Timeless

Hank Williams - Cold, Cold Heart

In het laatste programma van dit jaar een uitgebreid eerbetoon aan de “vader van de hedendaagse country-muziek, Hank Williams, die in de nacht van 31 december en 1 januari 1953 onderweg naar Canton Ohio overleed op de achterbank van z’n nieuwe Cadillac.

Een eerbetoon door bekende countrymusici als Rodney Crowell, Vince Gill en Merle Haggard, maar ook door Jakob Dylan, de zoon van Bod Dylan.

Natuurlijk ook nog Hank Williams zelf met een een “live” optreden van de oude meester in het radiostation KSIB Creston, Iowa in februari 1950.

Halverwege het programma de agenda met

een overzicht van de countryevenementen in de regio. Daarna gaan we gewoon door nederlands eerbetoon aan de muziek van Hank Williams in dit programma verzorgd door de Bluegrass Boogiemen en ook nog samen met Cor Sanne en Joost van Es.

Vervolgens weer terug naar de US of A voor het eerbetoon met Tom Petty & The Heartbreakers, Beck Hansen, Johnny Cash en treedt de kleinzoon van Hank Williams op als uitsmijter van dit programma.

Larry Sparks Sings Hank Williams

We begonnen het programma met Larry Sparks & The Lonesome Ramblers hier met de Hank Williams song “No One Will Ever Know” en  “Someday you’ll call my name and I won’t answer” ooit bekend geworden door Hank Williams, maar hier dus gezongen en gespeeld door Larry Sparks.

Twee songs, die staan op het album “Larry Sparks sings Hank Williams” ooit in 1977 op een LP gezet, maar gelukkig in 1991 door Rebel records op een CD geperst.

Larry Sparks en z’n groep vertolken op schitterende bluegrass wijze een aantal van Hank Williams songs.

Gedurende de geschiedenis van de countrymuziek zijn er heel wat dynamische en belangrijke personen geweest, maar er zijn er maar weinig, die zoveel invloed  op de muziek hebben gehad als de jonge magere en droevig kijkende Alabamian met de naam King Hiram Williams beter bekend als Hank Williams.

In de loop van de jaren zijn de songs van Hank Williams door tal van artiesten vertolkt en ofschoon zijn songs ook in de bluegrassmuziek niet onbekend zijn, heeft Larry Sparks er een schitterend eerbetoon van gemaakt.

Larry Sparks, geboren op 15 september 1947 in Lebanon Ohio, was 19 jaar toen Carter Stanley overleed en hij werd door Ralpn Stanley gevraagd om bij zijn groep “The Clinch Mountain Boys” te komen spelen, nadat hij al een paar keer was ingevallen in de groep.

Larry heeft ruim 3 jaar hiervan deel uitgemaakt en deze jaren kunnen worden aangemerkt als de “ Stanley Brothers School of Bluegrass”. In 1969 vormde hij zijn eigen groep “The Lonesome Ramblers”.

Op het album “Larry Sparks Sings Hank Williams” wordt hij op sublieme wijze geassisteerd door Tommy Boyd op dobro en banjo, Ricky Skaggs op de mandoline, Art Wynder en Jerry Schieber op de bas en tenslotte Chubby Wise op de viool. 

Middels een “slide-show” kunt u ook nog luisteren naar Larry Sparks met zij eerbetoon aan Hank Williams met de song “No One Will Ever Know”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hank Williams - I Don't Care if Tomorrow Never Comes

Dan gaan we nu terug in de tijd naar februari 1950 met een “live”optreden van Hank Williams & His Drifting Cowboys in het radioprogramma “Garden Spot”,dat in februari 1950 werd uitgezonden via het radiostation KSIB Creston Iowa.

In dit optreden met niet alleen de “Garden Spot Jingle”, maar ook met de songs “I Can’t Get You Off of My Mind”, A Mansion on the Hill” en “I Don’t Care If Tomorrow Never Comes”.

Door Omnivore Recordings werd vorig jaar vol trots op 10 inch vinyl platen en digitaal de “Garden Spot Programs 1950” gepresenteerd met 24 optredens van Hank Williams en die tot dusver nooit meer waren gehoord.

Deze Garden Spot Shows, gered uit de onbekendheid, werden ruim zestig jaar geleden uitgezonden en bestonden uit vier programma’s met tot dusver onbekend materiaal.

U kunt als lezer van dit bericht nog luisteren naar Hank Williams & His Drifting Cowboys tijdens een van z’n “Health & Happiness Show” met de song”Mansion on the Hill”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Met bekende songs, maar ook met songs, die zelfs nooit meer zijn gehoord, maar wel een echte Hank Williams, die de muziek samen met de presentator leuk aan elkaar praat.

En dat moet u als luisteraar van het programma “Countrty Music Round-Up” intussen toch wel zijn opgevallen op een meer dan uitstekende wijze gerestaureerd tot een uitstekende kwaliteit door Omnivore Recordings en waarbij je de indruk krijgt, dat het concert gisteren plaatsvond.

Maar nee hoor, Hank Williams hier tijdens een optreden van meer dan 64 jaar geleden hier bij uw uw RTK Krimpenerwaard .

Even terug komend op het album, want dat bevat ook zeldzame foto’s van de verzameling van co-producer en schrijver van Hank Williams biografie, de bekende Colin Escott.

Hank Williams - Garden Spot Album

Op op het boekje bij het LP-album en CD ook nog meer fraaie informatie van Colin Escott op schitterende wijze verpakt

De ontdekking van dit nieuwe “oude” materiaal is van bijzondere betekenis voor de countrymuziek Het album werd dan ook in 2014  genomineerd voor  de“ Best Historical Album, 57th Annual Grammy Awards” en werd de Award eveneens toegekend.

Tot slot van dit eerbetoon nog een muzikale herinnering aan Hank Williams & His Drifting Cowboys hier met de song “I Don’t Care If Tomorrow Never Comes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Lost Notebooks of Hank Williams

We gaan verder met het eerbetoon aan de oude meester hier door Jakob Dylan, jawel, jawel de zoon van Bob Dylan met zijn vertolking van de song “Oh, Mamma, Come Home” gevolgd door “The Sermon on the Mount” een countrygospel song gespeeld en gezongen door Merle Haggard

Vervolgens nog “I Hope You Shed a Million Tears” of te wel “Ik hoop, dat je nog een miljoen tranen vergiet” gespeeld en gezongen door Rodney Crowell en Vince Gill.

Zij doen nog eens de typische Hank Williams stijl van zingen en voordragen in een lied herleven.

U kunt nog even luisteren naar Jakob Dylan hier met zijn versie van de Hank Williams song “Oh, Mamma Come Home.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hank Williams Cadillac

Deze songs staan op het bijzondere album “The Lost Notebooks of Hank Williams” op 4 oktober 2011 is  uitgebracht door Columbia Records. Toen Hank Williams overleed op die bewuste Oudejaarsnacht van 31 December 1952 lag er op de achterbank ook nog een oude bruine aktentas met aantekeningen van Hank, waarvan sommige door z’n tweede vrouw Billy Jean Williams, die vaak naast hem in de auto de tekst opgeschreef.

De aantekeningen bestonden uitgewerkte songteksten, soms een aantal zinnen en ook ideen, waarvan er een aantal zijn afgedrukt in de bij het album behorende informatie.

Het begeleidend boekwerkje bij het album is geschreven door Michael McCall van “Country Music Hall of Fame and Museum”.

Nadat Mary Martin, een veteraan uit de muziekindustrie en A & R manager, Bob Dylan, die reeds eerder ook betrokken was bij de productie van het album “Timeless”,  had benaderd om te bekijken of ze nog iets met de aantekeningen zouden kunnen doen, nam Bob vervolgens contact op met een aantal countrycoryfeen en liefhebbers van de muziek van Hank Williams om de songteksten verder uit te werken en op muziek te zetten.

Dat leverde een schitterend album op geheel in het teken van de “Vader van de Countrymuziek” met o.a. Alan Jackson in dit programma met de Honky Tonker “You’ve Been Lonesome Too” en natuurlijk niet te vergeten Bob Dylan zelf met de song “The Love That Faded” of te wel “de liefde, die vervaagde”.

Op dit album “The Lost Notebooks” o.a. ook nog Norah Jones samen met Gillian Welch, Lucinda Williams, Jack White en Levon Helm.

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar de prachtige vertolking van de Hank Williams song “Sermon ont the Mount” door Merle Haggard.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bluegrass Boogiemen - Cold, Cold Heart

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor een nederlands eerbetoon aan de muziek van Hank Williams in dit programma verzorgd door de Blue Grass Boogiemen hier met de song “Cold, Cold Heart”, die staat op hun album “Hits of Hank Williams”” uitgebracht door CRS Wageningen.

Een album met 15 toppers en evergreens uit de onuitputtelijke catalogus van de “Vader van de Countrymuziek”.

Voor u als lezer van dit bericht nog even de mogelijkheid om naar The Bluegrass Boogiemen te luisteren met de Hank Williams songs “Let’s Turn Back the Years” en “Cold, Cold Heart”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cor Sanne, Joost van Es & The Bluegrass Boogiemen

Vervolgens ook nog de gelegenheidsgroep “Grand Ole Country” met de song : A Lie to My Heart”. “Grand Ole Country”, bestaande uit Cor Sanne met leadzang en op gitaar en The Hillbilly Boogiemen met Arnold Lasseur op mandoline, electrische gitaar, Bart van Strien op banjo, Robert-Jan Kanis op gitaar en drums, Aart Schroevers op bas en tenslotte Joost van Es ( 4 Wheel Drive) op de viool.

Deze song staat op het album “Grand Ole Country—Time”, dat in 2004 werd uitgebracht via Starsound/That’s Entertainment.

Voor u ook nog een “live” tribute door Cor Sanne samen met de Bluegrass Boogiemen hier met de song “I Told a Lie to My Heart” tijdens hun optreden in Paradiso Amstrerdam ter nagedachtenis aan het overlijden van Hank Williams 60 jaar geleden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Beck Hansen - Your Cheatin' Heart

Dan nu naar een Hank Williams song vertolkt door een andere beroemde amerikaanse folksinger/ songwriter Tom Petty hier z’n Heartbreakers met “I can’t get you off of my mind”, dat staat op het verzamelalbum “Timeless”.

Gevolgd door “Your Cheatin’ Heart” door Beck Hansen, ooit eind 1952 geschreven door Hank Williams en waarvan het verhaal gaat, dat de song werd bedacht door Hank, terwijl dacht aan z’n eerste vrouw Audrey en rondreed met z’n tweede vrouw Billy Jean Williams, die naast hem in de auto de tekst opschreef.

Williams werkte ook nu weer eens samen met de Nashville schrijver Fred Rose en dit lied werd in september 1952 opgenomen en na z’n dood uitgebracht.

Het wordt beschouwd als een van de beste countrysongs allertijden en stond in 1953 6 weken op nummer 1 van de countrymuziekoverzichten.

Deze uitvoering van Beck Hansen staat ook op het album “Timeless” of te wel “Tijdloos”, dat in 2001 werd uitgebracht door Lost Highway UMG Recordings en dat staat voor Universal Music Company. Een schitterend album als eerbetoon aan Hank Williams, zijn tijdloze muziek en ijzersterke teksten.

En daarom moet u tocht even nog even weer luisteren naar de versie van deze song door Beck Hansen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “I Dreamed About Mamma Last Night”  door Johnny Cash hier met het dramatische verhaal van Hank Williams in z’n rol als “Luke The Drifter”.

Onder het pseudoniem van Luke the Drifter, waarbij Hank zichzelf sumier begeleidde op gitaar of door een steelgitaar of orgel vertelde hij meer korte verhalen waaronder ook nog “Be Careful of Stones That You Throw”, “Pictures from Life’s Otherside”, “The Funeral”, “Men with Broken Hearts” en “Too Many Parties, Too Many Pals”.

Het is bijna ongelofelijk, dat een jongeman van nog maar net 20 jaar zulke verhalen kon schrijven. Deze songs staan op het album “Beyond the Sunset” werd in 1963 op LP uitgebracht door Polygram en later op CD door Polydor.

U kunt als lezer ook nog even luisteren naar de Johnny Cash versie “I Dreamed about Mamma Last Night”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hank Williams III - I'm a Long Gone Daddy

Voor het album “Timeless” hebben tal van bekende musici hun uiterste best gedaan om er een mooi ingetogen album van te maken zo ook door Bob Dylan , die met zijn rauwe stem een echte “Honky Tonk” en “Western Swing” sfeer weet op te roepen bij zijn vertolking van “ I can’t you off of my mind”.

O.a. ook door Mark Knopler, Emmylou Harris, Tom Petty, Keb’Mo’, Cheryl Crow & tenslotte ook nog Hank Williams III, de kleinzoon van Hank Williams in dit programma als uitsmijter met de song “I’m a Long Gone Daddy”.

Tot slot dus nog even de drie generaties “Wiiliams”  hier met de song “I’m a Long Gone Daddy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Te beluisteren via de ether op 106.6 FM, via de lokale kabelfrequenties en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: Dec. 29 ‘15 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***   Label

1. Larry Sparks   ***   Dixie Cannonball   ***   Sings Hank Williams   ***   Rebel Records

2. Larry Sparks   ***   No One Will Ever Know   ***   Sings Hank Williams   ***   Rebel Records

3. Larry Sparks   ***   Someday You’ll Call My Name   ***   Sings Hank Williams   ***   Rebel Records

4. Hank Williams   ***   The Garden Spot Jingle   ***   The Garden Spot Programs 1950   ***   Omnivore Recordings

5. Hank Williams   ***   I Can’t Get You Off of My Mind   ***   The Garden Spot Programs 1950       ***   Omnivore Recordings

6. Hank Williams   ***   A Mansion on the Hill   ***   The Garden Spot Programs 1950      ***   Omnivore Recordings

7. Hank Williams   ***   I Don’t Care (If Tomorrow Never Comes)   ***   The Garden Spot Programs 1950      ***   Omnivore Recordings

8. Jakob Dylan   ***   Oh Mamma, Come Home   ***   The Lost Notebooks   ***   Smi Columbia

9. Rodney Crowell & Vince Gill   ***   I Hope You Shed a Million Tears   ***   The Lost Notebooks   ***   Smi Columbia

10. Merle Haggard   ***   Sermon on the Mount   ***   The Lost Notebooks   ***   Smi Columbia

11. Bluegrass Boogiemen   ***   Cold, Cold Heart   ***   Hits of Hank Williams   ***   CRS

12. Grand Ole Country   ***   A Lie to My Heart   ***   Time   ***   Starsound

13. Tom Petty & The Heartbreakers   ***   You’re Gonna Change   ***   Timeless   ***   Lost Highway

14. Beck Hansen   ***   Your Cheating Heart   ***   Timeless   ***   Lost Highway

15. Johnny Cash   ***   I Dreamed About Mamma Last Night   ***   Timeless   ***   Lost Highway

16. Hank Williams III   ***   I’m a Long Gone Daddy   ***   Timeless   ***   Lost Highway

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & Via the Internet
Happy New Year

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *