The Shores of Jordan

Merle Haggard - If I Could Only Fly

In het programma “Countrymusic Round-Up” nog een eerbetoon aan Merle Haggard middels een drietal bijzondere songs uit zijn rijke muzikale nalatenschap.

De afgelopen twee weken toerden de Texaanse singer/songwriters Hugh en Katy Moffatt o.a. door nederland ter promotie van hun nieuwe album “Now and Then” en hiervan ook een aantal fraaie akoestische countrysongs.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass, die deze keer wordt verzorgd door de Canadese groep “The Spinney Brothers” met songs van hun album “No Borders”.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met uit Culemborg zanger/schrijver/gitarist Eddy Gee met een song van zijn nieuwe album “A happy Man” en uit Gouda “Change of Key” met hun nieuwe single “Scarred for Life”.

Daarna gaan we richting Nashville voor Dierks Bentley en treedt Faith Hill op als uitsmijtster van het programma met een song van haar album “Fireflies”.

The Spinney Brothers - I Want My Dog Back

We begonnen dit programma songs “I Want My Dog Back” , “Louisville Woman” en “I’m Not Over You” door The Spinney Brothers.

Deze songs staan op hun album “No Borders”, dat op 7 mei 2013 werd uitgebracht door Mountain Fever Records uit Willis, Virginia.

Uit de Annapolis vallei van Nova Scotia, Canada, de broers Allan Spinney op gitaar en Rick Spinney op banjo en allebei met zang traden voor het eerst in 1992 op met hun groep en vielen onmiddellijk op door hun schitterende samenzang en duidelijk herkenbare geluid.

Sedert die tijd hebben zij 8 albums in eigen beheer uitgebracht en zijn inmiddels beloond met veel “Eastern Canadian Bluegrass” Awards,  zoals reeds drie keer gekozen tot “Vocal Group of the Year”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking met een “live” optreden van The Spinney Brothers tijdens het “Bluegrass Country” programma van het radiostation WAMU in Washington DC met de song “I Want My Dog Back”.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

The Spinney Brothers” zijn inmddels ook toegetreden tot de “Nova Scotia Music Hall of Fame” en zij worden op dit album begeleid door Gary Dalrymple op mandoline, Darryl Hebb op de bas.

Zij hebben inmiddels in geheel Canada opgetreden en van het zuidwesten van de VS in Californie tot het Noordoosten van de VS in Maine, waardoor je toch wel mag spreken van “Canada’s International Bluegrass Band” ,“The Spinney Brothers”.

The Spinney Brothers - Living the Dream

Op donderdag, 21 april a.s. presenteren The Spinney Brothers tijdens een optreden in Dartmoor Nova Scotia hun nieuwe album “Living the Dream” eveneens uitgebracht door Mountain Fever Records.

Daarna gaat de groep op tournee door Nova Scotia en de overige provincies van Canada om hun nieuwe album te promoten en binnenkort hoop ik natuurlijk ook songs van “Living the Dream” in dit programma te kunnen presenteren.

Ook nog even The Spinney Brothers met de song “Proud to Be Your Dad” tijdens een in het programma “Music City Roots” in The Factory te Nashville TN op 22 april 2015.
Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hugh & katy Moffatt - Never Say Never

Dan nu naar de akoestische countrymuziek door Hugh & Katy Moffatt hier met hun versie van “Ashes of Love” en vervolgens ook nog “Never Say Never” en “Makes Me Wonder If I Ever Said Goodbye” Deze songs staan op hun album “Now and Then” zeer recent uitgebracht doort SOHL Music.

Broer en zus, Hugh en Katy Moffatt, beiden afkomstig uit Fort Worth Texas waren in maart en april op tournee door Zwitserland en Duitsland met ook een aantal concerten in Nederland, waaronder o.a. op zaterdag, 16 april in ‘t Zwaantje Lichtenvoorde en zondag,17 april in Cafe de Vriendschap in Wadway in de buurt van Hoorn voor een zeer enthousiast publiek.

En als ik deze twee plaatsen vermeld dan betekent dat automatisch schitterende “countryfolk-muziek” voor de liefhebbers.

Katy, de jongere zuster van zanger/schrijver Hugh Moffatt, is nooit echt doorgebroken in de countrymuziek, maar heeft wel veel fans in de rootsmuziek en veel respect van critici voor haar mix van country, folk, blues en pop muziek.

Reeds in 1976 bracht zij haar eerste twee albums “Katy” en “Walkin’ On the Moon” via Philo uit gevolgd door talrijke fraaie albums

In Nederland is zij ook een graag geziene gast in de akoestische countrymuziek en dat geldt trouwens ook voor haar broer Hugh, waarvan in 1992 tijdens z’n optreden in Wognum ook middels Strictly Country Records het album “The Wognum Sessions” werd geproduceerd en uitgebracht.

Hugh & katy Moffat - Dance Me Outside

In 1992 brachten broer en zus via Philo het album “Dance Me Outside”uit  en nu dus Hugh & Katy Moffat hier weer eens met een gezamenlijk album “Now and Then” deze keer met tal “covers” van bekende songs zoals “Ashes of Love” van Johnny & Jack Anglin en Jimmie Wright en “SinCity” van Chris Hillman en Gram Parsons.

Voor u als lezer nog even de mogelijkheid te kijken en te luisteren naar Hugh en Katy Moffatt hier met de song “Never Say Never” hier tijdens een “live” optreden in “Haus der Kultur” in Waldkraiburg (Beieren) op 8 april j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Merle haggard - Shores of Jordan

Dan nu snel door naar het aangekondigde eerbetoon aan Merle Haggard hier met de Iris DeMent song “Shores of Jordan”, die staat op het album “Cabin in the Hills”, dat in 1999 in eigen beheer via z’n label Hag Records Inc. werd uitgebracht.

Op dit album wordt Merle vokaal bijgestaan door z’n ex-echtgenote Bonnie Owens met wie hij in 1964 z’, tweede hitsingle “Just Between the Two of Us” had, z’n vrouw Theresa Lane Haggard en Porter Wagoner  met vervolgens o.a. Red Volkaert op gitaar, Norm Hamlet op dobro en Abe Manuel Jr. op gitaar en harmonica.

Merle Haggard - It Makes No Difference Now

Vervolgens ook nog  Merle Haggard met de song “”, die staat op het album “The Peer Sessions”, dat in 2002 werd uitgebracht door Audium Entertainment en “If I Could Only Fly” hier met de versie, die staat op het album met deze titel in 2000 uitgebracht door Epitaph.

Natuurlijk kunt u nog even luisteren naar Merle Haggard middels een slide-show met de song “It Makes No Difference Now”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Op 5 april had ik de twee super senioren van de outlaw countrymuziek , Willie Nelson en Merle Haggard in het programma “Countrymusic Round-Up en toen vertelde ik dat Merle Haggard was getroffen door een dubbele longontsteking en waarvan hij eigenlijk niet goed herstelde.

Z’n zoon Ben had hem gevraagd te stoppen met optredens, maar Merle wilde en kon niet zo verklaarde hij.

Op woensdagmiddag, 6 april overleed Merle Haggard op z’n 79ste verjaardag in z’n huis in San Joaquin Valley, California.

De carriere van Merle Haggard begon eigenlijk in de gevangenis San Quentin als lid van de San Quentins country band, nadat hij voor talrijke vergrijpen zoals inbraak en diefstal was veroordeeld.

In 1960 werd hij voorwaardelijk vrijgelaten en zag kans om z’n carriere als countryzanger/schrijver te starten met behulp van o.a. Liz Anderson, die de op z’n lijf geschreven song “I’m a Lonesome Fugitive” voor hem schreef en z’n eerste nr.1 hit werd.

Tal van bekende songs zoals “Mama Tried”, “the Bottle Let me Down”, “Sing Me Back Home”, Okie from Muskogee”, “I Just Stay Here and Drink” en “Are the Good Times Really Over (I Wish A Buck Was Still Silver)” heeft u waarschijnlijk in een aantal countrymuziekprogramma’s  kunnnen beluisteren.

Merle haggard - If I Could Fly

Talrijke fraaie albums zijn in de loop van de jaren van Merle Haggard uitgebracht en waarmee je ook heel veel programma’s helemaal kunt vullen, maar in dit programma heb ik dus een keuze gemaakt uit bijzondere albums, zoals ook het album “Cabin in the Hills” met de gospel-countrysong “Shores of Jordan” , “The Peer Sessions” en “If I Could Only Fly”.

Tot zover het eerbetoon aan Merle Haggard, wiens muziek we best nog wel vaak in dit programma “Countrymusic Round-Up” zullen horen.

Toch nog even terug naar een “live” optreden van Merle Haggard met z’n dramatische song “If I Could Only Fly”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Eddy Gee - I Kissed Her Pretty Lips

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma en daarvoor naar Culemborg voor Eddy Gee hier met de song “I Kissed Her Pretty Lips”.

Deze song is de eerste track van zijn nieuwe EP “A Happy Man”, dat op 9 april j.l. officieel tijdens een feestelijke happening werd gepresenteerd in Danscentrum Van Hattem in z’n woonplaats Culemborg.

Naast optredens van Eddy zelf, was er ook nog een optreden van Shirley Ann, de leadzangeres van “The Country Wings” uit Zoetermeer, Alicia Geerlings, z’n dochter als zangeres en de uit Duitsland afkomstige countryzanger/gitarist Bronko, waarmee Eddy regelmatig optrekt om samen concerten te geven. Er was trouwens ook nog de Duitse line-dancegroep “Thunderboots” actief op die avond.

Eddy Gee met z’n nieuwe EP “A Happy Man” met 5 fraaie songs binnenkort natuurlijk weer te verwachten hierbij “Countrymusic Round-Up”.

U kunt al vast even proeven aan een aantal songs van z’n nieuwe EP “A Happy Man” middels een “slide-show”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Danielle Poot & Marijke de Jong - Scarred for Life

Vervolgens “Scarred for Life” door “Change of Key”. Deze song is als single beschikbaar en de bezoekers van hun Country Café concert op zondag, 24 april a.s. in het Cultureel Centrum Concordia te Haastrecht, kunnen natuurlijk deze song vast wel aanschaffen.

Het is trouwens het laatste “Country Cafe” concert van het succesvol verlopen seizoen 2015/2016 in dit fraaie pand in de Krimpenerwaard.

Naar verwachting zal hopelijk in de maand september weer worden gestart met een nieuwe serie optredens. Tot die tijd zit de groep niet stil, want er liggen optredens in het verschiet in het kader van “Countrymusic on the Porch”, waarover binnenkort meer informatie te verwachten ook in het programma “Countrymusic Round-Up”.

Terug naar “Scarred for Life” ,  “Voor het leven getekend” een bijzondere song met een bijzonder verwijzing naar 4 mei, “Nationale Herdenkingsdag”, geschreven en op muziek gezet door Marijke de Jong en Danielle Poot over een vader, die door de gebeurtenissen in de oorlog voor altijd was beschadigd.

“Change of Key” hier met muzikale hulp van multi-instrumentalist Tim Crouch, Buddy Greene op bluesharp en Jeff Taylor op piano.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Danielle Poot en Marijke de Jong met hun duet-versie van de song “Scarred for Life”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dierks Bentley - Say You Do

Dan nu naar Music City USA,Nashville TN, hier met Dierks Bentley met de song “Say You Do”, die staat op z’n 7de studio album “Riser” in 2014 uitgebracht door Capitol Nashville.

Deze inmiddels 40-jarige singer/songwriter uit Phoenix Arizona begon in Nashville Tn z’n muziekcarriere in 2003 met het uitbrengen van de single “What Was I Thinkin’”, waarmee hij in dat jaar de eerste plaats wist te bereiken op de Amerikaanse country billboard.

In datzelfde jaar werd ook z’n album “Dierks Bentley” uitgebracht gevolgd door tal van zeer succesvolle albums zoals “Moderne Day Drifter”, “Long Trip Alone” en in 2014 dus “Riser” allemaal uitgebracht door Capitol Nashville.

Dierks Bentley - Black

Op 27 mei a.s. wordt de officiele presentatie van z’n 8ste studio album “Black” verwacht en hopelijk binnenkort alvast een voorproefje van dit album bij “Countrymusic Round-Up”.

Maar nu kunt u als lezer van dit bericht nog even kijken en luisteren naar Dierks Bentley met z’n song “Say You Do”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Faith Hill - If You Ask

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijtster Faith Hill hier met de song “If You Ask”, die staat op haar album “Fireflies”, dat in 2005  werd uitgebracht door Warner Bros. Nashville.

Faith Hill weer terug met een zeer fraai countrymuziek album, nadat haar album “Cry”, dat in 2002 werd uitgebracht meer een popmuziekalbum was en waardoor veel countrymuziekliefhebbers enigzins waren teleurgesteld.

Tot slot van dit bericht nog luisteren naar Faith Hill hier met de song “If You Ask”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up “. 

Date: Apr. 19 ‘16 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***   Label

1. The Spinney Brothers   ***   I Want My Dog Back   ***   No Borders   ***   Mountain Fever Records

2. The Spinney Brothers   ***   Louisville Woman   ***   No Borders   ***   Mountain Fever Records

3. The Spinney Brothers   ***   I’m Not Over You   ***   No Borders   ***   Mountain Fever Records

4. Hugh & Katy Moffatt   ***   Ashes of Love   ***   Now and Then   ***   SOHL Music

5. Hugh & Katy Moffatt   ***   Never Say Never   ***   Now and Then   ***   SOHL Music

6. Hugh & Katy Moffatt   ***   Makes Me Wonder If I Ever Said Goodbye   ***   Now and Then   ***   SOHL Music

7. Merle Haggard   *** Shores of Jordan   ***   Cabin in the Hills   ***   Hag Records

8. Merle Haggard   *** It Makes No Difference Now   ***   The Peer Sessions   ***   Audium Entertainment

9. Merle Haggard   *** If I Could Only Fly   ***   If I Could Only Fly   ***   Epitaph Records

10. Eddy Gee   ***   I Kissed Her Pretty Lips   ***   A Happy Man   ***   EG Records

11. Change of Key   ***   Scarred for Life   ***   single   ***   Change of Key

12. Dierks Bentley   ***   Say You Do   ***   Riser   ***   Capitol Nashville

13. Faith Hill   ***   If You Ask   ***   Fireflies   ***   Warner Bros. Nashville

14. Blake Shelton   ***   Came Here to Forget   ***   single   ***   Warner Bros. Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *