Silent Partner

Rhonda Vincent & The Rage - Silent Partner

De tijd van heerlijke vakanties is weer aangebroken of het nu een verre reis is naar Ouagadougo in Burkino Fasso (het vroegere Opper Volta), de Blue Ridge Mountains in Tennessee dan wel dichtbij huis in het Groene Hart van de Krimpenerwaard.

Voor de komende zes weken betekent dat voor dit programma “veel plaatjes & weinig praatjes” en boordevol met allerlei soorten countrymuziek met vanavond bijzondere aandacht voor “The Queen of Bluegrass”, Rhonda Vincent, die vanavond, dinsdag, 14 juli,  voor een uniek concert optreedt in Paradiso te Amsterdam.

Vervolgens terug

naar de traditionele countrymuziek uit de mid-jaren ‘90 met o.a. Vince Gill & George Strait.

Natuurlijk ook nog aandacht voor de nederlandse inbreng in “Country Music Round-Up” door”de groep “4 Wheel Drive” en ook nog de Rotterdammer Mark Blomsteel.

Vervolgens nog een een drietal Independent countrymusici en tenslotte ook nog even naar  Billboard Hot Country artiesten zoals Sam Hunt en Blake Shelton.

Rhonda Vincent & The Rage - Only Me

We begonnen het programma “Country Music Round-Up” trouwens met de titelsong van het album “Only Me ” gevolgd door “I Need Somebody Bad Tonight” en “We Must Have Been Out of Our Minds”  door Rhonda Vincent & the Rage.

Deze songs staan op het album “Only Me”,dat op 28 januari 2014 officieel werd gepresenteerd door Upper Management.

Een fraai album met bestaande uit twee delen , waarvan het eerste deel bestaat uit 6  bluegrass songs, terwijl het tweede deel eveneens 6 songs bevat maar dan in een meer traditionele country stijl.

Rhonda Vincent & Willie Nelson

In de titelsong “Only Me” wordt Rhonda Vincent wordt bijgestaan door niet alleen haar bluegrassgroep “The Rage”, maar ook door Willie Nelson, terwijl de bekende countryzanger Daryle Singletary haar vokaal bijstaat in de song “We Must Have been Out of Our Minds”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking door Rhonda Vincent & The Rage hier tijdens een “live” optreden in Buena Vista Virginia met de song “Only Me” dit keer zonder Willie Nelson.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vanavond treedt Rhonda Vincent op in Paradiso Amsterdam en voor diegenen, die daar niet bij kunnen zijn toch nog een “live’ optreden van haar in dit programma met de bluegrass-gospelsongs “Silent Partner”, “I Feel Closer to Heaven” en “His Promised Land” a-capelle gezongen door Rhonda Vincent en haar begeleidingsgroep “The Rage” hier tijdens een “live” optreden in de 100-jarige “Greentop United Methodist Church” in Greentop, Missouri.

Van dit optreden werd zowel een CD als DVD uitgebracht met als titel “Sunday Mornin’ Singin’: Live” en op 14 augustus 2012 uitgebracht door Upper Management.

Van dit bluegrass-gospel album hoorde u ook nog de songs “Silent Partner” en

Rhonda Vincent heeft bijzondere herinneringen aan deze kerk, want daar is zij ooit op 5-jarige leeftijd begonnen met zingen in familielverband in de groep “Sally Mountain Show”.

Niet voor niets wordt zij ook wel aangekondigd als “Queen of Bluegrass”, want inmiddels is zij door de IBMA al zeven keer uitgeroepen tot “Bluegrasszangeres van het Jaar” naast tal van andere IBMA Awards.

Grappig is ook wel te vermelden, dat zij in Amerika ook nog vokaal heeft bijgedragen aan het dubbel-album “When Music calls My Name” van de Goudse countrygroep “Change of Key”, die zondagmiddag tezamen met “Indian Summer” optraden en  terug kunnen kijken op een geslaagde countrymuziekoptreden op het Concordiaplein te Haastrecht.

“His Promised Land” ,een bijzondere bluegrass gospel door Rhonda Vincent & The Rage a capella gezongen tijdens een “live” optreden in het Gem Theatre in Kannapolis North Carolina.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vince Gill - What Cowgirls Do

Dan nu snel door naar de countrymuziek uit de mid-jaren ‘90 met om te beginnen hier Vince Gill met de song “What Cowgirls Do”, die staat op z’n album “When Love Finds You” uitgebracht door MCA Nashville.

Bent u ook zo nieuwsgierig  wat “Cowgirls Can Do” dan is het nu tijd om eens te kijken en luisteren naar Vince Gill hier met zijn versie.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mark Chesnutt - Going Through the Big D

Vervolgens gaan we naar Texas voor de Texaan Mark Chesnutt met een speciale uitvoering van de song “Going Through the Big D” en die oa. staat op z’n verzamelalbum “Greatest Hits” eveneens uitgebracht door MCA Nashville.

Voor u ook nog een “live” optreden van Mark Chesnutt hier met de song “Going Through the Big D”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Strait - Easy Come, Easy Go

En in dit programma ook nog “Easy Come, Easy Go” door George Strait hier met de titelsong van z’n album, dat in de mid-jaren ‘90 werd uitgebracht door MCA Nashville.

Ook nog even de mogelijkheid om via een “slide-show” te luisteren naar George Strait hier met de song “Easy Come, Easy Go”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Tijdens zomervakantie, dus vanaf nu tot en met eind augustus is er in deze regio niet zoveel te doen op countrymuziek gebied.

En dat betekent ook, dat het programma “Country Music Round-Up de komende weken meer “non-stop” countrymuziek zal bevatten en dus minder informatie over de artiesten, hun muziek en de albums.

Dus het gehele uur bijna non-stop countrymuziek en wilt u als luisteraar In de komende weken ook eens uw favoriete countryzanger, zangeres, groep, song of album horen geef het dan gewoon even door via

4 Wheel Drive - Greenville Trestle

Dan is het nu tijd voor de nederlandse inbreng met vanavond als eerste de bluegrassgroep “4 Wheel Drive” met de song “Greenville Trestle”,  ooit bekende geworden van de vertolking door o.a. Doc Watson.

Voor u als lezer nog even de mogelijkheid om te kijken en te luisteren naar de song “Greenville Trestle” hier met een “live” optreden van een aantal gerennomeerde bluegrass musici als Jerry Douglas en Sam Bush tijdens het zeer bekende Telluride Bluegrass festival 2012.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

In dit programma hier dus gespeeld en gezongen door de succesvolle Nederlandse bluegrassgroep “4 Wheel Drive”.

Deze song staat op hun album “Traveling Kind” uitgebracht door Stoney Man records.

U kunt als lezer ook nog kennismaken met de nederlandse bluegrassgroep “4 Wheel Drive” met vokale bijdragen van Jolanda Peters hier bij de promotie van hun nieuwe album “Traveling Kind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brandon McPhee - Where'm Gonna Live

Vervolgens even naar Schotland voor tradionele countrymuziek door Brandon McPhee met de song “Where I’m Gonna Live”, die staat op z’n album “The Country Side”.

Brandon is niet alleen een meer dan uitstekende accordenist maar tevens zanger/gitarist.

Deze song staat trouwens ook op het verzamelalbum “Hillcrest 77”.

Een heel jonge Brandon McPhee hier tijdens een “live” optreden met zijn versie van de Merle Haggard song “Branded Man”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mark Blomsteel - Endless Summer Nights

Vervolgens terug naar Nederland voor “Endless Summer Nights” door Mark Blomsteel met een song, die staat op z’n album “Crank It”, maar zeer recent ook als “single” uitgebracht door “Coast to Coast”.

Nog even terug naar het optreden van Mark Blomsteel in het Rotterdamse Lloyd Theater tijdens het TV Rijnmond programma “Live uit Lloyd” hier met de song “Endless Summer Nights”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Robert Mizzell - Day Job

Dan nu snel door naar een tweetal Independent musici met als eerste de Ierse Amerikaan Robert Mizzell van oorsprong uit Lousiana hier met de George Bamford song “Day Job”, die op dit moment als single is uitgebracht en tevens staat op het vermelde  “Hillcrest 77” album.

Vanuit Ierland nog Robert Mizzell hier met z’n song “day Job” middels een grappige video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Katie Grant - She Likes Taylor swift

Dat geldt ook voor de Duitse countryzangeres Katie Grant met haar eigen geschreven single “She Likes Taylor Swift”.

Deze drie songs staan dus ook op het verzamelalbum Hillcrest 77 met 17 verschillende artiesten uit eveneens verschillende landen, die via Hillcrest hun muziek bij bekende DJ’s kunnen promoten en daar doen wij nu natuurlijk bij RTV Krimpenerwaard ook aan mee.

Vanuit Duitsland ook nog even de mogelijkheid om eens kennis te maken met Katie Grant hier met de song “She Likes Taylor Swift”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sam Hunt - House Party

Dan snel door naar de Billboard Hot Countrysongs met als eerste Sam Hunt hier met de song “House Party”, die staat op z’n album Montevallo uitgebracht door MCA Nashville.

Voor een leuk feestje kun je ook Sam Hunt inhuren hier met z’n “House Party”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Blake Shelton - Sangria

Tenslotte ook nog onze uitsmijter van dit programma Blake Shelton hier met de song “Sangria”, die staat op z’n succesvolle album “ Bringin back the Sunshine” uitgebracht door Warner Brothers.

Tot slot van dit bericht nog onze uitsmijter van dit programma Blake Shelton met de song “Sangria”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht en Schoonhoven.

Vooralsnog via de drie etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: July 14 ‘15 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***  Label

1. Rhonda Vincent ft. Willie Nelson  ***              Only Me   ***   Only Me   ***   Universal Music/Upper Management

2. Rhonda Vincent   ***   I Need Somebody Bad Tonight   ***   Only Me   ***   Universal Music/Upper Management

3. Rhonda Vincent ft. Daryle Singletary  ***   We Must Have Been Out of Our Minds   ***   Only Me   ***   Universal Music/Upper Management

4. Rhonda Vincent & The Rage   ***   Silent Partner   ***   Sunday Mornin’ Singin’: Live   ***   Ingrooves/Upper Management

5. Rhonda Vincent & The Rage   ***   I Feel Closer to Heaven Everyday   ***   Sunday Mornin’ Singin’: Live   ***   Ingrooves/Upper Management

6. Rhonda Vincent & The Rage   ***   His Promised Land   ***   Sunday Mornin’ Singin’: Live   ***   Ingrooves/Upper Management

7. Vince Gill   ***   What Cowgirls Do   ***   When Love Finds You   ***   MCA Nashville

8. Mark Chesnutt   *** Going Through The Big D   ***   Greatest Hits   ***   MCA Nahsville

9. George Strait   ***    Easy Come, Easy Go   ***   Easy Come, Easy Go   ***   MCA Nashville

10. 4 Wheel Drive   *** Greenville Trestle   ***   Traveling Kind   ***     Stoney Man Records

11. Brandon McPhee   ***   Where I’m Gonna Live   ***   The Country Side  ***   Pan Records/Hillcrest 77

12. Mark Blomsteel   ***   Endless Summer Nights   ***   single   *** Crank It   ***   Coast to Coast

13. Robert Mizzell   ***   Day Job   ***   single   ***   Hillcrest 77

14. Katie Grant   ***   She Likes Taylor Swift   ***   single   ***   Hillcrest 77

15. Sam Hunt   ***   House Party   ***   Montevallo   ***   MCA Nashville

16. Blake Shelton   ***   Sangria   ***   Bringing Back the Sunshine   ***   Warner Bros.

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *