Mama’s Two Step

Jo-El Sonnier - Mama's Two Step

Het is nog steeds de tijd van heerlijke vakanties of het nu een verre reis is naar Ouagadougo in Burkino Fasso (het vroegere Opper Volta), de Blue Ridge Mountains in Tennessee of dichtbij huis in het Groene Hart van de Krimpenerwaard.

Voor de komende vijf weken betekent dat voor dit programma “veel plaatjes & weinig praatjes” en boordevol met allerlei soorten countrymuziek met vanavond o.a. Tom Corbett uit Santa Barbara Ca met een mix van Tex-Mex Bakersfield Telecasters, mandolins en violen.

Vervolgens naar Louisiana voor een drietal Cajun-songs door Grammy Award-winnaar Jo-El Sonnier, singer-songwriter en accordeonist .

Maar zoals altijd beginnen we

met de bluegrass deze keer door “The Band of Ruhks” met een drietl songs van hun debuutalbum.

Natuurlijk ook nog aandacht voor de nederlandse inbreng in “Country Music Round-Up” door “de Stroatklinkers” en muziek van het solo-album “Allain” van Bob Heidema zeer recent uitgebracht door Strictly Country Records.

Vervolgens terug naar de overkant van de grote plas met uit Canada The Stellas en ook nog Daniel Romano met de titelsong van zijn nieuwe album “If I’ve Only One Time Askin’”  en uit Nashville onze uitsmijter Tim McGraw met een song van zijn nieuwe verzamelalbum “35 Biggest Hits”.

The Band of Ruhks - Coal Mining Man

We begonnen het programma “Country Music Round-Up” met de songs “Coal Mining Man”,  “Can’t Get Over You” en “Lost Highway” , waarbij de laatste song ooit is geschreven door de blinde countryzanger Leon Payne in 1948 en vervolgens in 1948 zeer bekend geworden door de vertolking hiervan door de “vader van de countrymuziek”, Hank Williams, maar hier in bluegrassstijl door de “Band of Ruhks”.

“Coal Mining Man” is geschreven door Ronnie Bowman samen met Mark Collie en zoals u heeft kunnen horen begint dat met een acapella herinnering aan de melodie door de beroemde Ralph Stanley.

Deze songs staan op hun debuutalbum met hun eigen naam als titel en dat op 17 maart van dit jaar werd uitgebracht door 101 Ranch Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking hier door de “Ruhks” tijdens een optreden in de befaamde “Station Inn” in Nashville TN hier met de song “Walking after Midnight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tom Corbett - Tonight I Ride

Snel door naar bijzondere countrymuziek uit Santa Barbara CA hier met de songs “Here Comes the Border”, “Tonight I Ride” en “Middle of Nowhere” door Tom Corbett.

Deze songs staan op z’n album “Tonight I Ride”, dat in 2010 jaar uitgebracht door Roundhole Records.

Op dit album wordt Tom Corbett  geholpen door gerenommeerde Westkust musici als Herb Pedersen, Jonathan McEuen, Tom Rozum en Victor Besetti van Los Lobos om maar een paar te noemen.

De muziekstijl van dit album varieert van bluegrass, een Conjunto dans groep tot een echte vrolijke café dans met de song “Middle of Nowhere”.

U kunt ook nog even luisteren naar Tom Corbett hier met de song “Here Comes the Border” ( Baja California) .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jo-El Sonnier - Allons a La fayette

Dan gaan we nu van Californie naar La Fayette in Louisiane voor de Cajun muziek door Joe-El Sonnier met “Allons a La Fayette”, “Mama’s Two Step” en “J’ai Gone Fou’ of te wel “I’m Going Crazy”.

De twee laatst vermelde songs staan op z’n album “The Legacy”, in december 2013, uitgebracht door Takau Records.

Terwijl “Allons a La Fayette” of wel “Laten we naar La Fayette gaan’ het culturele centrum van de Acadians” staat op z’n album “Cajun Blood” in 1999 in eigen beheer uitgebracht.

Jo-El Sonnier

Jo-El Sonnier uit Rayne Louisiana inmiddels 68 jaar, begon op zeer jeugdige leeftijd muziek te maken, trad op 6-jarige leetijd al op in een radioprogramma en schreef op 11-jarige leeftijd al z’n eerste song

Nu 57 jaar later met een succesvolle carriere als musicus en sessie-muzikant in Nashville en met verscheidene Grammy-Award genomineerde Cajun albums, na ruim 13 jaar weer terug met een Cajun-album in de Franse taal.

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid aanwezig te zijn bij een optreden van Jo-El Sonnier hier met de “two-step”  song “Evangline” in een speciale uitvoering.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Stroatklinkers - Ik Hol Nog Meer van Die

Dan is het nu tijd voor de nederlandse inbreng met vanavond als eerste de Groningse bluegrass-folkgroep “De Stroatklinkers” in hun dialect met de song “Ik Hol Nog Meer van Die”.

Deze song staat op het EWOB promotiealbum van 2003, maar in 2005 ook door De Stroatklinkers op hun album “Klinkkloar” eveneens door Strictly Country Records uitgebracht. 

“De Stroatklinkers”, een 5-mans formatie, die al sinds 1990 actief is in de bluegrass en folkmuziek in het gronings dialect met Bob Heidema als schrijver en lead-zanger met nog Harry Jansen op mandoline, Henk Blaupot op de accordion, Adrian Farmer op de banjo en Bart Veldkamp op de staande bas.

Even terug in de tijd voor een optreden van “De Stroatklinkers” met de song “Joost Mag’t Waiten”, die staat op hun album “Stroatje Om”, dat in 2002 werd uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bob Heidema - Dou'k Nog Jong Was

Vervolgens blijven we nog in Groningen met “Dou’k Nog Jong Was” door Bob Heideman hier met een song, die staat op z’n album met de toepasselijke titel “Allain” uitgebracht door SCR.

Bob stond er tijdens deze productie niet geheel “Allain” voor en werd ondersteund door bevriende top musici als Sasja Velt (harmony vocalen), Joost van Es (viool), Tineke Abeln (dwarsfluit), Geert Oude Weernink (tin whistle), Adrian Farmer (dobro), Anne Doe­dens (pedal steel) en alle overige instrumenten werden bespeeld door de muzikale duizendpoot Coos Grevelink.

Ook nog even kennismaken met “Allain” Bob Heidema hier met herinneringen aan vroeger met z’n song “Dou’k Nog Jong Was”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Stellas - One of Us

Dan nu naar Whitby Ontario voor de The Stellas,  het duo Maryllyn en Brad Stella,  met de song “One of Us”.

Deze song staat op hun album “It Wouldn’t Be This” in mei van dit jaar uitgebracht door Back 40/EMI Music

Vanuit Canada ook nog een fraaie video-clip met “The Stellas” hier met de song “It Wouldn’t Be This”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daniel Romano - If I've Only One Time Askin'

Vervolgens “If I’ve Only One Time Askin’ “ door Daniel Romano eveneens uit Ontario Canada hier met de titelsong van zijn album, dat “If I’ve Only One Time Askin’”, dat op woensdag, 29 juli officieel zal worden gepresenteerd door New West Records, maar in dit programma “Countrymusic Round-Up” bij RTV Krimpenerwaard te beluisteren.

U kunt als lezer ook nog kennismaken met Daniel Romano tijdens een optreden in VPRO’s “3 Voor 12” “Best Kept Secrets”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Richrd Lynch - Look Out Below

Snel door naar Richard Lynch uit Ohio hier met de song “Look Out Below”, die staat op z’n album “A Better Place” vol met trationele countrymuziek op 30 mei van dit jaar uitgebracht door Billy Yates.

Voor een kennismaking met “Honky Tonker” Richard Lynch kunt ook even z’n website bezoeken.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tim McGraw - Down on the Farm

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter Tim McGraw hier met de song “Down on the Farm”, die staat op z’n verzamelalbum “35 Biggest Hits” op 16 juni j.l. uitgebracht door Curb Records.

Tot slot van dit bericht nog onze uitsmijter, Tim McGraw,  met z’n song “Down on the Farm”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht , Schoonhoven en Vlist.

Vooralsnog via de vier etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst “Country Music Round-up ” 

Datum: July 28 ‘15 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek    ***   titel album  ***   Label

1. Band of Ruhks ft. Ralph Stanley     ***   Coal Mining Man   ***   Band of Ruhks   *** 101 Ranch Records

2. Band of Ruhks   ***  Can’t Get Over You   ***   Band of Ruhks   *** 101 Ranch Records

3. Band of Ruhks   ***  Lost Highway   ***   Band of Ruhks   ***   101 Ranch Records

4. Tom Corbett   ***   Here Comes the Border   ***   Tonight I Ride   ***   Roundhole Records

5. Tom Corbett   ***   Tonight I Ride   ***   Tonight I Ride   ***   Roundhole Records

6. Tom Corbett   ***   Middle of Nowhere   ***   Tonight I Ride   ***   Roundhole Records

7. Jo-El Sonnier   ***   Allons a La Fayette   ***   Cajun Blood   ***   Sonnier

8. Jo-El Sonnier   ***   Mama’s Two Step   ***   The Legacy   ***   Takau Records

9. Jo-El Sonnier   ***   J’ai Gone Fou   ***   The Legacy   ***   Takau Records

10. De Stroatklinkers   ***   Ik Hol Nog Meer van Die   ***   EWOB 2003   ***   Strictly Country Records

11. Bob Heidema   ***   Dou K Nog Jong Was   ***   Allain   ***   Strictly Country Records

12. The Stellas   ***   One of Us   ***   It Wouldn’t Be This   ***   EMI Music

13. Daniel Romano   ***   If I’ve Only One Time Askin’   ***   If I’ve Only One Time Askin’  ***   New West Records

14. Richard Lynch   ***   Look Out Below   ***   A Better Place   ***   Billy Yates

15. Tim McGraw   ***   Down on the Farm   ***   35 Biggest Hits   ***   Curb

Be There Next Week! same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *