Living for a Song

Living for a Song : A Tribute to Hank Cochran

In dit programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor het album “Living for a Song: A Tribute to Hank Cochran” van Jamey Johnson bijgestaan door een tal van gerennomeerde musici zoals Vince Gill, Willie Nelson, Leon Russell en Alison Krauss.

We zijn ook nog voor een tweetal songs aanwezig bij een “live” optreden van singer/songwriter Joe Ely in “Antone’s Roadhouse” te Austin TX

Maar zoals altijd beginnen het programma met de bluegrass, die deze keer wordt verzorgd door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys samen met een aantal “Clinch Mountain Sweethearts”. Halverwege het programma nog de agenda

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de region en daarna is het tijd voor de nederlandse bijdrage en daarvoor gaan we naar het “Hoge Noorden” voor resp. Irene Wilkens & Sikkom Kult en ook nog Bob Heidema.

Vervolgens weer terug naar de hedendaagse countrymuziek uit de US of A met Hank Williams Jr samen met Erich Church met een song van zijn nieuwe album “It’s About Time” en treedt Brad Paisley op als uitsmijter van het programma.

Ralph Stanley & the Clinch Mountain Sweethearts

We begonnen de uitzending met de songs “ Ridin’ That Midnight Train”, “The Memory of Your Smile” en “Weeping Waltz” door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys vokaal bijgestaan door een drietal “Clinch Mountain Sweetheart” respectievelijk Iris Dement, Maria Muldauer en Joan Baez

Deze songs staan  op het album “Clinch Mountain Sweethearts” door Ralph Stanley & Friends en werd in 2001 uitgebracht door Rebel Records met kenmerk REB-CD-1770.

Ralph Stanley wordt op dit album niet alleen vergezeld door vrouwen uit de hedendaagse countrymuziek, zoals Sara Evans en Chely Wright, maar ook vrouwen uit het recente en grijze verleden van de folk en countrymuziek zoals hier Joan Baez, Maria Muldauer en Melba Montgomery.

Ralph Stanley & Irish DeMent - Ridin' That Midnight Train

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met Ralph Stanley en Irish DeMent hier met de song “Ridin’ That Midnight Train”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iris Dement, een zeer gewaardeerde songer/songwriter van folk en countrymuziek, geboren in 1961 in Paragould in Arizona en van wie in de jaren ‘90 een drietal albums werden uitgebracht, waaronder het zeer bekende “Infamous Angel”.

De eind jaren 90 begin 2000 waren moeilijker voor haar, maar in 2004 verscheen toch ook nog het gospel folk album “Lifeline” en in 2015 het “bijzondere album “The Trackless Woods”.

Joan Baez, de bekende singer/songwriter en folkzangeres, inmiddels ook al 75 jaar, heeft in de afgelopen 55 jaar meer dan 30 albums uitgebracht meestal met sociaal getinte onderwerpen.

Dan in dit programma ook nog Maria Muldaur met haar vertolking van de klassieke bluegrass song “The Memory of Your Smile”. Ook zij behoort met haar 72 jaar toch wel tot de senioren van de “Clinch Mountain Sweethearts”. Haar carriere begon in de mid-jaren ‘60 met  Jim Kweskin & the Jug Band.

Van dit album voor de lezer ook nog even Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys samen met Maria Muldaur met de song “The Memory of Your Smile”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Joe Ely - Ranches & Rivers

Maar gelet op de tijd op naar “Antone’s Roadhouse” voor een optreden van singer/songwriter en gitarist  Joe Ely hier met de songs “Ranches and Rivers” en “A Thousand Miles from Home”  in “Antone’s Road House” op 22 en 23 januari 1999.

In 2000 werd door Rounder Records van het concert een CD uitgebracht met 15 tracks en in 2011 digitaal opgepoetst nogmaals uitgebracht door de vermelde platenmaatschappij.

Deze twee en zes andere songs van dit fraaie album zijn door Joe zelf geschreven, terwijl o.a. ook van Robert Earl Keen Jr. , Butch Hancock en Jimmie Dale Gilmore songs ten gehoren worden gebracht.

Joe Ely werd tijdens de optredens in “Antone’s Road House” te Austin Texas bijgestaan door de bekende Texaanse producent, pedal en-steelspeler Lloyd Maines, Gary Herman op bas-gitaar, Jesse Taylor op  electrische gitaar en tenslotte Teye op flamenco gitaar en op Jesse Taylor na, ook nog allemaal met achtergrond zang.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog aanwezig zijn bij een “live”optreden van Joe Ely met de song “Ranches & Rivers” met Teye op z’n flamenco-gitaar.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Teye & z'n vrouw Belen on stage

Vermeldenswaardig is zeker wel het optreden van Teye op de flamenco-gitaar, want Teye komt van oorsprong uit Groningen als Teije Wijnterp, een bevlogen gitarist, die in de eind jaren ‘60 naar Londen vertrok voor een muzikale carriere terug kwam en vervolgens speelde in een aantal “rock & roll” groepen en daarna een klassieke muziekopleiding volgde aan het gronings conservatorium.

Vervolgens vertrekt hij in de jaren ‘80 naar Andalusie om de flamenco muziek te bestuderen, ontmoette z’n spaanse vrouw in Sevilla en belandt met haar na vele omzwervingen tenslotte in Austin Texas om daar van 1994 tot 2000 met zijn flamenco-gitaar samen te werken met Joe Ely.

Nog even terug in de tijd met Teye hier met z’n gitaar met de instrumental “Dos Amigos” met een fraaie flamenco-dans.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Teye's Super Coyote

Teye heeft inmiddels een grote naam verkregen als bouwer van fraaie electrische gitaren en als voorbeeld nog even de vermelding, dat tijdens de BBC show van januari j.l. de gitarist van Adele, Ben Thomas, speelde op een “Super Coyote” gitaar van Teye.

Uit tal van demo’s van Teye voor u ook nog een grappige video-clip over Teye Guitars.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nog even terug naar Texas en het album “Live at Antone’s” van Joe Ely zeer aanbevelenswaardig met nog de vermelding, dat hij elke tien jaar een “live” album heeft uitgebracht en dat betekent, dat ik natuurlijk binnenkort nog een paar songs “live” optredens in het programma zal laten horen, zoals “Live at the Cactus Café” eveneens in Austin TX.

U kunt als lezer ook nog luisteren naar Joe Ely samen met Bruce Springsteen naar “A Thousand Miles from Home” middels een fraaie “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jamey Johnson - Living for a Song

Dan nu naar Nashville TN voor Jamey Johnson samen met Leon Russell en Vince Gill met de song “A Way to Survive” , “Don’t Do Windows” , waarbij Jamey wordt bijgestaan door Ray Benson en z’n groep “Asleep at the Wheel” en “Make the World Go Away” door Jamey Johnson hier op schitterende wijze vokaal bijgestaan door Alison Krauss.

Deze songs staan op het album “Living for a Song: A Tribute to Hank Cochran”, dat op 6 oktober 2012 werd uitgebracht door Mercury Nashville

Natuurlijk ook nog even luisteren naar Jamey Johnson, Leon Russel en Vince Gill met hun vertolking van de song “A way to Survive”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Op dinsdag 16 oktober 2012 gaf Jamey Johnson met de officiele presentatie van het album een eerbetoon aan de in 2010 overleden countryzanger en schrijver Hank Cochran tijdens een totaal uitverkocht concert in de Ryman Auditorium in Nashville TN met een “all-star” show met o.a. Willie Nelson, Emmylou Harris, Ronnie Dunn en Alison Krauss voor een enthousiast publiek.

De bekende “speaker” Eddie Stubbs trad op als gastspreker en naast de aankondigingen vertelde hij zo nu en dan ook nog iets over de carriere en het leven van Hank Cochran.

Niet alle deelnemende zangpartners van het album konden hierbij aanwezig zijn en dat was waarschijnlijk ook de reden, dat het concert slechts ruim een uur duurde, maar de wel aanwezige “all-stars” maakten het meer dan goed.

Het was weer een bijzondere avond met schitterende traditionele countrymuziek daar onder het dak van de Ryman.

Een fraai eerbetoon met 16 tracks met in de laatste en tevens de titelsong van het album “Living for a Song” nog de stem van countryzanger/gitarist en schrijverHank Cochran, die in juli 2010 op 74-jarige leeftijd overleed. Een zeer aanbevelenswaardig album.

Nog even terug naar de presentatie van het album door Jamey Johnson en Alison Krauss met de song “Make the World Go Away” tijdens de “Late Night Show” van David Letterman.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Irene Wilens & Sikkom Kult - As Julio Gait Zingen

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma en we starten met Irene Wilkens & haar 5-mans formatie “Sikkom Kult” uit Veendam met de song “As Julio Gait Zingen”, dat als single in eigen beheer uitgebracht in oktober 2014 en natuurlijk beschikbaar de website van Irene Wilkens.

Een bijzondere song van Bert Harders, dat gaat over een aan de gokkast verslaafde vrouw, die alleen opleeft als de Catalaanse zanger Julio Iglesias op de jukebox wordt gedraaid en zoals de luisteraars natuurlijk wel hebben gemerkt geheel in het Gronings dialect.

Tijd om eens kennis te maken met Irene Wilkens & Sikkom Kult hier met hun song “As Julio Gait Zingen”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bob Heidema - Schepen zunder Zaail

En we blijven nog even in het “Hoge Noorden” met “Schepen Zunder Zaail” door Bob Heidema van oorsprong uit Harkstede in de buurt van Slochteren. Deze song staat op z’n album “Allain” vorig jaar uitgebracht door Strictly Country Records.

 Bob Heidema is tevens leider van de bluegrass en folkgroep “De Stroatklinkers”, maar deze keer dus “Allain”.

Bob stond er tijdens deze productie echter niet geheel “Allain” voor , want hij werd ondersteund door bevriende top musici als Sasja Velt (harmony vocalen), Joost van Es (viool), Tineke Abeln (dwarsfluit), Geert Oude Weernink (tin whistle), Adrian Farmer (dobro), Anne Doe­dens (pedal steel) en alle overige instrumenten werden bespeeld door de muzikale duizendpoot Coos Grevelink.

“Sikkom Allain” Bob Heidema hier samen met Brian Farmer met de song “T-Shirt Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hank Williams Jr. - It's About Time

Dan nu de hedendaagse countrymuziek uit Nashville met als eerste Hank Williams Jr. hier met de song “Are You Ready for the Country”, de eerste track van z’n album “It’s About Time”., dat op 15 januari j.l. werd uitgebracht door Nash Icon.

Een album, waarbij Hank Williams in deze song wordt bijgestaan door Erich Church en verder trouwens in de laatste track “Born to Boogie” door Brantley Gilber, Justin Moore en Brad Paisley.

Zoals we van Hank Williams Jr. gewend zijn een leuk album met stevige country muziek.

Tijd voor de wat steviger country-rock door Hank Williams hier samen met Erich Church met hun vertolking van de Neil Young song “Are You Ready for the Country”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brad Paisley - This Is Country Music

“This Is Country Music” door Brad Paisley hier met de titelsong van zijn album, door  uitgebracht door Arista Nashville.

Jawel, jawel, al een heel uur lang hier in het programma “Countrymusic Round-Up” bij uw RTV Krimpenerwaard van niet alleen Brad Paisley met 15 songs op z’n zevende studio album in 2011 uitgebracht.

Tot slot van dit bericht kunt u nog even kijken en luisteren naar Brad Paisley hier met z’n loflief op de countrymusic tijdens het CMA Awards Festival 2010.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet  middels de website van RTV Krimpenerwaard http://www.rtvkrimpenerwaard.nl/radio ).

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, via de bestaande kabelfrequenties dan wel het internet via de website van RTV Krimpenerwaard ( http://www.rtvkrimpenerwaard.nl/radio)

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Date: Jan. 19 ‘16 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

1. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys ft. Iris Dement   ***   Ridin’ That Midnight Train   ***   Clinch Mountains Sweethearts ***   Rebel Records

2. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys ft. Maria Muldauer   *** The Memory of Your Smile   ***   Clinch Mountains Sweethearts ***   Rebel Records

3. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys ft. Joan Baez   ***   Weeping Waltz   ***   Clinch Mountains Sweethearts   ***   Rebel Records

4. Joe Ely   ***  Ranches and Rivers   ***   Live at Antone’s   ***   Rounder Records

5. Joe Ely   ***  Thousand Miles from Home   ***   Live at Antone’s   ***   Rounder Records

6. Jamey Johnson ft. Leon Russell & Vince Gill   ***   A Way to Survive   ***   Living for a Song : A Tribute to Hank Cochran   ***   Mercury Nashville

7. Jamey Johnson ft. Ray Benson & Asleep at the Wheel   ***   Don’t Do Windows   ***   Living for a Song : A Tribute to Hank Cochran   ***   Mercury Nashville

8. Jamey Johnson ft. Alison Krauss   ***    Make the World Go Away   ***   Living for a Song : A Tribute to Hank Cochran   ***   Mercury Nashville

9. Irene Wilkens & Sikkom Kult   ***   As Julio Gait Zingen   ***   single   ***   Irene Wilkens

10. Bob Heidema   ***  Schepen Zunder Zaail   ***   Allain   ***   Strictly Country Records

11. Hank Williams Jr. ft. Erich Church     ***   Are You Ready for the Country   ***   It’s About Time   ***   Nash Icon

12. Brad Paisley   ***   This Is Country Music   ***   This Is Country Music   ***   Arista Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *