leona treedt nu nog regelmatig op samen met haar zoon, Ron.

Nog terug in de tijd voor een “live” optreden van Leona Williams hier met de song “Yes Ma’am (He Found Me in a Honky Tonk).

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kelly Spinks - Wright Out of This World

Dan nu naar het hart van Texas voor Kelly Spinks samen met z’n groep “Miles of Texas” hier met de Honky Tonkers “Aint It Funny We Got Over You Know Who”, die staat op z’n album “Right Out of This World”, dat in 2014 in eigen beheer werd uitgebracht.

Kelly Spinks is geboren en opgegroeid in Mullin, Texas en dat ligt echt midden in de Lone Star State en speelt al zo’n 25 jaar als countrymuziek als zanger/violist.

Hij is trouwens als de derde generatievioolspeler en die alle kanten van de countrymuziek door en door kent en zoals de luisteraars inmiddels hebben kunnen horen.

En natuurlijk gaat het over “verloren liefdes” en “liefdesverdriet” in door neon-verlichte Honky Tonks.

We blijven nog even met Kelly Spinks in een Texas Honky Tonk met de song “Mr. Jukebox”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Barry & Holly Tashian - Fools Hall of Fame

Aansluitend nog Barry en Holly Tashian met de song “Fools Hall of Fame”, die staat op hun album “Harmony”, dat in 1997 werd uitgebracht door Rounder.

Het echtpaar Tashian is al sinds 1972 actief in de akoestische country-folk en bluegrassmuziek, schrijven zelf hun meeste songs en trouwens ook voor anderen zoals o.a. in het verleden voor Kenny Rogers, Solomon Burke, Ty England, Daniel O’Donnell, The Nashville Bluegrass Band, Roland White, Kate Brislin and Jody Stecher, Niall Toner en vele anderen.

Als duo deden ze ook mee aan tal van regelmatige shows zoals “A Prairie Home Companion” met Garrison Keillor.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog even luisteren naar het duo Barry en Holly Tashian hier met de song “Fools Hall of Fame”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Marty Stuart & His Fabulous Superlatives - Sundown in Nashville

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter en daarvoor heeft onze uitsmijter, Leen van der Hoeven van het radioprogramma “Nashville Express”, gekozen voor Marty Stuart & His Fabulous Superlaties met de song “Sundown in Nashville”, die staat op z’n album “Nashville, Vol 1 : Tear the Woodpile Down”, dat in 2012 werd uitgebracht door Sugar Hill Records.

Tot slot van dit bericht nog een “live” optreden van Marty Stuart en z’n groep hier met de song “Sundown in Nashville”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Techniocal Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

 Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Apr. 12 ‘16 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis & Leen van der Hoeven

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***   Label

1. Robert Earl Keen   ***   T for Texas   ***   Happy Prisoner   ***   Dualtone Records

2. Robert Earl Keen   ***   Poor Ellen Smith   ***   Happy Prisoner   ***   Dualtone Records

3. Heather Myles   *** Nashville’s Gone Hollywood   ***   Sweet Talk, Good Lies   ***               New Rounder Records

4. Feller & Hill   ***   Let the Savior In   ***   I Firmly Promise You   *** Tommy Hillpicker Records

5. Feller & Hill   ***   What a Beautiful Day   ***   I Firmly Promise You   ***   Tommy Hillpicker Records

6. Darrell McCall   ***    Dreams of a Dreamer   ***   Lily Dale   ***   Heart of Texas Records

7. Asleep at the Wheel ft. Brooks & Dunn   ***                Corine, Corina   ***   A Tribute to the Music of Bob Wills & The Texas Playboys   ***   Capitol Records

8. Asleep at the Wheel ft. Dolly Parton  ***   Billy Dale   ***   A Tribute to the Music of Bob Wills & The Texas Playboys   ***   Capitol Records

9. Amber Digby   ***   Close Up the Honky Tonks   ***   Music from the Honky Tonks   ***   Heart of Texas Records

10. Change of Key   ***               Scarred for Life   ***   single   ***   Change of Key

11. Leona Williams   ***   Yes Ma’am (He Found Me in a Honky Tonk)   ***   Honorary Texan   ***   Heart for Texas Records

12. Kelly Spinks & Miles of Texas   ***   Ain’t It Funny We Got Over You Know Who   ***   Right Out of this World   ***   Kelly Spinks Music

13. Barry & Holly Tashian   ***  Fools Hall of Fame   ***   Harmony   ***   Rounder Records

14. Marty Stuart & His Fabulous Superlatives   ***   Sundown in Nashville   ***   Nashville, Vol 1 : Tear the Woodpile Down   ***   Sugar Hill Records

Be There Next Week, Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *