Going Up the Country

Nitty Gritty Dirt Band - Going Up the Country

In het programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor de “Nitty Gritty Dirt Band” met een drietal songs van hun album “ Speed of Life”, dat in juni 2015 opnieuw in eigen beheer werd uitgebracht.

Als voorproefje op het bluesfestival op zaterdag 20 februari a.s. in het Cultureel Centrum Concordia te Haastrecht terug in de tijd voor Johnny Shines & Snooky Pryor met een aantal tracks van hun album “Back to the Country”.

Maar zoals altijd beginnen het programma met de bluegrass, die deze keer wordt verzorgd door groep “Carry Hassler & Hard Rain” met songs van hun album “CHHR2”. 

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse bijdrage en daarvoor in de schijnwerpers Conny Lee uit Zundert Brabant en Dick van Altena uit de Betuwe samen met Doreen.

Vervolgens weer terug naar de hedendaagse countrymuziek uit de US of A door de “Pistol Annies met de titelsong van hun album “Hell on Heels”, dan ook nog weer eens Garth Brooks met z’n schitterende ballade “If Tomorrow Never Comes’ en waarbij tot slot het “gelegenheids” duo Mark Knopfler en Emmylou Harris optreedt als uitsmijter van dit programma met de toepasselijke song “If This Is Goodbye”.

Carrie Hassler & Hard Rain - If These Walls Could Talk

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de muzikale vraag “Where’s Carrie” als opener van dit album gevolgd door de songs “1800 Miles” en “If These Walls Could Talk” of wel “Als deze muren zouden kunnen praten” door Carrie Hassler & Hard Rain”.

Deze songs staan op hun album “CHHR2” en dat staat natuurlijk voor Carrie Hassler & Hard Rain nr. 2” uitgebracht door Rural Rhythm Records.

Evenals hun debuutalbum voor Rural Rhythm Records is ook dit album is weer geproduceerd door Jim VanCleve, tevens leider en violist van de bluegrassgroep “Mountain Heart”.

Carrie Hassler uit Pikeville TN heeft inmiddels ruim bewezen, dat ze iedere genre muziek kan zingen en optreden voor een publiek van meer dan 25.000 enthousiaste fans.

Het album bevat veel country en bluegrass hits, waaronder de smaakvolle song “Country Strong”, die enige tijd op de nr. 1 plek heeft gestaan van de Britse countrymuziek overzichten evenals trouwens haar versie van Bob Seger’s “Turn the Page” met Josh Shilling van “Mountain Heart als speciale gast. Op dit album ook nog de song “Stranger in His Mind”, dat door de “Strictly Country Magazine” in 2008 werd uitgeroepen tot “Country Song of the Year”.

Carrie Hassler & Hard Rain - Line-Up

Haar begeleidingsgroep Hard Rain bestaat uit Travis Anderson op basgitaar, Jamie Harper op viool, Keith McKinnon op gitaar, Kevin McKinnon op mandoline en Josh Miller op gitaar en banjo.

De groep wordt verder bijgestaan door Jim VanCleve op viool, zoals reeds vermeld Josh Shilling met zang en op orgel, Steve Gulley met achtergrondzang evenals David Beano Hall.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en tevens om eens kennis te maken met Carrie Hassler & Hard Rain met vokale assistentie van Josh Shilling hier met de song “Turn the Page”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Johnny Shines & Snooky Pryor - Corinne, Corinna

Dan zoeken we nu de grenzen van de countrymuziek op met een voorproefje op het bluesfestival, dat op zaterdag, 20 februari zal worden gehouden in het Cultureel centrum Concordia te Haastrecht. Terug in de tijd naar het gelegenheidsduo Johnny Shines en Snooky Pryor hier met de songs “Evening Sun”, de bekende “Corinne, Corinna” en “I Make You Happy”.

Deze songs staan op het album “Back to the Country”, dat in 1991 werd uitgebracht door Blind Pig.

Het album is inderdaad een stap in het verleden op de nostalgische toer, waarbij Johnny Shines samen met Snooky Pryor een keuze hadden gemaakt uit een aantal standaard bluessongs, die zij in hun verre verleden reeds hadden gespeeld en gezongen.

Toen dit album “Back tot the Country” werd gemaakt, waren beiden op ver gevorderde leeftijd en hadden al te maken gehad met ernstige gezondheidsproblemen en dat gold vooral voor Shines, die in de jaren ‘80 een herseninfarct had gehad, waardoor hij geen gitaar meer kon spelen tijdens de opname sessie.

Producer John Nicolas en Kent Du Chane namen de “slack”-gitaar voor hun rekening. Het ging niet ten koste van de muziek, maar het is toch wel spijtig om te weten, dat Shines alleen vokaal kon deelnemen.

Shines overleed in 1992 op 76-jarige leeftijd in Tuscaloosa Alabama, terwijl mondharmonicaspeler en zanger Snooky Pryor in 2006 op 85-jarige leeftijd overleed in Girardeau Missouri.

Twee bekende namen uit de oude blueswereld en waarvan in Nederland natuurlijk meer bekend B.B. King en Muddy Waters ook een groot voorbeeld waren.

De blues werd oorspronkelijk gespeeld op akoestische instrumenten als gitaar, saxofoon, piano en mondharmonica, zoals ook hier in de vermelde songs alleen dan zonder de saxofoon.

Soms maakte de gitarist bovendien gebruik van een glad en hard voorwerp, zoals een mes of een flessenhals (vandaar de naam ‘bottleneck’, Engels voor ‘flessenhals’), waarmee hij over de snaren gleed (vandaar de naam ‘slide’, Engels voor ‘glijden’).

Bij de vertolking van de blues in de huidige vorm wordt thans meer gebruik gemaakt van electrische muziek instrumenten.

Dit allemaal natuurlijk als voorsproefje op het bluesfestival op zaterdag, 20 februari a.s., in Concordia te Haastrecht, maar daarover meer in de agenda van dit programma “Countrymusic Round-Up”.

U kunt als lezer ook nog kennismaken met Johnny Shines & Snooky Pryor hier met hun versie van de bekende song “Trouble in Mind”, die eveneens staat op hun album “Back to the Country”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nitty Gritty Dirt Band - Tryin' to Try

Dan nu naar de Nitty Gritty Dirt Band hier met de songs “Going Up the Country”, “Brand New Heartache” en “Tryin’to Try”.

Deze songs staan op hun album “Speed of Life”, dat in 2009 werd uitgebracht door Sugar Hill Records, maar vorig juni nogmaals door de NGDB zelf.

Het album “Speed of Life” is hun eerste studioalbum van de NGDB na 5 jaar en waarmee de 43ste verjaardag werd gevierd met nog drie van de oorspronkelijke leden nog aanwezig

Tijdens de introductie van hun nieuwe album “Speed of Life” werd ook nog een video-clip gemaakt met een informele en akoestische versie van deze song.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Met het vertrek van multi-instrumentalist Jimmy Ibbotson werd de groep ook gereduceerd tot een quartet, een viermans formatie, maar al met al kan worden gezegd, dat de NGDB nog steeds behoord tot de beste Nashville groepen.

Het album werd “live” opgenomen en geproduceerd door de veteranen George Massenburg en Jon Randall Stewart met Jeff Hanna, Jimmie Fadden, Bob Carpenter en John McEuen.

Zij werden bijgestaan door de bekende bassist Glenn Worf, gitarist Richard Bennett en drummer Vince Santoro en vervolgens ook nog vokaal door zanger/schrijfster Matraca Berg met ook nog een paar songs va haar op dit album, Jessie Alexander en Jaime Hanna.

Al met al kun je stellen,dat met dit album de Nitty Gritty Dirt band zichzelf weer heeft uitgevonden met fraaie countrymuziek en dat het album eigenlijk bij alle countrymuziek liefhebbers in de voorraadschuur zou moeten staan.

Voor u als lezer van dit bericht nog even de mogelijkheid om te kijken en te luisteren naar de Nitty Gritty Dirt Band tijdens een “live” optreden in “Country Music Hall of Fame” te Nashville TN met de song “Going Up the Country”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Conny Lee - The Best Part of the Day

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met als eerste uit Zundert Noord-Brabant, het carnavalgebied op dit moment,  Conny Lee hier met de song “The Best Part of the Day”.

Conny  Lee en deze song heeft zij  tezamen met nog een aantal singles aan uw presentator heeft gestuurd om ook de luisteraars van RTV krimpenerwaard met haar te laten kennisnemen.

Zij is een graag geziene en gehoorde country- zangeres, die veelal optreedt in Belgisch en Nederlands Brabant en dan ook nog vooral bij de country “line-dance” liefhebbers.

Bij deze songs wordt zij  vokaal bijgestaan door Bianca Folkers en Laurens van Wessel.

Laurens van Wessel heeft ook de arrangementen van de songs geschreven evenals geproduceerd en verleende ook instrumentale bijstand middels gitaar, accordion en keyboards.

Speciaal voor de “line-dancers” met Conny Lee met een optreden in het “Dorpshuis”te  Kruiningen met de song “The Best Part of the Day”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “I’d Rather Be Sorry” door Dick van Altena hier samen met countryzangeres Doreen met een song, die staat op het album “Dick van Altena Sings the Songs of Kris Kristofferson” in maart 2004 uitgebracht door Starsound.

En daarmee bevindt Dick zich in goed gezelschap, want in 1979 bracht de bekende Texaanse countryzanger/schrijver/gitarist Willie Nelson ook al een album uit met de titel “Willie Nelson Sings Kris Kristofferson”.

U kunt ook nog even luisteren naar de originele versie van Kris Kristofferson hier samen met z’n toenmalige echtgenote Rita Coolidge.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Pistol Annies - Hell on Heels

Dan nu snel door naar de andere kant van de grote plas met als eerste “The Pistol Annies” met de titelsong van hun debuut album“Hell on Heels”, dat in 2011 werd uitgebracht door Sony Nashville.

Deze fraaie damesgroep bestaat uit Ashley Monroe , Miranda Lambert en Angeleena Presley.

En natuurlijk kunt u nog even kijken en luisteren naar de officiele video-clip van deze dames met de song “Hell on Heels”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Garth Brooks - If Tomorrow Never Comes

“If Tomorrow Never Comes” een schitterende song door Garth Brooks, die in het grijze verleden en dan praat ik over 1989 stond op z’n album met z’n eigen naam als titel, maar voor dit programma heb ik gebruik gemaakt van het verzamelalbum “The Ultimate Hits”, dat in 2014 werd uitgebracht door Pearl.

Een zeer fraai verzamel album bestaand uit twee CD’s met in totaal 34 songs met daarbij nog een evens schitterende DVD, waarbij Garth met nog eens 33 songs tevoorschijn komt.

Garth Brooks - The Ultimate Hits

Een zeer fraai album.

Terug in de tijd voor een video-clip van Garth Brooks tijdens een “live” optreden met de song “If Tomorrow Never Comes”.

Gewoon even door schakelen/Just Use the Link!

Mark Knopfler & Emmylou Harris - If This Is Goodbye

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijters in dit programma  Mark Knopfler en Emmylou Harris hier met de toepasselijke song “If This Is Goodbye” en die staat als laatste track op hun album “All the Roadrunning”, dat in 2006 werd uitgebracht door Warner Brothers.

En dit is dus werkelijk “Goodbye” voor vanavond, maar voordat het zover is kunt u nog even kijken en luisteren naar een “live” optreden van Mark Knopfler en Emmylou Harris in 2006 met de song “If This Is Goodbye” tijdens hun toer “All the Roadrunning” in het Gibson Amphitheater te Los Angeles

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Feb. 9 ‘16 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***    Label

1. Carrie Hassler & Hard Rain   ***   Where’s Carrie   ***   CHHR2   ***   Rural Rhythm Records

2. Carrie Hassler & Hard Rain   ***   1800 Miles   ***   CHHR2   ***   Rural Rhythm Records

3. Carrie Hassler & Hard Rain   ***   If These Walls Could Talk   ***   CHHR2   ***   Rural Rhythm Records

4. Snooky Pryor & Johnny Shines   *** Evening Sun   ***   Back to the Country   ***   Blind Pig 

5. Snooky Pryor & Johnny Shines   ***                 Corinne, Corrina   ***   Back to the Country   ***   Blind Pig 

6. Snooky Pryor & Johnny Shines   *** I Make You Happy   ***   Back to the Country   ***   Blind Pig 

7. Nitty Gritty Dirt Band   ***   Going Up the Country   ***   Speed of Life   ***               Sugar Hill Records/NGDB

8. Nitty Gritty Dirt Band   ***   Brand New Heartache  ***   Speed of Life   ***                Sugar Hill Records/NGDB

9. Nitty Gritty Dirt Band   ***   Tryin’ to Try   ***   Speed of Life   ***   Sugar Hill Records/NGDB

10. Conny Lee   ***   The Best Part of Me   ***   single   ***   J & C Sounds

11. Dick van Altena ft. Doreen   ***   I’d Rather Be Sorry   ***   Sings the Hits of Kris Kristofferson   ***   Starsound

12. Pistol Annies   ***   Hell on Heels   ***   Hell on Heels   *** Sony Nashville

13. Garth Brooks   ***  If Tomorrow Never Comes   ***   The Ultimate Hits   ***   Pearl

14. Mark Knopfler & Emmylou Harris   ***   If This Is Goodbye   ***   All the Roadrunning   ***   Warner Brothers

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *