Please Don’t Play A-11

Please Don't Play A-11

In het programma “Country Music Round-Up” brengen we  o.a. een bezoek aan de Texas Dancehall “The Cotton Club” in Granger voor een optreden van “The Can’t Hardly Playboyz” met een drietal songs van hun album “Something Old Something New”.

Vervolgens ook nog de “Red-Hot Honky Tonker” Tami Neilson met haar album “Dynamite!” vorig jaar gekozen tot “Best Country Album 2015” tijdens de New Zealand Music Awards.

Maar zoals altijd beginnen het programma met de bluegrass, die deze keer wordt verzorgd door het gelegenheidsduo  Don Rigsby and David Thom met een drietal songs van hun debuut album “New Territory”.

Halverwege het programma de agenda met

een overzicht van de countryevenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma dit keer door The Country Trail Band en ook nog Dick van Altena.

Vervolgens gaan we weer terug naar de hedendaagse countrymuziek uit de US of A met een song van  Gretchen Wilson en ook nog de titelsdong van hun debuutalbum “Hell on Heels” van Pistol Annies en treedt Chuck Mead op als uitsmijter van de programma.

Don Rigsby & David Thom - East Virginia Blues

We begonnen het programma met de songs “East Virginia Blues”, “Nowhere Like the Home Place” en “Everything That Glitters (Is Not Gold)” en die uitdrukking kennen wij natuurlijk ook “Alles wat glimt is geen goud”, een schitterende metafoor, hier gezongen en gespeeld door Don Rigsby en David Thom.

Deze songs staan op hun debuutalbum “New Territory”, dat afgelopen zondag, 10 januari officieel werd gepresenteerd door “9 Lives Records”.

Na heel veel vertraging is het dan zover een fraai album van twee virtuozen met David Thom op gitaar met zang en Don Rigsby op de mandoline met zang en waarbij het tweetal muzikaal wordt bijgestaan door o.a. Peter Rowan, Randy Khors en Tim Crouch op viool.

Laatstgenoemde is trouwens ook een heel bekende en vriend van de Goudse countrygroep “Change of Key”.

Don Rigsby afkomstig uit de staat Kentucky en een groot liefhebber van”The Stanley Brothers” begon z’n loopbaan in de bluegrassmuziek bij “The Bluegrass Cardinals”, vervolgens bij J.D. Crowe & The New South en  ontving tal van IBMA Awards met The Lonesome River Band en nam ook nog deel aan Rounder’s supergroep “Longview”.

Don Rigsby & David Thom on stage CA

David Thom is een zanger/gitarist van de westkust en kwam Rigsby toevallig tegen, toen hij deelnam aan een muzikaal eerbetoon aan “Flatt & Scruggs” in Californie en waaraan hun beider vriend banjospeler Bill Evans ook deelnam tezamen met nog meer bluegrassmusici uit Californie.

David speelde jaren als gitarist en leadzanger bij “Bluegrass Experience” van mandolinevirtuoos David Grisman en leidt op dit moment “The Grateful Bluegrass Band” in de Golden State.

Die ontmoeting van David en Don was trouwens de basis voor dit album “New Territory” met de bluegrass inbreng door Don Rigsby en de americana door David Thom met zijn voorliefde voor de muziek van “Grateful Dead”, Bob Dylan en Van Morrison .

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking met een “live” optreden van Don Rigsby & David Thom met de song “Going Back to Old Kentucky” tijdens het “San Francisco Bluegrass and Old Time Festival”in het “Freight and Salvage Coffee House”te Berkeley, CA.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tami Neilson - Texas

Dan nu naar Nieuw Zeeland voor Tami Nelson hier met de songs “Texas”, “Whiskey & Kisses”, waarbij Tami vokaal wordt bijgestaan door Ben Woolley en “You Lie”.

Deze songs staan op haar album “Dynamite!”, dat in 2014 werd uitgebracht door Southbound Records. Een album, dat u terugbrengt in de jaren ‘60 met een mix van rockabilly, soul en countrymuziek, met 10 tracks.

Tami wordt op het album “Dynamite!” bijgestaan door o.a. de bekende Nieuw Zeelandse singer/songwriter en troubadour Red McKelvie op pedal-steel en Multi-instrumentalist Dave Khan.

Singer/songwriter Tami Neilson, die in de mid-jaren ’90 samen met haar broers en zussen onder leiding van haar vader deel uitmaakte van de Canadese familiegroep “The Neilsons”, emigreerde naar Nieuw Zeeland, waar zij vervolgens naar verloop van tijd trouwde en verder ging met haar muzikale carriere en een aantal albums en singles in eigen beheer uitbracht.

In 2008 werd door haar het album “Red Dirt Angel” uitgebracht, terwijl de albums The Kitchen Table Sessions Volume 1 en Volume II  in 2009 volgden.

Het album “Don’t Be Afraid”, waarin zij samenwerkte met haar broer Jay werd ook eind vorig jaar uitgebracht door hun eigen label  “Southbound”.

Tijd om een kennis te maken met Tami Neilson hier tijdens een opname met de song “Texas “ en “Cry Over You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Can't Hardly Playboys - Please Don't Play A-11

Dan nu naar The Cotton Club in Granger Texas voor een optreden van “The Can’t Hardly Playboyz” hier met de titelsong van hun album “Something Old Something New”, “Please Don’t Play A-11”, en “Burning Memories/ Send Me Me Down to Tuscon”.

Deze songs staan op hun album “Something Old, Something New”, dat vorig jaar maart in eigen beheer uitgebracht.

“A-11” is natuurlijk een platenkeuze op de jukebox, die staat in The Cotton Club, want inmiddels zijn we in Granger TX, even ten noordoosten van Austin, aan beland met een fraai optreden van de “Can’t Hardly Playboyz”.

Zoals reeds aangekondigd “Something Old, Something New, waarbij de “A-11” ooit is geschreven door countrysinger/songwriter Hank Cochran in de jaren, maar vooral bekend geworden van de vertolking door Buck Owens, Johnny Paycheck en zelfs Bob Dylan.

Deze song staat ook op het fraaie album “Living for a Song: A Tribute to Hank Cochran”, van Jamey Johnson en dat in 2012 werd uitgebracht.

Een zeer aanbevelenswaardig album met 16 songs van de hand van Hank Cochran, waaronder “I Fall to Pieces”, “Make the World Go Away” en “A Way To Survive” met medewerking van o.a. Merle Haggard, Alison Krauss, Vince Gill en Willie Nelson.

U kunt ook nog even luisteren naar Jamey Johnson in samenwerking met Leon Russell en Vince Gill hier met de song “A Way to Survive”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Can't Hardly Playboyz - Line-Up at the Cotton Club

Terug naar Granger waar elke zondagmiddag deze doorgewinterde 7-mans formatie “Can’t Hardly Playboyz optreedt in de “Cotton Club & Steakhouse” te Granger en als het maar enigszins mogelijk is dan is ook Henk Vierhoven daarbij aanwezig niet alleen om te luisteren, maar natuurlijk ook voor een leuke en vrolijke “twostep” op de dansvloer.

De danshal en het restaurant “The Cotton Club” in Granger Texas zijn eigendom van Bubba Cox en z’n vrouw Jill Hodges Cox en Bubba is tevens de lead-zanger/gitarist en violist van de groep “The Can’t Hardley Playboyz” en wat je ook kunt beweren de musici van deze groep zijn meer dan uitstekend met uit Austin TX David Kyle op piano,  de seniors Bill Barr op gitaar en die in het grijze verleden optrad in de Bob Wills band, evenals Bobby Whitton eveneens op gitaar, pedalsteel-speler Bill Dearmore , Don Raby Multi-instrumentalist op mandoline, viool, gitaar, saxofoon en tenslotte LeeRoy Eichler op de drums eigenlijk allemaal doorgewinterde musici met een schat een schitterende ervaringen bij tal van bekende groepen.”The Hardly Can’t Playboyz” hier in dit programma met hun album “Something Old, Something New” zeer de moeite waard en als u in Texas bent vergeet dan niet “The Cotton Club & Steakhouse” in Granger te bezoeken en zeker op de zondagmiddag voor een optreden van 5 uur. 

Ook voor de lezer van dit bericht een speciale opname van Henk Vierhoven van een optreden van The Can’t Hardly Playboyz”  met de song “More of Your Love” in the Cotton Club te Granger op 12 april 2015.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Wim Pols & The Country Trail Band - Nooit Alleen

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan het programma “Country Music Round-Up” en we starten met  The Country Trail Band met de countrygospel song “Nooit Alleen”.

Deze song staat op hun nederlandstalig country-gospelalbum “Paradijsvogels” met 20 songs in mei van vorig jaar uitgebracht door LW Music.

Op zondag, 31 januari zal Wim Pols, leadzanger/gitarist en liedjesschrijver van “The Country Trail Band” als gastspeler optreden tijdens het “Country-Cafe” concert van “Change of Key” in “Cultureel Centrum Concordia” te Haastrecht.

Voor u als lezer van dit bericht Wim Pols samen met “The Country Trail Band”met de titelsong van het album “Paradijsvogels”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena - Een mooie dag

Vervolgens “Een mooie dag” door singer/songwriter en guitarist Dick van Altena hier met de eerste track van z’n nederlandstalige album “Novemberwind” eind 2014 uitgebracht door INLOK/CRS

Het zeer fraaie album bevat verhalende liedjes maar ook sfeernummers met her en der een niemendalletje en een verkapte smartlap.

Dick wordt zoals altijd weer instrumentaal bijgestaan door meer dan uitstekende muzikanten zoals Joost vanEs op viool, Patrick Senden op accordeon, multi-instrumentalist Patrick van Gerven o.a. op dobro en mandoline, Johan Jansen op pedal-steel en tenslotte Jan Gerrits nog op mondharmonica.

Als lezer kunt u ook nog even luisteren naar een andere song van het album “Novemberwind” , “Als ik jou niet had gekend” middels een “slide-show”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gretchen Wilson - Playlist The very Best of - California Girls

Dan nu de hedendaagse countrymuziek uit Nashville met als eerste Gretchen Wilson, uit Pocahontas Illinois, hier met de song “California Girls”.

Van oorsprong staat deze song op haar album “All Jacked Up”, dat in september  2005 werd uitgebracht door EPIC Nashville.

De song staat ook op een fraai verzamelalbum met als titel “Playlist : The Very Best of Gretchen Wilson” met 14 tracks in 2012 uitgebracht door Sony Nashville.

Waarom is het strandleven aan de kust van California zo leuk? Tijd voor de visie en een optreden van Gretchen Wilson hier met de song “California Girls”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Pistol Annies - Hell on Heels

Vervolgens “Hell on Heels” door het trio “Pistol Annies” hier met de titelsong van hun album, dat op  30 augustus 2011., werd uitgebracht door Sony Music Entertainment.

Terwijl zij werkte aan de songs voor haar derde album “Revolution”, zocht Miranda Lambert contact met haar college countryzangeres Ashley Monroe om samen een aantal songs te schrijven.

Deze samenwerking was erg succesvol, want het leidde o.a. tot de song “Heart Like Mine”, die als vijfde en laatste single werd toegevoegd aan het album “Revolution” en het werd tevens een nr. 1 hit.

De twee besloten na dit album samen verder te gaan. Angeleena Presley ging vervolgens ook deelnamen aan de schrijverssessies en wat begon als een normale samenwerking mondde uit in een soort meisjes countrygroep met de naam “Pistol Annies” met fraaie samenzang en waarbij hun debuut als trio met de song “Hell on Heels” plaatsvond in april 2011 tijdens een TV-optreden bij “The Academy of Country Music Girls’ Night Out: Superstar Woman of Country”.

Hoog tijd voor die fraaie video-clip van de “Pistol Annies” hier met hun song “Hell On Heels”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Chuck Mead - Knee Deep in the Wakarusa River

Maar dan nu toch snel naar onze uitsmijter, Chuck Mead, de vroegere frontman van BR5-49, hier met de song “Knee Deep in the Wakarusa River”, die staat op z’n album “Free State Serenade” in 2012 uitgebracht door Plowboy Records.

Tot slot van dit bericht kunt u nog even kijken en luisteren naar Chuck Mead hier met z’n Grassy Knoll Boys hier met de song “Knee Deep in the Wakarusa River” tijdens een “live” optreden in de “Artist Co-Op” in Nashville,TN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet  middels de website van RTV Krimpenerwaard http://www.rtvkrimpenerwaard.nl/radio ).

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Jan. 12 ‘16 19.00 – 20.00 uur  

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***  Label

1. Don Rigsby & David Thom   ***   East Virginia Blues   ***   New Territority   ***   9 Lives Records

2. Don Rigsby & David Thom   ***   Nowhere Like the Home Place   ***   New Territority   ***                9 Lives Records

3. Don Rigsby & David Thom   ***   Everything That Glitters (Is Not Gold)   ***   New Territority   ***   9 Lives Records

4. Tami Neilson   ***   Texas    ***   Dynamite   ***   Southbound Records

5. Tami Neilson   ***   Whiskey and Kisses   ***   Dynamite   ***   Southbound Records

6. Tami Neilson   ***   You Lie    ***   Dynamite   ***   Southbound Records

7. The Can’t Hardly Playboyz   ***   Sometyhing Old, Something New   ***   Something Old Something New   ***   The Can’t Hardly Playboyz

8. The Can’t Hardly Playboyz   ***    Please Don’t Play A-11   ***   Something Old Something New   ***   The Can’t Hardly Playboyz

9. The Can’t Hardly Playboyz   ***   Burning Memories Send Me Down to Tuscon    ***   Something Old Something New   ***   The Can’t Hardly Playboyz

10. The Country Trail Band   ***   Nooit Alleen   ***   Paradijsvogels   ***   LW Music

11. Dick van Altena   ***   Een mooie dag   ***   Novemberwind   ***   Inlok /CRS

12. Gretchen Wilson   ***   California Girls   ***   Playlist: The Very best of Gretchen Wilson   ***   Columbia Legacy

13. Pistol Annies   ***   Hell on Heels   ***   Hell on Heels   *** Sony Nashville

14. Chuck Mead   ***   Knee Deep in the Wakarusa River   ***   Free State Serenade   ***   Plowboy Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frenquencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *