If It Makes You Feel Good

Josh Abbott Band - If It Makes You Feel Good

In het programma “Countrymusic Round-Up”  bijzondere aandacht voor het nieuwe album “Front Row Seat” van de Texaanse groep “Josh Abbott Band” over de opkomst en ondergang van het huwelijk van Josh Abbott, de “frontman”.

We blijven nog even in Austin Texas voor de latina country singer/songwriter Amanda Cevallos met schitterende “Honky Tonk” van haar album “You Got Me Where You Want Me”.

Maar zoals altijd beginnen het programma met de bluegrass, die deze keer wordt verzorgd door The Grasscals met hun nieuwe album “And Then There’s This …”.

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma door Conny Lee uit Brabant en ook nog Lana Wolf uit Gelderland.

Vervolgens weer terug naar Tennessee voor Jimmy Stewart met de toepasselijke song “Sleepin’ with the Radio On”  en dan naar “Dixie’s Bar & Bus Stop” in Austin Texas voor een “live” optreden van Jerry Jeff Walker en die tevens optreedt als uitsmijter van het  programma.

The Grascals - I Like Trains

We begonnen dit programma trouwens met de songs “I Like Trains”, “Road of Life” en “If You Want Me To”  door The Grascals.

Deze songs staan op hun nieuwe album “And Then There’s This…”, dat op 6 januari j.l. officieel werd gepresenteerd door de groep tezamen met “Mountain Home Music Company. 

Nou als dat geen goed voorbeeld is, dat u als luisteraar van de Krimpenerwaard snel wordt geïnformeerd over nieuwe countrymuziek.

The Grascals” , eigenlijk een samenvoeging van de term “Bluegrass Rascals” of te wel “Bluegrass kwajongens” hier weer eens bij “Countrymusic Round-Up”. De gevoelige stemmen van de drie lead-zangers Terry Eldredge, John Bryan en Terry Smith tezamen met hun instrumentale virtuositeit en prima song keuze zorgen ervoor dat The Grascals nog steeds zo enorm populair zijn. 

De groep bestaat uit Terry Eldredge, gitaarspeler en zanger uit Indiana, Terry Smith de bassist uit North Carolina sedert 2004 deeluitmakend van The Grascals met John Bryan als de nieuwe gitarist/zanger vervolgens Danny Roberts de mandolinespeler en gitarist, die ooit samen met z’n buurman Jimmy Mattingly uit Kentucky in 2004 “The Grascals” oprichtte.

Het jongste lid van de groep is Kristin Benson en zij werd zowel van  2008 tot en met 2011 door de IBMA of te wel “International Bluegrass Music Association” uitgeroepen tot “Banjo Speler van het Jaar”.

The Grascals” , eigenlijk een samenvoeging van de term “Bluegrass Rascals” of te wel “Bluegrass kwajongens” hier weer eens bij “Countrymusic Round-Up”. De groep heeft  inmiddels zeer succesvol de afgelopen jaren een aantal albums uitgebracht met “When I Get My Pay” in 2013,  dit“Life Finds a Way” in 2012, “Dance ‘till Your Stockings Are Hot and Ravelin’” in 2011 en in 2010 “The Famous Lefty Flynn”. In 2013 werd hun album “Life Finds a Way”, onderscheiden met een Grammy Award voor “Best Bluegrass Album”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking door The Grascals met een korte introductie van hun nieuwe album “And There’s This….”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Amanda - Love Me Together

Dan nu snel door naar Austin Texas voor Amanda Cevallos hier met de songs “Goodbye Truth” , de titelsong van het album “You Got Me Where You Want Me”en  echte “Honky Tonker” ook qua tekst “Love Me Together”.

Deze songs staan op haar album “Got Me Where You Want Me” in september van 2015 in eigen beheer op zowel CD als vinyl uitgebracht.

Amanda Cevallos & haar groep “The High Hands maken fraaie countrymuziek en het album met 78 tracks mag dan wat kort zijn, de inhoud maakt het meer dan goed.

Een paar jaar geleden bracht zij haar debuutalbum “I’ll Never Honky Tonk You” en nu is de latina singer/songwriter/gitariste dus terug met een eveneens indrukwekkende prestatie.

Regelmatige optredens in de legendarische “Broken Spoke Inn” van James White op Lamar Street in Austin hebben haar behoorlijk beïnvloed, waardoor ze ook zelfverzekerder klinkt.

Inmiddels speelt zij ook regelmatig in The Continental Club, die tevens de thuisbasis is van “Heybale” met o.a. Redd Volkaert en Earl Poole Ball.

Deze gerenommeerde musici hebben haar ook geholpen bij de totstandkoming van haar eerste album evenals trouwens ook hulp van de bekende steelgitaarspeler en producent Lloyd Maines. Zondag, 10 januari a.s. treedt zij trouwens weer op in The Continental Club in Austin en dat gaat elke week zo door met even voor de aardigheid de vermelding van haar optreden op vrijdag, 29 januari a.s. in Riley’s Tavern in New Braunfels, de woonplaats van Henk Vierhoven.

Tijd voor de lezer om ook eens kennis te maken met Amanda Cevallos hier tijdens een opname in de strudio hier met de titelsong van haar album “You Got Me Where You Want Me’.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Josh Abbott Band - Kiss You Good

We blijven nog even in Texas voor de Josh Abbott Band hier met de songs “Kiss You Good”, “If It Makes You Feel Good” en “Crazy Things”.

Deze songs staan  op hun hun bijzondere album “Front Row Seat”, dat eind november vorig jaar werd uitgebracht via het label “Pretty Damn Tough Records”.

De “James Abbott Band” uit Luckenbach Texas presenteert met “Front Row Seat” hun vierde studio album en het is toch wel met meest persoonlijke werk van frontman Josh Abbott.

Het album met 16 tracks is verdeeld in vijf hoofdstukken of bedrijven en maakt de luisteraar, zoals de titel van het album al vermeld middels op een stoel op de eerste rij deelgenoot van de onbezorgde opkomst en pijnlijke ondergang van het huwelijk van Josh Abbott

U kunt alvast even kennismaken met een “preview” met muziek uit het voorlaatste bedrijf “Dissolution” met een fragement van de song “Amnesia”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De eerste drie songs van het album gaan over het zorgeloze leven tijdens z’n jeugd en de songs zijn als zodanig ook fraai herkenbaar als bijv. “While I’m Young”.

In het programma “Countrymusic Round-Up” kan ik natuurlijk niet alle songs van de vijf bedrijven laten horen en ik heb dan hier ook gekozen om twee songs uit het 2de hoofdstuk te laten horen, waaarin onschuldige romantiek en de liefde toeslaat in songs als “Kiss You Good” en “If It Makes You Feel Good”.

In het derde hoofdstuk komt de liefde tot een hoogtepunt en een vertrouwen in de toekomst met o.a. “Crazy Things” en “Kisses We Steal”

Een bijzonder album in vijf bedrijven kom je niet zo vaak tegen, ooit ben ik volgens mij wel zoiets tegengekomen bij een album van Willie Nelson Ik kom daar nog wel eens op terug.

Uit het eerste hoofdstuk voor u nog een live optreden van de Josh Abbott Band met de song “Live It While You Got It”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Conny Lee - I Saw the Light

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met Conny Lee uit Brabant hier met de Hank Williams song “I Saw the Light”, die zij tezamen met nog een aantal singles aan uw presentator heeft gestuurd.

Conny Lee is een graag geziene country- zangeres, die veelal optreedt in Belgisch en Nederlands Brabant.

Tijd voor de lezer om ook weer eens kennis te maken met Conny Lee hier met een medley van songs middels een “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lana Wolf - Blowing Away

Vervolgens “Blowing Away” door Lana Wolf hier met een song, die staat op haar album Nashville uitgebracht door JL Records.

Van dit album zullen vast ook wel een aantal songs zijn te horen tijdens  de “The American Country Legends Theaterconcerten” met tal van bekende nederlandse musici/zangers en zangeressen, waaronder ook Pam McBeth (Nashville), Wim van de Vliert op lead-gitaar en Joost van Es op viool, Johan Jansen op pedal steel en Ad Welten op de bas.

Ook in dit voorjaar zijn er een aantal voorstellingen vastgelegd en ik heb nog even gekeken, maar niet hier onmiddelijk in de buurt van de Krimpenerwaard, de 1ste is op 22 januari in Noordwijk en vervolgens op 23 januari in Theater 013 te Tilburg.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een “trailer” van “The American Country Legends Concerten” met natuurlijk Lana Wolf en Pam McBeth.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jimmy Stewart - Sleepin' with My Radio On

Vervolgens terug naar Nashville Tennessee voor Jimmy Stewart, in dit programma “Country Music Round-Up” niet echt bekend, maar bij de “Round-Up” kwam ik ‘em tegen en volgens mij moet ik in de toekomst nog eens iets meer laten horen van zijn album “Poor Rambler” eind september vorig jaar uitgebracht door “Poor Fiddler Records.

Natuurlijk kunt u als lezer nog even kijken en luisteren naar een “live” optreden van Jimmy Stewart samen met illustere vrienden als Rod Riley op lead-gitaar, David Grier op acoustische gtaar, Mike Bub op de staande bas, Richard Stickley op drums in de fameuze “Station Inn” in Nashville met de song “Sleepin’ with My Radio On”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jerry Jeff Walker - London Homesick Blues

Tot slot “London Homesick Blues” door Jerry Jeff Walker hier met een song, die staat op het album “Live from Dixie’s Bar & Bus Stop” in september 2012 uitgebracht via Red General Catalog.

Een heel bijzondere CD, waarvan de muzikale inhoud afkomstig is van een “live” optreden van Jerry Jeff Walker in de jaren ‘80 en waarbij hij wordt bijgestaan door “The Lost Gonzo Survivors”.

Een album helemaal “nokkie nokkie” vol met 26 tracks en waarin u als toehoorder gewoon terug gaat in de tijd en aanwezig bent in Austin Texas in de illustere “Dixie’s Bar & Bus Stop” met schitterende songs zoals ook “Mr. Bojangles” en “Desperados Waiting for a Train”.

Tot slot ook nog even naar een “live” optreden in 1991 van Jerry Jeff Walker hier samen met Gary P Nunn met een bijzonder vrolijke versie van de song “London Homesick Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet  middels de website van RTV Krimpenerwaard http://www.rtvkrimpenerwaard.nl/radio ).

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Jan. 5 ‘16 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek   ***   titel album   ***               Label

1. The Grascals   ***   I Like Trains   ***   And Then There’s This…   ***   Mountain Home Music Company

2. The Grascals   ***   Road of Life   ***   And Then There’s This…   ***   Mountain Home Music Company

3. The Grascals   ***   If You Want Me To   ***   And Then There’s This…   ***   Mountain Home Music Company

4. Amanda Cevallos   ***   Goodbye Truth   ***   Got Me Where You Want Me   ***   Amanda Cevallos

5. Amanda Cevallos   ***   Got Me Where You Want Me ***   Got Me Where You Want Me   ***   Amanda Cevallos

6. Amanda Cevallos   ***   Love Me Together   ***   Got Me Where You Want Me   ***   Amanda Cevallos

7. Josh Abbott Band   ***   Kiss You Good   ***   Front Row Seat   ***   Pretty Damn Tough Records

8. Josh Abbott Band   ***   If It Makes You Feel Good   ***   Front Row Seat   ***   Pretty Damn Tough Records

9. Josh Abbott Band   ***   Crazy Things   ***   Front Row Seat   ***   Pretty Damn Tough Records

10. Conny Lee   ***   I Saw the Light   ***   single   ***   J & C Sound

11. Lana Wolf   ***   Blowing Away   ***   Nashville   ***   JL Records

12. Jimmy Stewart   ***   Sleepin’ with the Radio On   ***   Poor Rambler   ***               Poor Fiddler Records

13. Jerry Jeff Walker   ***   London Homesick Blues   ***   Live from Dixie’s Bar & Bus Stop   ***   Red General Catalog

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *