Juanita

Emmylou Harris & Cheryl Crow - Juanita

In het programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor Emmylou Harris en haar verzamelalbum “Songbird” vol zeldzame opnames en vergeten juweeltjes met hulp van o.a. Sheryl Crow, Dolores Keane, Mary Black, Dolly Parton, Linda Ronstadt e.v.a.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en die wordt deze keer verzorgd door “The Grascals” met songs van nieuwe album “And Then There’s This…”, dat officieel op 6 januari 2016 zal worden gepresenteerd door Mountain Home Music Company gevolgd door akoestische country folkmuziek uit Elizaville in de Hudson Valley New York State door “The Acoustic Medicine Show””

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met aandacht de nederlandse countrysong van het jaar “A Song for Luc” door Zingga uit Boven Smilde Drenthe en ook nog voor de bekende Goudse countrygroep  Change of Key met hun kersverse Kerstsingle “Dear Footprints in the Snow”.

Tijdens hun optreden in het “ Country Cafe” in het Cultureel Centrum Concordia te Haastrecht j.l. zondag, 29 november, werden ook nog een aantal muzikale verzoekjes van fans ten gehore gebracht en daarvan hier een paar  in een Amerikaanse versie zoals “Just One Time” door Chet Atkins samen met Mark Knopfler, Alison Krauss & Union Station met “Ghost in This House” en trenslotte de Bellamy Brothers als uitsmijters van dit programma met hun klassieker “If I Said You Have a Beautiful Body”.

The Grascals - A Place to Hang My Hat

We begonnen dit programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Sweet Mountain Girl”, “Warm Wind” en “A Place to Hang My Hat” door “The Grascals”.

Deze songs staan op hun nieuwe album “And Then There’s This…”, dat op 6 januari a.s. officieel zal worden gepresenteerd door de groep tezamen met “Mountain Home Music Company. 

The Grascals”, eigenlijk een samenvoeging van de term “Bluegrass Rascals” of te wel “de bluegrass kwajongens” hier weer eens bij “Countrymusic Round-Up”.

De gevoelige stemmen van de drie lead-zangers Terry Eldredge, Jamie Johnson en Terry Smith tezamen met hun instrumentale virtuositeit en prima song keuze hebben ervoor gezorgd dat The Grascals zo enorm populair zijn. 

De groep bestaat uit Jamie Johnson, de schrijver en tenorzanger van de groep met Terry Eldredge, gitaarspeler en zanger beiden uit Indiana, Terry Smith de bassist uit North Carolina sedert 2004 deeluitmakend van The Grascals.

En dan natuurlijk Danny Roberts, de mandolinespeler en gitarist, die ooit samen met z’n buurman Jimmy Mattingly uit Kentucky in 2004 “The Grascals” oprichtte.

Inmiddels maakt ook John Bryan als gitarist deel uit van de groep, terwijl het jongste lid van de groep Kristin Benson is en zij werd zowel van  2008 tot en met 2011 door de IBMA of te wel “International Bluegrass Music Association” uitgeroepen tot “Banjo Speler van het Jaar”.

De groep heeft  inmiddels zeer succesvol de afgelopen jaren een aantal albums uitgebracht met als voorlaatste “When I Get My Pay” in 2013,  en daarvoor nog de albums “Life Finds a Way” in 2012, “Dance ‘till Your Stockings Are Hot and Ravelin’” in 2011 en in 2010 “The Famous Lefty Flynn”.

In 2013 werd hun album “Life Finds a Way”, onderscheiden met een Grammy Award voor “Best Bluegrass Album”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht middels een introductie door The Grascals” van hun nieuwe album “And Then There’s This…”. En u kunt het fraaie album natuurlijk ook gelijk bestellen bij Mountain Home Music Company!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Acoustic Medicine Show - Country Pie

Dan nu snel door naar The Acoustic Medicine Show hier met de songs “Faded Memory”, “She Takes My Blues Away” en het vrolijke “Country Pie”.

Deze songs staan op hun album “Steel String Line”, dat in mei van dit jaar in eigen beheer werd uitgebracht.

The Acoustic Medicine Show uit Elizaville New York State hier met muziek van hun derde album met 12 tracks.

De vijf-mans formatie speelt onder leiding van de oprichter en singer/songwriter gitarist Joe Tobin iedere vrijdagavond vanaf 19.30 in the “Roasted Garlic Restaurant” Red Hook Inn Hudson Valley NY.

De groep bestaat met ook gastspelers uit Adelle Schulz, Marc Moss, Jesse Murphy, Jake Carter, Racheal Silverman, Nick  Realign, and Paul Parker en speelt acoustische countrymuziek, die door henzelf wordt aangeduid als “mountainfolkgrass”.

Tijd om eens kennis te maken met een aantal leden van The Acoustic Medicine Show hier tijdens een “live” optreden met de song “Brand New Day”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Emmylou Harris - Rare Tracks & Forgotten Gems

Dan nu snel door naar Emmylou Harris met een drietalsongs van haar bijzondere verzamelalbum “Songbird” met als eerste Gram Parsons “Juanita”, waarbij zij vokaal wordt bijgestaan door singer/songwrtier en actrice Sheryl Crow.

Deze song staat die ook staat op het album “The Return of a Grievous Angel : A Tribute to Gram Parsons”, waarop naast Emmylou Harris en Cheryl Crow ook  bijvoorbeeld Parson’s naaste vriend Chris Hillman samen met Steve Earle met de song “High Fashion Queen”.

Emmylou Harris hier samen met Emmylou Harris hier tijdens een “live” optreden met de song “Juanita”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mary Black, Dolores Keane and Emmylou Harris - Sonny

Terug naar het album “Songbird” voor de song “Sonny” geschreven door de bekende Canadese singer/songwrite Hynes, die 19 november j.l. overleed in St.John New Foundland, hier gezongen door Emmylou Harris samen met de Ierse zangeressen Mary Black en Dolores Keane.

Deze song staat o.a. op de soundtrack van “Down the Crooked Road” van Mary Black en een verzamelalbum “A Feast of Irish Folk”.

Naar een heel fraaie uitvoering kunt u nog kijken en luisteren middels een fraaie video-clip van een “live” optreden van de drie vermelde dames.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dolly Parton, Linda Ronstadt and Emmylou Harris - My Dear Companion

Vervolgens ook nog “My Dear Companion” door drie nachtegalen van de countrymuziek Emmylou Harris samen met Dolly Parton en Linda Ronstadt hier met een song, die ook staat op het werkelijk schitterende vezamelalbum “Songbird”, dat in novembe 2014 werd uitgebracht door Rhino/Warner Brothers.

Een album bestaande uit vier CD’s en waarvan de muziek persoonlijk is uitgezocht door Emmylou Harris en dat als extra tekst op de voorzijde nog de vermelding “Rare tracks & forgotten gems” meekreeg en dat betekent in de Nederlandse zal “zeldzame opnames en vergeten juwelen”.

“My Dear Companion” stond van oorsprong op het album “Trio”, dat in 1987op vinylplaat werd uitgebracht door Warner Bros. en in 1990 ook nog eens op CD en waaraan talrijke Grammy’s werden uitgereikt.

Terug naar 1986 naar een “live” optreden van Emmylou Harris, Linda Ronstadt en Dolly Parton met de song “My Dear Companion”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zingga - Song for Luc

En dan is het nu tijd voor de Nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor ga ik nog even terug naar het DCMA Award Gala, dat op 7 november werd gehouden in Boekel NB en waarbij aan Zingga de Award voor “Countrysong van het Jaar 2015” voor hun lied “Song for Luc”.

Natuurlijk ook in dit programma te beluisteren en deze fraaie song staat op hun nieuwste album “Alive, That’s Good” op 7 november j.l. tijdens de DCMA Award Gala werd gepresenteerd en in eigen beheer via Neo Records is uitgebracht.

U kunt als lezer ook nog even kijken en luisteren naar de promotie-clip van Zingga tijdens hun optreden te Boekel .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - Dear Footprints in the Snow

Vervolgens “Dear Footprints in the Snow” door Change of Key hier met hun allernieuwste kerstsingle, die afgelopen zondagmiddag tijdens hun hardstikke leuke optreden in Country Café Concordia te Haastrecht op feestelijke manier werd gepresenteerd en ook nog uitgereikt aan vier aanwezige country DJ’s.

Janny van Dam, die samen met haar echtgenoot Hans van Dam van het programma “Greenheart Country” op vrijdagmiddag van 13.00-15.00 via RTV Krimpenerwaard presenteert, Dick Groot samen met z’n vrouw Afke ook aanwezig, hij heeft z’n programma “Waterland Country”, dat vanuit Purmerend wordt uitgezonden op de maandagavond van 20.00-22.00 en het programma “Herringtown Country” via Radio Enkhuizen op de woensdagvond van 17.00-19.00 en ook nog Fred v.d. Vaart country DJ Radio Voorne.

Van het leuke en druk bezochte optreden van Change of Key werden door Paul de Heus en Alex Mastwijk van RTV Krimpenerwaard TV opnames gemaakt, die op woensdag, 9 december a.s. zullen worden uitgezonden via de lokale kabel en ook via de website van deze omroep zijn te zien.

Als lezer kunt u op die dag naar alle waarschijnklijkheid kijkn en luisteren naar Change of Key met hun nieuwe Kerstlied, maar tot die tijd kunt u nog even luisteren naar hun eerste kerstsingle “A Noël to Remember”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mark Knopfler & Chet Atkins - Just One Time

Tijdens het optreden van Change of Key werden in de eerste set een aantal “covers” op verzoek een aantal “covers” van bekende countrysongs gespeeld en gezongen, waaronder “Just One Time”, Ghost in this House” en “If I Said You Havbe a beautiful Body”.

In dit programma doen we dat nog eens “dunnetjes” over met als eerste “Just One Time” door Chet Atkins en Mark Knopfler. Deze song staat op hun album “Neck and Neck”, dat in 1990 werd uitgebracht door Columbia Records. Twee generaties van meer dan uitstekende gitaarspelers Chet Atkins, die ook wel wordt genoemd als “Vader van Electrische Gitaar “Pickin”” en de vroegere “Dire Straits virtuoos Mark Knopfler.

Zij worden op dit album bijgestaan door o.a. Floyd Cramer, Mark O’Connor, Vince Gill en Steve Wariner.

U kunt ook nog even luisteren naar “Just One Time” door Chet Atkins en Mark Knopfler.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alison Krauss & Union Station - Live

Vervolgens  Alison Krauss en Union Station met de song “Ghost in This House”, die staat op hun album “Forget About It”, dat in 1999 werd uitgebracht door Rounder Records, maar vanavond in dit programma de “live” versie van deze song, die staat op het album “Live” bestaande uit 2 CD’s dat in januari van dit jaar werd uitgebracht door New Rounder.

De opnames werden gemaakt tijdens hun optreden in “The Palace” te Louisville, KY.en dat door Alison tijdens haar optreden werd gekenmerkt als “een van de mooiste theaters van de wereld”.

En natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht nog kijken en luisteren naar Alison Krauss & Union Station tijdens een “live” optreden met de song “Ghost in This House”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Bellamy Strothers - If I Said You Have a beautiful Body

Tot slot van dit programma “The Bellamy Brothers” als uitsmijter met de song “If I Said You Have a Beautiful Body”, die ook staat op hun zeer recente verzamelalbum “40 Years: The Album” bestaande uit twee CD’s, waarvan eentje met 20 van hun grootste hits uit hun verleden en de tweede met 20 nieuwe songs.

Het album werd in eigen beheer op 26 mei van dit jaar uitgebracht en zeer aanbevelenswaardig!

Nog even herinneringen ophalen aan de broers met een “live” optreden met hun song “If I Said You Have a Beautiful Body”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” onstaan uit de lokale omroepen van de gemeenten Nederlek, Bergambacht, Schoonhoven en Vlist.

Vooralsnog via de vier etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 105.5/105.9/106.6/107.7 MHz of via internet via de website van RTV Krimpenerwaard http://www.rtvkrimpenerwaard.nl/radio ).

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Date: Dec. 1 ‘15 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

1. The Grascals   ***   Sweet Mountain Girl   ***   And Then There’s This…   ***   Mountain Home Music Company

2. The Grascals   ***   Warm Wind   ***   And Then There’s This…   ***   Mountain Home Music Company

3. The Grascals   ***   A Place to Hang My Hat   ***   And Then There’s This…   ***   Mountain Home Music Company

4. The Acoustic Medicine Show   ***   Faded Memory   ***   Steel String Line   ***   The Acoustic Medicine Show

5. The Acoustic Medicine Show   ***   She Takes My Blues Away   ***   Steel String Line   ***   The Acoustic Medicine Show

6. The Acoustic Medicine Show   ***   Country Pie   ***   Steel String Line   ***   The Acoustic Medicine Show

7. Emmylou Harris ft. Sheryl Crow   ***   Juanita   ***   Songbird   ***   Rhino/Warner Bros.

8. Emmylou Harris ft. Dolores Keane & Mary Black   ***   Sonny   ***   Songbird   ***   Rhino/Warner Bros.

9. Emmylou Harris ft. Dolly Parton & Linda Ronstadt   ***   My Dear Companion   ***   Songbird   ***   Rhino/Warner Bros.

10. Zingga   ***   Song for Luc   ***   Alive, That’s Good   ***   Neo Records

11. Change of Key   ***   Dear Footprints in the Snow   ***   single   *** Change of Key

12. Chet Atkins & Mark Knopfler   ***   Just One Time   ***   Neck and Neck   ***   Columbia Records

13. Alison Krauss & Union Station   ***   Ghost in This House   ***   Forget About It   ***   Rounder Records

14. The Bellamy Brothers   ***   If I Said You Have a Beautiful Body  ***   The Bellamy Brothers

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *