Miles and Miles of Texas

Asleep at the Wheel - House of Bluelights (photo Mary Keating Bruton

In het programma “Countrymusic Round-Up”  speciale aandacht voor de “Texas Swing Party” van “Asleep at the Wheel” met een “live” optreden in het Sellersville Theater PA.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass , die deze keer wordt verzorgd door de “Fossil Creek Band” uit Ohio en de staat Michigan.

Vervolgens ook nog een aantal songs van de Carter Family in een nieuw jasje door o.a. de Carolina Chocolate Drops en John Prine.

Dan is het tijd voor

de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gevolgd door nederlandse inbreng in dit programma met muziek van het solo-album “Allain” van de Groninger Bob Heidema en vervolgens uit Noord-Holland “The Oltime String Band” met een song van hun album “Chicken Crows for Day”.

Dan terug naar Nashville voor fraaie countrymuziek van Sturgill Simpson met een song van zijn album “High Top Mountain”, gevolgd door Kacey Musgraves met de song “Good Ol Boys Club” en treedt Carrie Underwood op als uitsmijtster van dit programma met haar nieuwste single “Smoke Break”.

The Fossil Creek Band - The Bittersweet Waltz

We begonnen dit programma met de songs “Leaving Charlottsville” , de Stanley Brothers song “All the Love I Had Is Gone” en “The Bittersweet Waltz” door de “Fossl Creek Band”.

Deze songs staan op hun tweede album “Waitin’ On the Daylight” in juni van dit jaar in eigen beheer uitgebracht.

Hun eerste album “Songs from Home” met 12 tracks werd in 2012 ook in eigen beheer uitgebracht.

The Fossil Creek Band is een bluegrass/americana groep, opgericht in 2006 en afkomstig uit het noordwesten van Ohio en zuidoosten van de staat Michigan, die inmiddels in de midwest en het oosten van de VS bekend zijn geworden door hun levendige optredens met eigen songs afgewisseld met traditionele bluegrass en gospelmuziek.

De groep bestaat uit oprichters Jan Hudson op banjo en Tom Galbraith op mandoline, Dave Borkowski op gitaar, Krista Solars op viool en tenslotte Jerry Spitler op de bas.

Naast veel optredens in de regio zullen zij ook “acte de presence” geven tijdens de IBMA World of Bluegrass van 29 september t/m 3 oktober in Raleigh NC.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking in dit bericht met een uitgebreide kennismaking met de Fossil Creek Band en hun promotie van het album “Waitin’ on the Daylight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Winding Stream - The Course of Country Music

Dan snel door naar de “Carolina Chocolate Drops” hier met de hun versie van de “Carter Family song song “Hello Stranger” uit de jaren ’30.

Deze song staat op het verzamel album “The Winding Stream”, dat op 16 oktober a.s. officieel zal worden uitgebracht door Omnivore Records tezamen met een documentaire over de “Carter Family” uit de begin periode van de countrymuziek.

 Een fraai album met 16 songs samen gesteld uit 5 originele songs gezongen en gespeeld door The Carter Family uit de jaren en vervolgens elf “covers” van hun songs door bekende country en folkartiesten vertolkt.

carolina Chocolate Drops - Lord, I'm in Your Care

Van de folkartiesten dus hier de heel bijzondere groep “Carolina Chocolate Drops”, bestaande uit Rhiannon Giddens (op viool en bano), Justin Robinson (op viool) afkomstig uit de North Carolina Piedmont, terwijl  Dom Flemons ( op gitaar, jug, mondorgel, percussie en banjo) afkomsig uit Arizona en alle drie met een Afrikaans-Amerikaanse afkomst die akoestische folkmuziek spelen normaliter vroeger gespeeld door europese immigranten in de Appalachies.

Deze groep heeft inmiddels zo’n vijf albums uitgebracht, waaronder “Dona Got a Ramblin’ Mind” en “Genuine Negro Jig” in 2010.

Voor u als lezer ook nog de mogelijkheid om eens kennis te maken met de “Carolina Chocolate Drops” hier met de song “Country Girl”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens  van het album “The Winding Stream” ook nog de gospelsong “Lord I’m in Your Care” door Grey DeLisle & Murry Hammond, een zeer muzikaal echtpaar uit Los Angeles, die hun versie van deze A.P. Carter song van eind 1920 op uiterst sobere en ingehouden, bijna authentiek vertolken.

Ook folkzangeres en singer/songwriter Grey Delisle heeft meerder fraaie albums op haar naam staan, waaronder  “Graceful Ghost” in 2004 uitgebracht door Sugar Hill Records.

Zelden te horen hier bij “Countrymusic Round-Up”, maar eindelijk is het dan zover “Grey DeLisle & Murry Hammond” hier met hun vertolking van de Hank Williams song “Wealth Won’t Save Your Soul”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Prine - Bear Creek Blues

Dan tenslotte nog “Bear Creek Blues” door John Prine hier met een song, die eveneens staat op het verzamel album “The Winding Stream”. Deze song staat trouwens ook op zijn album “Fair & Square” in 2005 uitgebracht door z’n eigen label “Oh Boy”. Op dit album 14 songs, bestaande uit een aantal vertolkingen zoals hier van A.P. Carter en Blaze Foley en de andere door hemzelf geschreven songs in een nieuw jasje gestoken.

Terug naar het album “The Winding Stream”met  ook nog bijdragen van o.a. Rosanna Cash, George Jones & the Nitty Gritty Dirt Band.

U kunt ook nog even luisteren naar John Prine hier met de song “Bear Creek Blues”, zoals op z’n album “Fair & Square”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Asleep at the Wheel - House of Blue Lights

Dan nu naar het Sellersville Theater Pennsylvania voor een “live” optreden van Asleep at the Wheel hier met de songs “House of Blue Lights”, “Miles and Miles of Texas” en “The Letter” (That Johnny Walker Read) door Asleep at the Wheel.

“Miles of Texas” door Asleep at the Wheel tijdens een “live” optreden in Billy Bob’s te Austin Texas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“ The Daredevils on Wheels” hier met een songs, die staan op het bijzondere album “Havin’ A Party” op 17 augustus van dit jaar uitgebracht door Cleopatra/Goldenlane.

Het concert werd “live” opgenomen in het Sellersville Theater in Pennsylvania in 2006 en eindelijk dan vorig jaar op vinyl uitgebracht en dit jaar opnieuw maar nu op CD tezamen met een DVD van het optreden met ruim 22 songs. Zeer de moeite waard!

“Texas Swing” uit de Lone Star State, de op 1 na grootste staat van Amerika met Austin TX als basis voor “Asleep at the Wheel”, is ontstaan uit de western muziek uit de jaren ‘20 met Bob Wills & His Texas Playboys, Spade Cooley en Hank Thompson als grote voorbeeld uit het verleden.

Zelfs de The Rolling Stones kwamen in Texas tijdens hun concert met een eerbetoon met de song “ Bob Wills Is Still the King”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Big Sandy & His Fly-Rite Boys

Afgelopen zondagmiddag, 6 september heeft u in het programma “Back to the Fifties” van Gijs van Dool hierbij uw RTV Krimpenerwaard ook nog kunnen luisteren naar “Big Sandy and his Fly-Rite Boys” met hun western swing uit Californie. Zij zullen donderdag, 17 september optreden in DB’s aan het CAB-Rondom te Utrecht.

Ook voor u nog Asleep at the Wheel tezamen met leden van de “Time Jumpers” met o.a. Vince Gill en helaas inmiddels overleden Dawn Sears (I Miss You More and More Everyday)  hier met hun vertolking van de song “Faded Love”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bob Heidema - Ik Hol Nog Meer van Die

En dat brengt mij gelijk op de agenda met countrymuziek evenementen in de regio, waarna het vervolgens tijd is voor de Nederlandse inbreng in dit programma en vanuit het Hoge Noorden Bob Heidema met de song”Ik hol nog meer van die”.

Deze song  staat op z’n album met de titel “Allain” uitgebracht door Strictly Country Records.

 Bob Heidema is tevens leider van de bluegrass en folkgroep “De Stroatklinkers”, maar deze keer dus “Allain”.

Bob stond er tijdens deze productie echter niet geheel “Allain” voor , want hij werd ondersteund door bevriende top musici als Sasja Velt (harmony vocalen), Joost van Es (viool), Tineke Abeln (dwarsfluit), Geert Oude Weernink (tin whistle), Adrian Farmer (dobro), Anne Doe­dens (pedal steel) en alle overige instrumenten werden bespeeld door de muzikale duizendpoot Coos Grevelink.

Voor u als lezer ook nog even kijken en luisteren naar een interview bij RTV Noord over z’n nieuwe album “Allain”, maar dan wel op z’n “Gronings”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Oltime String Band - Fly Away

Vervolgens “The Oldtime String Band” hier met de “Shelly O’Day” song “Far Away”, die staat op hun album “Chicken Crows for Day”, dat in 2013 in eigen beheer werd uitgebracht

Net als hun eerste album siert op de voorzijde van de hoes een zeer fraaie grafische tekening van de kop en schouderpartij van een rund.

De grafure is gemaakt door Ruud Spil, naast beeldend kunstenaar,  tevens banjo-speler en eveneens met zang op dit album aanwezig.

Met Shelly O’Day op gitaar met lead-zang Nico Keereweer evenals Nout Grupstra op viool, Ruud Spil zoals gezegd op de banjo, Ton Knol op gitaar en tenslotte Nico Druijf op de staande bas.

Voor u ook nog een leuke video-clip van “The Oldtime Stringband” tijdens hun verblijf  in Tulare CA hier met hun versie van de Iris DeMent song “Our Town”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sturgill Simpson - Life Ain't Fair & The World Is Mean

Dan nu snel door naar Nashville voor Sturgill Simpson hier met de song “Life Ain’t Fair & the World Is Mean”, die staat op z’n album “High Mountain Top” uitgebracht door High Top Mountain Records.

Sturgill Simpson  is een Amerikaanse countryzanger uit de staat Kentucky, die van 2004 tot 2012 speelde in de bluegrassband Sunday Valley.

In 2012 besloot hij als soloartiest verder te gaan om in juni 2013 het album High Top Mountain uit te brengen en vervolgens vorig jaar het album “Metamodern Sounds of Country Music”.

Fraaie albums met mooie traditionele en outlaw countrymuziek.

Tijdens het Noorderzon festival van 20 tot 30 augustus j.l. trad hij nog op in de Spiegeltent te Groningen.

Voor u als lezer ook nog een fraaie video-clip van Sturgill Simpson met de song “Turtles All the Way Down”, die staat op z’n album “Metamodern Sounds in Country Music” op 13 mei 2014 uitgebracht door High Top Mountain Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kacey Musgraves - Good Ol Boys Club

Vervolgens “Good Ol Boys Club” door de Texaanse singer/songwriter gitariste Kacey Musgraves hier met een song, die staat op haar tweede album “Pageant Material” op 23 juni van dit jaar uitgebracht door Marcury Nashville .

Kacey werd sedert het uitbrengen van haar debuutalbum “Same Trailer Different Park” onderscheiden met twee Grammys tijdens de 56th Annual Grammy Awards (Song of the Year- Merry Go Round, Best Country Album) en  en werd het album tijdens 2014 ACM Album of the Year, daarnaast werd zij tijdens tijdens het CMA Award Gala in Bridgetone Arena te Nashville uitgeroepen tot “New Artist of the Year”.

U kunt ook nog even luisteren naar Kacey Musgrave hier met de song “Good Ol Boys Club”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Carrie Underwood - Smoke Break

Dan nu verder met Carrie Underwood hier met de song “Smoke Break”, die op 20 augustus werd uitgebracht door 19 Recordings Ltd en tevens zal staan op haar album “Storyteller”, dat op 23 oktober a.s. zal worden uitgebracht.

Tot slot van dit bericht nog onze uitsmijtster  Carrie Underwood hier met de song “Smoke Break.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht , Schoonhoven en Vlist.

Vooralsnog via de vier etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: September 8 ‘15 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel  muziek    ***   Titel album   ***   Label

1. Fossil Creek Band   ***   Leaving Charlottsville   ***   Waitin’ On the Daylight   ***   Fossil Creek

2. Fossil Creek Band   ***   All the Love I Had Is Gone   ***   Waitin’ On the Daylight   ***   Fossil Creek

3. Fossil Creek Band   ***   The Bittersweet Waltz   ***   Waitin’ On the Daylight   ***   Fossil Creek

4. Carolina Chocolate Drops   ***   Hello Stranger   ***   The Winding Stream   ***   Omnivore Recordings

5. Grey DeLisle & Murry Hammond   ***   Lord, I’m in Your Care   ***   The Winding Stream   ***   Omnivore Recordings

6. John Prine   ***   Bear Creek Blues   ***   The Winding Stream   ***   Omnivore Recordings

7. Asleep at the Wheel   ***   House of Blue Lights   ***   Havin’ a Party “Live”  ***   Goldenlane

8. Asleep at the Wheel   ***   Miles and Miles of Texas   ***   Havin’ a Party “Live”  ***   Goldenlane

9. Asleep at the Wheel   ***   The Letter (That Johnny Walker Read)***   Havin’ a Party “Live”  ***   Goldenlane

10. Bob Heidema   ***   Ik Hol Nog Meer Van Die   ***   Allain   ***   Strictly Country Records

11. The Oldtime String Band   ***   Far Away   ***   Chicken Crows for Day   ***   OTSB

12. Sturgill Simpson   ***   Life Ain’t Fair & The World Is Mean   ***   High Top Mountain   ***   High Top Mountain

13. Kacey Musgraves    ***   Good Ol Boys Club   ***   Pageant Material   ***   Mercury Nashville

14. Carrie Underwood   ***   Smoke Break   ***   single   ***   19 Recordings Ltd.

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *