Texas Road Trip

Max Stalling - I-35

In het programma “Country Music Round-Up” van vanavond weer heel iets anders geen “Country Gazette”, waar we normaal altijd mee starten, maar Dave Alvin met de Merle Haggard song “I’m a Lonesome Fugitive and The Highway Is My Home”.

Daarvoor verantwoordelijk is mijn gast in het programma Henk Vierhoven.  Samen maken we een muzikale tocht langs diverse gerenommeerde Honky Tonks, van “de grootste Honk Tonk ter Wereld”, Billy Bob’s in Fort Worth tot de oudste danshal van Texas, Greune Hall in New Braunfels.

Via de Interstate 35 zijn we aanwezig bij tal van optredens van Lone Star countrymuzieksterren als Josh Grider, Max Stalling, Weldon Henson, The Derailers en George Strait.

Halverwege toch nog even de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio, maar daarna  gaan we gewoon door op de Interstate 35 met o.a. The Georges, een rockabilly groep uit San Antonio, Amanda Cevallos en Two Tons of Steel met tenslotte Pat Green als de uitsmijter van dit programma.

Josh Grider - South of the Border

Als eerste stappen we naar binnen in “World Largest Honky Tonk” “Billy Bob in het Stockyard District op de Rodeo Plaza te Forth Worth voor een optreden van Josh Grider, zoals ook aangekondigd door de gastheer, hier samen met z’n band met de song “South of the Border”.

Deze song staat op z’n debuut album met als titel “Josh Grider band” in 2005 in eigen beheer uitgebracht.

Vaak opende hij “live”concerten van diverse regionale en nationale countrysterren in Billy Bob’s Texas, maar z’n carriere kreeg een extra stimulans, toen hij in 2012 z’n eerste contract tekende bij AMP Entertainment, waarbij vervolgens de EP met de toepasselijke titel “The Gettin’ There” werd uitgebracht en vorig jaar het album “Luck & Desire”.

Tijd voor onze eerste muzikale onderbreking en waar kan dat beter in Billy Bob’Texas met een “live” optreden van Josh Grider met z’n band hier met de song “Crazy Like You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We blijven nog even in Forth Worth maar nu in “The Black Horse Saloon” voor een optreden van Jimmy Lee & Black Horse hier met de song “Don’t Dance So Closely”

Deze song staat op z’n album “It’s Your Call”, die in eigen beheer werd uitgebracht.

Jimmy Lee is trouwens eveneens eigenaar van de Blackhorse Saloon, maar speelt met z’n band ook regelmatig bij collega “Honky Tonk” eigenaren in de omgeving van de I-35.

Chuck Cusimano - That's Why There's Honky Tonks in Texas

Vervolgens “That’s Why There’s Honky Tonks in Texas door zanger/schrijver/gitarist Chuck Cusimano hier met de titelsong van z’n album, dat in 2007 in eigen beheer werd uitgebracht, maar inmiddels ook staat op z’n verzamelalbum “The Collection”. Vol. 1.

Hij heeft honderden songs geschreven, waarvan vele door andere countryartiesten zijn opgenomen, terwijl hij zelf zes albums heeft uitgebracht.

Chuck woont en treedt regelmatig op in Springtown, even ten noordoosten van Fort Worth, maar speelt ook  zo’n twee a drie keer per week op met andere groepen in de omgeving van Fort Worth.

U kunt als lezer ook nog even luisteren naar de siinger/songwriter Cusimano hiuer met z’n song “It Is Always Cold in Colorado.

Gewoon even doorschakelen/Jst Use the Link!

Max Stalling - I-35

We vertrekken uit Fort Worth richting Austin TX voor een optreden van singer/songwriter Max Stalling hier met de song I-35 ( Interstate-35), die staat op z’n album “Comfort in the Curves” in 2007 uitgebracht door Blind Nello Rerecords.

Max Stalling leuk geintroduceerd door gastheer Ray Benson tevens leider “Asleep at the Wheel” van hier met de song “I Ain’t Drinkin’ Alone”  op het Texas Musc Scene podium.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Can't Hardly Playboyz - Texas in Mind

Inmiddels zijn we in Granger TX, even ten noordoosten van Austin voor nog een fraai optreden, maar nu door de “Can’t Hardly Playboyz” hier met de song “Something Old, Something New”, die staat op hun album “Old Enough to Know Better” zeer recent in eigen beheer uitgebracht.

Elke zondagmiddag spelen deze doorgewinterde 7-mans formatie in de “Cotton Club & Steakhouse” te Granger.

U kunt ook nog even op bezoek in de “Cotton Blub & Steakhouse voor een optreden van de “Can’t Hardly Playboyz” hier met de song “Texas in Mind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Texs Jamm Band - Can't You Hear Me Callin'

Vervolgens de Bill Monroe song “Can’t You Hear Me Calling” door de Texas Jamm Band hier met een song, die staat op het album met hun bandnbaam als titel “Texas Jamm Band” uitgebracht door Glad/MDM Records in 2012.

Een 7-mans formatie, waarvan ook een aantal leden deel uitmaken van de Gorge Strait’s  begeleidingsgroep “Ace in the Whole” uit Austin Texas.

Voor u ook nog even een link naar een “live” optreden van de Texas Jamm Band met gitarist Rick McRae als gast hier met de song “ Working Man Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Derailers - You're Looking at the Man

Inmiddels in Austin ook even naar The Derailers hier met de song “You’re Looking at the Man”, die staat op hun album “Soldiers of Love” in 2007 uitgebracht door Palo Duro Records.

Deze 4-mans formatie, die ook ooit heeft samengewerkt met Dave Alvin, die de “openingssong I’m a Lonesome Fugitive & The Highway Is My Home” voor z’n rekening nam.

De groep stond vroeger bekend om z’n Bakersfield Country sound, maar sedert het vertrek van Tony Villaneuve is de koers meer verlegd naar een bredere stijl van country-rock muziek.

Nog even herinneringen aan The Derailers hier Tony Villaneuve met de song “Lost and Found”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Weldon Henson - No Place in My Heart

Vervolgens ook nog Weldon Henson met de song “No Place in My Heart”, die staat op z’n album Trying to Get By”in 2009 in eigen beheer uitgebracht. Een paar weken geleden was hij ook in het programma “Country Music Round-Up” met een song van z’n album “Honky Tonk Frontier”.

U kunt ook noig even kijken en luisteren naar een fraaie video-clip van Weldon Henson hier met de song “Not a Home”, die staat op z’n album “Honky Tonk Frontier”en natuurlijk vokale hulp van z’n vrouw Amanda.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Strait - When It's Christmas Time in Texas

En zo midden decemeber is het ook tijd voor “When It’s Christmas Time in Texas” een fraaie kerstsong door George Strait, die staat op z’n album “Merry Christmas Strait To You” in 1986 uitgebracht door MCA Nashville en zeer recent ook nog weer op een fraai verzamelalbum van zijn naam.

De “King of Country” George Strait, beeindigde z’n “Cowboy Rides Away” tour op 7 juni 2014

In het totaal uitverkochte AT&T Stadium in Arlington, TX in aanwezigheid van ruim 104.000 toehoorders met een ruim drie uur durende concert.

Het betekent niet dat hij nu met pensioen is gegaan op z’n ranch even ten noordoosten van San Antonio, want zeer recent heeft hij via MCA nog het fraaie Honky Tonk album “Cold Beer Conversation” uitgebracht.

Ver terug in de tijd met een nog zeer jeugdige George Strait met de song “When It’s Christmas Time in Texas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Georges - Hey Gabardine

Inmiddels zijn we in de Gruene Hall te New Braunfels aangeland voor een optreden van de “rockabilly groep” “The Georges” hier met de song “Hey Gabardine”, die staat op hun album Cool You Heels”, in 2012 in eigen beheer op Vinyphone Records uitgebracht.

Voor de lezer van dit bericht op naar Gruene Hall voor een “live” optreden van The Georges” hier met hun versie van “Kansas City”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Amanda Cevallos - Goodbye Truth

We gingen ook nog even terug naar The Continental Club te Austin Texas voor een echte “Honky Tonker” ook qua tekst de song “Goodbye Truth” door Amanda Cevallos en The High Hands, die staat op haar album “Got Me Where You Want Me” zeer recent in eigen beheer uitgebracht.

The Continental Club is tevens de thuishaven van “Heybale” met o.a. Redd Volkaert en Earl Poole Ball.

Tijd om eens kennis te maken met Amanda Cevallos hier met de titelsong van haar album “ Got Me Where You Want Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Joel Hofmann Band - Apartment #9

Dan nog de Joel Hofmann Band met de song “Apartment #9, die staat op hun album “One More Day”, in 2008 uitgebracht door Genuine Cowhide Records.

De groep komt van oorsprong uit San Marcos, tussen Austin en San Antonio TX en treedt regelmatige op in “venues” in de omgeving van de I-35

De song “Apartment #9 gaat over het droevige appartement zonder uitzicht is een soort eerbetoon aan de legendarische countryzangeres Tammy Wynette.

Henk Vierhoven was er bij en dank zij hem kunt u ook tijdens een leuk dansavondje kennismaken met The Joel Hofmann Band hier met hun versie van de song “You Asked Me To”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Two Tons of Steel - If We Make It Through December

Vervolgens komen we aan het einde van onze rit langs “The Purple Heart Trail” weer aan in de oudste Honky Tonk “Gruene Hall” in New Braunfels met “If We Make It Trough December” door “Two Tons of Steel”, de huisband van de Gruene Hall in New Braunfels TX.

Deze song staat op hun fraaie album “Tangled in Tinsel” in 2011 uitgebracht door Big Bellied Records.

Op woensdag, 23 december a.s. treden zij ook op in Gruene Hall en op 2e Kerstdag in de Phoenix Saloon eveneens in New Braunfels.

Zij wensen alle luisteraars vanuit de Gruene Hall ook Prettige Kerstdagen en een Voorspoedig 2016.

Maar nu gaan we nog even kijken en luisteren naar een “live” optreden van Two Tons of Steel tijdens een “live” optreden met de song “Cryin’ Eyes” in Hills Cafe te Austin TX.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Pat Green - Dancehall Dreamer

Tenslotte onze uitsmijter “Dancehall Dreamer” door Pat Green hier met de titelsong van z’n album”Dancehall Dreamer” in 2011 uitgebracht door Green Horse Recors, maar van oorsprong op z’n debuutalbum in de 1994.

En heel toepasselijk kunt u als lezer van dit bericht nog luisteren naar Pat Green hier met de song “I Like Texas” en ik weet zeker, dat Henk Vierhoven het volkomen met hem eens is.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” onstaan uit de lokale omroepen van de gemeenten Nederlek, Bergambacht, Schoonhoven en Vlist.

M.i.v. 1 januari 2016 van de FM-etherfrequentie 106.6 MHz, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, natuurlijk ook nog de kabelfrequenties of via internet via de website van RTV Krimpenerwaard ( http://www.rtvkrimpenerwaard.nl/radio ).

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ”   

Datum: Dec. 15 ‘15 19.00 – 20.00 uur RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, presentatie & techniek :Henk Vierhoven & Jan Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek ***   titel album   *** Label

1. Josh Grider   ***   South of the Border   ***   Josh Grider Band   ***               Josh Grider Trio

2. Jimmy Lee   ***   Don’t Dance So Closely   ***   It’s Your Call   ***   Jimmy Lee Blackhorse

3. Chuck Cusimano   ***   That’s Why There’s Honky Tonks in Texas   ***   That’s Why There’s Honky Tonks in Texas   ***   Cusimusico Record

4. Mark Stalling   ***   I-35     ***   Comfort in the Curves   ***    Blind Nello Records

5. The Can’t Hardly Playboyz   ***   Something Old Something New   *** Old Enough to Know Better   ***   Can’t Hardly Playboyz

6. Texas Jammed Band   ***   Can’t You Hear Me Callin’   ***   Texas Jamm Band   ***                Glad/MDM Records

7. The Derailers   ***   You’re Looking at the Man   ***   Soldiers of Love   ***   Palo Duro Records

8. Weldon Henson   ***   No Place in My Heart   ***   Trying to Get By   ***   Weldon Henson

9. George Strait   ***    When It’s Christmas Time in Texas   ***   Merry Christmas Strait to You   ***   MCA Nashville Records

10. The Georges   ***   Hey Gabardine!   ***   Cool Your Heels   ***   The Georges

11. Joel Hofmann Band   ***   Apartment #9   ***   One More Day   ***   Genuine Cowhide Records

12. Amanda Cevallos   ***   Goodbye Truth   ***   Got Me Where You Want Me   ***   Amanda Cevallos

13. Two Tons of Steel   ***   If We Make It Through December   ***   Tangled in Tinsel   ***   Big Bellied Records.

14. Pat Green   ***   Dancehall Dreamer   ***   Dancehall Dreamer   ***   Green Horse Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *