Fool Hearted Memory

George Strait - Check Yes Or No

In het programma “Countrymusic Round-Up” speciale aandacht voor het laatste concert van George Strait gedurende “The Cowboy Rides Away” Tour vanuit het totaal uitverkochte AT&T Stadium te Arlington Texas op 7 juni 2014.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en die wordt deze keer o.a. verzorgd een drietal IBMA Award winnaars, waaronder The Earls of Leicester, Becky Buller en Rhonda Vincent.

Vervolgens blues en roots guitarist Duke Robillard met muziek van zijn nieuwe album “The Acoustic Blues and Roots of …”, waarbij hij ook wordt bijgestaan door zangeres Sunny Crownover.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met uit het verleden de bluegrassgroep “Jerrycan” en uit Zeeuws-Vlaanderen Herman Brock Jr met een song van zijn album “The Old World”.

Dan terug naar de andere kant van de grote plas maar nu naar Canada voor een drietal Canadese Countrymusic Award winnaars, waaronder Jess Moskaluke, als “Countryzangeres van het Jaar” en de “Countryzanger van he Jaar”, Gord Bamford, met de “Song van het Jaar”, “Where a Farm Use to Be” en treedt Dean Brody op als uitsmijter van dit programma met de “Video van het Jaar”, “Upside Down”.

The Earls of Leicester - IBMA Multi Award Winners

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met “I’ll Go Steppin’ Too” door de The Earls of Leicester en deze song staat op hun album met als titel de naam van de groep “The Earls of Leicester”, dat 16 september vorig jaar officieel werd gepresenteerd door Rounder Records.

Het album is een eerbetoon aan de legendarische bluegrass artiesten Lester Flatt en Earl Scruggs en is geproduceerd door de beroemde dobro-speler, Jerry Douglas.

Op donderdag 1 oktober j.l. werd  in “The Duke Energy Center” te Raleigh, N.C. de groep The Earls of Leicester uitgeroepen tot “Entertainer of the Year” en “Instrumental Group of the Year”, lead-zanger Shawn Camp werd uitgeroepen tot “Male Vocalist of the Year”, terwijl hun album werd gekozen tot “Album of the Year”, de song “Who Will Sing for Me” tot “Gospel Recorded Performance of the Year” en tot slot Jerry Douglas tot “Dobro Player of the Year”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door “The Earls of Leicester” met de song “I’ll Go Steppin’ Too” op 28 maart 2015 in het programma “Bluegrass Underground” in de Cumberland Caverns.

Gewoon even doorschakelen/Just the Link!

Becky Buller - 'Tween Earth and Sky

Vervolgens Becky Buller, violiste en zangeres met de song “Southern Flavor”, die staat op haar album “’Tween Earth and Sky” op 21 oktober vorig jaar uitgebracht door Dark Shadow Recording.

“Southern Flavour”, een fraai stukje geschiedenis over Bill Monroe en z’n “fiddle-players” met Becky Buller en tal van bekende senior bluegrassspelers, zoals Peter Rowan, Roland White, Buddy Spicher in de song

Becky Fuller werd uitgeroepen tot “Emerging Artist of the Year”, terwijl deze song “Southern Flavor” werd onderscheiden met de Award “Recorded Event of the Year”. 

Voor u als lezer ook nog de mogelijkheid om eens achter de schermen kennis te maken met Becky Buller in de studio met tal van muzikale vrienden, die betrokken waren bij de opnames van de Bill Monroe song “Southern Flavor”. Zeer de moeite waard!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

RhondaVincent - Helpm Me To Be More Like Him

En als laatste IBMA-Award winnares Rhonda Vincent en haar begeleidingsgroep “The Rage” in dit programma hier met de song“Help Me To Be More Like Him”, die staat op haar bluegrass gospel album “Sunday Mornin’ Singin’” opgenomen tijdens een “live” optreden in de 100-jarige “Greentop United Methodist Church” in Greentop, Missouri en op 14 augustus 2012 uitgebracht door Upper Management.

Tijdens de IBMA Award Gala 2015 werd Rhonda Vincent voor de achtste keer uitgeroepen tot “Female Vocalist of the Year”.

U kunt ook nog even luisteren naar de “Bluegrass Female Vocalist of the Year” Rhonda Vincent hier met de song “Help Me Te Be More Like Him”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Duke Robillard & Sunny Crownover - Evangeline

Dan nu door naar Duke Robillard en Sunny Crownover met de Robbie Robertson song “Evangeline” gevolgd door een instrumentale versie van “My Old Kentucky Home”.

Vervolgens ook nog “Let’s Turn Back the Years” door bluesgitarist Duke Robillard hier met zijn versie van de Hank Williams song.

Deze songs staan op z’n album “The Acoustic Blues and Roots” op vrijdag 25 september j.l. officieel gepresenteerd oor Stony Plain Records.

Sunny Crownover hier samen met Duke Robillard en hun band met de bluesy song “High Heels Home Cookin’.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Band - Evangeline

De oorspronkelijke song “Evangeline” staat op het schitterende album “The Last Waltz” van “The Band” met een vokale bijdrage van Emmylou Harris, maar ook deze versie van Duke Robillard en Sunny Crowover mag er ook zijn.

Voor u als lezer toch ook nog de originele uitvoering van de dramatische song “Evangeline” door The Band samen met Emmylou Harris.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Strait - The Cowboy Rides Away

Dan nu naar het laatste concert van de “Cowboy Rides Away” Tour van George Strait hier met de song “Check Yes Or No” tijdens de opening van z’n live-optreden op 7 juni 2014 vanuit het AT & T Stadium te Arlington Texas, die ook bekend staat als het “Cowboy Stadium”, maar dan niet vanwege de muziek maar van de American football club “Dallas Cowboys” tevens het grootste overdekte stadion ter wereld.

Een totaal uitverkocht huis met George Strait in samenwerking met tal van bekende countrysterren zoals Jason Aldean met de song “Fool Hearted Memory” en Vince Gill met de George Jones song “Love Bug”.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar George Strait hier samen met Vince Gill tijdens hun optreden in “A Cowboy Rides Away Tour” met de song “Love Bug”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Maar nog een paar zeer bekende namen in de countrymuziek, zoals de Texaanse Miranda Lambert, Martina McBride Kenny Chesney, Eric Church, Faith Hill, Alan Jackson, and “last but not Least” Sheryl Crow.

George Strait stopt dus met het toeren met z’n 11 mans toergroep “Ace in the Hole Band”, maar niets houdt hem tegen om door te gaan met het maken van fraaie countrymuziek, zoals z’n  eind september uitgebrachte album “Cold Beer Conversation” en waarvan u de vorige week in het programma “Countrymusic Round-Up” al iets heeft kunnen horen.

Tijdens die show natuurlijk ook met alle muzikale gasten op de “vloer” met de song “All Me Ex’s Live in Texas”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jerrycan - The Angels Are Singing

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door de bluegrassgroep “Jerrycan” hier met de song “The Angels Are Singing”.

Deze song staat op hun album “Stony Man Mountain”  ooit in 1982 reeds uitgebracht door Strictly Country Records uitgebracht, maar gelukkig de vorige maand september opnieuw door Pieter Groenveld van SCR uitgebracht met mooie herinneringen aan de fraaie stem van Theo Lissenberg hier ook op gitaar en met o.a. Pieter Groenveld op mandoline en zang en inmiddels dus de producer en geluidstechnicus van SCR.

Op donderdag, 6 maart 2003 overleed Theo Lissenberg na een langdurige ziekte en de bluegrass wereld verloor met hem een van haar mooiste stemmen.

Vlak voor z’n overlijden bracht de groep Skyland, waarvan hij ook deeluitmaakte, nog een schitterende album “Moon over the Water” uit.

In okober 2001 speelde hij nog samen met de overige ledenvan de bluegrassgroep “ 4 Wheel Drive” , waaronder violist Joost van Es,  in het winkelcentrum “Crimpenhof”.

U kunt ook nog even luisteren naar Jerrycan hier met de Theo Lissenberg song “Stony Man Mountain” middels een slide-show met de leden van Jerrycan met o.a. ook nog een bijdrage van Bill Clifton.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Herman Brock Jr. - The Old World

Vervolgens “Love Me Still” door Herman Brock Jr.  Hier met een song, die staat op z’n album “The Old World” in februari van dit jaar in eigen beheer uitgebracht met de muzikale hulp van tal van bekende bluegrass musici zoals z’n eigen “Brockettes”, uit Utrecht de “Bluegrass Boogieman”, Joost van Es van “4 Wheel Drive”.

“Son of the South”, guitarist/mandolinespeler en zanger Herman Brock Jr. al jaren actief vanuit Terneuzen Zeeuws-Vlaanderen hier met een fraai album met 16 songs in de sfeer van bluegrass en rootsmuziek.

Tijd om eens kennis te maken met Herman Brock Jr. en z’n vrienden tijdens de song “Old Home Town”, die ook staat op z’n album “The Old World”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jess Moskaluke - Night We Won't Forget

Vervolgens naar de overkant van de grote plas, want op 13 September werden in Halifax Nova Scotia de Canadian Country Music Awards uitgereikt en in het programma nu dus snel door naar een aantal Canadese Country Award winnaars met als eerste de “Countryzangere van het Jaar”Jess Moskaluke hier met de song “Night We Won’t Forget”, die staat op haar album Light Up the Night” 

Terug in de tijd met Jess Moskaluke hier met de song “Night We Won’t  Forget” middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelenJust Use the Link!

Gord Bamford - Where a Farm Used to Be

Nog een voorbeeld van fraaie hedendaagse countrymuziek is de Canadese “Countryzanger  van het Jaar”Gord Bamford  hier met de “Single of the Year”song “Where a Farm Use to Be”, die staat op “z’n album “Country Junkie” in 2013 werd uitgebracht door Warner Bros.

Voor u als lezer natuurlijk de Canadese multi-Award winnaar, “Countryzanger van het Jaar 2015”, Gord Bamford hier met de “Single of the Year”song “Where a Farm Use to be”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dean Brody - Upside Down

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter Dean Brody hier met de song “Upside Down”, die staat op z’n 5e studio album “Gypsy Road” op 21 april 2015 uitgebracht door “Open Road.

Dean ontving de “Video of the Year” Award voor deze song en natuurlijk kunt u even kijken naar deze clip.

Ook een ritje maken in zo’n paarse bus? Dat kan! Ook Dean Brody gaat mee met z’n song “Upside Down”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht , Schoonhoven en Vlist.

Vooralsnog via de vier etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Luister mee in de ether op 105.5/105.9/106.6/107.7 MHz of via internet via de website van RTV Krimpenerwaard! ( http://www.rtvkrimpenerwaard.nl/radio ).

U kunt de uitzending opnieuw beluisteren via de laatst vermelde website. Kies daarvoor de kolom : Radio en vervolgens in deze kolom het hoofdstuk “Uitzendinggemist” vervolgens op alphabetische volgorde het programma “Countrymusic Round-Up” en vervolgens kiest u de gewenste uitzending.

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: Oktober 6 ‘15 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek   ***   Titel alum   *** Label

1. The Earls of Leicester   ***   I’ll Go Stepping Too   ***   The Earls of Leicester  ***   Rounder Records

2. Becky Buller   ***   Southern Flavor   *** ‘Tween Earth and Sky   ***   Dark Shadow Recording

3. Rhonda Vincent   ***               Help Me To Be More Like Him   ***   Sunday Mornin’ Singin’  ***   Ingrooves

4. Duke Robillard  ft. Sunny Crownover   ***   Evangeline   ***   The Acoustic Blues & Roots   ***   Stony Plain Records

5. Duke Robillard   ***  My Old Kentucky Home   ***   The Acoustic Blues & Roots   ***   Stony Plain Records

6. Duke Robillard   ***  Let’s Turn Back the Years   ***   The Acoustic Blues & Roots   ***   Stony Plain Records

7. George Strait   ***   Check Yes Or No   ***   The Cowboy Rides Away   ***   MCA Nashville

8. George Strait   ft. Vince Gill   ***   The Love Bug   ***   The Cowboy Rides Away   ***   MCA Nashville

9. George Strait   ft Jason Aldean   ***  Fool Hearted Memory   ***   The Cowboy Rides Away   ***   MCA Nashville

10. Jerrycan   ***   The Angels Are Singing  ***   Stony Man Mountain   ***   Strictly Country Records

11. Herman Brock Jr.   ***   Love Me Still   ***  The Old World   ***   Herman Brock Jr.

12. Jess Moskaluke   ***   Night We Won’t Forget   ***   Light Up the Night   ***   MDM Recordings

13. Gord Bamford   ***   Where a Farm Use to Be   ***   Country Junkie   ***   Sony Music Canada

14. Dean Brody   ***    Upside Down   ***   Gypsy Road   ***   Open Road Recordings

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *