A Merry Christmas

Wishing You All a Merry Christmas

 In deze donkere dagen zo aan het einde van deze maand is het programma geheel gevuld met countrymuziek in Kerstsfeer.

Niet de overbekende kerstsongs, die u via  diverse radio-stations kunt horen, maar “iets heel anders” Kerst in bluegrassstijl met The Roys, the Stoney Point Quartet en ook nog Billy Boone Smith.

Vervolgens John Prine, die alles onder controle heeft, Ben Keith met z’n “Silver Bells” en zijn we ook nog bij een intiem Kerstfeestje van de familie “McGarricle”.

Dan meer richting hedendaagse countrymuziek met o.a. het vroegere duo Brooks & Dunn ,uit Canada Carol Dawn Johnson en vervolgens ook nog Ray Stevens met een andere kijk op kerst.

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en dan is het ook tijd voor de nederlandse country in kerstsfeer met het duo Zingga uit Boven Smilde en vervolgens ook nog de Goudse countrygroep Change of Key.

Dan terug naar de US of A met Jole Diffie als Mr. Christmas met vervolgens Kelly Clarkson samen met Reba McEntire en Trisha Yearwood en met vanavond tot slot “The Riders in the Sky”.

The Roys - Bluegrass Kinda Christmas

We begonnen het programma trouwens met de titelsong van het album “Bluegrass Kinda Christmas” geschreven, gezongen en gespeeld door broer en zus Eilain en Lee Roy bijgenaamd  “The Roys” en

Een fraai album geheel in Kerstsfeer met 10 songs op 14 november 2014 uitgebracht door Rurl Rhythm Records.

Tijd voor onze eerste muzikale onderbreking en kunt u luisteren naar The Roys hier met hun song “Bluegrass Kinda Christmas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Stony Point Quartet - Oh Christmas Candle

Gevolgd door de kerstsong “Oh Christmas Candle” geschreven door Tom T. Hall maar hier gezongen en gespeeld door het Stoney Point Quartet. Dit lied staat op hun album “Christmas Time Back Home” dat in 2003 in een beperkte oplage werd uitgebracht door Cracker Barrel Records. Inmiddels bijna niet meer te verkrijgen uitsluitend nog als “Collector’s Item” met Dudley Connell op gitaar met zang, Billy Lux op de bas met zang, Ron Stewart op de banjo en viool, David McLaughlin en Linda Lay met zang.

Billy Boone Smith - Walking Through Betlehem

“Walking Through Bethlehem” door Billy Boone Smith hier met een song, die staat  op een verzamelablum met 14 liedjes in de Kerstsfeer, uitgebracht door Good Home Grown Music van de bekende schrijvers Tom T. en Dixie Hall.

Billy Boone Smith op rhythm-gitaar met lead-zang, Robert Bowlin eveneens op gitaar, Shad Cobb op viool en Terry Smith op de bas. Terry Smith is ook de basspeler van de bekende bluegrassgroep “The Grascals”.

We blijven nog even in Bethlehem in het bijzondere kerstlied “Take a Walk Through Bethlehem” door Trisha Yearwood middels een fraaie “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Prine - Everything Is Cool

Dan gaan we nu naar het humoristische “Everything Is Cool” door John Prine hier met een bijzonder onderkoeld humoristische kerstsong, die staat op het album “John Prine Christmas” uitgebracht in 1993 door zijn eigen platenmaatschappij “Oh Boy”.

Het is een album met slechts 8 tracks, waarvan 3 “live” opnames van “All the Best” , “If You Were the Woman” and “I Was the Man” en “Christmas in Prison” en nog steeds de moeite waard om naar te luisteren.

Voor de lezer van dit bericht nog de gelegenheid om aanwezig te zijn bij een “live” optreden van John Prine met z’n song “Everything Is Cool”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Billy Keith - Silver Bells

Vervolgens in het programma de bekende “Silver Bells” in een toch wel heel romantische versie door steelgitarist Ben Keith.

Deze uitvoering staat op het album “Christmas at the Ranch” een bijzonder Kerstalbum met veel en uitstekend steelgitaarwerk van Ben Keith, die jarenlang heeft samengewerkt met Neil Young.

Een bijzonder album oorspronkelijk in 1994 uitgebracht met de titel “Seven Gates: A Christmas Album”, maar in 2008 opnieuw “geremastered” door Vapor Records uitgebracht.

Voor de lezer een andere maar ook leuke versie van “Silver Bells” hier door Sir Terry Wogan en Aled Jones. U moet echt even kijken en luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The McGarricles - X-Mas Hour

Ook “Blue Christmas” in een “folk-sfeer” tijdens een Kerstviering bij Kate & Anna McCarrigle in betere tijdens hier met lead-zang door Chaim Tannenbaum.

Deze bijzondere uitvoering staat op het album “The McGarrigle Christmas Hour” in 2005 uitgebracht door Nonesuch.

Kate en Ann McCarrigle nodigden een aantal familieleden en vrienden uit om een mooi Kerstalbum te maken.

Zoon en dochter van Kate, Rufus en Martha Wainwright, waren aanwezig evenals collega’s van het 1ste uur, zoals Chaim Tannenbaum en getalenteerde vrienden zoals Emmylou Harris en Teddy Thompson.

Maar in deze song “Blue Christmas” of te wel “Een eenzame Kerst”dus een hoofdrol voor hun vriend en collega Chaim Tannenbaum op de mandoline en met lead-zang!

Voor een fraaie vertolking van deze song door Chaim Tannenbaum gaan we naar een optreden tijdens  “A Not So Silent Night” in de Royal Albert Hall te London op 9 december 2009.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brooks & Dunn - It Won't Be Christmas without You

Dan nu naar de meer hedendaagse Kerstcountry songs met het bekende country-duo “Brooks & Dunn” hier met de song “Hangin’ ‘round The Mistletoe”.

Deze song staat op hun speciale Kerstalbum “It Won’t Be Christmas Without You” met 11 songs en die in 2002 werd uitgebracht door Arista Nashville.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een fraaie en intieme vertolking van de song “It Won’t Be Christmas without You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Carol Dawn Johnson - Love Rules

Dan gaan we naar Canada voor  singer/songwriter Carol Dawn Johnson hier met haar Kerstsingle “I Wouldn’t Want Christmas Any Other Way”.

Deze song heb ik trouwens van het verzamelalbum “Country Heat Christmas 3 in 2008 uitgebracht door Sony BMG.

Jawel, jawel, in Canada wel sneeuw en ondertussen gewoon even kijken en luisteren naar Carol Dawn Johnson hier met een heel andere versie van de song “I Wouldn’t Want Christmas Any Other Way”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ray Stevens - Christmas Through a Different Window

Daarna Ray Stevens met de humoristische song “Greatest Little Christmas There Ever Wuz” van z’n bijzondere Kerstalbum “Ray Stevens Christmas: Through a Different Window” in 1997/2004 uitgebracht door MCA Nashville.

Een album met 13 gekke Kerstsongs met titels als “I Wan’t Be Home for Christmas”, “Xerox Xmas Letter”, “The Little Drummer Boy-Next Door” en “Santa Claus Is Watching You”.

Ook de song “Nightmare Before Christmas” staat op dit vrolijke album en daar kunt u ook nog even naar luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zingga - Tennessee Christmas

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als eerste Zingga uit Boven Smilde hier met hun Kerstsingle“Tennessee Christmas”. Deze single staat trouwens op een fraai album met songs van o.a. ook Change of Key, Wim Pols en

Zingga - Falling Snow

Dit album is opgenomen en gemixt in de studio van Neo Productions.

Change of Key - Dear Footprints in the Snow

Vervolgens de Goudse countrygroep “Change of Key” met hun nieuwe kerst song “Dear Footprints in the Snow”, die tijdens hun optreden op 29 november in country-cafe Concordia te Haastrecht werd gepresenteerd.

Op de laatste zondag van dit jaar, 27 december a.s. ook wel 3e Kerstdag genoemd zal deze groep weer optreden in het vermelde country-cafe te Haastrecht met o.a. medewerking van pedalsteel speler Tom Ensink tevens voorzitter van de Dutch Country Music Association en naar verwachting ook Peter Vermeer op rhythm-gitaar en met zang en natuurlijk eveneens achter de knoppen van de geluidsinstallatie.

Natuurlijk kunt u op die middag vast nog wel een exemplaar van hun nieuwe kerstsingle  aanschaffen gedurende het concert.

Change of Key heeft in samenwerking met de muzikale duizendpoot Tim Crouch ook nog een fraaie video-clip gemaakt met de song “Dear Footprints in the Snow”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Joe Diffie - Leroy the Redneck Reindeer

Dan nu weer snel door naar de countrymuziek  hier door Joe Diffie met een knipoog naar de Kerst de song “Leroy The Redneck Reindeer”, die staat op z’n album Mr. Christmas enige jaren geleden uitgebracht door Sony.

Joe Diffie hier met z’n kinderen en de rest van de klas met een gezellig haardvuur hier met de song “Leroy The Redneck Reindeer”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kelly Clarkson - Silent Night

En dan toch wel een heel bijzonder fraaie uitvoering van “Silent Night” door drie nachtingalen van de countrymuziek namelijk singer/songwriter Kelly Clarkson, Trisha Yearwood en Reba McEntire.

Deze song staat op het album “Wrapped in Red” van Kelly Clarkson, dat twee jaar geleden werd uitgebracht door RCA Records.

Voor de lezer nog even een live optreden van de drie vermelde countrysterren met de song “Silent Night.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Riders in the Sky - Virgen Maria

Dan tot slot van dit programma de song “Virgen Maria (Why Are You Weeping) (Maagd Maria, Waarom huil je) door de legendarische groep “Riders in the Sky”.

Deze song staat op hun album “Christmas in the Cowboy Way” een fraai album, zoals altijd geheel in de stijl van de jaren ‘30 en ‘40 “Sons of the Pioneers”, Roy Rogers en Gene Autry.

Tot slot kunt u ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van de “Riders in the Sky” hier met de song “Two Step ‘Round the Christmas Tree”.

gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Vanaf 1 januari 2016 voor de gehele Krimpenerwaard via de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties en natuurlijk via “streaming audio” middels de website van RTV Krimpenerwaard en daarom via het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM of via de diverser kabelfrequenties en natuurlijk  de website van RTV Krimpenerwaard http://www.rtvkrimpenerwaard.nl/radio ).

Playlist ” Country Music Round-up ” 

Date: Dec. 22 ‘15 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***  Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Roys   ***   Bluegrass Kinda Christmas   ***   Bluegrass Kinda Christmas   ***   Rural Rhythm Records

3. Stony Point Quartet   ***   The Christmas Candle   ***   Christmas Time Back Home   ***  Cracker Barrel Records

4. Billy Boone Smith   ***   Walking Through Bethlehem   ***  Christmas Sampler   ***               Good Home Grown Music

5. John Prine   ***   Everything Is Cool   ***   John Prine Christmas   ***   Oh Boy

6. Ben Keith   ***   Silver Bells   ***   Christmas at the Ranch   ***   Vapor Records

7. Kate & Anna McGarricle ft. Chaim Tannenbaum   ***   Blue Christmas   ***    The McGarricle Christmas Hour   ***                     Nonesuch

8. Brooks & Dunn   ***   Hangin’ “Round the Mistletoe   ***     It Won’t Be Christmas Without You   ***   Arista Nashville

9. Carol Dawn Johnson   ***   I Wouldn’t Want Christmas Any Other Way   ***   Dancing Lily Music

10. Ray Stevens   ***   Greatest Little Christmas There Ever Wuz   ***   Christmas Through a Different Window   ***   MCA Nashville

11. Change of Key   ***   Dear Footprints in the Snow   ***   single   ***   Change of Key

12. Zingga   ***   Tennessee Christmas   ***   Home for Christmas   ***   Neo Music

13. Jole Diffie   ***   Leroy The Redneck Reindeer   ***   Mr. Christmas   ***   Sony      

14. Kelly Clarkson ft. Trisha Yearwood & Reba McEntire   ***   Silent Night   ***   Wrapped in Red   ***   RCA Records

15. Riders in the Sky   ***   Virgen Maria ( Why Are You Weeping)   ***   Christmas in the Cowboy Way   ***   New Rounder

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *