Desperado

Linda Ronstadt - Desperado uit 1973

De zomervakanties zijn zo’n beetje voorbij en dus dit programma vooralsnog de laatste in vakantiesfeer en dat betekent “veel plaatjes & weinig praatjes”, maar wel boordevol met allerlei soorten countrymuziek en vanavond met speciale aandacht voor het nieuwe verzamelalbum “Just One Look” van Linda Ronstadt.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en net als de vorige week met een voorproefje op de “IBMA Bluegrass Showcase Ramble 2015” met een drietal groepen, die zullen deelenemen aan de “zwerftocht door Releigh N.C..

Vervolgens naar Californie voor een aantal songs van het debuutalbum van de “The Watkins Family Hour”.

Natuurlijk ook nog aandacht voor

voor de nederlandse inbreng in “Country Music Round-Up” met uit Rotterdam Frederiqiue Spigt met een song van haar “Medicine Show” en ook nog The Common Linnets met de “Sun Song”.

Vervolgens ook nog een voorproefje op het optreden van Jay Riehl & Janna Leduc a.s. zondagmiddag, 30 augustus, in partycentrum Amicitia te Lekkerkerk.

Dan terug naar Nashville voor Smith & Wesley met hun debuutalbum “Choices & Chances” en treedt Billy Currington met een song van zijn nieuwste album “Summer Forever” op als uitsmijter van dit programma.

Unspoken Tradition - Simpletown

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” trouwens met de groep “Unspoken Tradition” uit Asheville en Cherryville N.C.  met de titelsong van hun album “Simple Town”, dat in december 2013 in eigen beheer werd uitgebracht.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht nu door de groep “Unspoken Tradition” hier met de song “Simpletown”middels een “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rob Ickes & trey Hensley - Lightning

Vervolgens het duo Rob Ickes & Trey Hensley met de song “Lightning”, die van oorsprong staat hun album “Before the Sun Goes Down”, dat in januari 2015 werd uitgebracht door Compass Records.

Eind september o.a. in de straten van Raleigh NC Rob Ickes & Trey Hensley maar in dit bericht aanwezig met hun song “Lightning” middels een optreden in het programma “Music City Roots”  in  The Factory op 5 november 2014.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Detour - I'm Too Blue

Als laatste van “Bluegrass Ramblers” ook nog de groep “Detour” uit de staat Michigan hier met de song “I’m Too Blue”, die staat op hun album “Going Nowhere Fast”, dat in maart vorig jaar werd uitgebracht door Mountain Fever Records.

Voor u als lezer ook nog een “live”  optreden van de groep “Detour” met de song “I’m Too Blue”  in Music City Roots in Nashville TN op 13 augustus 2014.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

IBMA Bluegrass Showcase Ramble 2015

Deze drie songs staan ook op het album “Bluegrass Ramble Showcase Preview 2015” uitgebracht door de IBMA ter promotie van het jaarlijkse “World of Bluegrass Festival”, dat zal worden gehouden van dinsdag, 29 september tot en met zaterdag, 3 oktober.

Vanavond dus alvast kennisgemaakt met drie groepen, die ook zullen optreden tijdens  de “Bluegrass Ramble” ofwel “Bluegrass zwerftocht” met meer dan 30 groepen en in totaal zo’n  150 optredens in tal van centra, parken en scholen in Raleigh N.C.  georganiseerd door de IBMA.

Watkins Family Hour - Where I Ought To Be

Dan nu naar Los Angeles California voor de Watkins Family Hour hier met de songs “Where I Ought to Be”, “The King of the 12 Ounce Bottles” en “Not in Nottingham”.

Hoog tijd om eens kennis te maken met de leden van “Watkins Family Hour” hier met een fragment van hun optreden met de song “Steal Your Heart Away”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

De Watkins Family Hour”, hier met een songs, die staan op hun debuutalbum  met hun eigen naam als titel, dat op 24 juli van dit jaar werd uitgebracht door Thirty Tigers.

 Een groep rond Sean Watkins met lead en achtergrondzang en eveneens op gitaar en z’n zus Sara Watkins op viool en met lead en achtergrondzang vokaal bijgestaan door Fiona Apple.

Bij de honky-tonker “The King of the 12 Ounce Bottles” wordt de lead-zang verzorgd door Don Heffington eveneens op drums.

Verder werkten aan dit fraaie album nog mee Ben Tench op piano en orgel en met zang, Greg Leisz op pedal steel, dobro en achtergrondzang en tenslotte Sebastain Steinberg op bas en gitaar en leadzang bij de song “She Thinks I Still Care”.

Een fraai aanbevelenswaardig album met een mix van folk en akoestische countrymuziek.

Ook een schitterende “live” uitvoering van de song “Not in Nottingham” door Sean en Sara Watkins tijdens een optreden in de studio van het radiostation 101.9 FM KINK, Portland Oregon.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Linda Ronstadt - Just One Look

Dan nu door naar Linda Ronstadt hier met de songs “Tumbling Dice”, “I Can’t Help It (If I’m Still in Love with You)” en “Desperado”.

Deze song ooit geschreven door Glen Frey en Don Henly en hier gezongen door Linda Ronstadt staat op haar nieuwe verzamelalbum “Just One Look”, dat op 21 augustus j.l. officieel gepresenteerd door Elektra Catalog Group. 

Als lezer kunt u nog even kijken en luisteren naar een “live” optreden van Linda Ronstadt hier tijdens haar “Simple Dreams” promotietour in 1977 met de song “Desperado.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een zeer fraai album bestaande uit twee CD’s met in totaal 30 songs uit haar gehele carriere allemaal op een schitterende wijze geremastered.

 “Tumbling Dice” is een song van Mick Jagger en Keith Richards, maar in 1977 ook vertolkt door Linda Ronstadt en die stond op haar album “Simple Dreams” met meer toppers als “Blue Bayou” en “It’s So Easy”.

Vervolgens ook nog de Hank Williams song “I Can’t Help It (If I’m Still in Love with You)”, waarbij Linda vokaal wordt bijgestaan door Emmylou Harris

Linda Ronstadt on stage

Linda Ronstadt, die tijdens haar studio aan de Universiteit van Arizona in 1967 gitarist en zanger Bob Kimmel ontmoette en met hem naar Los Angeles vertrok om daar met gitarist en schrijver Kenny Edwards de folkgroep “The Stone Poneys” te vormen, een album te maken en trouwens ook gelijk een hitsingle te produceren.

In 1968 begon ze aan haar solo-carriere en bracht in 1971 haar derde album met haar eigen naam als titel.

The Eagles - Desperado

Haar begeleidingsgroep bestond toen uit muzikanten, zoals Glen Frey, Don Henley, Bernie Leadon en Ralph Meisner en die later The Eagles zouden vormen.

Linda Ronstadt een zangeres met niet alleen een fraaie carriere in de pop, country en folkmuziek, maar die ook als toneelactrice op “Broadway” optrad en waarvoor ze zelfs in 1981 werd genomineerd.

In dit countrymuziekprogramma kennen we haar nog beter als zangeres samen met Dolly Parton en Emmylou Harris met hun Award albums “Trio” en “Trio2” en natuurlijk ook van twee fraaie albums met Mexicaanse lieds (Canciones de mi Padre). Ronstadt en haar eeuwige manager John Boylan een zeer fraai album samengesteld.

Toch ook nog even luisteren naar Linda Ronstadt samen met Emmylou Harris hier met de song “I Can’t Help It (If I’m Still in Love with You) middels een “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Frederique Spigt - Goodbye Eleonora

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek eenementen in de regio is nu tijd voor de nederlandse inbreng met vanavond als eerste Frederique Spigt met de song “Goodbye Eleonora”,

die staat op haar album “The Medicine Show” in 2014 uitgebracht door Coast to Coast.

Met dit album duikt de Rotterdamse zangeres/schrijfster nog dieper in de rootsmuziek dan op haar vorige album “The Land”, dat 3 jaar geleden werd uitgebracht.

Voor u als lezer ook nog een “live” optreden van Frederique Spigt & Band op zaterdag, 20 juni 2015 tijdens haar “Medicine Show” met de song “Goodbye Eleanora” in theater “De Kantine Walhalla”  op Katendrecht, Rotterdam.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Common Linnets - Sun Song

Vervolgens “Sun Song” door The Common Linnets hier met een song, die staat op hun debuutalbum met hun eigen naam als titel en dat vorig jaar mei werd uitgebracht door Universal Music Group.

Ilse de Lange en haar Common Linnets verwachten eind volgende maand het nieuwe album II te presenteren.

Een album met 13 geheel nieuwe nummers, allemaal geschreven door The Common Linnets en dat in twee samenstellingen zal uitkomen, het deluxe album bevat als exta nog zes “live” optredens van de band.

Voor u ook nog even terug in de tijd voor een optreden van The Common Linnets in Theater 013 in Tilburg met de “Sun Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jay and the Canadians - I Don't Wanna Wait for You in Vain

Dan nu alvast even een voorproefje op Jay & The Canadians met lead-zang door Janna Leduce hier met de song “I Don’t Wanna Wait in Vain”.

Deze song is jaren en jaren geleden bekend geworden van de vertolking door Bob Marley.

A.s. zondagmiddag, 30 augustus van 15.00 dus een optreden van Janna Leduc en Jay Riehl in partycentrum Amicitia te Lekkerkerk.

Natuurlijk kunt u ook als lezer van dit bericht alvast even kennismaken met Janna Leduc hier met de song “I Don’t Wanna Wait for You in Vain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Smith & Wesley- Bottle's Half Full

De vorige week was er tijdens de uitzending een drietal interviews met gasten in het programma, waardoor het ontbrak aan tijd om de volgende twee songs te laten horen en hierbij dus alsnog met al eerste de song “Bottle’s  Half Full” door het duo Smith & Wesley,  die staat op hun debuutalbum “Choices & Chances” op 28 juli officieel gepresenteerd door Garage Doors Records in de City Winery te Nashville.

Ook nog even terug naar “Smith & Wesley Band” hier tijdens hun optreden in de “City Winery” te Nashville TN hier met een aantal muziekfragmenten van hun nieuwe album “Chances & Choices”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Billy Currington - Don't It

En dan nu toch echt ook onze uitsmijter van dit programma, Billy Currington, hier met een song “Don’t It”, die staat op z’n album “Summer Forever” in juni van dit jaar uitgebracht door Mercury Nashville “Summer Forever” en wie wil wil, dat nou niet.

De song “Don’t It” werd reeds in januari van dit jaar als single uitgebracht en staat reeds hoog in de Billboard “Hot Country Songs”.

Tot slot nog onze uitsmijter, Billy Currington hier met z’n song “Don’t It”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht en Schoonhoven.

Vooralsnog via de drie etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Dinsdagavond, 25 augustus, van 19.00 tot 20.00 “Country Music Round-Up” met Jan Evenhuis bij RTV Krimpenerwaard met speciale aandacht voor het nieuwe verzamelalbum “Just One Look” van Linda Ronstadt, dat op 21 augustus j.l. officieel werd gepresenteerd door Elektra Catalog Group

Zoals altijd beginnen we met de bluegrass nogmaals middels een voorproefje op de “IBMA Bluegrass Showcase Ramble 2015” en natuurlijk nog veel meer moois!

Luister mee in de ether op 105.5/105.9/106.6/107.7 MHz of via internet via de website van RTV Krimpenerwaard! ( http://www.rtvkrimpenerwaard.nl/radio ).

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: August 25 ‘15 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr***   Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***   label

1. Unspoken Tradition   ***   Simple Little Town   ***   IBMA Bluegrass Showcase Ramble 2015   ***   IBMA

2. Rob Ickes & Trey Hensley   ***   Lightning   ***   IBMA Bluegrass Showcase Ramble 2015   ***   IBMA

3. Detour   *** I’m Too Blue   ***   IBMA Bluegrass Showcase Ramble 2015   ***   IBMA

4. Watkins Family Hour   ***   Where I Ough to Be  ***   Watkins Family Hour   ***   Thirty Tigers

5. Watkins Family Hour   ***   The King of the 12 Ounce Bottles  ***   Watkins Family Hour   ***   Thirty Tigers

6. Watkins Family Hour   ***   Not in Nottingham  ***   Watkins Family Hour   ***   Thirty Tigers

7. Linda Ronstadt   *** Tumbling Dice   ***   Just One Look   ***   Elektra Catalog Group

8. Linda Ronstadt   *** I Can’t Help It (If I’m Still in Love with You)  ***   Just One Look   ***   Elektra Catalog Group

9. Linda Ronstadt   *** Desperado   ***   Just One Look   ***   Elektra Catalog Group

10. Frederique Spigt   ***   Goodbye Eleanora   ***   The Medicine Show   ***   Coast to Coast

11. The Common Linnets   ***   Sun Song   ***   The Common Linnets   ***   Firefly/Universal Music Group

12. Jay & The Canadians ft. Janna Leduc   ***   I Don’t Wanna Wait in Vain   ***   Jay & The Canadians   ***   The Coop Productions

13. Smith & Wesley   ***   Bottle’s Half Full   ***   Chances & Choices   ***   Garage Doors Records

14. Billy Currington   ***   Don’t It   ***   Summer Forever   ***   Mercury Nashville

Be There Next Week, Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *