Things Are So Much Different

Daryle Singletary - There's Still a Little Country Left

In dit programma “Country Music Round-Up” bijzondere aandacht voor het nieuwe album “There’s Still a Little Country Left” van Daryle Singletary, op 30 maart j.l. officieel gepresenteerd door het Duitse label AGR Television.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass dit keer door de “Band of Ruhks” met een drietal songs van hun debuut-album en vervolgens ook weer eens tijd voor de americana/folk door schrjver/zanger en gitarist Chuck Brodsky hier met twee songs van z’n nieuwe album “Tell Tale Heart”.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor nederlandse bijdrage aan dit programma door “Change of Key” uit Gouda, die a.s. zondagmiddag, 26 april, zal optreden in Country-Café Concordia in Haastrecht en gaan we ook nog terug in de tijd naar de groep “Linda Dixie & The Train” uit Dordrecht en waarvan Tom Ensink, de huidige voorzitter van de DCMA, als pedalsteelspeler deeluitmaakte. Tom zal a.s. zondagmiddag als gastspeler deelnemen aan het optreden van “Change of Key”.

Vervolgens voor een drietal Billboard Hot Country songs naar Nashville met Blackberry Smoke, Dierks Bentley en treedt Keith Urban samen met Eric Church op als uitsmijter van dit programma met de song “Raise ‘Em Up”.

Band of Ruhks - Good Mountain Man

We begonnen het programma “Country Music Round-Up” met de songs “Good Time Mountain Man” , “Coal Mining Man” met een bijzondere aankondiging door Ralph Stanley en “Lost Highway” ooit geschreven door de blinde countryzanger Leon Payne in 1948 en vervolgens in 1948 zeer bekend geworden door de vertolking hiervan door de “vader van de countrymuziek”, Hank Williams, maar hier in bluegrassstijl door de “Band of Ruhks”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een “live” optreden van de Band of Ruhks” met een fragment van de song “Good Time Mountain Man” in de “Station Inn” te Nashville TN met lead-zang door Ronnie Bowman.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze songs staan op hun debuutalbum met hun eigen naam als titel en dat op 17 maart j.l. werd uitgebracht door 101 Ranch Records.

“Coal Mining Man” is geschreven door Ronnie Bowman samen met Mark Collie en zoals u heeft kunnen horen begint dat met een acapella herinnering aan de melodie door de beroemde Ralph Stanley.

Ronnie Bowman is een groot bewonderaar van deze “Laatste der Mohicanen” van de bluegrassvaders en ze zijn ook bezig een video-clip te maken van deze song, waarbij ook Ralph Stanley zal worden uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

“Band Of Ruhks”, tot voor kort stond de reunie van Ronnie Bowman en twee vroegere leden van de “Lonesome River Band”, Don Rigsby en Kenny Smith bekend onder de naam “Rambling Rooks”

All drie hebben gedurende een succesvolle periode samengewerkt met de huidige leider van de groep Sammy Shelor, maar vertrokken voor een solo-carriere in 2001.

Lonsome River band - Finding the Way

Tijdens hun “Lonesome River band” periode werden de commercieel succesvolle albums “Finding the Way” , One Step Forward” en “Talking To Myself” uitgebracht en nu dus 14 jaar later werken de drie vrienden weer samen met hun fraaie album “Band of Ruhks” uitgebracht door 101 Ranch Records.

“We blijven nog even in de “Station Inn” en de “Band of Ruhks” hier met  de song “Bootleg John” met lead-zang door Don Rigsby.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Chuck Brodsky - Tell Tale Heart

Dan gaan we nu naar zanger/schrijver/gitarist  Chuck Brodsky hier met de song “My British Emily” en Rachel’s Guitar”. Deze songs staan op z’n nieuwe album “Tell Tale Heart”, dat op 17 maart j.l. in eigen beheer werd uitgebracht.

De titel van het album zegt het eigenlijk al “Tell Tale Heart” , Chuck Brodsky, een geboren verhalenverteller en schrijver van bijzondere songs of het nu gaat om favoriete baseball legendes, lokale politici en voorspellingen over achterkamer politiek en zoals bijvoorbeeld het verhaal van “My British Emily”.

Zij is de dame, die via de routeplanner aangeeft hoe er moet worden gereden en waarvan z’n vrouw op jaloerse toon verklaart, dat hij wel naar z’n Emily luistert, maar niet naar haar! Maar ja, daar staat tegen over, dat Emily ook rustig kan worden uitgescholden, ze blijft je gewoon de goede weg aangeven!

Op z’n 11e album wordt Chuck muzikaal bijgestaan door Doug Pettibone op electrische gitaar en pedal steel, Brandon Bushop drums en keyboard, Steve Wickhamop viool, Blackie O’Connell op uilleann pipes, Cyril O’Donoghue op de bouzouki, Katianna Nardone op viool, Chris Rosser op bas, piano, orgel, oud, mandola met Chuck zelf op gitaar, piano, accordion, en een long neck dulcimer.

Nadat z’n laatste vier albums waren opgenomen in Cape Breton, Nova Scotia Canada met gebruik van traditionele folk instrumenten, nu dus “Tell Tale Heart” met een fris geluid en meer in de Americana-sfeer met 11 zelf geschreven songs en in de 20 jaar dat hij inmiddels heeft rond getoerd, heeft hij natuurlijk inmiddels tal van muzikale vrienden, die hem graag wilden helpen met de opname van z’n nieuwe album in Asheville, North Carolina.

Chuck Brodsky - Bad Whiskey

Naar aanleiding van dit nieuwe album ben ik nog weer eens in m’n muziekvoorraadschuur gedoken en een tweetal albums uit de eind jaren ‘90 tevoorschijn gehaald en beluisterd.

Het ging hier om de albums “Radio” uit 1998 en “Last of the Old Time” uitgebracht door prestieuze label Red House Records. Zeer fraaie muziek in de 1 van de volgende uitzendingen kom ik hier beslist nog eens mee terug.

Tijd om weer eens kennis te maken met Chuck Brodsky hier tijdens een “live’ optreden met de song “My British Emily” in de Cary Theater te Cary North Carolina  op 14 augustus 2014.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daryle Singletary - There's Still a Little Country Left

Dan nu naar de echte countrymuziek door Daryle Singletary hier met de titelsong van z’n album “There’s Still a Little Country Left” gevolgd door “Things Are So Much Different” en “Spilled Whiskey”.

Deze songs staan op z’n album “There’s Still a Little Country Left” , dat op 30 maart j.l. officieel werd uitgebracht door het Duitse label “AGR Television”.

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid te kijken en luisteren naar een “live” optreden van Daryle Singletary met de song “There’s Still a Little Country Left” in Evreux Frankrijk.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En jawel Daryle Singletary, inmiddels vander van vier kinderen, gaat voor bestendigheid zowel in zijn leven als in zijn werk. Hij houdt vast aan de “basic” countrymuziek met een steel-gitaar en viool en geen “technische hoogstandjes” maar meer op emotie en je moet er natuurlijk op kunnen dansen.

Oude strategieën worden niet losgelaten en ook bij “There’s Still A Little Country Left” wordt hier, zoals gewoonlijk, niet vanaf geweken. Een volledige dosis traditionele country derhalve.

Op dit album gaan de songs ook weer over familie en waarden, die terug te vinden zijn in de songteksten. In dit album ook nog een eerbetoon aan de in 2003 overleden Johnny Paycheck in de vorm van een duet bij de song “The Only Hell My Mama Ever Raised” een fraai schoolvoorbeeld van mooie traditionele country muziek.

Zoals reeds vermeld Daryle Singletary op vaste koers in de countrymuziek en dat betekent ook dat je rustig alle songs van deze CD met vele eerder uitgebrachte van Singletary door elkaar heen beluisteren. Zijn doel is er steeds duidelijk op gericht de luisteraars mee te nemen in een nog gezonde wereld zonder spanningen.

De door Trent Wilson geschreven titelsong “There’s Still A Little Country Left” is daar een duidelijk voorbeeld van.

Daryle Singletary & Rhonda Vincent - After the Fire Is Gone

Trent Wilmon is zelf ook een succesvol muzikant en schrijver voor o.a. Little Big Town, Brad Paisley, Eric Church en Randy Houser is. In dit album ook nog de beoemde zanger/gitarist en schrijver Vince Gill, die als achtergrond-zanger optreedt in de country-gospel “Say Hello To Heaven”.

Voor de liefhebbers van traditionele countrymuziek heb ik maar één advies: “Aanschaffen dit album!”.

Voor u ook nog een harstikke leuk optreden van Daryle Singletary en Rhonda Vincent hier met de klassieke countrysong “After the Fire Is Gone” in de “Nashville Palace” te  Nashville TN op 5 juni 2014.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Changeof Key - Broken Home Blues

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evnementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met als eerste de Goudse countrygroep “Change of Key hier met de song “Broken Home Blues”.

Deze song staat op hun dubbelalbum “When Music Calls My Name”en wel op de tweede CD en waarbij ik nog wil vermelden, dat alle songs op dit album zijn geschreven door Danielle Poot en Marijke de Jong.

A.s. zondagmiddag, 26 april vanaf 15.00, de laatste zondag van de maand en dat betekent ook de laatste van deze serie met concerten van “Change of Key” in Country Café Concordia in Haastrecht.

Terug in de tijd met Change of Key hier met de eerste song van hun debbelalbum “When Music Calls My Name” middels een fraaie slideshow videoclip met ook opnames tijdens hun reis naar Nashville TN en Arkansas met tal van bekende countryartiesten.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Linda Dixie & The Train - Easy on the Eyes

Vervolgens ook nog “Easy on the Eyes” door Linda Dixie & The Train hier met een song, die staat op het verzamelalbum met de titel “Country 2011” uitgebracht door de Dutch Country Music Association ter promotie van de countrymuziek van eigen bodem.

Linda Dixie & The Train is op dit moment volgens mij niet meer zo actief, maar op 22 april 2007 traden zij nog op in “Het Gebouw” te Ammerstol en een week daarvoor had ik een interview met Dick de Bruijn, pianist en zanger van de groep in dit programma “Country Music Round-Up”.

Tom Ensink on pedalsteel

Tom Ensink maakte als pedal- dobro en mandolinespeler eveneens deel uit van deze groep en a.s. zondagmidddag zal hij weer eens aanwezig zijn als pedalsteelspeler in café Concordia ter ondersteuning van de Goudse groep “Change of Key”.

Ook nog even terug naar een fraai optreden van Change of Key hier met lead-zang door gastzangeres Sandra Mooy en Tom Ensink op de pedal-steel  met de song “Together Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan met een kijkje op de klok op naar de Billboard Hot countrysongs met als eerste “Blackberry Smoke” hier met hun “Living in the Song”, die staat op hun album “Holding All the Roses” het 4 studioalbum van deze groep op 10 februari j.l. uitgebracht door Rounder records.

Blackberry Smoke - Living in a Song

Blackberry Smoke is een “American Southern rock/country” rock band uit Atlanta, Georgia, en bestaat uit Charlie Starr op gitaar met lead-zang, Richard Turner op bas en eveneens met zang, Brit Turner op drums, Paul Jackson op gitaar en zang en tenslotte Brandon Still op keyboards.

Ze traden veelvuldig op als “supporting-act” voor de Zac Brown Band en hadden ook een contract bij het platenlabel van deze groep Southern Ground, maar op 5 november vorig jaar vetrokken zoals reeds aangegeven naar het Rounder Record label.

Ook nog eens kennismaken met Blackberry Smoke “Live vanuit het Google/YouTube hoofdkwartier” met de song “Living in the Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dierks Bentley - Say You Do

Vervolgens “Say You Do” door Dierks Bentley hier met een song, die staat op z’n album “Riser”, dat op 25 februari 2014 werd uitgebracht door Capitol Nashville.

Het is het achtste studio-album van deze superstar uit Nashville TN, die ook regelmatig uitstapjes maakt naar anderse soorten country zoals ook z’n bluegrass album “Up on the Ridge”, dat in 2010 werd uitgebracht. Op dit moment is Dierks druk bezig met z’n “Sounds of Summer Tour”

Natuurlijk ook nog een fraaie video-clip van Dierks Bentley in een fraaie omgeving hier met de song “Say You Do”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Eric Church & Keith Urban - Raise 'Em Up

Dan gelet op de tijd op naar onze uitsmijters Keith Urban en Erich Church hier met de song “Raise ‘Em Up”, die staat op het album “Fuse” van Keith Urban in 2013 uitgebracht door Hit Red/Capitol Nashville.

Tot slot nog een fraaie video-clip van onze uitsmijters Keith Urban en Eric Church hier met de song “Raised ‘Em Up”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht en Schoonhoven.

Vooralsnog via de drie etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Apr. 21 ‘15 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***   Label

1. Band of Ruhks   ***  Good Time Mountain Man   ***   Band of Ruhks   ***   101 Ranch Records

2. Band of Ruhks   ft. Ralph Stanley      ***   Coal Mining Man   ***   Band of Ruhks   ***   101 Ranch Records

3. Band of Ruhks   ***  Lost Highway   ***   Band of Ruhks   ***   101 Ranch Records

4. Chuck Brodsky   ***  My British Emily   ***   Tell Tale Heart   ***   Chuck Brodskey.com Records

5. Chuck Brodsky   ***  Rachel’s  Guitar   ***   Tell Tale Heart   ***   Chuck Brodskey.com Records

6. Daryle Singletary   ***   There’s Still a Little Country    ***   There’s Still a Little Country Left   ***   AGR Television (Soulfood)

7. Daryle Singletary   ***   Things Are So Much Different   ***   There’s Still a Little Country Left   ***   AGR Television (Soulfood)

8. Daryle Singletary   ***   Spilled Whiskey   ***   There’s Still a Little Country Left   ***               AGR Television (Soulfood)

9. Change of Key   ***  Broken Home Blues   ***   When Music Calls My Name CD2   ***   Change of Key

10. Linda Dixie & The Train   ***   Easy on the Eyes  *** demo single – DCMA Country 2011   ***   DCMA/Nash Music Service

11. Blackberry Smoke   ***   Living in the Song   ***   Holding All the Roses   ***   New Rounder

12. Dierks Bentley   ***   Say You Do   ***   Riser   ***   Capitol Nashville

13. Keith Urban & Eric Church   ***   Raise ‘Em Up   ***   Fuse   ***   Hit Red/Capitol Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frquencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *