Together Again

Emmylou Harris on stage DAR Constitution Hall on January 10, 2015 in Washington, DC.

From l. to r. Sam Bush, Herb Pedersen, Emmylou Harris, John Starling and Don Was(on bass)

In het programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor het digitaal opgepoetste schitterende album “Elite Hotel” van Emmylou Harris met 14 muzikale parels zoals “Together Again” en “Sin City”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en die wordt deze keer verzorgd door een drietal bluegrassgroepen, die de volgende week tijdens de “IBMA Bluegrass Showcase Ramble 2015” zullen optreden in Raleigh NC. 

Dan uit South Carolina Angela Easterling met een drietal songs van haar nieuwe album “Common Law Wife”.

Na de agenda met een overzicht

van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met nog eens de Goudse countrygroep “Change of Key, die a.s. zondagmiddag, 27 september, zullen optreden in Cultureel Centrum Concordia in Haastrecht en vervolgens ook nog Colonel Hammond’s Four uit Gelderland.

Dan terug naar de andere kant van de grote plas met Sturgill Simpson met de song “Turtles all the Way Down”, uit Texas Dan Johnson & Salt Cedar Rebels met “A Song to Share” en treedt Ashley Monroe op als uitsmijtster van dit programma met de song “Dixie” van haar nieuwe album “The Blade”.

Vicky Vaughn Band - Won't Be Long

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” trouwens met de Vicky Vaugh Band met de song “Won’t Be Long”, die zal staan op hun debuutalbum, dat op 25 september a.s. zal worden gepresenteerd. Vicky, de bassiste en zangeres van de groep met Justin Hiltner  op de banjo, Zach White op gitaar en Casey Campbell op mandoline en allen met zang en tenslotte Maggie Estes op viool.

Vrijdagavond, 25 september a.s. om 21.00 in de Station Inn te Nashville groot feest met hun nieuwe album, maar u als luisteraar van RTV Krimpenerwaard heeft er al kennis van kunnen nemen.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een heel leuke en fraaie kennismaking met de Vicky Vaughn Band hier met de song “This Dance”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Tyler Williams Band - Poor Man in Richmond

Vervolgens ook nog “The Tyler Williams Band” met de song “Poor Man in Richmond” hier met een song, die niet alleen staat op het promotiealbum van de IBMA, maar ook op hun nieuwe album “Heart over Mind”.

De blinde Tyler Williams hier met lead-zang en op gitaar, Megan McKamey op banjo, Ashley Davis op viool, Aaron Smith op gitaar en hun nieuwe bassist Ryan Wilson.

Bij de song “Poor man in Richmond” worden ze nog bijgestaan door zanger/mandolinespeler Lou Reid van o.a. Seldom Scene.

Voor u al vast een optreden van de Tyler Williams Band met de Stanley Brothers klassieker “Lonesome River” hier tijdens het  Bluegrass First Class festival 2012  in Asheville, NC.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gold Heeart - Truth Is

Dan ook nog  “Truth Is” door de groep “Cold Heart” hier met een song, die staat op hun album “Places I’ve Been” in mei van dit jaar uitgebracht door Mountain Fever Records.

Gold Heart is een echte familiegroep bestaande uit de zusters Tori op mandoline, Jocey op gitaar en Shelby op viool en die sedert 2005 over de gehele wereld hebben opgetreden en hun publiek hebben verbaasd met schitterende muzikaliteit en samenzang.

Bij hun optredens in de omgeving zoals ook tijdens de IBMA Bluegrass Ramble Showcase worden zij bijgestaan door hun vader Trent op de bas en hun broer Kai op de banjo.

IBMA Bluegrass Ramble Showcase 2015

De drie bovenvermelde songs staan ook op het album “Bluegrass Ramble Showcase Preview 2015” uitgebracht door de IBMA ter promotie van het jaarlijkse “World of Bluegrass Festival”, dat zal worden gehouden van dinsdag, 29 september tot en met zaterdag, 3 oktober.

Vanavond dus alvast kennisgemaakt met drie groepen, die ook zullen optreden tijdens  de “Bluegrass Ramble” ofwel “Bluegrass zwerftocht” met meer dan 30 groepen en in totaal zo’n  150 optredens in tal van centra, parken en scholen in Raleigh N.C.  georganiseerd door de IBMA.

De volgende week ook in Raleigh NC voor een optreden, maar hier voor “Gold Heart” met de song “Truth Is” tijdens het Rogersville Bluegrass Festival met de bijna complete familie Gold geassisteerd door Jared Lindsay op banjo.    

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Angela Easterling - Common Law Wife

Dan nu snel door naar singer/songwriter Angela Easterling met de songs Common Law Wife”, “Throwing Strikes” , waarbij de laatste vermelde song gaat over haar favorite baseball club The Boston Red Sox als een metafoor voor de ondergang en nood in de verlaten failliete kantoenindustrie in dat gebied en ook nog “Table Rock”

Deze songs staan op haar album “Common Law Wife”, dat op 11 augustus j.l. werd gepresenteerd door de L’Est.

Angela Easterling, die zeer recent nog door Roger McGuinn, mede-oprichter van “The Byrds” werd aangekondigd als een mooie heldere ster aan de muzikale horizon hier samen met haar eveneens zeer muzikale partner her Brandon Turner en daarbij medegeholpen door Nashville’s  beste musici als Fats Kaplin, Will Kimborough o.a. in duet met de titelsong, Dave Jacques en Paul Griffith.

Een zeer aanbevelenswaardig album Angela Easterling uit Greer SC hier met haar “Common Law Wife”.

Tijd om kennis te maken met Angela Easterling hier in de studio B van WNCW Spindale NC met haar song “Table Rock”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Emmylou Harris - Together Again

Dan nu naar Emmylou Harris hier met de Buck Owens song “Together Again”, “Sin City” en ook nog “Satan’s Jewel Crown” door Emmylou Harris hier met een song van haar album “Elite Hotel” ooit in 1975 uitgebracht door LP, inmiddels helemaal grijsgedraaid door Ronald Hamaker van RTV Krimpenerwaard , maar gelukkig ook in mijn bezit in de vorm van een geheel digitaal opgepoetste CD met zelfs 14 tracks i.p.v. de oorspronkelijke 12.

U kunt nog even luisteren naar Emmylou Harris hier samen met Vince Gill en de Gram Parsons/Chris Hillman song “Sin City” middels een “slide-show” met tal van countrysterren.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Emmylou Harris hier met de hulp van werkelijk topklasse musici, haar “Angel Band” met o.a.  Mike Auldridge op dobro, John Starling evenals z’n toenmalige echtgenote Fayssoux Starling, Linda Ronstadt met zang, Glen D. Hardin op piano,  James Burtin op gitaar (beide laatst vermelden ook opgetreden met o.a. Elvis Presley) en Herb Pedersen op banjo.

14 songs om uit te kiezen, heel erg moeilijk, want de één  is nog mooier van de ander.

Wellicht kom ik er binnenkort nog eens mee terug. U kunt daar als luisteraar en lezer natuurlijk ook om verzoeken via

Terug naar 1992 voor een “live” optreden van Emmylou Harris hier met de song “Satan’s Jewel Crown” bijgestaan door o.a. John Starling (vokaal) en Carl Jackson op gitaar en met zang.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - Together Again

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio met o.a. de vermelding van het optreden van Change of Key a.s. zondagmiddag, 27 september, in het Cultureel Centrum Concordia te Haastrecht als voorproefje vanuit Gouda de groep “Change of Key” hier met de song “Sweet Green Eyes, die staat op hun “Award-winning” dubbelalbum “When Music Calls My Name”.

Onder verwijzing naar de titel van dit bericht voor u ook nog een optreden van Change of Key samen met Sandra Mooy met de song “Together Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Colonel Hammond's Four - The Galway Girl

Het weekeinde van 24 en 25 oktober wordt een echte “countrymusic weekend” in hetzelfde centrum te Haastrecht, want dan zal op de zaterdagavond  de countrygroep “Colonel Hammond’s  Four” een optreden verzorgen, waarbij ook de “line-dancers” ruim baan krijgen.

En daarom in dit programma ook even opnieuw kennismaken met deze groep middels hun song  “The Galway Girl” .

Deze song staat niet alleen op hun album “Acoustic and More”, maar ook op het promotie album “Dutch Country Music 2015 uitgebracht door de DCMA natuurlijk bedoeld om de countrymziek van eigen bodem te promoten.

Zoals reeds gemeld ruim baan voor de line-dansers tijdens een optreden van Colonel Hammond’s  Four zoals hier tijdens de “Westernboerderij Line Dance Event” in Didam Gld. met de song “The Galway Girl”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

DCMA Award Gala - Don't Be Square! Just Go There

DCMA, ga eens naar hun website, waar u zich ook alvast kunt opgeven voor het bijwonen voor het DCMA Award Festival op 7 november a.s en waar ook “Change of Key” zal gaan optreden met tal van andere nederlandse countrysterren.

Sturgill Simpson - Turtles All The Way Down

Dan nu naar Sturgill Simpson hier met de song “Turtles All The Way Down”,  die staat op z’n album “Metamodern Sounds of Country Music” vorig jaar mei uitgebracht door het label High Top Mountain, dat trouwens ook de titel was van z’n fraaie debuutalbum.

Voor u als lezer ook nog de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar Sturgill Simpson met de song “Turtles All the Way Down” middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan Johnson & the Salt Cedar Rebels - A Song to Share

Er is dus nog hoop voor Nashville en de countrymuziek en dat blijkt ook wel uit de bijdrage van Dan Johnson & Salt Cedar Creek uit Amarillo TX hier met “A Song to Share”, die staat op hun debuutalbum in mei van dit jaar in eigen beheer uitgebracht. 

Dan Johnson wordt hier vokaal bijgestaan door Retta Faye en volgens mij hoort u van deze groep in de nabije toekomst beslist meer.

Tijd om eens kennis te maken met Dan Johnson hier met de song “A Song to Share” tijdens een interview met country DJ  Craig Vaughn van het radiostation Amarillo KPUR 107.1.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ashley Monroe - Dixie

Nog een voorbeeld van vertrouwen in de countrymuziek is Ashley Monroe, die in dit programma optreedt als uitsmijtster met de song “Dxie” en die staat op haar nieuwe album “The Blade” geproduceerd door o.a. Vince Gill en op 24 juli van dit jaar uitgebracht door Warner Bros.

Tot slot van dit bericht voor u nog een “live” optreden van Ashley Monroe geholpen door de groep

“ Striking Matches”  met de song “Dixie” op het “CMT Stage”  bij de Country Music Hall of Fame, gedurende het CMAFest 2014.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht en Schoonhoven.

Vooralsnog via de drie etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: September 22 ‘15 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Vicky Vaughn Band   ***   Won’t Be Long   ***   IBMA Bluegrass Showcase Ramble 2015  ***   IBMA

2. The Tyler Williams Band   ***   Poor Man in Richmond   ***   IBMA Bluegrass Showcase Ramble 2015  ***   IBMA

3. Gold Heart   ***   Truth Is   ***   IBMA Bluegrass Showcase Ramble 2015  ***   IBMA

4. Angela Easterling   ***   Common Law Wife   ***   Common Law Wife   ***   De L’Est

5. Angela Easterling   ***   Throwing Strikes   ***   Common Law Wife   ***   De L’Est

6. Angela Easterling   ***   Table Rock   ***   Common Law Wife   ***   De L’Est

7. Emmylou Harris   ***   Together Again   ***   Elite Hotel   ***   Rhino

8. Emmylou Harris   ***   Sin City   ***   Elite Hotel   ***   Rhino

9. Emmylou Harris   ***   Satan’s Jewel Crown   ***   Elite Hotel   ***   Rhino

10. Change of Key   ***   Sweet Green Eyes   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key

11. Colonel Hammond’s Four   ***   The Galway Girl   ***   Dutch Country Music 2015   ***   DCMA-Nash Music

12. Sturgill Simpson   ***   Turtles All the Way Down   ***   Metamodern Sounds of Country Music   ***   High Top Mountain Records

13. Dan Johnson and Salt Cedar Rebels   ***   A Song to Share   ***   Dan Johnson and Salt Cedar Rebels   ***   Dan Johnson and Salt Cedar Rebels  

14. Ashley Monroe   ***   Dixie   ***   The Blade   ***   Warner Music Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *