When I Stop Dreaming

Don Henley & Dolly Parton - When I Stop Dreaming

In dit programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor het vorig week uitgebrachte album “Cass County” van Don Henley, mede-oprichter van The Eagles.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en die wordt deze keer o.a. verzorgd een drietal genomineerde bluegrassgroepen, die zeker aanwezig zullen zijn tijdens het “Wide Open Bluegrass Festival” op 2 en 3 oktober a.s. vanuit het “Red Hat Amphitheater” te Raleigh NC.

Vervolgens terug in de tijd naar 1981 met “live” optreden van Joe Val & the New England Bluegrass Boys in het toenmalige “Home of Strictly Country” te Harpel in Zuidoost Groningen.

Dan is het tijd voor

de nederlandse inbreng in dit programma met de groep “Woodwind” uit Zuid-Beijerland en ook nog The Common Linnets met een song van hun nieuwe album.

Dan terug naar de andere kant van de grote plas met Sturgill Simpson met de song “Turtles all the Way Down”, uit Texas George Strait met een song van zijn nieuwe album “Cold Beer Conversation en treedt de “Multi-Award Winning” Canadees, Gord Bamford, op als uitsmijter van dit programma met de song “Where a Farm Use to Be”.

Balsam Range - Moon over Memphis

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de meermalen genomineerde groep Balsam Range hier met de song “Moon over Memphis”, die staat op hun album “Five” vorig jaar juli uitgebracht door Mountain Home Music.

Deze groep is o.a genomineerd voor de “Entertainer of the Year” en “Vocal Group of the Year” Award, terwijl de song “Moon over Memphis” en hun album “Five” eveneens zijn genomineerd.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking met de bluegrassgroep “Balsam Range” met het achtergrondverhaal van het album “Five” met natuurlijk een aantal fragmenten van dit album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Gibson Brothers - An Angel with Blue Eyes

Ook The Gibson Brothers met hun album “Brotherhood” zijn meermalen genomineerd o.a. voor “Vocal Group of the Year”, “Album of the Year” en “Gospel Recorded Event of the Year” en van hen in dit programma met de song “An Angel with Blue Eyes” van het genomineerde album “Brotherhood”, dat in februari van dit jaar is uitgebracht door Rounder Records.

Zij zullen tijdens het “IBMA Award festival” op 1 oktober a.s. ook optreden als gastheer.

U kunt ook nog even luisteren naar “The Gibson Brothers” hier met de song “Long Gone”, die eveneens staat op hun album “Brotherhood”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

The Earls of Leicester - Who Will Sing for Me

Vervolgens “Who Will Sing For Me” door de The Earls of Leicester hier met een song, die staat op hun album met als titel de naam van de groep “The Earls of Leicester”, dat 16 september vorig jaar officieel werd gepresenteerd door Rounder Records.

Het album is een eerbetoon aan de legendarische bluegrass artiesten Lester Flatt en Earl Scruggs is geproduceerd door de beroemde dobro-speler, Jerry Douglas.

Jerry Douglas stelde ook de zes-mans formatie “Earls of Leicester” samen bestaande uit meer dan uitstekende bluegrassmusici, waaronder Shawn Camp op gitaar met lead-zang, de bekende Nashville banjo-speler Charlie Cushman en de ervaren liedjesschrijver, multi-instrumentalist en tevens lid van de bluegrassgroep “Hot Rize”, Tim O’Brien hier met zang en op de mandoline, violist Johnny Warren en tenslotte Barry Bales op de staande bas.

Op 8 februari j.l. werd tijdens het 57ste Grammy Award Festival in The Staples Center te LA onderscheiden als “Best Bluegrass Album”.

Ook nu is zijn “The Earls of Leicester” genomineerd voor diverse IBMA Awards en op donderdag, 1 oktober a.s. worden de winnaars aangekondigd in het Duke Energy Center for the Performing Arts  in Raleigh, NC.

Het is dus een bijzondere bluegrassweek in Raleigh NC.

Voor u ook nog even een “live’ optreden van The Earls of Leicester” hier met de song “Who Will Sing For me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Joe Val & The New England Bluegrass Boys - Ocean of Diamonds

Dan gaan we nu verder terug in de tijd naar 1981 voor een optreden van Joe Val & The New England Bluegrass Boys hier met de songs “Ocean of Diamonds”, de Stanley Brothers song “Lonesome River” en “Satan’s Jewelled Crown” ooit geschreven door Ira & Charles Louvin, The Louvin Brothers.

Joe Val & The New England Bluegrass Boys tijdens een optreden op 24 januari 1981 in “The Home of Strictly Country” in Harpel, dat is een buurtschap vlakbij Vlagtwedde en dat ligt weer in het Zuid-Oosten van de provincie Groningen, de zogenaamde Veenkolonien.

Van het optreden werd in 1982 door Strictly Country Records een album uitgebracht met als titel “Joe Val & The New England Bluegrass Boys “Live in Holland”.

Joe Val, uit Boston met schitterende mandolinespel en z’n messcherpe tenorzang met Dan Paisley op gitaar met ook lead en tenorzang, Paul Silvius op de banjo en bariton zang en tenslotte Eric Levenson op de staande bas.

Joe Val overleed helaas op 58-jarige leeftijd in 1985 aan lymphklierkanker, maar met de muziek van z’n albums houd ik hem in dit programma zo nu en dan met mooie herinneringen in ere, terwijl in New England ieder jaar in februari het 3-daagse Joe Val Bluegrass Festival wordt gehouden. 

“Bluegrass on the Porch” met Joe Val & The New England Boys hier met twee fraai traditionals “The Fields Have Turned Brown” en “The Sunny Side of the Mountain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Don Henley - Cass County

Dan nu naar Don Henley met een drietal songs van zijn nieuwe album “Cass County” en we beginnen met Don Henley samen met Martina Mcbride hier met de song “That Old Flame”, vervolgens ook nog samen met Merle Haggerd met de song “The Cost of Living” en  “When I Stop Dreaming” door de Texaan Don Henley hier samen met Dolly Parton.

Deze songs staan dus op z’n nieuwe album “Cass County”, dat op 18 september j.l. werd uitgebracht door Capitol, z’n eerste solo-album sedert 15 jaar.

U kunt ook nog even luisteren naar Don Henley samen met Martina McBride hier met de song “That Old Flame”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een album met 12 songs, waarvan de fraaie eerste song “Bramble Rose” werd geschreven door Tift Merrit, terwijl “When I Stop Dreaming ooit werd geschreven door de Louvin Brothers.

The Eagles - Desperado

Don Henley, die we wellicht beter kennen als mede-oprichter  en drummer/zanger van de “The Eagles” en schrijver van de schitterende songs als “Desperado”, “Hotel California” en “The Long Run”. “Cass County” een mooi album en zeer aanbevelenswaardig, waar ik binnenkort nog wel eens meet terug kom in het programma “Countrymusic Round-Up”, maar u kunt als lezer van dit bericht of luisteraar natuurlijk hierover dan wel een ander verzoek op countrymuziek gebied ook  een verzoek hiertoe zenden via

Al weer zo’n fraaie video-clip in dit bericht nu met Don Henley samen met Dolly Parton met de song “When I Stop Dreaming”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Woodwind - Tequila Sunrise

Na de agenda met een ovezicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als eerste de Zuid-Beijerlandse groep Woodwind met de Don Henley song “Tequila Sunrise”, die niet alleen staat op hun album “Faces”, maar ook op het Dutch Country Music 2015 album uitgebracht door de DCMA.

Voor u ook nog even de mogelijkheid om te luisteren naar Woodwind met hun versie van de Graham Nash song “Marrakesh  Express”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

DCMA Award Gala

DCMA, ga eens naar hun website, waar u zich ook alvast kunt opgeven voor het bijwonen voor het jaarlijkse DCMA Award Festival op 7 november a.s en waar ook “Change of Key” zal gaan optreden met tal van andere nederlandse countrysterren.

The Common Linnets - In Your Eyes

Vervolgens “In Your Eyes” door The Common Linnets hier met een song van hun nieuwe album “The Common Linnets II”,  dat op 25 September j.l. werd uitgebracht door Universal Music.

De eerste twee singles van dit album “We Don’t Make The Wind Blow” en “Hearts On Fire” beloofden al veel goeds en inderdaad, de rest van het album is ook absoluut top!

Snellere nummers zoals deze “In Your Eyes” afgewisseld met langzamere als “That Part” en “Indio Moon”.

U kunt ook nog even luisteren naar The Common Linnets hier met de song “In Your Eyes”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Sturgill Simpson - Turtles All the Way Down

Dan nu naar Sturgill Simpson hier met de song “Turtles All The Way Down”,  die staat op z’n album “Metamodern Sounds of Country Music” vorig jaar mei uitgebracht door High Top Mountain, dat trouwens ook de titel was van z’n fraaie debuutalbum.

Voor u als lezer ook nog de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar Sturgill Simpson met de song “Turtles All the Way Down” middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Strait - Stop and Drink

Vervolgens “Stop and Drink” door George Strait hier met een song, die staat op z’n nieuwe album en alweer 29ste studio album “Cold Beer Conversation”, dat de vorige week vrijdag, 25 september j.l. officieel uitgebracht door MCA Nashville.

Ondanks allerlei negatieve geluiden over de countrymuziek, is dus nog hoop voor Nashville en de countrymuziek.

Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht ook nog even luisteren naar George Strait hier met de titelsong van z’n album “Cold Beer Conversation”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gord Bamford - Where a Farm Used to Be

Nog zo’n een voorbeeld van fraaie hedendaagse countrymuziek is de Canadese countryzanger Gord Bamford , die in dit programma optreedt als uitsmijtster met de “Single of the Year”song “Where a Farm Use to be”, die staat op z’n album “Country Junkie”, dat in 2013 werd uitgebracht door Warner Bros.

Tijdens de “Canadian Country Music Association Award Show 2015”, dat op zondag, 13 september werd gehouden in Toronto Ontario, trad Gord Bamford op met z’n nieuwe sigle “Don’t Let Her be Gone”, die zal staan op z’n in 2016 verwachtenieuwe album

Gord Bamford - Male Vocalist of the Year 2015 a.o.

Tijdens het CCMA Gala Dinner & Awards” op zaterdag, 12 september,  ontving Gord Bamford niet alleen de prestieuze “Songwriter(s) of the Year Award” voor de song “Where A Farm Used To Be”, maar tevens de “Male Artist of the Year” en “Single of the Year” Award.

Tot slot van dit bericht nog de Canadese “Countryzanger van het Jaar 2015”, Gord Bamford hier met de “Single of the Year”song “Where a Farm Use to be”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht , Schoonhoven en Vlist.

Vooralsnog via de vier etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: September 29 ‘15 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek   ***   titel album   ***   label

1. Balsam Range   ***   Moon Over Memphis   ***   Five   *** Mountain Home Music

2. The Gibson Brothers   ***   An Angel with Blue Eyes   ***   Brotherhood   ***  Rounder Records

3. The Earls of Leicester   ***   Who Will Sing For Me   ***   The Earls of Leicester   ***                Rounder Records

4. Joe Val & The New England Bluegrass Boys   ***   Ocean of Diamonds   ***   Live in Holland   ***   Strictly Country Records

5. Joe Val & The New England Bluegrass Boys   ***   Lonesome River   ***   Live in Holland   ***   Strictly Country Records

6. Joe Val & The New England Bluegrass Boys   ***   Satan’s  Jewelled Crown   ***   Live in Holland   ***   Strictly Country Records

7. Don Henley ft. Martina McBride    ***   That Old Flame   ***   Cass County   ***   Capitol

8. Don Henley ft. Merle Haggard    *** The Cost of Living   ***   Cass County   ***   Capitol

9. Don Henley ft. Dolly Parton    ***   When I Stop Dreaming   ***   Cass County   ***   Capitol

10. Woodwind   ***   Tequilla Sunrise  ***   Dutch Country Music 2015   ***   DCMA-Nash Music

11. The Common Linnets   ***  In Your Eyes   ***   The Common Linnets II   ***   Universal Music

12. Sturgill Simpson   ***   Turtles All the Way Down   ***   Metamodern Souds in Country Music   ***   High Top Mountain Records

13. George Strait   ***  Stop and Drink   ***   Cold Beer Coversation   ***   MCA Nashville

14. Gord Bamford   ***   Where a Farm Used to Be   ***   Country Junkie   ***   Sony Music Canada

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *