Sweet By and By

Southern Family - Miranda Lambert - Sweet By and By

In het programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor niet alleen het country roots- album “Southern Family”, dat op 18 maart j.l. werd uitgebracht door New Elektra met o.a. Miranda Lambert, Jamey Johnson en Zac Brown, maar ook voor een “live” optreden van de Amerikaanse singer/songwriter Diana Jones uit Nashville TN met een drietal songs van haar album “Live in Concert”.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass, die deze keer wordt verzorgd door The Cox Family met muziek van hun debuut album “Everybody’s Reaching Out For Someone” , maar daarvoor dus wel terug in de tijd naar 1993.

Na de agenda met een overzicht van

de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met uit Eindhoven het duo “Tip Jar” met een song van hun album “Let Go” en ook nog de bekende Goudse groep “Change of Key” met hun nieuwe single “Scarred for Life”.

Daarna gaan we voor het ruigere werk naar Texas voor Wayne Hancock met de titelsong van zijn album ”Ride” gevolgd door twee reuzen van de Outlaw countrymuziek Willie Nelson en Merle Haggard en treden de “Bellfuries” op als uitsmijter van dit programma.

The Cox Family - My Favorite Memory

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Standing by the Bedside of a Neigbor”, “Little Whitewashed Chminey” en “My Favorite Memory” door The Cox Family.

Deze songs staan op hun debuutalbum “Everbody’s Reaching Out for Someone”, dat in 1993 werd uitgebracht door 1993.

De zingende Cox-familie uit Cotton Valley in de buurt van Shreveport, Louisiana ,bestaande vader Willard, zoon Sidney en de dochters Evelyn en Suzanne, die hun muziek baseren op mix van country, bluegrass en gospelmuziek.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking met een “live” optreden van de Cox Family hier met de song “Will There Be Any Stars in my Crown”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 1976 begonnen zij met hun gezamelijke optredens en waren zeer populair op festivals en jaarmarkten, maar hun bekendheid werd behoorlijk gestimuleerd, toen zij in de begin jaren 90 Alison Krauss tegenkwamen, die hen introduceerde bij Rounder Records.

In de jaren ‘90 hebben zij een aantal albums opgenomen, waaronder “Everybody’s reaching out for someone” (1993) en Beyond the city (1995), waarmee zij “Grammy nominatie” als “Beste Bluegrass album” behaalden.

Zij werkten ook nog mee aan het project “Amazing Grace” een Country Salute to Gospel, waarvoor zij ook een Grammy ontvingen.

In 1996 werd hun album “ Just when we’re thinking it’s over” uitgebracht door Asylum Records in 1996. Er werd er vervolgens in 1998 ook gestart met een vervolg album, maar dat werd door de platenmaatschappij op de plank gelegd. In 1999 leverde hun bijdrage aan het fameuze project “O Brother, Where Art Thou?”

Drama achtervolgde de familie echter ook, want in 2000 raakten Willard en z’n vrouw Marie betrokken bij een auto-ongeluk, waarbij Willard verlamd raakte en in een rolstoel belandde, terwijl Marie  ondertussen ook probeerde kanker te overleven, maar waaraan zij in 2009 overleed.

The Cox Family - Gone Like the Cotton

Vorig jaar kwamen de vermiste opnames uit 1998 weer te voorschijn, waarna The Cox Family besloten de opnames in samenwerking met Alison Krauss als producer verder af te werken in de studio en dat leidde vorig jaar oktober tot het uitbrengen van het album “Gone Like the Cotton ” .

Helaas is vader Willard Cox inmiddels is opgenomen in een verzorgingstehuis.

Nog even terug in de tijd met “the Cox Family” en kunt u luisteren naar “My Favorite Memory”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Diana Jones - Willow Tree

Dan nu naar singer/songwriter Diana Jones met de songs “Willow Tree”, “Evangelina” en “Lay Me Down”. Deze songs staan op haar album “Live in Concert” op 19 februari j.l. uitgebracht door Proper Records.

In het programma “Countrymusic Round-Up” komen we bij het verzamelen van de muziek in alle verre uithoeken van de country en daar kwam ik ook Diana Jones als zangeres en schrijfster tegen, die in haar liedjes op een fraaie wijze vorm geeft aan de oorspronkelijke stijl van het zingen en schrijven in de Appalachian, een berggebied in het Oosten van de V.S.  van de staat Georgia tot helemaal in het noordoosten in de staat Maine. Haar stijl doet denken aan Gillian Welch en Iris DeMent.

Het album “Live in Concert” bevat 19 songs, die opgenomen zijn tijdens haar optredens in Nederland in o.a. theater “meneer Frits” in Eindhoven, haar eerste optreden in “Vredenburg” Utrecht, “Whelans” in Dublin en ook nog Engeland.

Diana werd als baby geadopteerd door de familie Jones en groeide op als meisje en jonge vrouw in het New Yorkse Long Island en Rhode Island.

Noordelijk door de opvoeding en zuidelijk van afkomst, want de voorliefde voor die akoestische rootsmuziek erfde Jones van haar natuurlijke grootvader Robert Lee Mandeville een  getalenteerde bluegrassman uit Tennessee, die ooit samenwerkte met Chet Atkins.

Inmiddels heeft zij ook een aantal studio albums uitgebracht, waaronder het album “My Rememberance of You” in 2006 en “Better Times Will Come” in 2009, die zich ook mijn voorraadschuur bevinden en het album “High Atmosphere” in 2011 eveneens allemaal door Proper Music uitgebracht.

Diana Jones “Live in Concert” een zeer fraai album en aanbevelenswaardig.

Natuurlijk kunt u nog eens kijken en luisteren naar een optreden van Diana Jones hier met de song “Willow Tree”  “In the Woods”te Lage Vuursche op 8 maart 2014.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Southern Family - Jamey Johnson - Mama's Table

Dan blijven we bij de rootsmuziek in countrysfeer hier met Shooter Jennings met de song “Can You Come Over?”, gevold door vervolgens Miranda Lambert met de song “Sweet By and By” en “Mama’s Table” door Jamey Johnson.

Deze songs staan op het bijzondere album “Southern Family”, dat op 18 maart j.l. officieel werd gepresenteerd door New Elektra.

U kunt ook nog even luisteren naar Jamey Johnson hier met de song “Mama’s Table”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Een album met 12 tracks, dat lijkt op een verzamelalbum, maar het is een thema-album, een bijzonder project van Dave Cobb, waarbij countrysterren als Miranda Lambert, Chris Stapleton en Zac Brown tezamen worden gebracht met “Americana” favorieten als Jason Isbell en John Paul White voor een eerbetoon aan songs van het Zuiden.

Ook Rich Robison van de “Black Crowes”, Shooter Jennings, Holly Williams en Brandy Clark zijn op dit album aanwezig en Shooter Jennings, de zoon van Waylon Jennings , die de luisteraars van het programma “Countrymusic Round-Up” al hebben gehoord

Ook de inmiddels countrymuziek Award-winner Chris Stapleton en z’n vrouw Morgan zijn op dit album aanwezig met een ruim 6 minuten durende bijzondere vertolking van de bekende zuidelijke song “You Are My Sunshine”.

Songs, die soms ver teruggaan naar de periode van de Amerikaanse burgeroorlog en ook de “Great Depression” van de jaren ‘30, maar nu in een meer hedendaagse versie.

“Southern Family” door verschillende artiesten uitgebracht door New Elektra breng ik met plezier onder uw aandacht.

Voor u ook nog even de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar een akoestisch optreden van Miranda Lambert samen met een aantal muzikale vrienden met de song “Sweet By and By” in de “City Winery ” te Nashville op 20 januari j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tip Jar - That's Why

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma door het duo Tip Jar, bestaande Bart de Win en z’n partner Arianne Knegt, hier met “That’s Why”, een song van hun tweede album “Let Go”, dat in december vorig jaar werd uitgebracht in eigen beheer.

Bijna alle 14 liedjes werden door Bart de Win geschreven.

Bart de Win en Arianne Knegt worden op dit album bijgestaan door Harry Hendriks en Martijn de Win op gitaar, Tonnie Ector op de contrabas, Eric van de Lest op de drums en “last but not least” Joost van Es, een violist die door de Dutch Country Music Association diverse malen is uitgeroepen tot de beste instrumentalist van het jaar.

Gedurende de maand april is het duo voor een aantal optredens in New Braunfels en Frederickburg Texas en treden ook samen op met Walt & Tina Wiltkins, die zij op hun beurt ook in Nederland begeleiden. Op vrijdag 6 mei zijn zij in ieder geval terug voor een optreden tijdens het EWOB festival in Voorthuizen. 

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een “live” optreden van “Tip Jar” tijdens “Roepaen Podium” te Ottersum op 25 oktober vorig jaar en waarbij toen ook Walt en Tina Wiltkins optraden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - Scarred for Life

Vervolgens “Scarred for Life” door Change of Key hier met een song, die als single beschikbaar is en de bezoekers van hun “Country Café Concert” op 2de Paasdag in cultureel centrum “Concordia” te Haastrecht met Bas Riede als gastspeler hebben reeds kunnen kennismaken met deze song.

“Scarred for Life”, “Voor het leven getekend” een bijzondere song geschreven en op muziek gezet door Marijke de Jong en Danielle Poot over een vader, die door de gebeurtenissen in de oorlog voor altijd was beschadigd.

“Change of Key” hier met muzikale hulp van multi-instrumentalist Tim Crouch, Buddy Greene op bluesharp en Jeff Taylor op piano.

Voor u ook nog de solo-versie van Danielle Poot samen met Marijke de Jong met de song “Scarred for Life”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Wayne Hancock - Ride

Dan nu naar Texas voor het stevige Rockabilly werk van Wayne Hancock, die  ook wel wordt aangemerkt als  de ongekroonde koning van de “Juke Joint Swing” hier met de song “Ride”.

Het is tevens de titelsong van z’n album “Ride”, dat in 2013 werd uitgebracht door Bloodshot Records.

Wayne werd in februari van dit jaar tijdens de 3e jaarlijkse “Ameripolitan Music Awards” in Austin Texas uitgeroepen tot “ Best Rockabilly Artist (Male) Award 2016”.

U kunt ook nog even luisteren naar Wayne Hancock hier met de song “Ride” middels een zeer toepasselijke slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Willie Nelson & Merle Haggard - Somewhere Between

Vervolgens “Somewhere Between” door Willie Nelson en Merle Haggard hier met een song, die staat op hun album “Django & Willie”, dat vorig jaar juni werd uitgebracht via Sony Legacy.

De twee super senioren van de outlaw countrymuziek hier op de dag van uitzending nog “still going strong”, maar op z’n verjaardag, woensdag, 6 april overleed Merle Haggard op zijn 79ste vcerjaardag.

Voor u als lezer van dit bericht nog even een bezoek aan de studio met Willie Nelson en Merle Haggard bij de opname van “Somewhere Between”.

Gewoon doorschakelen/Just Use the Link!

In december vorig jaar werd Merle Haggard getroffen door een dubbele longontsteking en waarvan hij eigenlijk niet goed herstelde. Z’n zoon Ben had hem gevraagd te stoppen met optredens, maar Merle was nog vol goede moed wilde en kon niet zo verklaarde hij toen, maar zijn alle optredens werden toen al tot nader order geannuleerd.

Wij wensen zijn familie vanuit de studio van RTV Krimpenerwaard veel sterkte met het verwerken van zijn heengaan. Het overlijden van Merle Haggard is ook een groot verlies voor de countrymuziek, maar gelukkig hebben we nog heel veel schitterende countrymuziek voor nu en in de toekomst.

Een eerbetoon aan Merle Haggard hier met z’n fraaie versie van de Iris Dement song “Shores of Jordan”.

Gewoon even doorschakalen/Just Use the Link!

The Bellfuries - Loving Arms

Dan gelet op de tijd op naar onze uitsmijter “The Bellfuries” hier met de song “Make the Mystery No More”, die staat op hun album “Workingman’s Bellfuries” uitgebracht door Hi-Style Enterprises.

Tijdens de vermelde Ameripolitan Music Awards in het  Paramount Theatre op dinsdag, 16 februari j.l. met de “Western Swing” legende Ray Benson van “Asleep at the Wheel” optrad als gastheer werd de groep “The Bellfuries” uitgeroepen tot “Best Rockabilly Group of the Year 2016”.

Tot slot van dit bericht kunt u nog luisteren naar onze uitsmijter The Bellfuries hier met de song “Loving Arms”, de eerste track van hun bovenvermelde album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet  middels de website van RTV Krimpenerwaard http://www.rtvkrimpenerwaard.nl/radio ).

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

 Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Apr. 5 ‘16 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***  Label

1. The Cox Family   *** Standing by the Bedside of a Neighbor   ***   Everybody’s Reaching Out for Someone   ***                Rounder Records

2. The Cox Family   *** Little Whitewashed Chimney   ***   Everybody’s Reaching Out for Someone   ***   Rounder Records

3. The Cox Family   *** My Favorite Memory   ***   Everybody’s Reaching Out for Someone   ***   Rounder Records

4. Diana Jones   ***   Willow Tree   ***   Live in Concert   ***   Proper Records

5. Diana Jones   ***   Evangelina   ***   Live in Concert   ***   Proper Records

6. Diana Jones   ***   Lay Me Down   ***   Live in Concert   ***                Proper Records

7. Shooter Jennings   ***   Can You Come Over?   ***   Southern Family   ***   New Elektra

8. Miranda Lambert   ***   Sweet By and By   ***   Southern Family   ***           New Elektra

9. Jamey Johnson   ***                Mama’s Table   ***   Southern Family   ***        New Elektra

10. Tip Jar   *** That’s Why   ***   Let Go   ***  Shine a Light Records

11. Change of Key   ***               Scarred for Life   ***   single   ***   Change of Key

12. Wayne Hancock   ***   Ride   ***   Ride   ***   Bloodshot Records

13. Wille Nelson & Merle Haggard   ***   Somewhere Between   ***  Django and Jimmie   ***               Sony Legacy

14. The Bellfuries   *** Make the Mystery No More   ***   Workingman’s Bellfuries   ***   Hi-Style Enterprises

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *