Everybody’s Somebody in Luckenbach, Texas

Dale Watson - Everbody's Somebody in Luckenbach, Texas

Nog steeds in vakantiesfeer en dat betekent voor het programma “Countrymusic Round-Up” “veel plaatjes & weinig praatjes” en boordevol dus met allerlei soorten countrymuziek met vanavond o.a. uit Luckenbach,Texas, “echte” countrymuziek door Dale Watson.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer door “The Spinney Brothers” uit Nova Scotia, Canada en wij blijven in de buurt met schitterende folkmuziek door Kate & Anna McGarrigle eveneens uit Canada, maar dan in de provincie Quebec.

Natuurlijk ook nog aandacht voor

voor de nederlandse inbreng in “Country Music Round-Up” deze keer door het duo “Ted & Helen” uit Riddererk en uit Gouda de bekende groep “Change of Key”, die alle twee zullen optreden tijdens het “Spikker Country Festival” in Zevenaar.

Vervolgens terug naar de overkant van de grote plas met uit Canada Dean Brody en Daniel Romano en uit Nashville Ashley Monroe met twee songs van haar nieuwe album “The Blade”.

The Spinney Brothers - Chilly Winds

We begonnen het programma “Country Music Round-Up” met de songs “Lying Ruby” , “One Day Late & a Dollar Short” en “Chilly Winds” door Alan and Rick Spinney, “The Spinney Brothers” uit de Annapolis Valley Nova Scotia Canada.

Deze songs staan op hun album met als titel “Memories”, dat in 2012 werd uitgebracht door Mountain Fever Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een “live” optreden van The Spinney Brothers met de song “Memories” in de studio van de openbare omroep WAMU te Washington DC.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kate & Anna McGarrigle - Tell My Sister

We blijven nog even in Canada, maar dan in een andere provincie voor bijzondere country folkmuziek uit Quebec door Kate & Anna McGarrigle hier met de songs “Foolish You”, “Complainte Pour Ste-Catherine”, de bekende klaagzang voor Sainte Catherine en “Jigzaw Puzzle of Life” ,waarbij Kate & Anna worden geholpen door tal van gerenommeerde musici als Tony Rice, Lowell George, David Grisman en Chaim Tannenbaum maar een paar te noemen.

Even terug naar betere tijden in de jaren ’70 voor een optreden van Kate & Anna McGarrigle met hun song “Complainte Pour Ste. Catherine.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze songs staan op het schitterende verzamelalbum “Tell My Sister”, bestaande uit 3 CD’s  dat in 2012 jaar uitgebracht door Nonesuch.

Kate & Anna McGarrigle - Dancer with Bruised Knees 1977

De hiervoor vermelde songs  stonden van oorsprong op hun debuutalbum “Kate & Anna McGarrigle, dat in 1975 werd uitgebracht, terwijl het verzamelalbum ook nog het album “Dancer with Bruised Knees” uit 1977bevat en als laatste het album “Tell My Sister”, speciaal voor dit verzamelalbum erbij gevoegd met “demo’s en niet eerder uitgebrachte songs” allemaal geremastered.

Een schitterend eerbetoon aan Kate McGarrigle, die in januari 2010 overleed in Montreal Canada

Het verzamelalbum “Tell My Sister” snel in huis halen is mijn advies.

Voor u ook nog een live TV-optreden in Duitsland van Kate & Anna McGarrigle met de song “Foolish You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dale Watson - I'm Through Hurtin

Dan gaan we nu van Quebec naar Luckenbach Texas voor de “echte” countrymuziek door Dale Watson met de songs “Everybody’s Somebody in Luckenbach Texas”, I Owe It All to You” en “I’m Through Hurtin’”.

Deze songs staan op z’n album “Call me Insane”, op 9 juni j.l. uitgebracht door Red House Records.

Dale Watson hier met z’n 3e  Red House Records album geproduceerd door de bekende Texaan Lloyd Maines met 14 songs in de traditie van outlaws als Waylon Jennings, Merle Haggard, Johnny Cash en Waylon Jennings.

U kunt als lezer ook nog even luisteren naar Dale Watson hier met de song “Everybody’s Somebody in Luckenbach Texas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zomervakantie 2015

Tijdens zomervakantie, dus vanaf nu tot en met eind augustus is er in deze regio niet zoveel te doen op het country-muziekevenementen gebied.

En dat betekent ook, dat het programma “Country Music Round-Up de komende weken meer “non-stop” countrymuziek zal bevatten en dus minder informatie over de artiesten, hun muziek en de albums evenals trouwens de weblogberichten voor de komende weken.

Dus het gehele uur bijna non-stop countrymuziek en wilt u als luisteraar In de komende weken ook eens uw favoriete countryzanger, zangeres, groep, song of album horen geef het dan gewoon even door via .

Ted & Helen - Love Bug

Dan is het nu tijd voor de nederlandse inbreng met vanavond als eerste “Ted” van het countryduo “Ted & Helen” uit Ridderkerk hier met de “George Jones” song “Love Bug”.

Deze song staat op het album “Ted Sings the Hits of George Jones” in 2005 uitgebracht door Starsound.

Voor u ook nog even de mogelijkheid te kijken en te luisteren naar Ted hier tijdens een optreden in “Partycentrum Floor” in Lunteren met de “Don Williams” song “Down the Road I Go”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key at thee

Vervolgens “18 Wheels & a Dozen Roses” door Change of Key hier met een song, die staat op het album “The Road Goes on Forever”, dat in 2008 als promotie voor countrymuziek van eigen bodem werd uitgebracht door de DCMA (Dutch Country Music Association).

Deze song geschreven door Paul en Gene Nelson en door Kathy Mattea zeer succesvol gezongen werd in 1989 o.a. bekroond met de ACM-Award als “Single van het Jaar”

Het vermelde DCMA album is trouwens vanaf het gaatje tot aan de rand gevuld met nederlandse countrymuziek artiesten en groepen.

“Country Music on the Porch” van het Cultureel Centrum Concordia” te Haastrecht met een optreden van “Change of Key” met de song “18 Wheels & a Dozen Roses”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dean Brody - Upside Down

Dan nu naar Smithers British Columbia voor Dean Brody met de songs “Upside Down” en“As Country As She Can Gets” door Dean Brody.

Deze songs staan op z’n 5e studio album “Gypsy Road” op 21 april j.l. uitgebracht door “Open Road”.

Ook een ritje maken in zo’n paarse bus? Dat kan! Ook Dean Brody gaat mee met z’n song “Upside Down”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ashley Monroe - Bombshell

Vervolgens Ashley Monroe met de songs “Bombshell” en “If the Devil Don’t Want Me”, die staan op haar 3e album “The Blade” op 24 juli van dit jaar officieel gepresenteerd door Warner Music Nashville.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een “live” optreden van Ashley Monroe in de Grannd Ole Opry the Nashville met de titelsong van haar nieuwe album “The Blade”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daniel Romano - Strange Faces

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter  Daniel Romano uit Ontario Canada hier met de song “Strange Faces” van zijn album, dat “If I’ve Only One Time Askin’”, dat op woensdag, 29 juli officieel werd gepresenteerd door New West Records,

Daniel Romano en Kay Berkel hier met de song “I’m Alone Now” tijdens een opname van VPRO’s “Best Kept Secret 2015”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van de gemeentes  Nederlek, Bergambacht , Schoonhoven en Vlist.

Vooralsnog via de vier etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: August 11 ‘15 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek   ***   titel album   ***   label

1. The Spinney Brothers   ***   Lying Ruby   ***  Memories   ***   Mountain Fever Records

2. The Spinney Brothers   ***   One Day Late & a Dollar Short   ***  Memories   ***   Mountain Fever Records

3. The Spinney Brothers   ***   Chilly Winds   ***  Memories   ***   Mountain Fever Records

4. Kate & Anna McGarrigle   ***   Foolish You   ***   Tell My Sister CD1   ***   Nonesuch

5. Kate & Anna McGarrigle   ***   Complainte Pour Ste-Catherine   ***   Tell My Sister CD1   ***   Nonesuch

6. Kate & Anna McGarrigle   ***   Jigzaw Puzzle of Life   ***   Tell My Sister CD1   ***   Nonesuch

7. Dale Watson   ***   Everybody’s Somebody in Luckenbach Texas   ***   Call Me Insane   ***              Red House Records

8. Dale Watson   ***   I Owe It All To You   ***   Call Me Insane   ***   Red House Records

9. Dale Watson   ***   I’m Through Hurtin’  ***   Call Me Insane   ***   Red House Records

10. Ted   ***   Love Bug   ***   Ted Sings the Hits of George Jones   ***               Starsound

11. Change of Key   ***   18 Wheels and a Dozen Roses   ***   The Road Goes On Forever DCMA 2008   ***   DCMA-Nash Music

12. Dean Brody   ***   Upside Down   ***   Gypsy Road   ***   Open Road Records

13. Dean Brody   ***   As Country As She Can Gets   ***   Gypsy Road   ***   Open Road Records

14. Ashley Monroe   ***   Bombshell   ***   The Blade   ***   Warner Music Nashville

15. Ashley Monroe   ***   If the Devil Don’t Want Me   ***   The Blade   ***   Warner Music Nashville

16. Daniel Romano   ***   Strange Faces   ***   If I’ve Only One Time Askin’  ***   New West

17. Daniel Romano   ***   All the Way Under the Hill   ***   If I’ve Only One Time Askin’  ***   New West

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *