Stuck in Missoula

Specs Hildebrand - Stuck in Missoula

Aan de vooravond van de grote zonnige zomervakantie in dit programma weer eens iets heel anders met bijzondere aandacht voor de “Krimpenerwaard Stampede”, die a.s. zondagmiddag, 12 juli, in zowel Lekkerkerk als Haastrecht zal plaatsvinden.

Alvast een voorproefje met muziek van “South Mountain”, Kurk Bernard en Specs Hildebrand optredend in partycentrum Amicitia en de Goudse countrygroep “Change of Key en Noord-Hollandse “Indian Summer” met “Country Music on the Porch” voor het Cultureel Centrum Concordia.

Maar zoals altijd beginnen met de bluegrass en daarvoor gaan we naar Doyle Lawson & Quicksilver met muziek van hun album “In Session”!

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en treedt Brad Paisley net als de vorige week op als uitsmijter van dit programma met z’n zomerse countrysong “Crushin’ It”.

Doyle Lawson & Quicksilver - I Told Them All About You

Het programma “Country Music Round-Up” werd begonnen met “Doyle Lawson & Quicksilver hier met de songs “Wilma Walker”, “Americana” en “I Told Them About You”.

Deze songs staan op het album “In Session” onder vermelding van “33 strings, 6 pickers, 6 voices = Reading ‘Riting & Rhythm, dat op 27 januari j.l. werd uitgebracht door Mountain Home Music.

Het fraaie  album “In Session” met schitterende snarenspel en samenzang.

De inmiddels 70-jarige bluegrass- en gospelexpert, mandolinespeler en bandleider Doyle Lawson en Quicksilver behoren tientallen jaren tot de meest populaire bluegrassgroepen.

Quicksilver heeft in al die jaren al verschillende samenstellingen gekend, maar altijd heeft Doyle Lawson kans gezien om een meer dan uitstekende formatie in stand te houden met op dit moment Jason Barie op viool, Joe Dean op banjo en gitaar, Eli Johnston op gitaar en bas met zang, Dustin Pyrtle op gitaar met zang en tenslotte Josh Swift op gitaar, percussie en eveneens met zang.     

Nadat in 2014 de liefhebbers van bluegrass gospel met het album “Open Carefully, Message Inside” aan hun trekken kwamen, is er nu met “In Session” weer een klassiek bluegrasswerk uitgebracht.

Doyle Lawson & Quicksilver met hun nieuwe album “In Session” uitgebracht door Mountain Home Music zeer aanbevelenswaardig voor de bluegrass liefhebber.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking in dit bericht door Doyle Lawson en kunt u middels een “slide-show” luisteren naar de song “I Told Them Al About You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

South Mountain - What a Way to Live

En dan is het nu tijd voor een voorproefje op de “Krimpenerwaard Stampede” a.s. zondagmiddag, 12 juli  met als eerste de Canadese formatie “South Mountain” hier met de songs “What a Way to Live” en “Do Me Wrong” geschreven en zeer bekend geworden door Vern Gosdin, maar ook al verscheidene keren vertolkt door andere countryzangers zoals o.a. George Jones en de Ier Mick Flavin, maar hier in dit programma “Country Music Round-Up” bij uw RTV Krimpenerwaard door de Canadese groep “South Mountain”

Deze songs  staan op hun album “South Mountain Café “ in 2013 in eigen beheer uitgebracht en waarbij nog vermeld, dat “What a Way to Live” geschreven is door de bekende Texaanse countryzanger Mark Chesnutt. 

South Mountain is al weer voor de 34-ste keer op tournee door Europa met maandagavond, 6 juli een optreden in “Parel van Zuilen” in Utrecht, vanavond, dinsdagavond in Cafe de Muzikant Neerkant NB en donderdagavond, 9 juli in ergens in Duitsland en zoals reeds aangekondigd zondagmiddag, 12 juli a.s. vanaf 15.00 in partycentrum “Amicitia” te Lekkerkerk.

South Mountain is een band die alle leden de kans geeft zich zowel vocaal als instrumentaal te onderscheiden. De zang komt voor rekening van Kurk Bernard, Jay Riehl en Steve Piticco.

Daarnaast krijgen Steve Piticco (gitaar), Jay Riehl (drums) en violiste Linsey Beckett alle gelegenheid instrumentaal hun klasse te tonen. Linsey is ook bedreven in het stepdansen en zal daar enkele staaltjes van laten zien. Zowel de solo- als de samenzang is zeer verzorgd evenals de repertoirekeuze die zeer gevarieerd is.

Nog even terug naar een optreden van South Mountain tijdens hun tournee in 2013 hier met een “instrumental”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kurk Bernard - Love Is Gonna Live Here Again

Op 23 mei j.l. presenteerde Kurk  Bernard in Tracie’s Place Restaurant in Hamilton Ontario Canada zijn eigen album met als titel “Love Is Gonna Live Here”, dat in eigen beheer is uitgebracht.

Van dit album in dit programma de titelsong “Love Is Gonna Live Here” in het grijze verleden geschreven door Buck Owens en ook nog de song “Once You’ve Had the Best” van Johnny Paycheck en dat betekent fraaie traditionele countrymuziek door Kurk Bernard geholpen door z’n South Mountain collega’s met ook nog Mel Aucion  op piano, Ron Reed (op viool en vroeger ook deel uitmakend van Sounth Mountain, Doug Johnson op pedal steel, Billy Caruthers op drums en vokaal bijgestaan door Jay Riehl, Lindsey Beckett en Doug Deveaux.

Kurk Bernard with Daughter Faith

En niet te vergeten op dit album “Love Is Gonna Live here” ook nog een leuke bonus track van Kurk samen met z’n 9-jarige dochter Faith.

U kunt als lezer ook nog even kijken en luisteren naar een aantal muzikale fragmenten van  het optreden van Kurk Bernard tijdens de “Country Music Tuesday” in de RBG (Royal Botanic Gardens), te Burlington Ontario op 23 juni j.l. met Lindsey Beckett op viool.

Gewoon even doorschakeen/Just Use the Link!

Specs Hildebrand - I Survived

Dan nu naar Volendam voor Specs Hildebrand hier met de songs “Stuck in Missoula” en “I Survived”.

Deze songs staan op z’n album “Well Kept Secrets” met als sub-titel “The Living Room Years” op 7 maart j.l. uitgebracht door PASO-Records en PASO staat natuurlijk voor Paling Sound en en er kan dus ook geen misverstand over bestaan, dat Specs uit Volendam komt.

De song “Stuck in Missoula”, vrij vertaald als “Kan niet weg uit Missoula” en als u weet, dat deze plaats in de staat Montana in vroegere jaren als “Hellgate Trading Post” is gestart, dan weet u wel hoe laat het is.

In juni 1975 debuteerde zanger Specs Hildebrand met het album, toen nog elpee, ‘File Under Popular’.

Specs, zo zoetjesaan de nestor van het gilde der Volendamse singer/songwriters, is dit jaar dus precies 40 jaar ‘in business’.

Dat moest gevierd worden! Daarom werd er op zaterdagavond, 7 maart 2015, in zijn woonplaats Volendam een speciaal jubileumconcert gegeven.

Er werd niet alleen opgetreden door Specs Hildebrand & The Living Room Band, ook gastvocalisten  Ruby Bennett (Motions) en Jacques Kloes (Dizzy Men’s Band) betraden het podium.

Saxofonist Rob Kruisman (Gigantjes), stergitarist Jan Akkerman en accordeonist Jan Keizer leverden  instrumentale bijdrages.

Tevens werd die avond door PASO Records  een speciaal jubileumalbum uitgebracht, getiteld ‘Well Kept Secrets’. Op deze verzamel-cd staan overigens niet alleen reeds eerder uitgebrachte hoogtepunten uit zijn oeuvre: Specs heeft voor deze plaat ook enige nieuwe nummers geschreven en  opgenomen.

Tijdens de pauze van het jubileumconcert presenteerde muziekliefhebber/sportjournalist Johan Derksen, die ook zijn TV-programma “On the Road” opende met een “special” over Specs Hildebrand, officieel het eerste exemplaar van het nieuwe album.

De ‘Well Kept Secrets’ van Specs Hildebrand verdient het om eindelijk – na 40 jaar! – in de openbaarheid gebracht te worden en daar doen we in dit programma “Country Music Round-Up” ook aan mee. A.s. zondagmiddag, 12 juli, treedt hij op in Amicitia samen met South Mountain.

Voor u ook nog een optreden van Specs Hildebrand met z’n Living Room Band in Het Huis Verloren te Hoorn op 29 januari 2012 met de song “I Survived”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vakantie tijd in de “Blue Ridge Mountains”

Na de agenda met een overzicht van de muziek evnementen in de regio ook nog even een mededeling over de inhoud van het programma “Country Music Round-Up”

Er is na het komende weekeinde niet zoveel meer te doen op countrymuziek gebied in deze regio en ik maakte reeds in de aankondiging van dit programma de opmerking “ Aan de vooravond van de grote zonnige zomervakantie” en dat betekent ook, dat het programma de komende weken meer “non-stop” countrymuziek zal bevatten en dus minder informatie over de artiesten, hun muziek en de albums.

Dus het gehele uur meer countrymuziek en wilt u als luisteraar en lezer van dit bericht ook eens uw favoriete countryzanger, zangeres, groep, song of album horen geef het dan gewoon even door via deze website of anders via

Indian Summer - Freight Train

Dan gaan we voor een voorproefje op het concert “Country Music On the Porch”, op zondagmiddag, 12 juli a.s. op het Concordiaplein 1 te Haastrecht naar de countryband “Indian Summer” hier met de songs “Freight Train” en “All My Heart”.

De groep “Indian Summer” komt uit Noord-Holland en om een beetje precieser te zijn uit Sint Maarten en dat ligt een kilometer of 15 ten noorden van Alkmaar richting Den Helder. Mensen, die die richting opgaan zullen Sint Maartensvlotbrug wellicht beter kennen.

Een leuke countrygroep bestaande uit 5 personen, waaronder de leadzangeres, Trudy Kits,  is vooral bij line-dansers populair is en wordt door line-dansgroepen vaak gevraagd om op te treden.

Een paar weken geleden traden zij nog tijdens het bekende drie-daagse lijndans festival op “Klein Finland” in Wagenborgen in de buurt van Delfzijl.

Trudy Kits treedt daarbij op als lead-zangeres begeleidt door 4 doorgewinterede musici.

U kunt als lezer ook nog even kenismaken met de “Indian Summer” hier met hun song “Freight Train” tijdens een live-optreden met actieve line-dansers.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - If This Were My Movie

A.s. zondagmiddag, 12 juli vanaf 13.00 dus ook ruimte voor “linedansers”tijdens hun optreden en waarbij de luisteraars onder de aanwezige countrymuziek liefhebbers natuurlijk ook aan hun trekken komen bij het optreden van de Goudse countrygroep “Change of Key” en van hen in dit programma nog een tweetal songs van hun “Award Winning Album” “When Music Calls My Name” en we beginnen met “If This Were My Movie” gevolgd door “Morality Jail”.

Deze song staat op de eerste CD van hun dubbelalbum “When Music Calls My Name, terwijl If This Were My Movie” staat op de tweede CD met zoals meestal met lead-zang door Danielle Poot en Marijke de Jong met achtergrondzang en o.a. met medewerking van de Amerikaanse violist Tim Crouch en Robbie Springfield op pedalsteel.

Zoals reeds in de agenda vermeldt: zondag, 12 juli a.s. treedt “Change of Key” vanaf 13.00 op tijdens de “Country Music on the Porch” voor het Cultureel Centrum Concordia te Haastrecht en dat is natuurlijk ook een uitstekende reden om ze middels het programma “Country Music Round-Up”nog eens extra onder de aandacht te brengen van zeker de luisteraars van RTV Krimpenerwaard en de lezers van dit bericht.

Nog even herinneringen aan het “Country Music on the Porch 2014” op het Concordiaplein te Haastrecht hier met de song “Someone Is Looking For Someone Like You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brad Paisley - Crushin' It

Dan nu naar onze uitsmijter Brad Paisley met een echte zomerhit “Chrushin’It”, die begint en eindigt met het openen van zo’n goudgele rakker”.

Deze song staat op z’n album “Moonshine in the Trunk” of wel “Drank in de achterbak van de auto”, maar “drinken en rijden” gaan natuurlijk niet samen.

Maar dat betekent wel, dat Brad Paisley hier aanwezig is voor een feestje en z’n luisteraars een plezierige tijd beloofd met de inhoud van het album. Z’n tiende studio album,een fraai album, waarin hij nog steeds aan het opgroeien is op het Amerikaanse platteland met iets minder experimentele songs dan op z’n vorige album “Wheelhouse”, dat in 2013 werd uitgebracht.

Tot slot kunt u nog even luisteren naar onze uitsmijter, Brad Paisley, hier met z’n “zomerse” song “Crushin’ It”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht en Schoonhoven.

Vooralsnog via de drie etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Date: July 7 ‘15 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek   ***   titel album   ***               Label

1. Doyle Lawson & Quicksilver   ***   Wilma Walker   ***   In Session   ***   Mountain Home Music

2. Doyle Lawson & Quicksilver   ***   Americana   ***   In Session   ***   Mountain Home Music

3. Doyle Lawson & Quicksilver   ***   I Told Them All About You   ***   In Session   ***   Mountain Home Music

4. South Mountain   ***   What a Way to Live   ***   South Mountain Cafe   ***   South Mountain

5. South Mountain   ***   Do Me Wrong   ***   South Mountain Cafe   ***   South Mountain

6. Kurk Bernard   ***   Love’s Gonna Live Here Again   ***   Love’s Gonna Live Here   ***   Kurk Bernard

7. Kurk Bernard   ***   Once You’ve Had the Best   ***   Love’s Gonna Live Here   ***   Kurk Bernard

8. Specs Hildebrand   ***   Stuck in Missoula   ***   Well Kept Secrets   ***   PASO Records

9. Specs Hildebrand   ***   I Survived   ***   Well Kept Secrets   ***   PASO Records

10. Indian Summer   ***   Freight Train   ***   Indian Summer   ***   Indian Summer

11. Indian Summer   ***   All My Heart   ***   Indian Summer   ***   Indian Summer

12. Change of Key   ***   If This Were My Movie   ***   When Music Calls My Name CD2   ***   Change of Key

13. Change of Key   ***   Morality Jail   ***   When Music Calls My Name  CD1   ***   Change of Key

14. Brad Paisley   ***   Crushin’ It   ***  Moonshine in the Trunk   ***   Arista Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *