These Old Walls

Billy Yates - These Old Walls

In het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” vanuit de RTV Krimpenerwaard studio te Lekkerkerk bijzondere aandacht voor het nieuwste album “These Old Walls” van Billy Yates, dat op 13 januari j.l. werd uitgebracht door z’n eigen “My Own Damn Record Label”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrassmuziek deze keer door The Gibson Brother met songs van hun nieuwe album “Brotherhood”. Vervolgens ook nog naar Louisiana voor een tweetal “Hot Cajun” Dance Hall” songs door de groep “High Performance”.

Halverwege het programma natuurlijk de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door de groep “Savannah” en vervolgens ook nog vanuit Gouda “Change of Key” met een song van hun dubbelalbum “When Music Calls My Name”.

Daarna gaan we naar de hedendaagse Amerikaanse pop-countrymuziek uit de “Billboard Hot Country Songs” deze keer door  Kenny Chesney met de song “Til It’s Gone”, Brad Paisley met een song van zijn album “Moonshine in the Trunk” en treedt het duo “Maddie & Tae” op als uitsmijter van dit programma met de song “Girl in a Country Song”.

The Gibson Brothers - Bye Bye Love

We begonnen dit programma met de bekende Don en Phil, “The Everly Brothers” song “Bye Bye Love” uit 1958 gevolgd door de song “Each Season Changes You”, dat ooit bekend is geworden van de vertolking door  de Sonny en Bobby, “The Osborne Brothers”, maar hier dus gezongen en gespeeld door The Gibson Brothers.

Daarna ook nog de song “It’ll Be Her” ooit bekend geworden door o.a. The Glaser Brothers, die eveneens  staat op nieuwe hun album “Brotherhood” van The Gibson Brothers, dat op 25 februari a.s. offcieel zal worden gepresenteerd door Rounder Records.

Don't Be Square! Just Go There!!

Jawel, jawel, u leest het goed vanaf 25 februari a.s. in de winkels verkrijgbaar en nu reeds te beluisteren hier in het programma “Country Music Round-Up” bij uw RTV Krimpenerwaard.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een “live” optreden van “The Gibson Brothers” met de song  I’m Dying For Somone To Live For” voor een select gezelschap van countrymusici onderwie Ricky Skaggs en z’n vrouw Sharon evenals haar vader Buck White.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Gibson Brothers, bestaande uit de broers zanger/schrijver en bajospeler Eric en zanger/schrijver/gitarist Leigh Gibson opgegroeid op een boerderij in de buurt van Ellenburg in de staat New York vlak aan de grens met Canada, speelden en zongen sedert 1983 met countrysterren als Merle Haggard en Buck Owens en de bekende bluegrassgroepen als favoriete voorbeelden. “Brotherhood” is alweer hun twaalfde album sinds 1993 en is eigenlijk een eerbetoon aan alle broersduo’s uit het grijze verleden van de country en bluegrass, zoals ook de bekende “The Stanley Brothers”, “The Monroe Brothers”,” The Louvin Brothers”, Jimmy en Jesse McReynolds en minder bekende als “The Blue Sky Boys”.

De songs zijn allemaal bekend en toch kan het album “Brotherhood” voor de broers Eric en Leigh als nieuw worden aangemerkt, want het is hun eerste album met vertolkingen van bestaande songs, hun eerste album, dat wordt uitgebracht door Rounder Records en hun eerste met het nieuwste lid van de groep, de bekende IBMA-Award winning mandolinespeler en zanger, Jesse Brock, die eind 2012 deel uit ging maken van “The Gibson Brothers .

The Gibson Brothers line-up with Jesse Brock on te right at the Grand Ole Opry

De groep bestaat uit Leigh Gibson op gitaar, Eric Gibson op de banjo samen met twee leden van het eerste uur Mike Barber op bas en Clayton Campbel op de viool.

Aan het album “Brotherhood” werd ook nog meegewerkt door een sterrengroep van musici bestaande uit Ronnie and Rob McCoury op mandolin, banjo en achtergrondzang, Ronnie Reno, die vroeger speelde bij The Osborne Brothers op pedal steel, gitarist Russ Pahl en percussionist Sam Zucchini.

Voor u ook nog The Gibson hier met een promo video-clip voor het nieuwe album “Brotherhood”. Een zeer aanbevelenswaardig album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

High Performance - That's What Make the Cajun Dance

Van de staat New York naar de staat”Louisiana” en dat betekent in dit programma tijd voor de Cajun muziek hier met de groep “High Performance” met de songs “Maison avec deux portes” voor de Engelstalige Amerikanen “House with Two Doors” en voor ons hier in de Krimpenerwaard “Een huis met twee deuren” en “Je Vas Prendre La Blame”, “I’ll Take the Blame” of wel in het nederlands “Ik neem de schuld op me”.

Deze songs staan dus op het album “That’s What Makes the Cajun Dance”, dat in 2012 werd uitgebracht door Swallow Records en zijn in voor he overgrote deel in het Frans gezongen.

“That’s What Make the Cajun Dance” een live optreden van High Performance op 29 maart 2014 in  “La Poussiere Dance Hall” te Breaux Bridge, Louisiana.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In de staat Louisiana wordt in grote delen nog de Franse taal gesproken ooit meegenomen en geïntroduceerd door Franse emigranten en vluchtelingen o.a. uit New England en de oostelijke provincies van Canada, zoals Nova Scotia, New Brunswick,  Ontario en Quebec zo rond 1770.

“Swallow Records”  is gevestigd in Ville Platte in het Mississippi Delta gebied en heeft ook nog de toepasselijke bijnaam bijnaam Flat Town Music Company.

High Performance on stage at Breaux bridge

Terug naar de “High Performance Band” bestaande uit Steve Riley op accordeon, viool en met zang. Steve kennen we ook van de Cajun groep “Steve Riley & The Mamou Playboys”.

Vervolgens ook nog Jamey Bearb op viool en met zang, Jason Bergeron op accordeon en viool, Kevin Dugas op drums, Brazos Huval op de bas, Richard Comeaux op pedalsteel en tenslotte Scott Ardoin op gitaar.

In 2009 bracht de groep ook nog twee “live” albums uit met als titel “Live From Breaux Bridge” en “Live From Breaux Bridge 2”.

Prettige cajun danshall muziek door een zeer goede groep “High Performance”.

Speciaal voor u als lezer nog geplaatst in “Youtube” om ook nog even te kunnen luisteren naar “High Performance” hier met de song “Je Vas Prendre la Blame”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Billy Yates - These Old Walls

Dan nu naar Billy Yates hier met de songs “Zeros”, “No Fool Like an Old Fool” en “She’s Got a Heart” Deze songs staan op z’n nieuwe album “These Old Walls”, dat op dinsdag, 13 januari officieel werd uitgebracht door zijn eigen label “My Own Damn Record Label”.

Een fraai album met 12 songs geschreven door verhalen verteller Billy Yates in samenwerking met een aantal andere schrijvers.

Op 19 december vorig jaar verscheen als eerste single van het album de song “Zero”.

U kunt alvast even kennismaken met Billy Yates en de titelsong van z’n album “These Old Walls”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 In 2001 nam countryzanger/schrijver en gitarist Billy Yates een behoorlijk risico, toen hij vertrok bij Columbia Records Nashville om z’n eigen platenmaatschappij M.O.D. (of te wel My Own Damn) Record label te starten.

In die tijd was het ongehoord in Music City of te wel Nashville TN, dat een artiest zo’n onderneming zou beginnen en zijn beslissing om op de independent toer te gaan was tamelijk driest aangezien er ook nog flink moest worden gewerkt aan z’n bekendheid als countryzanger.

Maar ja Billy Yates had ook weinig zin om zijn muzikale carriere en muziekkeuze door Columbia Nashville te laten bepalen, waarop zijn muziekcontract vervolgens verbroken.

Billy Yates - There's Only One George Jones

De volgende dag begon Yates te werken aan zijn eerste “Independent” album met de titel “If I Could Go Back”, dat in 2001 werd uitgebracht en daarna zouden ernog tal van fraaie albums volgen, waaronder in 2013 “Only One George Jones”.

Billy Yates behoort tot de meest populaire Amerikaanse countryartiesten hier in Europa mede door z’n regelmatige optredens in Europa, waarbij hij vaak wordt begeleid door de Nederlandse countrygroep “Savannah”.

Deze succesvolle groep bracht in 2009 hun album “Savannah” uit, dat ook in de studio van Yates werd produceerd en uitgebracht onder het M.O.D.  Record Label

In 2006 ging Yates ook nog samenwerken met Scott Hacker bij het opzetten van de “Smokin’ Grapes Music Publishing”, die vanuit Nashville werkt.

Tal van Yates’ songs zijn gebruikt en gecovered door countrysterren als Gary Allan, Tracy Lawrence, George Strait, Sara Evans en Kenny Chesney.

“These Old Walls” door Billy Yates een fraai album gevuld met schitterende traditionele countrymuziek en een “must” voor de lieffhebbers van deze muziek.

Deze video-clip mag u ook niet missen! Een grappig en leuk optreden van Rhonda Vincent en Billy Yates met z’n song “Alone Together Tonight” in het Texas Troubadour Theater op de Music Valley Drive in Nashville, Tn, op woensdag, 6 juni 2012.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Savannah, Dick van Altena & Cor Sanne - back to the Country line-up

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen n de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en natuurlijk met een knipoog naar Billy Yates zijn favoriete Europese begeleidingsgroep “Savannah” hier met de song “One Kiss”.

Deze song staat op hun album “Savannah”, dat werd uitgebracht door Billy Yates platen maatschappij M.O.D Record Label.

Op dit album ook nog de song “Cowboys & Indians”, waarin Billy Yates ook nog vokale assistentie verleend.

In 2014 ontving “Savannah” wederom de DCMA Award “Electrisch Spelend Groep van het Jaar” evenals een Award voor de show “Back to the Country part II”, terwijl hun gitarist Peter Hill vorig jaar werd uitgeroepen tot “Instrumentalist van het Jaar 2014”.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Billy Yates met Savannah als “back-up’ band tijdens hun optreden op het prestieuze ”Country Music Festival Kolding” in Denemarken op 29 juni 2013 met de song “Too Country and Proud of It”.

Gewoon even doorschakelen/Just the Link!

Change of Key - When Music Calls My Name

Vervolgens “When Music Calls My Name” door de bekende Goudse countrygroep “Change of Key” hier met de titelsong van hun album, die bestaat uit twee CD’s , waarvan de eerste met akoestische countrysongs en de tweede electrische spelend. Van alle markten thuis dus in countrymuziekland.

En ook deze keuze heb ik niet zo maar gedaan, maar om het feit, dat deze groep iedere laatste zondag van de maand een “live” optreden verzorgd in Country Café “Concordia” in Haastrecht met ook nog eens gratis toegang om de liefhebbers te laten genieten van fraaie countrymuziek. Op zondag, 25 januari a.s. is het dus weer zover vanaf 15.00 in het gezellige “Country Cafe Concordia” te Haastrecht. Zorg, dat u erbij bent!

Op het album “When Music Calls My Name” wordt Change of Key trouwens nog bijgestaan door tal van bekende bekende amerikaanse countrymusici waaronder Randy Kohrs, Jeff Taylor, Tim Crouch en niet te vergeten Doug Deforest en Rhonda Vincent.

Voor u als lezer ook nog even terug naar de presentatie van hun album “When Music Calls My Name” door “Change of Key”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kenny Chesney - Til It's Gone

Dan nu naar de Billbord Hot Country Songs” uit Nashville met hier Kenny Chesney met de song “Till It’s Gone”.

Deze song staat op z’n album “Big Revival”, dat op 23 september vorig jaar werd uitgebracht door Blue Chair Records.

Het is al weer z’n 16e studioalbum met 11 songs en waarbij Kenny op de song “Wild Child” nog vokaal wordt bijgestaan door Grace Potter.

“Til It’s Gone” en “American Kids” werden al eerder succesvol als single uitgebracht.

Op dit moment staat deze song op de tweede plek van het American Billboard “Airplay” overzicht, terwijl de song op de 8ste plaats staat van de Billboard “Hot Country Songs” en sedert de laatste 15 weken al in het overzicht wordt vermeld.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Kenny Chesney hier tijdens een “live” optreden met z’n song “Til It’s Gone”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brad Paisley - Perfect Sorm

Vervolgens “Perfect Storm” door singer/songwriter en sublieme gitarist Brad Paisley hier met een song, die staat op z’n album “Moonshine in the Trunk”, dat vorig jaar op 25augustus werd  uitgebracht door Sony/Arista Nashville.

Z’n tiende studio album,een fraai album, waarin hij nog steeds aan het opgroeien is op het Amerikaanse platteland met iets minder experimentele songs dan op z’n vorige album “Wheelhouse”, dat in 2013 werd uitgebracht.

Inmiddels staat dit album al ruim 21 weken in het Billboard Country Hot Country Songs overzicht en op dit moment stabiel op de 6e plaats., terwijl deze song op dit moment zo’n beetje in iedere country DJ speellijst staat.

Natuurlijk voor u als lezer ook nog Brad Paisley hier met z’n song “Perfect Storm” middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Maddie & Tae - Girl in a Country Song

Dan u naar onze uitsmijtsters Maddie & Tae hier met hun song “Girl in a Country Song”, dat als single is uitgebracht en tevens staat op een EP met hun naam “Maddie & Tae”  als titel door DOT Records.

Zij staan op dit moment met dit lied op de 18e plek en zijn al 26 weken onderweg in de Billboard Hot Country Songs.

Tot slot van dit bericht nog weer eens die leuke en populaire video-clip van het duo “Maddie & Tae” met hun song “Girl in a Country Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht en Schoonhoven.

Vooralsnog via de drie etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Jan. 20 ‘14 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***  Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Gibson Brothers   ***   Bye Bye Love   ***   Brotherhood   ***   Rounder Records

3. The Gibson Brothers   ***   Each Season Changes You   ***   Brotherhood   ***   Rounder Records

4. The Gibson Brothers   ***     It’ll Be Her   ***   Brotherhood   ***   Rounder Records

5. High Performance   ***   House with Two Doors (Maison avec deux portes)   ***   That’s What Makes the Cajun Dance   ***   Swallow Records

6. High Performance   ***   I’ll Will Take the Blame (Je vas prendre la blame)   ***   That’s What Makes the Cajun Dance   ***   Swallow Records

7. Billy Yates   ***   Zeros   ***   These Old Walls   ***   M.O.D. Record Label

8. Billy Yates   ***   No Fool Like an Old Fool   ***   These Old Walls   ***   M.O.D. Record Label

9. Billy Yates   ***   She’s  Got a Heart   ***   These Old Walls   ***   M.O.D. Record Label

10. Savannah   ***   One Kiss   ***   Savannah   ***   M.O.D. Record Label

11. Change of Key   ***   When Music Calls My Name   ***   When Music Calls My Name CD2   ***   Change of Key

12. Kenny Chesney   ***   Til It’s Gone   ***   Big Revival   ***   Blue Chair Records/ Columbia Nashville

13. Brad Paisley   ***   Perfect Storm   ***   Moonshine in the Trunk   ***   Sony Nashville/Arista

14. Maddie & Tae   ***   Girl in a Country Song   ***   Maddie & Tae   ***   DOT Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

One thought on “These Old Walls

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *