I Had to Give That Up Too

Sammy Kershaw - I Had To Give That Up To

In dit programma bijzondere aandacht voor het nieuwe album “I Won’t Back Down” van Sammy Kershaw evenals het album “Sweet Misery” van The Palominos uit San Diego Cal., dat op 19 juni j.l. officieel werd gepresenteerd door Randm Records

Maar zoals altijd beginnen met de bluegrass en daarvoor gaan we naar Audie Blaylock & Red Line met een drietals songs van hun album “Cryin’ Heart Blues”.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gevolgd door de nederlandse inbreng in dit programma door Specs Hildebrand uit Volendam, die op zondagmiddag, 12 juli a.s.,  zal optreden in Amicitia te Lekkerkerk en ook nog de bekende Goudse countrygroep “Change of Key, die op diezelfde zondagmiddag zal optreden in Haastrecht, maar daarover meer in de agenda.

Vervolgens terug naar Nashville voor een drietal Billboard Hot Countrysongs met Tim McGraw samen met Catherine Dunn met de Honky Tonker “Diamond Rings & Old Bar Stools”, de groep “Little Big Town” en treedt Brad Paisley op als uitsmijter van dit programma met z’n zomerse “Crushin’ It”.

Audie Blaylock & Red Line - Talk to Your Heart

We begonnen dit programma “Country Music Round-Up” met de songs “Troubles Round My Door” , “Drink Up and Go Home” en “Talk to Your Heart” door Audie Blaylock & Red Line hier met een song, die staat op het album “Cryin’Heart Blues”, dat in maart 2010 werd uitgebracht door Rural Rhythm Records.

Audie Blaylock and Red Line hebben al een paar keer opgetreden in Nederland o.a. georganiseerd door Cor Sanne in “Het Turfschip” te Nieuwkoop.

Z’n fraaie bluegrass tenorzang en uitstekende gitaarspel hebben Audie Blaylock een goede naam bezorgd in de traditionele bluegrasswereld.

Hij is dan ook al op 19 jarige leeftijd professioneel begonnen bij de Sunny Mountain Boys van Jimmy Martin bijgenaamd “The King of Bluegrass”

Hij maakte ruim 9 jaar deel uit van deze groep en hun opgewekte muziek had een duidelijke invloed op z’n verdere ontwikkelng als artiest.

Nadat hij een groot aantal jaren werkte als sessiemuzikant en toerde met o.a Red Allen en Rhonda Vincent, stelde hij zijn eigen jonge groep Red Line samen, bestaan uit Patrick McAvinue on viool en mandoline, Evan Ward op banjo en Matt Wallace op bas.

Audie Blaylock - lead-gitarist and singer

Met allemaal begin twintigers maar wel al met enorme ervaring, zagen ze kans om in 2005 en 2006 de IBMA Award “Emerging Artist of the Year” te verkrijgen.

Ook op dit album laten ze weer zien, dat ze zowel instrumentaal als vokaal uitstekend in staat zijn om de bluegrass liefhebbers te vermaken.

Op het album ook nog een fraaie a-capella uitvoerig van de gospelsong “He Is Near”.

Nadien zijn door de groep de albums “Hard Country” en “I’m Goin’ Back to Kentucky”, een “tribute” album vol met “Bill Monroe” herinneringen met hulp van tal van gerenommeerde bluegrass artiesten, zoals Del en z’n zoon Ronnie McCoury, Bobby Osborne, Lou Reid en Carl Jackson.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Audie Blaylock & Red Line hier met de song “Drink Up and Go Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

The Palominos - In a Moment of Weakness

Dan is het nu tijd voor stevige Honky Tonk en Westkust Countrymuziek door The Palominos hier met de songs “A Moment of Weakness”, “I Don’t Care Why You’re Cryin’” en “(My Permanent Adress Is) Lonelyville”.

Deze songs staan op hun album “Sweet Misery”, dat op 19 juni j.l. officieel werd gepresenteerd door Randm Records.

Deze honky tonk en rockabilly countryband uit San Diego Californie staat bekend om z’n westkust countrymuziek met een stevig ritme in een stijl uit de vroegere jaren, een muzieksoort, die ze kennelijk in Nashville zijn vergeten, maar waar heel ware countrymuziekliefhebbers veel plezier aan beleven en natuurlijk ook voor de line-dansers prettige muziek is om te dansen.

The Palominos

The Palominos werd in 2006 gevormd door de broers Thomas en James Zurek met Thomas op respectievelijk gitaar, een heerlijke telecaster electrische gitaar en banjo met zang met James op de bas .

De groep bestaat verder uit de ervaren gitarist en lead-zanger Lance Hawkins eveneens uit Zuid-Californie en  de stevige beat van drummer Craig Packham.

Inmiddel heeft u als luisteraar van dit programma ook de neiging gevoeld om de meubels aan de kant te zetten en de kamer als dansvloer te gebruiken en ik kan u verzekeren, dat overkomt ook veel bezoekers van hun optredens, want zij melden, dat als je tijdens hun optreden niet danst, dan leef je niet.

Al met al het album “Sweet Misery” van The Palominos met 15 songs zeer aanbevelenswaardig.

Tijd om eens kennis te maken met The Palominos hier met de song “In a Moment of Weakness”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sammy Kershaw - Take a Letter Maria

Dan nu naar Lousiana voor Sammy Kershaw hier met de songs “Take a Letter Maria”, “Lay Back Down” en  “I Had To Give That Up Too”.

Deze songs staan op z’n album “I Won’t Back Down”, dat op 9 juni j.l. officieel werd gepresenteerd door Goldenlane Records.

Voor de lezer ook nog even de mogelijkheid om een interview van Sammy Kershaw in het TV-programma  FOX 17 “Rock & Review” over z’n nieuwe album “I Won’t Back Down”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sammy Kershaw op dit album met twaalf songs, die hij niet zelf heeft geschreven, maar wel zelf heeft uitgezocht met heel veel overeenkomsten met z’n persoonlijke omstandigheden enervaringen, waarin ongelukkige huwelijken en drankgebruik een grote rol hebben gespeeld.

Sammy Kershaw and Lorrie Morgan in better days

Hij heeft inmiddels drie huwelijken achter de rug en waarvan de laatste met de bekende countryzangeres Lorrie Morgan, die trouwens ook al het nodige had meegemaakt tijdens haar huwelijk met Keith Whitley, die door drankmisbruik op 35 jarige leeftijd in 1989 overleed.

Een turbulent leven leidt deze bekende Nashville countryzangeres, want ze is inmiddels ook al zes keer getrouwd geweest.

Terug naar Sammy Kershaw en z’n album “I Won’t back Down”, want van dit album hoorde u ook nog zijn versie van deze song “Take a Letter Maria”, die eind jaren 60 werd geschreven door blueszanger en gitarist R.B. Greaves en waarvan in 1970 al meer dan 2,5 miljoen exemplaren waren verkocht.

Nog even terug naar 1969 voor de song “Take a Letter Maria” hier gezongen door de schrijver R.B. Greaves.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ook deze song gaat over huwelijksproblemen, want Sammy vraagt hierin z’n secretaresse Maria om een brief op te nemen en te zenden aan z’n vrouw, die weer eens vreemd was gegaan, met een afschrift aan z’n advocaat.

De derde song “Lay Back Down” staat eveneens op dit album maar nu met mooie herinneringen aan goede tijden.

Ondanks alle tegenslagen geeft Sammy Kershaw niet op en vandaar dan ook de titel van het album “I Won’t Back Down” tevens een cover van de succesvolle Tom Petty song.

Nog even luisteren naar de song “I Had to Give That Up Too” in de vertolking door de Randy Rogers Band en die staat op hun album “Trouble”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Specs Hildebrand - Trouble Comes Cheap

Na de agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio gaan we nu weer verder met de nederlandse inbreng in dit programma “Countrymusic Round-Up” hier door zanger/schrijver/gitarist Specs Hildebrand met de song “Trouble Comes Cheap”, die staat op z’n album “A  Wink at the Moon” in eigen beheer uitgebracht en later met een aantal bonus tracks van vroegere albums uitgebracht door Disky uit Hoorn Noord-Holland.

Specs Hildebrand & The Living Room Band on stage

Een fraai album met in totaal 18 songs met medewerking van o.a. “The Cats” en Jan Akkerman, ook Piet Veerman en Ab Tuyp op piano en accordion en waarbij Jaap Schilder en Berrie Maurer vokale ondersteuning verlenen.

Het album “A Wink at the Moon” is een eerbetoon aan Jip Golsteijn, de nederlandse journalist, schrijver en songschrijver, die vooral bekend is geworden door zijn interviews met beroemde popsterren en schrijvers in het dagblad “De Telegraaf”.

De meeste songs van dit album werden dan ook geschreven door Jip samen met Specs. Jip Golsteijn overleed volkomen onverwacht op 56-jarige leeftijd in februari 2002.

Zeer recent heeft Specs Hildebrand het album “Well Kept Secrets”(The Living Room Years)  uitgebracht en wellicht in de volgende uitzending van “Country Music Round-Up” ook eens aandacht voor dit album.

Voor u ook nog een optreden van Specs Hildebrand met z’n Living Room Band in Het Huis Verloren te Hoorn op 29 januari 2012 met de song “I Survived”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Change of Key - Smart Enough to Wonder

Vervolgens “Smart Enough to Wonder” door de Goudse country groep “Change of Key hier met een song, die staat op de eerste CD va hun dubbelalbum “When Music Calls My Name”.

Zoals meestal met lead-zang door Danielle Poot en Marijke de Jong met achtergrondzang en o.a. met medewerking van de Amerikaanse violist Tim Crouch en Robbie Springfield op pedalsteel.

Voor meer informatie nog even hun flyer raadplegen!

Zoals reeds in de agenda vermeld a.s. treedt “Change of Key” zondag, 12 juli op tijdens het “Country on the Porch Concert” samen met de “Indian Summer Countryband” voor het Cultureel centrum Concordia te Haastrecht en dat is natuurlijk ook een uitstekende reden om ze nog eens extra onder de aandacht te brengen van zeker de luisteraars van RTV Krimpenerwaard.

Tijdens het Karibu-concert op 26 oktober 2014 in  De Kapel te Andijk een optreden van “Change of Key” met hier Peter Vermeer op rhythm-gitaar en Joop de Jong achter knoppen met de song “Smart Enough to Wonder”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tim McGraw & Catherine Dunn - Diamond Rings & Old Barstools

Dan nu naar Nashville TN voor een drietal Billboard Hot Countrysongs met als eerste Tim McGraw hier samen met Catherine Dunn en de song : Diamonds and Old Bar Stools” of wel “Once’s for Queens & Once’s for Fools”,  een echte  “honky tonker”, die staat op z’n album “Sundown Heaven Town” vorig jaar september uitgebracht door Big Machine Records.

Een fraai album, waarop ook nog een duet met z’n vrouw, Faith Hill,  met een leuke song en de bijzondere titel “Meanwhile Back at Mama’s” en zelfs nog Kid Rock bij de song “Lincoln Continentals and Cadillacs

Er is inmiddels ook nog een “(DeLuxe Edition) met 18 tracks uitgebracht.

Ook nog even de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar een optreden van Tim McGraw en Catherine Dunn hier met de song “Diamond Rings & Old Bar Stools”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Little Big Town - Girl Crush

Vervolgens “Girl Crush” door het quartet “Little Big Town” hier met een song, die staat op hun album “Painkiller” in 2014 uitgebracht door Liberty Records.

Deze song staat op dit moment nog steeds op de nr. 1 plaats van het Bill Board “Hot Country Song” overzicht.

Voor u als lezer ook nog “Little Big Town” hier met hun song “Girl Crush.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brad Paisley Crushin' It

Dan nu naar onze uitsmijter Brad Paisley met een echte zomerhit “Chrushin’It”, die begint en eindigt met het openen van zo’n goudgele rakker”.

De song staat op z’n album “Moonshine in the Trunk” of wel “Drank in de achterbak van de auto”, maar “drinken en rijden” gaan natuurlijk niet samen.

Maar dat betekent wel, dat Brad Paisley hier aanwezig is voor een feestje en z’n luisteraars een plezierige tijd beloofd met de inhoud van het album.

Z’n tiende studio album,een fraai album, waarin hij nog steeds aan het opgroeien is op het Amerikaanse platteland met iets minder experimentele songs dan op z’n vorige album “Wheelhouse”, dat in 2013 werd uitgebracht.

Tot slot van dit bericht onze uitsmijter Brad Paisley in een bijzondere animatie-teken video hier met de song “Chrushin’ It”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht en Schoonhoven.

Vooralsnog via de drie etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Juni 30 ‘15 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek   ***   titel album   ***               label

1. Audie Blaylock & Red Line   ***   Troubles Round My Door   ***   Cryin’ Heart Blues   ***   Rural Rhythm Records

2. Audie Blaylock & Red Line   ***   Drink Up and Go Home   ***   Cryin’ Heart Blues   ***   Rural Rhythm Records

3. Audie Blaylock & Red Line   ***   Talk to Your Heart   ***   Cryin’ Heart Blues   ***   Rural Rhythm Records

4. The Palominos   ***   A Moment of Weakness   ***   Sweet Misery   ***   Randm Records

5. The Palominos   ***   I Don’t Care Why You’re Cryin’  ***   Sweet Misery   ***    Randm Records

6. The Palominos   ***  (My Permanent Adress Is) Lonelyville   ***   Sweet Misery   ***   Randm Records

7. Sammy Kershaw   ***   Take a Letter Maria   ***   I Won’t Back Down   ***   Goldenlane Records

8. Sammy Kershaw   ***   Lay Back Down   ***   I Won’t Back Down   ***   Goldenlane Records

9. Sammy Kershaw   ***             I Had to Give That Up Too   ***   I Won’t Back Down   ***   Goldenlane Records

10. Specs Hildebrand   ***   Trouble Comes Cheap   ***   A Wink at the Moon   ***   Disky

11. Change of Key   ***   Smart Enough to Wonder   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key

12. Tim McGraw & Catherine Dunn   ***   Diamond Rings & Old Bar Stools   ***   Sundown Heaven Town   ***   Big Machine  

13. Little Big Town   ***   Girl Crush   ***   Painkiller   ***   Capitol Nashville

14. Brad Paisley   ***   Crushin’ It   ***   Moonshine in the Trunk   ***   Arista Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *