Jim, Jack and Hank

Jim, Jack and Hank

De tijd van heerlijke vakanties is weer aangebroken, of het nu een verre reis is naar Ouagadougo in Burkino Fasso (het vroegere Opper Volta), de Blue Ridge Mountains in Tennessee of dichtbij huis in het Groene Hart van de Krimpenerwaard.

Voor de komende vijf weken betekent dat voor het programma “Country Music Round-Up” veel plaatjes & weinig praatjes” en dus boordevol met allerlei soorten countrymuziek met vanavond o.a. terug in de tijd met muziek van het album “Truckers, Kickers, Cowboy Angels 1966-1968” met Gene Clark & The Gosdin Brothers, The Byrds en ook nog Ricky Nelson.

Maar zoals altijd beginnen we

met de bluegrass deze keer door Steve Martin & The Steep Canyon Rangers en vervolgens ook nog eens bijzondere country -folkmuziek door de groep “Black Prairie”.

Natuurlijk ook nog aandacht voor de nederlandse inbreng in dit programma door de Raebekah Band uit Haaksbergen en ook nog het duo Lucas en Gea uit Oude Pekela.

Dan eindelijk weer eens goed nieuws uit Nashville TN door Alan Jackson, tevens onze uitsmijter van dit programma met een drietal songs z’n nieuwe album “Alcohol and Angels”, dat op 17 juli j.l. officieel werd gepresenteerd door Capitol Nashville.

We begonnen dit programma met  Steve Martin samen met The Steep Canyon Rangers  met de song “Sweet Heaven When I Die” gevolgd door “Bury Me Beneath the Willow” gezongen door Emmylou Harris en als laatste “Where We’ll Never Grow Old” door “The Church Sisters”, Savannah en Sarah Church en hun groep hier met hun bijdrage aan het schitterende album “Orthophonic Joy : The 1927 Bristol Sessions Revisited”.

Het  album “Orthophonic Joy: The 1927 Bristol Sessions Revisited” of vrijvertaald “De Bristol Sessies uit 1927 opnieuw bekeken” werd op 25 mei van dit jaar officieel gepresenteerd door Legacy, een dochtermaatschappij van Sony Entertainment.

Emmylou Harris - Burry Me Beneath the Weeping Willow

Het album begint met een introductie van deze periode door de bekende WSM country DJ, countrymuziekkenner, bluegrass musicus/violist en verteller Eddie Stubbs en waarbij er na iedere song op zeer deskundige en fraaie wijze informatie over de songs en oorspronkelijke artiesten wordt verstrekt met zo nu en dan zelfs originele fragmenten.

Een werkelijk schitterend countrymuziek album “Orthophonic Joy: The 1927 Bristol Sesssions Rivisited” een juweel voor de liefhebbers en onmiddellijk aanschaffen is mijn advies.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door The Church Sisters hier met hun schitterende gospel-song “Where We Never Grow Old” hier tijdens een “live”optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Black Prairie - Nowhere Massachusetts

Snel door naar bijzondere folkmuziek door de groep “Black Prairie” uit de staat Oregon hier met de song “Nowhere Massachusetts”, de instrumental “Dirty River Stomp” en de fraaie song“What You Gave Me” .

Deze songs staan op hun album “A Tear in the Eye Is a Wound in the Heart” in 2012 uitgebracht door Sugar Hill Records.

Alle 16 songs op dit album zijn geschreven door de bandleden met lead-zang door Annalisa Tornfelt.

Tijd voor u als lezer van dit bericht om eens kennis te maken met de groep “Black prairie” hier met de song “What You Gave Me” tijdens een optreden in McCabe’s in Santa Monica CA op 16 maart 2013.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gene Clark & The Gosding Brothers - Tried So hard

Dan gaan we nu snel terug in de tijd en fraaie muzikale herinneringen ophalen met als eerste Gene Clark, een van de oprichters van de Byrds, samen met Vern en Rex Gosdin, “The Gosdin Brothers” hier met de song “Tried So Hard”.

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid om herinneringen op te halen aan Gene Clark hier met The Gosdin Brothers met de song “Tried So Hard”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Byrds - Old John Robertson

Vervolgens van dezelfde CD ook nog The Byrds, bestaande uit Gene Clark, Roger McGuinn, David Crosby,  met later ook nog Chris Hillman en drummer Michael Clarke met de song “Old John Robertson”.

Rick Nelson - You Just Can't Quit

En dan ook nog “You Just Can’t Quit” door Ricky Nelson hier met een song, die staat op he album “Truckers, Kickers, Cowboy Angels—The Blissed-Out Birth Of Country Rock, Vol. 1: 1966-68 (2-CD) vorig jaar uitgebracht door Bear Family Records.

Gene Clark, The Gosdin Brothers, The Byrds en Rick Nelson waren natuurlijk de echte “kickers” van de jaren ’60 met het Amerikaanse antwoord op de muziek van The Beatles en The Rolling Stones.

Het vermelde album bestaande uit twee CD’s bevat tevens een schitterend boekje met veel informatie over de songs enfoto’s van vermelde artiesten en groepen door de befaamde countrymuziekkenner Colin Escott.

Ook nog even terug in de tijd voor Ricky Nelson hier met de song “You Just Can’t Quit” middels een slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tijdens zomervakantie, dus gedurende de zomermaanden juli en augustus is er in deze regio niet zoveel te doen op countrymuziek gebied.

En dat betekent ook, dat het programma “Country Music Round-Up de komende weken meer “non-stop” countrymuziek zal bevatten en dus minder informatie over de artiesten, hun muziek en de albums en dat geldt natuurlijk ook voor m’n weblogberichten gedurende deze periode.

Dus het gehele uur bijna non-stop countrymuziek en wilt u als luisteraar en of lezer In de komende weken ook eens uw favoriete countryzanger, zangeres, groep, song of album horen geef het dan gewoon even door via dan wel via 

info@el-okay-ranch.nl .
The Raebekah Band - My Baby Loves the Way I Am

Dan is het nu tijd voor de nederlandse inbreng met vanavond als eerste de country-popgroep The Raebekah Band met de song “Dirty Rotten Shame”.

U kunt ook nog even luisteren naar een optreden van The Raebekah Band met de song “My Baby Loves the Way I Am”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lucas & Gea - Chromen Cowboys

Vervolgens “Chromen Cowboys” geschreven door Dick van Altena en destijds bekend geworden door de vertolking hiervan door de Major Dundee band samen met Henk Wijngaard, maar vanavond in dit programma “Country Music Round-Up” de versie van het duo “Lucas en Gea” uit Oude Pekela en die staat op hun album “Country” in 2009 uitgebracht door Pink Records.

Voor u als lezer van dit bericht vanuit Oude Pekela nog het duo Lucas en Gea samen met de countryband “Sidewinder” uit Noord-Drenthe met de song “Loop mij niet voorbij”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alan Jackson - Angels and Alcohol

En dan is het nu ook al weer tijd voor onze uitsmijter, Alan Jackson” hier met de songs “Jim, Jack and Hank”, “Mexico, Tequilla and Me” en “Angels and Alcohol”.

Even weer eens kennismaken met Alan Jackson en zijn verhaal over de song “Angels and Alcohol”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Deze songs staan op Alan’s album “Angels and Alcohol”, dat  op 17 juli j.l. officieel werd gepresenteerd door Capitol Nashville.

Een album met 10 songs geheel in de Honky Tonk sfeer met titels als Jim, Jack and Hank en waar bij Jim natuurlijk staat voor Jim Bean en Jack voor Jack Daniels, Amerikaanse whiskeys met Hank Williams voor de songs over verloren liefdes.

Tot slot van dit bericht kunt u nog kijken en luisteren naar Alan Jackson met de song “Angels and Alcohol” tijdens een optreden begin van dit jaar.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht en Schoonhoven.

Vooralsnog via de drie etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Juli 21 ‘15 19.00 – 20.00 uur  (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***             Label

1.  Steve Martin & The Steep Canyon Rangers   ***   Sweet Heaven When I Die   ***   Orthophonic Joy   ***   Sony Legacy

2.  Emmylou Harris   ***   Bury Me Beneath the Willow   ***   Orthophonic Joy   ***   Sony Legacy

3.  The Church Sisters   ***   Where We’ll Never Grow Old   ***   Orthophonic Joy   ***   Sony Legacy

4.  Black Prairie   ***   Nowhere, Massachusetts   ***   A Tear in the Eye Is a Wound in the Heart   ***   Sugar Hill Records

5.  Black Prairie   ***   Dirty River Stomp   ***   A Tear in the Eye Is a Wound in the Heart   ***   Sugar Hill Records

6.  Black Prairie   ***   What You Gave Me   ***   A Tear in the Eye Is a Wound in the Heart   ***   Sugar Hill Records

7.  Gene Clark & The Gosdin Brothers   ***   Tried So Hard   ***   Truckers, Kickers, Cowboy Angels 1966-1968 CD1   ***   Bear Family Records

8.  The Byrds   ***   Old John Robertson   ***   Truckers, Kickers, Cowboy Angels 1966-1968 CD1   ***   Bear Family Records

9.  Rick Nelson   ***   You Just Can’t Quit   ***   Truckers, Kickers, Cowboy Angels 1966-1968 CD1   ***   Bear Family Records

10.  The Raebekah Band   ***   Dirty Rotten Shame   ***   The Raebekah Band   ***   TRB

11.  Lucas & Gea   ***   Chromen Cowboys   ***   Country   ***   T2 Entertainment

12.  Alan Jackson   ***   Jim Jack and Hank   ***   Angels and Alcohol   ***   Capitol Nashville

13.  Alan Jackson   ***  Nexico Tequilla and Me   ***   Angels and Alcohol   ***   Capitol Nashville

14.  Alan Jackson   ***  Angels and Alcohol   ***   Angels and Alcohol   ***   Capitol Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *