Dreams of Clay

Dwight Yoakam - Second Hand Heart

In dit programa bijzondere aandacht voor het nieuwe album “Second Hand Heart” van West-Coast Honky Tonker, Dwight Yoakam, dat vandaag, dinsdag, 14 april 2015, officieel zal worden gepresenteerd door Warner Brothers.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en deze keer door The Grascals met een drietal songs van hun Award winning album “Life Finds a Way” en vervolgens gaan we ook nog eens terug naar juni 1971 voor Keith Whitley & Ricky Skaggs met een 3-tal songs van hun album “Second Generation Bluegrass”.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor nederlandse bijdrage aan dit programma door Lana Wolf en Toni Wille (Pussycat), die beiden op a.s. zondagmiddag, 19 april, zullen optreden in partycentrum “Amicitia” in Lekkerkerk.

Vervolgens voor een drietal Billboard Hot Country songs naar Nashville TN met Brad Paisley, Lee Ann Womack en treedt “Blackberry Smoke” op als uitsmijter van dit programma met een song van hun album “Holding All the Roses”.

The Grascals - You Can Mark It Down

We begonnen dit programma met de songs “You Can Mark It Down” ,“Life Finds a Way” en “Honky Tonk Lullaby” door The Grascals.

Deze songs staan op hun album “Life Finds a Way”, dat op 3 april 2012 werd uitgebracht door Mountain Home.

De gevoelige stemmen van de drie lead-zangers Terry Eldredge, Jamie Johnson en Terry Smith tezamen met hun instrumentale virtuositeit en prima song keuze hebben ervoor gezorgd dat The Grascals zo enorm populair zijn.

De groep bestaat uit Jamie Johnson, de schrijver en tenorzanger van de groep met Terry Eldredge, gitaarspeler en zanger beiden uit Indiana, Terry Smith de bassist uit North Carolina sedert 2004 deeluitmakend van The Grascals.

En dan natuurlijk Danny Roberts de mandolinespeler en gitarist, die ooit samen met z’n buurman Jimmy Mattingly uit Kentucky in 2004 “The Grascals” oprichtte.

Het jongste lid van de groep is Kristin Benson en zij werd zowel van  2008 tot en met 2011 door de IBMA of te wel “International Bluegrass Music Association” uitgeroepen tot “Banjo Speler van het Jaar”.

Kristin heeft inmiddels ook zelf het album met de titel “Second Season” uitgebracht met 8 instrumentals en vier met zang erbij.

The Grammy Award Winning Crascals

“The Grascals” , eigenlijk een samenvoeging van de term “Bluegrass Rascals” of te wel “Bluegrass kwajongens” hier weer eens bij “Countrymusic Round-Up”.

De groep heeft  inmiddels zeer succesvol de afgelopen jaren een aantal albums uitgebracht met “When I Get My Pay” in 2013,  dit“Life Finds a Way” in 2012, “Dance ‘till Your Stockings Are Hot and Ravelin’” in 2011 en in 2010 “The Famous Lefty Flynn”.

In 2013 werd hun album “Life Finds a Way”, onderscheiden met een Grammy Award voor “Best Bluegrass Album”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en daarvoor gaan we nog even terug naar de feestelijke CD presentatie van hun album “Life Finds a Way” en horen we The Grascals tijdens een ‘live’ optreden bij Sirius/XM aangekondigd door Kyle Cantrell van het programma “Bluegrass Junction”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Keith Whitley & Ricky Skaggs - Sea of Regret

Vervolgens terug in de tijd voor Keith Whitley & Ricky Skaggs hier met de songs “” This Weary Heart You Stole Away”, “Don’t Cheat in My Hometown” en “Sea of Regret”.

Deze songs staan op hun album “Second Generation Bluegrass”  ooit opgenomen op 29 en 30 juni 1971 en in dit tijd natuurlijk op LP uitgebracht. In 1994 werd dit album vervolgens door Rebel Records op een CD geperst en uitgebracht. Zeer de moeite waard. 

Na de bekende pioniers in de bluegrass als Bill Monroe & His Bluegrass Boys, Flatt & Scruggs and The Foggy Mountain Boys en natuurlijk The Stanley Brothers met hun Clinch Mountain Boys was het nu tijd voor een nieuwe, de 2e generatie met zowel Keith Whitley als Rick Skaggs, die in de jaren ‘70 nieuwe wegen in countrymuziekland verkenden en in de tien volgende jaren ieder ook zeer succesvol werden in de wereld van de commerciële Top 40 Countrymuziek.

Maar hier dus nog in de begin jaren ‘70 beiden nog deeluitmakend van de Clinch Mountain Boys.

Ricky Skaggs - Ralph Stanley - Keith Whitley June 1971

Zij werden dan ook niet verbazingwekkend op dit album bijgestaan door Roy Lee Centers op lead-gitaar, Curley Ray Cline op viool, Jack Cooke op de bas en Ralph Stanley op de banjo met ook z’n messcherpe tenorzang.

Nog even een leuke herinnering van Ricky Skaggs en Ralph Stanley over hun kennismaking en de introductie in “The Clinch Mountain Boys”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Keith Whitley op gitaar met lead-zang en Ricky Skaggs toen ook al een super instrumentalist op de viool, mandoline en ook met zang.

In 1973 verliet Keith Whitley de “Clinch Mountain Boys” voor een periode van twee jaar en keerde in 1975 weer terug om vervolgens in 1978 te vertrekken naar J.D. Crowe & The New South.

Jammer genoeg is het leven voor Keith dramatisch verlopen, want hij overleed op 9 mei 1989 op 34 jarige leeftijd aan een alcoholvergiftiging vlak na het uitbrengen van zijn album “I Wonder Do You Think of Me”.

Ricky Skagss is gelukkig nog altijd zeer actief op het gebied van de bluegrassmuziek samen o.a. met de groep “Kentucky Thunder” en ook samen met z’n vrouw Sharon White en haar zus Cheryl  en vader Buck, die samen de bekende bluegrassgospel groep “The Whites” vormen.

Natuurlijk ook nog voor de lezer even de mogelijkjeid om te luisteren naar Keith Whitley en Ricky Skagss hier met de song “Don’t Cheat in Our Hometown” middels een “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dwight Yoakam - Dreams of Clay

Dan nu naar het nieuwe album van de West-Coast Honky Tonker Dwight Yoakam hier met de titelsong van het album “Second Hand Heart” en “Dreams of Clay”

Het album “Second Hand Heart” wordt vandaag, dinsdag 14 april 205,  officieel wordt gepresenteerd oor Warner Brothers en natuurlijk hier ook al voor de luisteraars van de RTV Krimpenerwaard middels “Country Music Round-Up” beschikbaar.

Ook nog even een leuke aankondiging van het verschijnen van z’n nieuwe album “Second Hand Heart” en de vermelding van de terugkeer van Dwight Yoakam naar de z’n oorspronkelijke “Cowpunk” roots.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zijn benadering van traditionele “Honky Tonk” en “Bakersfield” country deed in de jaren ‘80 de countrymuziek weer terugkeren naar de basis of te wel “The Roots”.

Net als zijn idolen Buck Owens, Merle Haggard en Hank Williams trok hij zich niet veel aan van de Nashville spelregels en heeft hij daarom in die tijd ook nooit lang in de countrymuziek overzichten gestaan en dat ondanks zijn fraaie muziek zoals ook bijvoorbeeld op het z’n voorlaatste album “3 Pears” in 2012 uitgebracht en z’n  verzamelalbum “Last Chance in a Thousand Years” rond het millenium uitgebracht door Reprise.

Het album “Second Hand Heart” bevat de muziek van een man met een missie, om z’n goede naam te herstellen met countrymuziek van de bluegrass van Bill Monroe tot de punkrock van de Ramones.

In de loop van de jaren hebben hij en z’n groep wellicht enigszins op de automatische piloot hun albums geproduceerd, maar zoals reeds vermeld in dit album weer helemaal terug met 8 zelfgeschreven songs en twee “covers”, waaronder een bijzondere uitvoering van de bluegrass traditional “Man of Constant Sorrow”.

Dwight Yoakam met z’n nieuwe album “Second Hand Heart” zeer de moeite waard.

En dan nu tijd om ook eens kennis te maken met de titelsong van het album “Second Hand Heart” van Dwight Yoakam.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Tony Wille on stage

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma als eerste “Stranger in Town” door The Pussycat ft. Toni Willé.

Toni Willé  hier met lead-zang samen met haar zussen Marianne en Betty.

Deze song staat op het verzamelalbum “The Best of Pussycat” , dat met 17 tracks in 1996 werd uitgebracht door CNR

Een hernieuwde kennismaking met Toni Willé hier met de song “Happy” geschreven door Paul Logister.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Speciaal voor de luisteraars van RTV Krimpenerwaard geselecteerd in verband met haar optreden op zondagmiddag 19 april a.s. in Amicitia.

Toni Wille & Lana Wolf in Zuid-Afrika

Toni Willé treedt nog zeer regelmatig op en daarbij in het recente verleden ondersteund door Lana Wolf, die als achtergrond zangeres optrad bij grotere concerten zoals u wellicht heeft gezien in het TV programma  “Goue Stemme in Koncert” in Zuid-Afrika met o.a. Jan Keizer Annie Schilder”.

Een grappige video-clip van Lana Wolf hier tezamen met Pien Schneider en Ewan Mack bezig met een repetitie voor hun optreden als achtergrondkoor voor Toni Willé.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lana Wolf - Dimming of the Day

Vervolgens “Dimming of the Day” , geschreven door Richard Thompson en eveneens zeer bekend van zijn vertolking samen met z’n ex Linda en trouwens ook van de vertolkig door Bonnie Raitt resp. Alison Krauss, maar in dit programma “Countrymusic Round-Up” gezongen door Lana Wolf.

Deze song staat op haar album “Nashville””, dat op 1 november j.l. officieel werd uitgebracht. Zondag, 11 januari j.l. trad zij met veel success op in het World Forum Theatre te Den Haag tezamen met Pam Macbeth en een groot aantal leden van de bekende groep “Cash on Delivery

En zoals reeds vermeld met een iets minder groot gezelschap a.s. zondagmiddag, 19 april in Amicitia te Lekkerkerk.

Voor u als lezer van dit bericht nu eens de bijzondere versie van “Dimming of the Day” gezongen door Alison Krauss met o.a. dobrospeler Jerry Douglas en Aly Bain hier op gitaar en zoals aanwezig op het album “TransAtlantic Sessions 5” (TS5).

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brad Paisley - Crushin' It

Dan nu naar de Billboard Hot Country songs uit Nashville met als eerste de singer/songwriter en sublieme gitarist  Brad Paisley hier met de song “Crushin’ It”, die staat op z’n album “Moonshine in the Trunk”, dat vorig jaar op 25 augustus werd  uitgebracht door Sony/Arista Nashville.

“Crushin’ It”: Ik weet niet of u het als luisteraar heeft kunnen horen, maar de 1ste track van het album “Moonshine in the trunk” begon met het openen van een

bierblikje en eindige eveneens hiermee en dat betekent, dat Brad Paisley hier aanwezig is voor een feestje en z’n luisteraars een plezierige tijd beloofd met de inhoud van het album. Z’n tiende studio album,een fraai album, waarin hij nog steeds aan het opgroeien is op het Amerikaanse platteland met iets minder experimentele songs dan op z’n vorige album “Wheelhouse”, dat in 2013 werd uitgebracht.

Tja en dan is het nu weer tijd voor een leuk weekend met Brad Paisley hier met de song “Crushin’ It”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lee Ann Womack - Send It on Down

Vervolgens “Send It On Down” door Lee Ann Womack hier met een song, die staat op haar album “The Way I’m Livin” op 23 september vorig jaar uitgebracht door Suga Hill Records.

Lee Ann Womack, uit Jacksonville Texas, begon als singer/songwriter in 1997 na een aantal jaren als een liedjesschrijfster te hebben gewerkt met het uitbrengen van haar debuutalbum met haar naam als titel.

Ze vertrok naar Nashville waar ze ging werken voor MCA Nashville ( artiesten en repertoire afdeling)  en kreeg tevens een contract voor een aantal albums, waarvan haar eerste “Call Me Crazy” in 2008. Ondanks algemene waardering bereikte zij nooit de top van de countrymuziek overzichten en dus besloot ze voor haar nieuwe album van richting te veranderen en het niet uit te brengen door Universal maar door Sugar Hill/Welk

Het album werd geproduceerd door haar echtgenoot Frank Liddell tevens de producer van de hitopnames van Miranda Lambert, Pistol Annies, David Nail en de Eli Young Band.

Nog zo’n schitterende video-clip nu van Lee Ann Womack hier vanuit de opnamestudio met de song “Bring It On Down”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Blackberry Smoke - Living in a Song

En dan nu op naar onze uitsmijter “Blackberry Smoke” hier met de song “Living in the Song”, die staat op hun album “Holding All the Roses” het 4 studioalbum van deze groep op 10 februari j.l. uitgebracht door Rounder records.

Blackberry Smoke is een “American Southern rock/country” rock band uit Atlanta, Georgia, en bestaat uit Charlie Starr op gitaar met lead-zang, Richard Turner op bas en eveneens met zang, Brit Turner op drums, Paul Jackson op gitaar en zang en tenslotte Brandon Still op keyboards.

Ze traden veelvuldig op als “supporting-act” voor de Zac Brown Band en hadden ook een contract bij het platenlabel van deze groep Southern Ground, maar op 5 november vorig jaar vetrokken zoals reeds aangegeven naar het Rounder Record label.

Tot slot nog onze uitsmijter ”Blueberry Smoke” “Live vanuit het Google/YouTube hoofdkwartier” met de song “Living in the Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht en Schoonhoven.

Vooralsnog via de drie etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Date: Apr. 14 ‘15 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek   ***   titel album   ***               Label

1. The Grascals   ***   You Can Mark It Down   ***   Life Finds a Away   ***   Mountain Home

2. The Grascals   ***   Life Finds a Way   ***   Life Finds a Away   ***   Mountain Home

3. The Grascals   ***   Honky Tonk Lullaby   ***   Life Finds a Away   ***   Mountain Home

4. Keith Whitley & Ricky Skaggs   ***   This Weary Heart You Stole Away   ***   Second Generation Bluegrass  ***   Rebel Records

5. Keith Whitley & Ricky Skaggs   ***   Don’t Cheat in Our Hometown   ***   Second Generation Bluegrass   ***   Rebel Records

6. Keith Whitley & Ricky Skaggs   ***   Sea of Regret   ***   Second Generation Bluegrass   ***   Rebel Records

7. Dwight Yoakam   ***   Second Hand Heart   ***   Second Hand Heart   ***   Warner Brothers

8. Dwight Yoakam   ***   Dreams of Clay   ***   Second Hand Heart   ***   Warner Brothers

9. Pussycat   ***   Stranger in Town   ***   Best of Pussycat ft. Toni Willé   ***   CNR Music

10. Lana Wolf   ***   Dimming of the Day   ***   Nashville   ***   JL Records

11. Brad Paisley   ***   Crushin’ It   ***   Moonshine in the Trunk   *** Arista Nashville

12. Lee Ann Womack   ***  Send It on Down   ***   The Way I’m Livin’  ***   Sugar Hill Records

13. Blackberry Smoke   ***   Living in the Song   ***   Holding All the Roses   ***   New Rounder

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *