Me Oh My

The Honeycutters - Ain't It the Truth

In dit programma  bijzondere aandacht voor het nieuwe album “Me Oh My” van The Honeycutters uit Asheville North Carolina, dat op 21 april j.l. officieel werd gepresenteerd Organic Records.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en als voorproefje op het “European World of Bluegrass festival”, dat op 14 t/m 16 mei a.s. wordt gehouden in Voorthuizen, ook een kleine zwerftocht door deze muziek , waar we ook nog Doyle Lawson & Quicksilver tegenkomen met een drietal songs van hun nieuwe album “In Session”.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor nederlandse bijdrage aan dit programma door “The Southern Stars Theatre” gevolgd door Cohda met Danny Hendriks & John Permenter allemaal uit Brabant.

Vervolgens voor een tweetal Billboard Hot Country songs naar Nashville TN met Reba McEntire en treedt Tyler Farr tevens op als uitsmijter van dit programma met de titelsong van zijn album “A Guy Walks Into a Bar”.

Flatt Lonesome - I'm Blue

We begonnen het programma “Country Music Round-Up met de song “I’m Blue”, door de groep “Flatt Lonesome” en die staat op hun debuutalbum met hun eigen naam als titel en op 29 januari 2013 werd uitgebracht door Pisgah Ridge Records.

Vorig jaar september traden zij op tijdens de “Bluegrass Ramble” een 3-daagse straat en theater bluegrass festival in Raleigh North Carolina in de aanloop naar het “World of Bluegrass Festival”.

Tijdens “Summergrass 2013” in San Diego CA. trad “Flatt Lonesome” ook op met de song “I’m Blue”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bluegrass Ramble

Ter promotie van de bluegrassmuziek en de jaarlijkse festivalweek werd door de International Bluegrass Music Association (IBMA) een album samengesteld, waarop een zo’n dertig groepen , die deelnamen aan de “bluegrassramble” in Raleigh NC, werden gepresenteerd

The Lonely Heartstrings Band - Untill I Cross that Line

Ook de groep “The Lonely Heartstrings Band” uit Boston staat op dit album met de song “Untill I Cross That Line”, terwijl dit lied ook staat op hun debuutalbum met ook hun eigen naam als titel.

Voor u als lezer ook The Lonely Heartstrings Band hier tijdens een “live” optreden met de song “The Tide” in de “Stone Mountain Arts Center” in Maine.

Gewoon even doorschakelen/Use the Link!

Red June - Black Mountain Night

Vervolgens ook nog de groep “Red June” hier met de song “Black Mountain Night”, die staat op hun album “Ancient Dreams” op 15 april vorig jaar uitgebracht door Organic Records.

“Red June”, een trio afkomstig uit Ashville North Carolina, bestaat uit Will Straughan op dobro en gitaar, Natalya Weinstein op viool en John Cloyd Miller op mandoline en eveneens gitaar

Tijd om eens kennis te maken met “Red June” hier met de song “Clouds of Dust” over de periode van ernstige droogte en “dust bowls” in de jaren ’30 en de grote problemen, waarin de landbouwers in de Mid-West mee werden geconfronteerd.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

EWOB 2015

En dit allemaal een beetje bedoeld als voorproefje op het European World of Bluegrass festival” de “EWOB”, dat op Hemelsvaartdag, 14 mei van start gaat in Voorthuizen en duurt tot en met zaterdag, 16 mei.

Gedurende die dagen zullen zo’n 40 bluegrassgroepen uit Nederland, Europa en Amerika optreden met natuurlijk aan het einde van het festival ook nog de uitreiking van de trofeen.

Maar er zijn in de maand mei en juni nog veel meer bluegrassfestivals en zo ook bijvoorbeeld “Het Gulpener Bluegrass Festival” in de “Parel van Zuilen” aan de Burgemeester Norbruislaan 17  te Utrecht op Hemelvaartsdag met een optreden van Doyle Lawson & Quicksilver.

Maar Doyle Lawson is niet de enige die Hemelvaartsdag 2015 tot een onvergetelijke maakt, want verder speelt er een keur aan Utrechts, regionaal, Nederlands en Europees talent, waaronder:Four Wheel Drive, Frédérique Spigt, Crimson Inc., Tip Jar, G-Runs & Roses, Four Wheel Drive & Jolanda Peters, Brock and the Brockettes, Rivers en Bluegrass Boogiemen.

De presentatie is in handen van Pam Macbeth, die u een paar weken geleden nog heeft kunnen zien en horen tijdens haar optreden hier in Amicitia te Lekkerkerk.

Doyle Lawson - I Told Them All About You

Hun naam is al gevallen “Doyle Lawson & Quicksilver hier met de songs “Big Eight Wheeler”, “Americana” en “I Told Them About You”.

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid om middels een fraaie “slide-show” te luisteren naar het vrolijke “I Told Them All About You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze songs staan op het album “In Session” onder vermelding van “33 strings, 6 pickers, 6 voices = Reading ‘Riting & Rhythm, dat op 27 januari j.l. werd uitgebracht door Mountain Home Music.

Reunie Truckrun zaterdag 16 mei 2015

“Big Eight Wheeler” doet mij onmiddellijk denken aan zaterdagavond, 16 mei, als er vanaf 20.00 in partycentrum Amicitia een reunie wordt gehouden van de “Truckrun met gehandicapten” en waarvan de baten ten goede komen van Alpe d’Huez, die op 6 juni a.s. weer zal worden gehouden en waaraan natuurlijk ook RTV Krimpenerwaard weer mee zal gaan doen.

Voor meer informatie gewoon onze website RTV Krimpenerwaard raadplegen of wel ieder zaterdagmorgen in het programma “De Waard op de kaart” luisteren naar onze verslaggever “Nico Dullaart”.

Maar nu toch weer terug naar Doyle Lawson & Quicksilver met hun nieuwste album “In Session” met schitterende snarenspel en samenzang.

De inmiddels 70-jarige bluegrass- en gospelexpert, mandolinespeler en bandleider Doyle Lawson en Quicksilver behoren tientallen jaren tot de meest populaire bluegrassgroepen.

Quicksilver heeft in al die jaren al verschillende samenstelling gekend, maar altijd heeft Doyle Lawson kans gezien een meer dan uitstekende formatie in stand te houden met op dit moment Jason Barie op viool, Joe Dean op banjo en gitaar, Eli Johnston op gitaar en bas met zang, Dustin Pyrtle op gitaar met zang en tenslotte Josh Swift op gitaar, percussie en eveneens met zang.     

Doyle Lawson & Quiksilver - Open carefully Message Inside

Nadat in 2014 de liefhebbers van bluegrass gospel met het album “Open Carefully, Message Inside” aan hun trekken kwamen, is er nu met “In Session” weer een klassiek bluegrasswerk uitgebracht.

Doyle Lawson & Quicksilver met hun nieuwe album “In Session” uitgebracht door Mountain Home Music zeer aanbevelenswaardig voor de bluegrass liefhebber.

Toch ook nog even terug naar “Doyle Lawson & Quicksilver” hier met de song “Country Store”, die staat op het album “Drive Time” in 2011 uitgebracht door Mountain Home Music

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Honeycutters - Ain't It the Truth

Dan nu naar Ashville North Carolina voor “The Honeycutters” hier met de songs “Ain’t It the Truth”, Me Oh My”en “Carolina”.

Deze songs staan op hun album “Me Oh My”, dat op 21 april j.l. officiel werd gepresenteerd door Organic Records.

Tijd om eens kennis te maken met Amanda Platt en The Honeycutters hier met een introductie van haar nieuwe album “Me Oh My” met een aantal fraaie muzikale fragmenten en achtergrond-informatie.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 2007 is de band in Asheville, NC, opgericht door Amanda Anne Platt en in 2009 kwam hun debuut “Irene” uit en vervolgens in 2012 “When Bitter Met Sweet”.

Ondertussen speelde de band al op het podium samen met o.a. Guy Clark, Tony Rice, Billy Joe Shaver, Ray Wylie Hubbard , The Seldom Scene en The Steep Canyon Rangers.

Leidster, zangeres/schrijfster Amanda tevens ook op gitaar heeft ook dit album geproduceerd.

“The Honeycutters” is een country en folk band uit zoals reeds vermeld Asheville North Carolina bestaat verder uit  Tal Taylor op mandoline, Rick Cooper op de bas), Josh Milligan op drums en Matt Smith op pedal steel gitaar en dobro.

Bij het schrijven van haar songs is Amanda beïnvloed door country legendes Hank Williams, Patsy Cline en Loretta Lynn, die ze via de platen collectie van haar vader leerde kennen.

Niet alleen klassieke country muziek interesseert haar, maar ook Bruce Springsteen en Tom Petty kunnen haar bekoren.

“Me Oh My” is het derde studio album van “The Honeycutters”, waarbij de groep op het album nog wordt bijgestaan door een aantal musici onderwie ook Amanda’s vader, Mark Platt op harmonica.

Nog even terug naar vorig jaar toen “The Honeycutters” optraden in het TV-programma “Music City Roots”  vanuit The Loveless Cafe te Nashville TN met de song “Getting Good at Waiting”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Southern Stars Theatre - Please, please Baby

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma als eerste “The Southern Stars Theatre” tijdens een optreden met Simon Burridge als leadzanger met de song “Please, please Baby”, die staat op het promotie-album Dutch Country Music 2015.

“The Southern Stars Theatre” toert regelmatig door Nederland met bijv. op 2 mei een optreden in de Stadsschouwburg te Nijmegen en ook voor veel liefhebbers op zaterdag, 25 mei tijdens het bekende openluchttheater Floralia te Oosterhout.

De groep musici en dansers uit de “Southern Stars American Music & Dance Show” behoort tot de besten ter wereld en zijn zowel individueel en als groep te vinden op internationale festivals.

De gids tijdens de show is de uit Engeland afkomstige Simon Burridge, ondersteund door de getalenteerde zangeressen Amy Lee Bennett uit Belgie en de nederlandse Antoinette Hommerson.

Zij worden begeleid door de Southern Stars Band omringd door de fantastische dansers van de Southern Stars Dance Company onder leiding van 2-voudig wereldkampioene Ivonne Verhagen

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een introductie van de The Southern Stars Theatre middels een “trailer”, dus een aantal korte fragmenten van hun levendig country & western dance & music show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cohda - Country Comfort

Vervolgens “My Virtual radio Show” door Cohda met Danny Hendriks en violist John Permenter hier met een song, die staat op het reeds eerder vermelde promotie-album “Dutch Country Music 2015” dat is samengesteld door de DCMA ter promotie van de countrymuziek van eigen bodem.

Cohda is het muzikale samenwerkingsverband van tekstschrijver Hans Lakwijk en componist Sjef van Rooij en de naam van het duo hier is he omgekeerde van Adhoc. In 2013 jaar stonden zij samen met countryzanger/gitarist Frank Jansen ook met een leuke song op het DCMA album

Tijd om weer eens kennis te maken met Cohda hier met lead-zang door Sjef van Rooij met de song “Her Smile – Song for Marian”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use he Link!

Reba McEntire - Going Out Like That

Dan met een kijkje op de klok op naar een tweetal Billboard Hot countrysongs met als eerste de zeer ervaren countryzangeres  Reba McEntire hier met haar “Going Out Like That”,  die staat op haar album “Love Somebody”, dat op 14 april j.l werd uitgebracht door Starstruck Records staat vol in de schijnwerpers.

Voor u als lezer ook nog de bezorgde inmiddels 60-jarige Reba McEntire hier met de song “Going Out Like That”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tyler Farr - A Guy Walks Into the Bar

En dat brengt mij gelijk bij onze uitsmijter Tyler farr hier met de song “A Guy Walks Into a Bar” die staat op z’n album “Suffer in Peace”, dat officieel vandaag zal worden gepresenteerd door Columbia Nashville.

Countryzanger en liedjesschrijver Tyler Farr komt van oorsprong uit Garden City Missouri en groeide op met z’n eveneens zeer muzikale vader, die gitaar speelde in de begeleidingsgroep van country-icoon Geroge Jones en begeleidde z’n vader zelfs op 16-jarige leeftijd.

Toen hij oud genoeg was om op eigene benen te staan vertrok Tyler naar Nashville, waar hij uitsmijter werd bij de legendarische “Tootsie’s Orchid Lounge”. Daar mocht hij naast z’n werk als beveiliger na verloop van tijd vier avonden per week ook optreden als zanger/gitarist.

Via de bekende countryzanger Rhet Akins kreeg hij een contract als schrijver bij de uitgever Sony ATV/Monument en na enige tijd ook nog een platencontract bij Sony Nashville’s BNA Records.

Na de presentatie van z’n digitale EP “camouflage” in 2010 en een aantal singles in 2012 en 2013 en z’n album “Redneck Crazy” dus nu in 2015 z’n tweede studioalbum “Suffer in Peace”.

Tot slot van dit bericht natuurlijk nog onze uitsmijter, Tyler Farr, hier met de toepasselijke song “A Guy Walks into the Bar”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht en Schoonhoven.

Vooralsnog via de drie etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ”  @RTV Krimpenerwaard

Datum: Apr. 28 ‘15 19.00 – 20.00 uur (CET)

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***  Label

1. Flatt Lonesome   ***                I’m Blue   ***   Bluegrass Mastery Vol. 1   ***   Mountain Home Music

2. The Lonely Heartstrings Band   ***    Until I Cross That Line   *** The Lonely Heartstrings Band   ***   The Lonely Heartstring Band/IBMA

3. Red June   ***   Black Mountain Night   ***   Ancient Dreams   ***   Organic Records

4. Doyle Lawson & Quicksilver   ***   Big Eight Wheeler   ***   In Session   ***   Mountain Home Music

5. Doyle Lawson & Quicksilver   ***   Americana   ***   In Session   ***   Mountain Home Music

6. Doyle Lawson & Quicksilver   ***   I Told Them About You   ***   In Session   ***   Mountain Home Music

7. The Honeycutters   ***   Ain’t It the Truth   ***   Me Oh My   ***   Organic Records

8. The Honeycutters   ***   Me Oh My   ***   Me Oh My   ***   Organic Records

9. The Honeycutters   ***   Carolina   ***   Me Oh My   ***   Organic Records

10. Southern Stars Theatre ft. Simon Burridge   “live” ***   Please, Please Baby ***  Highways and Byways   *** Dutch Country Music 2015   ***   DCMA/Nash Music Service

11. Cohda ft. Danny Hendriks & John Permenter   ***  My Virtual Radio Show   ***   Dutch Country Music 2015   ***   DCMA/Nash Music Service

12. Reba McEntire   ***               Going Out Like That   ***   Love Somebody   ***   Starstruck Records

13. Tyler Farr   ***   A Guy Walks into a Bar   ***   A Guy Walks Into a Bar   *** Columbia Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *