On the Beach of Waikiki

The Luana Sweethearts

In dit programma “Countrymusic Round-Up” speciale aandacht voor de muziek uit de 50ste staat van de V.S. , Hawaii,  en mooie muzikale herinneringen aan “de tijd van toen” i.v.m. het optreden van The Luana Sweethearts a.s. donderdagmiddag, 3 september, in het Cultureel Centrum Concordia te Haastrecht.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass verzorgd door Larry Sparks & The Lonesome Ramblers met een drietal songs van het album “Almost Home”.

 Vervolgens halen we nog nog meer herinneringen op met Jim Ed Brown “In Style Again” en ook nog Jack Clement met de titelsong van zijn album “Guess Things Happen That Way”.

Dan is het tijd voor de nederlandse inbreng door

de Goudse countrygroep Change of Key met Marijke de Jong en Danielle Poot als de “Luana Sweethearts” te gast in de RTV Krimpenerwaardstudio met meer informatie over hun optredens hier in de Krimpenerwaardwaard.

Dan terug naar Nashville Carrie Underwood met haar nieuwse single “Smoke Break” en treedt Alan Jackson op als uitsmijter van dit programma met een song van zijn album “Angels & Alcohol”.

Larry Sparks - Send Me the Pillow That You Dream On

We begonnen dit programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Lines on the Highway”, “Blue Mountain Melody” en “Send Me the Pillow That You Dream On” door Larry Sparks & The Lonesome Ramblers.

Deze songs staan op het album “Almost Home” of te wel “Bijna Thuis” in 2011 uitgebracht door Rounder Records.

Larry Sparks, die ooit in 1963 op 16-jarige leeftijd begon als leadzanger gitarist bij Carter & Ralph Stanley, heeft inmiddels met een carriere van meer dan 52 jaar in de bluegrassmuziek jaar en is nog steeds zeer actief in dit genre.

Zoals reeds aangekondigd staat dit programma “bol van herinneringen” en de song “Send Me the Pillow That You Dream On” brengt ons ook terug naar de jaren ‘50 met schrijver/zanger Hank Lockin, die daarmee wereld beroemd werd.

In mei 1959 werd dit lied door Lydia & The Melody Strings opgenomen  en in de periode november 1959 t/m augustus 1960 stond deze song onafgebroken in de top 10 van de Nederlandse best verkopende singles.

Lydia Tuinenburg uit Apeldoorn, afkomstig uit een zeer muzikale famile, emigreerde in de jaren ‘60 naar Coasta Mesa, Californie, is nog wel eens teruggeweest in nederland, maar heeft zich teruggetrokken uit de muziek.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een “live” optreden van “Larry Sparks & The Lonesome Ramblers” hier met de song “Send Me the Pillow That You Dream On”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

The Pahinui Brothers - Mele of Me Tutu E

Van Californie nog iets westelijker naar de 50ste staat van de V.S. Hawaii met The Pahinui Brothers hier met de song “Mele of My Tutu E”.

Cyril, James “Bla” en Martin Pahinui “The Pahinui Brothers” met de fraaie Hawaiiaanse song “Mele of My Tutu E”, die staat op hun album in 1992 uitgebracht door Panini Records m.m.v. o.a. Ry Cooder, David Lindley en Jim Keltner.

Loeka Longakit - Little Grass Shack

Vervolgens Loeka Longakit met fraaie herinneringen aan z’n “Little Grass Shack” en die staan op het verzamelalbum “Na Mele Hula” in 2008 uitgebracht door Palm Records.

Dit album bevat 18 songs van evenzoveel verschillende Hawaiaanse musici en is een echte aanrader voor de liefhebbers van deze muziek.

Ledward Kaapana ft Alison Krauss & Sam Bush - Waltz of the Wind

Dat geldt trouwens ook voor “Waltz of the Wind” door Ledward Kaapana op ukelele en gitaar met zang door Alison Krauss en Sam Bush op de mandoline.

Deze fraaie song staat op het album “Waltz of the Wind” van de Hawaiiaanse snarenvirtuoos Led Kaapana & Friends in 1998 uitgebracht door Dancing Cat Records.

Voor de aardigheid nog even een aantal vrienden vermelden zoals Rick Skaggs, Jerry Douglas, Stuart Duncan en Sonny Landreth.

Als lezer van dit bericht kunt u ook nog even luisteren naar de “slack-gitaar virtuoos” Ledward Kaapana hier met de instrumentele vesie “ Opihi Moe Moe”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jim Ed Brown ft. Vince Gill - Tried & True

Terug naar Nashville met mooie herinneringen aan Jim Ed Brown hier met de song “Tried and True”, waarbij Jim Ed wordt bijgestaan door Vince Gill.

Deze song staat op het album “In Style Again” van Jim Ed Brown, dat op 20 januari 2014 uitgebracht door Plowboy Records in Nashville Tn.

Op dit album ook eveneens bekende song “Don’t Let Me Cross Over” door Jim Ed Brown samen met Helen Cornelius  en de bekende “When the Sun Says Hello to the Mountains” door Jim Ed Brown vokaal bijgestaan door z’n jongere zus Bonnie.

Een herleving van glorievolle dagen uit de jaren ’50 toen hij bekendheid kreeg als leider van de zanggroep The Browns (bekend van o.a. de toppers in 1959 “The Three Bells” en zoals u reeds eerder hoorde in dit programma “Send Me the Pillow That You Dream On”).

In 1965 ging hij verder met een solo-carriere.

Helaas overleed Jim Ed op 11 juni van dit jaar op 81-jaige leeftijd, maar gelukkig hebben we nog zijn muziek en die van “The Browns” en kunnen we zo nu en dan bij “Countrymusic Round-Up”mooie herinneringen ophalen.

Één van de laatste optredens van Jim Ed Brown vokaal bijgestaan door z’n zus Bonnie en Christy Sandhoff met de song “When The Sun Says Hello To The Mountain” “Live at the Grand Ole Opry | Opry”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cowboy Jack Clement - Guess Things Happen That Way

Vervolgens “Guess Things Happen That Way” een eerbetoon aan de beroemde liedjesschrijver/gitarist, producer en filmer Jack Clement, die op 8 augustus 2013 op 82-jarige leeftijd in Nashville overleed.

Deze song staat op het album met de titel “Guess Things Happen That Way”, dat op 14 september 2004 werd uitgebracht door Duealtone.

Tien jaar eerder, in september 2003, zong en speelde Jack Clement nog zijn song “Guess Things Happen That Way” tijdens de herdenkingsdienst voor Johnny Cash in september 2003.

“Cowboy” Jack Clement & Thom Bresh hier tijdens een “live’ optreden met de song “Guess Things Happen That Way”. Voor de aanwezige toehoorders zeer waarschijnlijk inmiddels een schitterende herinnering geworden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - An Old Suitcase Filled With Yesteryears

En dat brengt ons bij onze gasten in dit programma Marijke en Joop de Jong en Danielle Poot, natuurlijk in deze regio zeer bekend als leden van de succesvolle countrygroep “Change of Key” van harte welkom hier bij RTV Krimpenerwaard!

Op speciaal verzoek in “Countrymusic Round-Up” hun fraaie song “ A Old Suitcase Filled with Yesteryears”, die staat op het dubbelalbum “When Music Calls My Name”

Marijke en Danielle geven vervolgens in het programma een toelichting op de tekst van deze song en vertellen welke “muzikale ijzers” zij nog meer in het vuur hebben, zoals o.a. de “Luana Sweethearts” in “Muzikaal Theater aan Huis” en “Maluhia”.

De countrygroep“Change of Key” als gast centraal in het programma  met de song “An Old Suitcase Filled with Yesteryears” en voor u als lezer middels bijzondere video-clip nog te beluisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Kilima Hawaiians - De Tijd van Toen

Even een korte muzikale onderbreking met herinneringen aan de jaren ’50 en daarna met de Kilima Hawaiians met o.a Bill en Mary Buijsman, die lange tijd in Berkenwoude hierin de Krimpenerwaard hebben gewoond.

Hier met de song “On the Beach of Waikiki” de openingstune van hun programma op toen nog Hilversum 1 met Skip Voogd als presentator in de periode 1968 – 1982.

Voor u als lezer nog even terug in de tijd met de hele versie van “On the Beach of Waikiki” door de Kilima Hawaiians.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - Step in Your Mind

De “R” is weer in de maand en dat betekent ook de start van het derde seizoen van “Change of Key” me hun “laatste zondagmiddag van de maand” optredens ook weer in het Cultureel centrum Concordia te Haastrecht met als eerste datum, 27 september a.s. vanaf 15.00, waar bij Change of Key de country weer brengt naar de Krimpenerwaard.

Zij zorgen al jaren met succes voor een sfeervolle middag in het Grand Café met ook vaak nog de hulp van muzikale gasten.

Tot slot van hun gezellig, muzikaal en informatief bezoek in het programma “Countrymusic Round-Up” nog even terug naar 2007 en het debuutalbum van “Change of Key” “Home Is Where My Heart is” met de song “Step in Your Mind”.

Terug naar het concert van “Change Of Key” met assistentie van Peter Vermeer op gitaar ter promotie van hun debuutalbum hier met de song “Step in Your Mind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Carrie Underwood - Smoke Break

Van Haastrecht naar Nashville en een heel andere soort countrymuziek door Carrie Underwood hier met de song “Smoke Break”.

Deze song werd op 20 augustus uitgebracht door 19 Recordings Ltd en tevens zal staan op haar album “Storyteller”, dat op 23 oktober a.s. zal worden uitgebracht.

Niet alleen herinneringen in het programma “Countrymusic Round-Up”, maar ook hedendaagse countrymuziek door Carrie Underwood hier met de song “Smoke Break”, dat wellicht in de toekomst nog een herinnering zal worden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alan Jackson - The One You're Waiting On

De tijd gaat razendsnel hier bij RTV Krimpenerwaard en onze uitsmijter Alan Jackson hier nog met de song “The One You’re Waiting On”, die staat op z’n album “Angels and Alcohol”, dat op 17 juli j.l. werd uitgebracht door Arista Nasville.

Tot slot van dit bericht nog even Alan Jackson met het verhaal achter de song “The One You’re Waiting On” .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link”.

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht , Schoonhoven en Vlist.

Vooralsnog via de vier etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: September 01 ‘15 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Larry Sparks   ***   Lines on the Highway   ***   Almost Home   ***  Rounder

2. Larry Sparks   ***   Blue Mountain Melody   ***   Almost Home   ***              Rounder

3. Larry Sparks   ***   Send Me the Pillow That You Dream On   ***   Almost Home   ***   Rounder

4. The Pahinui Brothers   ***   Mele of My Tutu E   ***   The Pahinui Bros   ***   Panini Records

5. Loeka Longakit   *** My Little Grass Shack   ***   Na mele Hula   ***   Palm Records

6. Ledward Kaapana ft. Alison Krauss and Sam Bush   ***   Waltz of the Wind   ***   Waltz of the Wind   ***   Dancing Cat Records

7. Jim Ed Brown ft. Vince Gill   ***   Tried and True   *** In Style Again   ***   Plowboy Records

8. Jack Clement   ***   Guess Things Happen That Way   ***  Guess Things Happen That Way   ***   Dualtone Records

9. Change of Key   ***  An Old Suitcase Filled with Yesteryears   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key

10. Kilima Hawaiians   ***   Openingstune –On the Beach of Waikiki   *** De Tijd van Toen   ***  EMI

11. Change of Key   ***               Step in Your Mind   ***  Home Is Where My Heart Is   ***   Change of Key

12. Carrie Underwood   ***   Smoke Break   ***   single   ***   19 Recordings Ltd.

13. Alan Jackson   ***   One You’re Waiting On   ***   Angeles and Alcohol   ***   Capitol Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *