Let Your Love Flow

The Bellamy Brothers - Let Your Love Flow

In dit programma natuurlijk weer heel iets anders met bijzondere aandacht voor het album “Anthology Vol. 1”  van The Bellamy Brothers ook nog bijgestaan door de “Bacon Brothers”.

Vervolgens ook nog een drietal songs van het nieuwste album “Bright Side of Down” van de amerikaanse singer/songwriter gitarist John Gorka, die donderdag 4 februari a.s. zal optreden in in Muziekhuis de Q-bus in Leiden.

Maar zoals altijd beginnen het programma met de bluegrass, die deze keer wordt verzorgd door gelegenheidsgroep “The Mashville Brigade” met songs van hun album “Bluegrass Smash Hits”. Halverwege het programma de agenda met

een overzicht van de countryevenementen in de region en daarna is het tijd voor de nederlandse bijdrage en daarvoor in de schijnwerpers de Goudse groep “Change of Key” en singer/songwriter/guitarist Wim Pols, die a.s. zondagmiddag zullen optreden in Country Café Concordia te Haastrecht, maar daarover meer in de agenda. 

Vervolgens weer terug naar de hedendaagse countrymuziek uit de US of A met Miranda Lambert met de song “Gunpowder & Lead” eindelijk dan toch Chet Atkins en Mark Knopfler en treedt Clinct Black op als uitsmijter van het programma.

The Mashville Brigade - Banks of the Ohio

We begonnen het programma “Country Music Round-Up” met de songs “Ain’t Nobody Gonna Miss Me When I’m Gone” , “Banks of the Ohio” en “Bury Me Beneath the Willow Tree” een echte traditional van de Carter Family, die voor de eerste keer op 1 augustus 1927 werd opgenomen tijdens Bristol Sessions van Ralph Peer, maar hier vertolkt door “The Mashville Brigade.

Deze songs staan op hun album “Bluegrass Smash Hits”, dat in april 2008 werd uitgebracht door Rural Rhythm Records.

Allemaal klassiekers uit het grijze verleden en die regelmatig weer worden vertolkt, zoals recentelijk de song “Bury Me Beneath the Willow Tree” door Robert Plant samen met Alison Krauss, maar in deze uitzending dus ook door de gelegenheidsgroep “The Mashville Brigade.

Het album met 16 tracks werd geproduceerd door Jim VanCleve, die ook viool speelt in de groep, die verder bestaat uit top bluegrass musici meermalen genomineerd en bezitters zijn van IBMA, Grammy, Indie, SpBGMA en Dove Awards

Alle leden van de groep zijn tevens full-time spelers van bekende bleugrassgroepen, liedjesschrijvers en succesvolle sessie-muzikanten

 Aaron McDaris van The Grascals op de banjo en met achtergrondzang, Darrell Webb maakte deel uit van Rhonda Vincent & The Rage hier op gitaar en met lead-zang; Ashby Frank van Special Consensus op mandoline en eveneens met lead-zang  en zoals reeds vermeld Jim VanCleve van de groe Mountain Heart hier op viool en Randy Barnes  deel uitmakend van NewFound Road op de bas.

The Mashville Brigade at the Station Inn

Mocht u binnekort nog eens naar Nashville gaan, hoe dan de agenda van de bekende Station Inn scherp in de gaten voor een optreden van deze groep.

Tijd voor de eerste muzikale ondebreking in dit bericht met een “live” optreden van de Mashville Brigade met de song “Take This Hammer” op 5 mei 2011 tijdens het  Doyle Lawson Bluegrass Festival in het Denton Farm Park te Denton, NC

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Gorka - The Bright Side of Down

Dan nu naar de folkmuziek van singer/songwriter John Gorka hier met de songs “Holed Up in “Mason City”, “More Than One” en de titelsong van het album “Bright Side of Down”.

Het album werd in maart 2014 uitgebracht door het prestieuze label “Red House Records.

Deze songs alvast maar even als voorproefje op een aantal optredens van John Gorka, want vanaf donderdag, 4 februari a.s. is hij voor een aantal optredens in Nederland en waarvan het optreden in Leiden het dichtstbij zijnde voor de regio Krimpenerwaard en daarover straks meer informatie tijdens  de agenda.

Tijd om eens kennis te maken met John Gorka met de introductie van z’n album “Bright Side of Down”  als gast bij Twin Cities Public Television (TPT) in het TV-programma “Almanac” op 14 februari 2014.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Gorka komt van oorsprong uit New Jersey, een gebied waar ze in Amerika graag grappen over maken. Daar zit hij niet mee. Hij heeft er zelfs een song over gemaakt met de niet mis te verstane titel ‘I’m From New Jersey’.

Op de grote podia kom je Gorka niet tegen. Hij is voornamelijk bekend bij doorgewinterde folkies en collegae, in beide gevallen echte liefhebbers van deze bescheiden man die met z’n warme bariton bloedstollend mooie muziek maakt. Het vakblad voor muziekgekken en snobs “Rolling Stone” noemde de inmiddels 57-jarige Gorka een belangrijke vertegenwoordiger van het zogenaamde New Folk Movement.

Red Horse - folk

Hij maakt ook nog deel uit van super folkgroep Red Horse , die bestaat uit een samenwerkings-verband van de singer-songwriters Eliza Gilkyson en Lucy Kaplansky.

John Gorka met muziek van z’n album “Bright Side of Down” zeer de moeite waard.

Als lezer kunt u ook nog even luisteren naar het fraaie verhaal “Holed Up in Mason City”van John Gorka.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Bellamy Brothers - Let Your Love Flow

Dan nu naar country-pop muziek van David Milton en Homer Howard Bellamy (The Bellamy Brothers) hier met de songs “Let Your Love Flow”, “Guilty of the Crime”, waarbij de Bellamy’s worden bijgestaan door de “Bacon Brothers” en nog de song “Old Hippie”.

Deze songs staan op hun album “Anthology Vol. 1” in 2009 in eigen beheer uitgebracht door The Bellamy Records.

Het album bestaat uit 2 CD’s en daarbij ook nog een bonus DVD.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog kijken enluisteren naar een fraaie video-clip van The Ballamy Brothers samen met The Bacon Brothers hier met de song “Guilty of the Crime”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In december 2015 werd door de broers het verzamelalbum “40 Years” uitgebracht en waarvan toen in het programma “Countrymusic Round-Up” op dinsdag 1 december het bekende topper “If I Said You Have a Beautiful Body” was te horen.

Waarschijnlijk het best bekend van hun soft rock country klassieker uit de jaren ‘70 “Let Your Love Flow” zijn de broers het meest succesvolle duo in de countrymuziek geschiedenis aangezien zij zich met hun muziek in de jaren ‘70 en ‘80 vrijwel voortdurend in de hoogste regionen van de American Country Billboard overzichten bevonden.

The Bellamy Brothers verkenden ook de grenzen van de countrymuziek met elementen van rock, reggae, zelfs rap en zagen kans tot in de begin jaren ‘90 met Top 10 singles tevoorschijn te komen.

Tot op heden zijn zij ook nog steeds een graag gezien en gehoord duo tijdens pop-concerten.

Howard en David komen van oorsprong uit Darby Florida en kregen de countrymuziek met de paplepel ingegoten door hun vader, die in huis tradtionele countrymuziek speelde en in de weekends deel uitmaakte van een Western Swing Band.

The Bellamy Brothers & The Bacon Brothers - Guilty of the Crime

The Bellamy Brothers hier met hun “Anthology Vol. 1 met twee CD’s en een DVD met o.a. ook Freddy Fender zeer aanbevelenswaardig.

Er is natuurlijk ook al een Vol. 2 uitgebracht en daar zal ik u over een paar weken iets van laten horen. Of zoveel eerder indien u als luisteraar dat graag wilt. Gewoon even contact opnemen met de studio  van RTV Krimpenerwaard 0182-890182 dan wel een email bericht aan

info@el-okay-ranch.nl

Tot slot nog even terug in de tijd naar de jaren ’70 met een “live” optreden van The Bellamy Brothers met hun topper “Let Your Love Flow”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Ket at Country Cafe Concordia

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regfio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma en onder verwijzing naar het optreden van de Goudse groep “Change of Key” met Wim Pols als gastspeler a.s. zondagmiddag, 31 januari van 15.00 in country café Concordia voor u als luisteraars van RTV Krimpenerwaard al vast als voorproefje “Change of key” hier met de song “Sweet Green Eyes”.

De song “Sweet Green Eeyes”staat op hun album “Home Is Where My Heart Is”. En natuurlijk kunt u nog veel meer fraaie countrysongs verwachten  a.s. zondagmiddag van 15.00 in Concordia te Haastrecht.

Nog even terug in de tijd naar de promotie van hun album “Home Is Where My Heart Is” hier met de song “Fly On My Emotions”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Wim Pols & the Country Trail Band - Buigen of Barsten

Vervolgens “Buigen of Barsten” door Wim Pols & The Country Trail Band hier met een song, die staat op het album “Dwars door de Storm” in 2013 uitgebracht door LW Music.

Wim Pols, niet alleen lead-zanger/rhythm-giarist van The Country Trail Band, maar tevens liedjesschrijver en producent en tevens gastheer bij evenementen zoals bijvoorbeeld bij het DCMA Award Gala, moest in 2010 stoppen met z’n werk als presentator van het EO-programma “De Nacht op 1” als gevolg van gezondheidsproblemen, gewoon een stapje terug dus.

Wim, woonachtig in Hoek van Holland, maakt ook nog deel uit van de Senior String Band en die bestaat uit een aantal vroegere leden van de countrygroep “Calyx”.

Wim Pols a.s. zondag dus aanwezig als gastspeler bij het concert van “Change of Key”in Cultureel Centrum Concordia te Haastrecht.

Natuurlijk kunt u ook og even kijken en luisteren naar de zuid-afrikaanse singer/gospelsongwriter Piet Smit hier tezamen met The Country Trail Band met ook lead-zang door Wim Pols met de song “De Helden van de Bijbel” tijdens een “live” optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Miranda Lambert - Gunpowder & Lead

Dan nu snel door naar Texas voor Miranda Lambert hier met de song “Gunpowder & Lead”, die staat op haar album “Grazy Ex-Girlfriend”, dat in 2007 werd uitgebracht door Columbia Records.

Naast dat Miranda zelf talrijke Grammy’s kreeg uitgereikt en meermalen is gekozen tot “Female Vocalist of the Year” werd haar 2de studio album “Crazy Ex-Girlfriend” uitgeroepen tot “Album of the Year”.

Voor u Miranda Lambert ook nog “live” in dit bericht met haar song “Gunpowder & Lead”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Chet Atkins & Mark Knopfler - Yakety Axe

De vorige week reeds aangekondigd, maar door tijdgebrek geen ruimte meer, maar nu dan toch “Yakety Axe” Chet Atkins en Mark Knopfler hier met de song “Yakety Axe”, die staat op hun album “Neck and Neck” in 1990 uitgebracht door Columbia Records.

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid te luisteren naar deze twee gitaar virtuozen met hun song “Yakety Axe”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Clint Black - A Good Run of Bad Luck

En dan gelet op de tijd op naar onze uitsmijter Clint Black hier met de song “A Good Run of Bad Luck”, die staat op z’n vierde studio album “No Time to Kill”, dat in 1993 werd uitgebracht door RCA Records.

Tot slot van dit bericht kunt u nog even kijken en luisteren naar Clint Black hier met de song “A Good Run of Bad Luck”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet  middels de website van RTV Krimpenerwaard ( http://www.rtvkrimpenerwaard.nl/radio ).

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Jan. 26 ‘16 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. The Mashville Brigade   ***   Ain’t Noboy Gonna Miss Me Whem I’m Gone   ***   Bluegrass Smash Hits   ***   Rural Rhythm Records

2. The Mashville Brigade   ***   Banks of the Ohio   ***   Bluegrass Smash Hits   ***   Rural Rhythm Records

3. The Mashville Brigade   ***   Bury Me Beneath the Willow Tree   ***   Bluegrass Smash Hits   ***   Rural Rhythm Records

4. John Gorka   ***   Holed up in Mason City   ***   Bright Side of Down   ***   Red House Records

5. John Gorka   ***   More Than One   ***   Bright Side of Down   ***   Red House Records

6. John Gorka   ***   Bright Side of Down   ***   Bright Side of Down   ***   Red House Records

7. The Bellamy Brothers   ***    Let Your Love Flow   ***   Anthology Vol. 1   ***   The Bellamy Brothers Records

8. The Bellamy Brothers ft. The Bacon Brothers   ***    Guilty of the Crime   ***   Anthology Vol. 1   ***   The Bellamy Brothers Records

9. The Bellamy Brothers   ***   Old Hippie   ***   Anthology Vol. 1   ***               The Bellamy Brothers Records

10. Change of Key   ***   Sweet Green Eyes   ***   Home Is Where My Heart Is   ***   Change of Key

11. Wim Pols & The Country Trail Band   ***   Buigen of Barsten   ***   Dwars door de Storm   ***   LW Music

12. Miranda Lambert   ***            Gunpowder & Lead   ***   Crazy Ex-Girlfriend   ***       Columbia Nashville

13. Chet Atkins & Mark Knopfler   ***   Yakety Axe   ***   Neck and Neck   ***   Columbia Records

14. Clint Black   ***   A Good Run of Bad Luck   ***   No Time to Kill   ***   RCA Records Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *