Guadelupe – Valentin de la Sierra

Tom Russell - Poor Mother Mexico

Het programma “Countrymusic Round-Up” is nog steeds in vakantiesfeer en dat betekent “veel plaatjes & weinig praatjes” en boordevol met allerlei soorten countrymuziek met vanavond met speciale aandacht voor bijzondere muziek uit het grensgebied van de VS en Mexico met o.a. Gretchen Peters , Tom Russell en Anna Gabriel, Los Super Seven en Ry Cooder.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer middels een voorproefje op de “IBMA Bluegrass Showcase Ramble 2015”.

Natuurlijk ook nog aandacht voor

de nederlandse inbreng in “Country Music Round-Up” door The Country Trail Band met een song van hun nieuwe country gospelalbum “Paradijsvogels” en ook nog Dick van Altena met een lied van zijn nederlandstalige album “Novemberwind”.

Vervolgens terug naar Nashville voor de uitsmijter van dit programma, het duo Smith & Wesley, met hun debuutalbum “Choices & Chances”.

Bradford Lee Folk - Foolish Game of Love

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met Bradford Lee Folk & The Bluegrass Playboys met de song “Foolish Game of Love”, die als eerste track staat op hun debuutalbum “Somewhere Far Away” vorig jaar in eigen beheer uitgebracht.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking met een “live” optreden van Bradford Lee Folk & The Bluegrass Playboys hier met de song “The Piper” op de Pendarvis Farm.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Donna Hughes - Walmart Checkout Line

Vervolgens Donna Hughes met de grappige song “Walmart Checkout Line”, die van oorsprong staat op haar album “From the Heart” met 20 songs eveneens in 2014 uitgebracht door Running Dog Records.

Welke bijzondere types je allemaal niet tegen komt bij de kassa van Walmart! Gewoon even kijken en luisteren naar Donna Hugehs hier met haar song “Walmart Checkout Line”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Big Virginian Sky - South Bound

Dan ook nog “Southbound” door “Big Virginian Sky”, een jonge bluegrass, americana en folkgroep bestaande uit 5 personen met de befaamde Sammy Shelor, die reeds 5 keer door de IBMA werd uitgeroepen tot “Banjospeler van het Jaar”als ervaren kracht in hun midden.

U kunt als lezer ook nog even kennismaken met “Big Virginian Sky” middels een promotie video-clip met een aantal muzikale fragmenten van hun debuutalbum.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

IBMA Bluegrass Showcase Ramble 2015

Deze drie songs staan ook op het album “Bluegrass Ramble Showcase Preview 2015” uitgebracht door de IBMA ter promotie van het jaarlijkse “World of Bluegrass Festival”, dat zal worden gehouden van dinsdag, 29 september tot en met zaterdag, 3 oktober.

Vanavond dus alvast kennisgemaakt met drie groepen, die zullen optredentijdens  de “Bluegrass Ramble” ofwel “Bluegrass zwerftocht” met meer dan 150 optredens in tal van centra, parken en scholen in Raleigh N.C.  georganiseerd door de IBMA.

Voor meer informatie kunt u natuurlijk gewoon even doorschakelen naar hun website!

Just Use the Link!

Gretchn Peters & Tom Russell - Guadelupe & Snowin' on Raton

Dan nu naar New Mexico voor Gretchen Peters & Tom Russell met hun vertolking van de Bob Dylan song “Billy 4”, die staat op het album “One to the Heart, One to the Head”, dat in 2008 werd uitgebracht door Scarlet Letters Records.

Deze song komt uit de film “Pat Garrett & Billy the Kid” van Sam Peckinpah uit 1973 en hierin kwamen verschillende versies van de song “Billy” voor en dit was dus versie nr. 4. Bob Dylan schreef niet alleen de muziek voor de fil, maar speelde ook nog een acteursrol in deze film.

Vervolgens “Snowing on Raton” door Gretchen Peters & Tom Russell , die eveneens staat op het hiervoor vermelde album.

Een bijzonder verhaal van Towns vanZandt over de zware tocht door de Raton Pass op meer dan 2600 meter hoogte in New Mexico deeluitmakend van de Sante Fe trail door de Rocky Mountains.

Voor u als lezer nog een gedeeltelijke “live” uitvoering van de song “Snowin’ on Raton” in 1984 door de legendarische singer/songwriter/gitarist Townes van Zandt met de eveneens legendarische “Duct Tape Messiah” Blaze Foley.

Beide zanger/schrijvers zijn helaas inmiddels overleden, Townes vanZandt na jarenlange gezondheidsproblemen als gevolg van drank en drugsmisbruik overleed op 52-jaige leeftijd na, terwijl Blaze Foley in 1989 op 40-jarige leeftijd werd doodgeschoten door de zoon van een vriend.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tom Russell - Poor Mother Mexico

We blijven nog even in het grensgebied met Mexico bij Tom Russell, Gretchen Peters en Ana Gabriel, de zeer bekende Mexicaanse zangeres uit Santiago de Comanito, Sinaloa, Mexico hier met de song “Guadelupe-Valentin de la Sierra, een gedeeltelijk gecombineerde versie van twee songs

Deze song staat op het schitterende album “The Rose of Roscrae—A Ballad of the West” in juni van dit jaar uitgebracht door Proper Records.

Van dit album bestaande uit 2 CD’s hoorde u ook nog Tom Russell met de song “Poor Mother Mexico”.

Natuurlijk kunt u ook nog kijken en luisteren naar Gretchen Peters & Tom Russell hier met de song “Guadelupe” , zoals staat op het album “One to the Heart, One to the Heart” en voor een gedeelte samen met “Valentin de la Sierra”op het dubbelalbum “The Rose of Roscrae – A Ballad of the West”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use Link!

 “The Rose of Roscrae” een zeer aanbevelenswaardig album met bijdragen van tal van bekende artiesten zoals Maura O’Connell, Joe Ely, Dave Olney, Jimmie Dale Gilmore, Eliza Gilkyson, Jimmy LaFave, Augie Meyers, Ramblin’ Jack Elliott, Ian Tyson en niet te vergeten Barry Walsh o.a. op accordeon.

Voor u een complete uitvoering van de schitterende corrido (ballade) met het dramatische verhaal over “Valentin de la Sierra” hier “live” gezongen door Ana Gabriel en waar u als lezer toch echt even naar moet luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Los Super Seven - Cupido

Dan nu naar Los Super Seven hier met Freddy Fender en Rick Trevino met de song “Cupido”. Deze song staat op hun 3e studio album “Heard It on the X” van Los Super Seven.

Gehoord op de “X”, waarbij X staat voor de eerste letter van de roepnaam van een Mexicaans radiostation, net zoals radiostations in het oosten van de V.S., waarvan de roepnaam begint met een “W”, zoals het zeer bekende radiostation WSM (The Legend – City of Nashville TN) en die in het westen van de V.S. beginnen met een “K”.

Ry Cooder - The Girls from Texas

Vervolgens Ry Cooder met de song “The Girls from Texas”, die staat op z’n album “Borderline” in 1980 uitgebracht door Warner Brothers. Opgepast dus door degene, die van plan is overspel te plegen. Zij was schuldig, hij was dood en het oordeel van de rechter luidt: Zo zijn de meisjes in Texas! Zaak afgesloten!

We blij in het programma nog even bij Ry Cooder met zijn versie van een traditionele Mexicaanse song vol heimwee naar het moederland: “Cancion Mixteca”:

Que lejos estoy del suelo-Zo ver weg van het land

Donde he nacido- Waar ik ben geboren

Immensa nostalgia invade– Een enorm gevoel van heimwee neemt bezit

Mi pensamiento- van mijn gedachten.

Muziek uit de zeer bijzonder film “Paris, Texas” van de Duitse filmregisseur Wim Wenders, waarbij de muziek werd geschreven door Ry Cooder.

U kunt nog kijken naar een aantal filmfragmenten en luisteren naar de song “Cancion Mixteca”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tijdens zomervakantie, dus eigenlijk tot eind augustus is er in deze regio niet zoveel te doen op countrymuziek gebied.

En dat betekent ook, dat het programma “Country Music Round-Up” ook voor de komende week meer “non-stop” countrymuziek zal bevatten en dus minder informatie over de artiesten, hun muziek en de albums.

Wilt u als luisteraar in de komende weken ook eens uw favoriete countryzanger, zangeres, groep, song of album horen geef het dan gewoon even door via

Country Trail Band - Het spoor dat je achterlaat

Dan is het nu tijd voor de nederlandse inbreng met vanavond als eerste de Country Trail Band met de song “Het spoor, dat je achterlaat”, die staat op hun eveneens nederlandstalig country-gospelalbum “Paradijsvogels” met 20 songs in mei van dit jaar uitgebracht door LW Music.

Van hun nieuwe album is er nog video-clip verschenen, maar wel hier voor u de nederlandstalige countrygospel “Is uw paspoort getekend” door de “Country Trail Band” met lead-zang door Astrid Langeland en die staat op hun jubileum album en DVD “Silver” in september 2014.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena - Vlieg op het behang

Vervolgens “Vlieg op het behang” door Dick van Altena hier met een song, die staat op zijn nederlandstalige album “Novemberwind” in november 2014 uitgebracht.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een fraaie video-clip van Dick van Altena hier met de song “Die arm om mijn schouder” die eveneens staat op het album “Novemberwind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Smith & Wesley - Bottle's Half Full

Dan is het nu jammer genoeg ook al weer tijd voor onze uitsmijter het duo Smith & Wesley hier met de song “Bottle’s  Half Full”,  die staat op hun debuutalbum “Choices & Chances”, dat op 28 juli officieel werd gepresenteerd door Garage Doors Records in de City Winery te Nashville TN.

Tot slot van dit bericht kunt u als lezer nog kennismaken met de “Smith & Wesley Band” hier tijdens hun optreden in de  reeds vermelde “City Winery” te Nashville TN hier met een aantal muziekfragmenten van hun nieuwe album “Chances & Choices”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht, Schoonhoven en Vlist.

Vooralsnog via de vier etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: August 18 ‘15 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

1. Bradford Lee Folk & The Bluegrass Playboys  ***   Foolish Game of Love   ***   Bluegrass Ramble Showcase Preview 2015   ***   IBMA

2. Donna Hughes   ***  Walmart Checkout Line   ***   Bluegrass Ramble Showcase Preview 2015   ***   IBMA

3. Big Virginia Sky   *** Southbound   ***   Bluegrass Ramble Showcase Preview 2015   ***   IBMA

4. Gretchen Peters & Tom Russell   ***               Billy 4   ***   One to the Heart, One to the Head   ***   Scarlet Letters Records

5. Gretchen Peters & Tom Russell   ***               Snowin on Raton   ***     One to the Heart, One to the Head   ***   Scarlet Letters Records

6. Tom Russell & Gretchen Peters   ***               Guadelupe – Valentin de la Sierra   ***   The Rose of Roscrae – A Ballad of the West   ***   Frontera/South Central Music

7. Tom Russell   ***   Poor Mother Mexico   *** The Rose of Roscrae – A Ballad of the West   ***   Frontera/South Central Music

8. Los Super Seven ft. Freddy Fender & Rick Trevino   ***   Cupido   ***   Heard It on the X   ***   Telarc Distribution

9. Ry Cooder   ***   The Girls from Texas   ***   Borderline   ***   Warner Brothers Records

10. Ry Cooder   ***   Cancion Mixteca   ***   Paris, Texas   ***   Warner Brothers Records

11. Country Trail Band   ***   Het spoor dat je achterlaat   ***   Paradijsvogels   ***   LW Music

12. Dick van Altena   ***   Vlieg op het behang   ***   Novemberwind   ***   Inlok 115 – CRS

13. Smith & Wesley  ***   Bottle’s Half Full   ***   Choices & Chances   ***   Garage Door Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *