Just a Girl I Used to Know

Jack Clement - Just a Girl I Used to Know

“Country Music Round-Up” vanuit de RTV Krimpenerwaard studio te Lekkerkerk met bijzondere aandacht voor het laatste album “For Once and For All” van Cowboy Jack Clement in samenwerking met tal van muzikale vrienden als Emmylou Harris, Rodney Crowell, Vince Gill en John Prine.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrassmuziek deze keer door de groep Volume Five met een drietal songs van hun nieuwe album “Voices”.

De vorige week een “special” over “The Queen of Country Music”, Kitty Wells, uit de jaren ’50 en op special verzoek nu terug naar haar echtgenoot Johnnie Wright & zwager Jack Anglin met unieke opnames uit de eind jaren ‘40.

Halverwege het programma de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door “The Oldtime Stringband” uit Noord-Holland met de song “Far Away”en vervolgens ook nog Lana Wolf vanaf de Veluwe met een song van haar debuut album “Nashville”.

Dan gaan we naar de “Lone Star State” voor een aantal countryoutlaws zoals Roger Creager, Heybale met o.a. Redd Volkaert en treedt Cooder Graw op als uitsmijter van dit programma.

Volume Five - Voices

We begonnen het programma met de songs “Going Across the Mountains”, “ Daddy Was An Old Preacher Man” en “Dream Softly” door de groep “Volume Five”.

Deze songs staan op het fraaie alweer 5de album met de titel “Voices”, dat op 17 januari a.s. door hen zal worden gepreseteerd tijdens hun optreden in Everett’s Music Barn in Suwanee in Georgia en dat wordt uitgebracht door “Mountain Fever Records”.

Volume Five werd in 2008 opgericht door zanger/vioolspeler Glen Harrell met inmiddels Harry Clark op mandoline, Chris Williamson op de bas, Patton Wages op de banjo en Colby Laney op de gitaar en allemaal zingen ze schitterende en dat hebben de luisteraars kunnen horen.

Als gastzangeres aanwezig bij de song “Daddy Was An Old Preacher Man”, Rhonda Vincent, die de vorige week ook al in het programma “Country Music Round-Up” aanwezig was met haar album “Only Me”.

Volume Five heeft ook reeds veel succes gehad met hun debuutalbum “Down in a Cell”, hun tweede “Children of the Mountains” en waarvan de song “Anywhere Is Home Again” op de 1ste plek terecht kwam.

Ook hun 3e album “Run” gooide hoge ogen in 2013, waarbij de song “Rich Man’s Daughter” 3 weken na het uitbrengen al op de eerste plek stond.

Volume Five ft Rhonda Vincent - Daddy Was an Old Preacher Man-

Natuurlijk kon succes in 2014 dan ook niet uitblijven voor deze inmiddels toch wel een “stellar” bluegrassband, waarbij de groep niet alleen het fraaie gospel album “The Day We Learn” uitbracht, maar ook door de IBMA werd genomineerd voor twee Awards n.l. “Emerging Artist of the Year” en  “Gospel Recorded Performance of the Year” voor de titelsong.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking door Volume Five hier tijdens een “live” optreden op 10 september 2011 met de song “Anywhere Is Home Again” gedurende het “Fall Bluegrass Festival” in het Raccoon Creek Music Park te Dallas GA

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Johnnie & Jack - For Old Times Sake

De vorige week in dit programma een aantal songs van “The Queen of Country Music Kitty Wells en een eerbetoon aan haar door Laura Cantrell met o.a. de door Johnnie Wright , Jack en Jimmie Anglin geschreven song  “I Can’t Tell My Heart That”.

In dit programma de originele uitvoering hiervan door het duo Johnnie en Jack gevolgd door de titelsong van het verzamelalbum `For Old Times Sake` en “What About You”.

Deze songs staan op hun verzamelalbum “For Old Times Sake” in 2003 op schitterende wijze met veel informatie en foto’s uit het verleden uitgebracht door Bear Family Records.

Johnnie & Jack doorbraken gedurende de eind jaren ‘40 -’50 de gewoonte van de “zingende country broers” met een aantal duidelijke wijzigingen. Ten eerste waren ze geen broers, maar niet meer dan zwagers van elkaar en ten tweede introduceerden zij een geheel nieuw “Latijnse” ritme in de countrymuziek en ten derde een ongedwongen samenspelen met hun groep “The Tennessee Mountain Boys” met ook een voorname rol voor de violist Dorris Paul Warren en Harold “Shot” Jackson op dobro.

En van alle zingende duo’s waren zij het meeste geneigd om de grenzen van hun muziek te verleggen van bluegrass naar gospel en bijzondere vertolkingen van R & B songs.

Er valt nog heel veel te vertellen over dit duo en de Tennessee Mountain Boys, waarin o.a. ook Chet Atkins nog heeft gespeeld.

Aan de samenwerking van dit duo kwam op 7 maart 1963 abrupt een dramatisch einde.Jack Anglin, enigzins verlaat en onderweg naar de herdenkingsdienst voor Patsy Cline, Hawkshaw Hawkins en Cowboy Copes, die twee dagen eerder door een vliegtuig ongeluk waren omgekomen, reed te snel , vloog uit de bocht en verongelukte.

Voor u als lezer ook nog de mogelijkheid te kunnen luisteren naar Johnnie & Jack en The Tennessee Mountain Boys hier met hun song “What About You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cowboy Jack Clement - Only Me

Dan gaan we nu verder met een andere legende Cowboy Jack Clement hier met de songs “Just Between You and Me”, “Just a Girl I Used to Know”.

Deze songs staan op het album “For Once and For All”, dat op 15 juli vorig jaar postuum werd uitgebracht door I.R.S. Records (International Record Syndicate).

Een album met 12 schitterende songs, die allemaal zijn geschreven en op muziek gezet door Cowboy Jack Clement en nu dan toch nog ook door hemzelf gezongen en gespeeld daarbij geholpen door tal van naaste vrienden en bekende countrysterren als Rodney Crowell, Vince Gill, Marty Stuart en Emmylou Harris.

Nog even terug naar betere tijden met Jack Clement en Thom Bresh hier tijdens een “live” optreden met z’n song “Lets All Help The Cowboys (Sing The Blues)”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ik kan ze hier niet allemaal opnoemen maar heel belangrijk voor de totstandkoming van dit album zijn ook T Bone Burnett, Bobby Bare, Will Oldham , Benmont Tench en Stuart Duncan.

Op 8 augustus 2013 overleed Jack Clement op 82-jarige leeftijd aan leverkanker in Nashville TN. Opgegroeid en opgeleid in Memphis TN kreeg hij tijdens zijn studie aan de Memphis State University zijn bijnaam “Cowboy” Jack Clement als “steel-gitaar” speler in lokale band gedurende de jaren 1953-1955.

Hij ging deel uitmaken van het ontstaan van de “Rock & Roll” geschiedenis, toen hij in 1957 ging werken als producer en technicus voor de befaamde Sam Phillips bij Sun Records, waar hij in dit tijd samenwerkte met toekomstige sterren als Johnny Cash, Carl Perkins en Roy Orbson.

Gedurende de eind jaren ‘50 schreef hij o.a. de songs “Ballad of a Teenage Queen” en “Guess Things Happens That Way”, die gezongen en gespeeld door Johnny Cash zeer hoog genoteerd stonden zowel in de country als de pop-muizkeoverzichten.

Jack Clement heeft liedjes geschreven, die zijn vertolkt door veel bekende country en popsterren als Dolly Parton, Jerry Lee Lewis, Tom Jones en in de eind jaren ‘80 ook nog de song “When Love Came to Town” voor U-2.

Jack was niet alleen opgenomen in de “Nashville Songwriters Hall of Fame”, maar tevens in the “Countrymusic Hall of Fame”.

Het album “For Once and For All” van Jack Clement een echte aanrader!

Nog even de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar een van de laatste optredens van Cowbow Jack Clement hier samen met Marty Stuart and His Fabulous Superlatives en de song “Just a Girl I Used to Know”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Oldtime Stringband - Chicken Crows for Day

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als eerste uit Noord-Hoolad The Oldtime Stringband met de song “Far Away”.

Deze song staat op hun tweede album met als titel “Chicken Crows For Day”, dat vorig in eigen beheer werd uitgebracht.

Net als hun eerste album siert op de voorzijde van de hoes een zeer fraaie grafische tekening van de kop en schouderpartij van een rund.

De grafure is gemaakt door Ruud Spil, naast beeldend kunstenaar,  tevens banjo-speler en eveneens met zang op dit album aanwezig.

Met Shelly O’Day op gitaar met lead-zang Nico Keereweer evenals Nout Grupstra op viool, Ruud Spil zoals gezegd op de banjo, Ton Knol op gitaar en tenslotte Nico Druijf op de staande bas

Vanuit het fraaie landschap van Noord-Holland voor u als lezer Far Away by The Oldtime Stringband

Met de door Shelly O’Day geschreven song “Far Away” opgenomen in de oude kerk van oosterblokker en tijdens het brandweer festival te Hoorn op 7 september 2013.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lana Wolf - Dimming of the Day

Vervolgens “Dimming of the Day” , geschreven door Richard Thompson en eveneens zeer bekend van zijn vertolking samen met z’n ex Linda en trouwens ook van de vertolkig door Bonnie Raitt resp. Alison Krauss, maar in dit programma “Countrymusic Round-Up” gezongen door Lana Wolf.

Deze song staat op haar album “Nashville””, dat op 1 november j.l. officieel werd uitgebracht. Afgelopen zondag, 11 januari j.l. trad zij met veel success op in het World Forum Theatre te Den Haag tezamen met Pam Macbeth en een groot aantal leden van de bekende groep “Cash on Delivery” .

Lana Wolf treedt ook op als samensteller en presentator van het radioprogramma “Het uur van de Wolf”, dat iedere zaterdagochtend wordt uitgezonden via KX Radio en waarin zij country, “West Coast”, 60’s, en 70’s muziek draait.

Lana Wolf produceerde het album samen met John Heinrich en voor de opnames reisde ze naar Nashville, waar ze een groep top muzikanten uit Nashville verzamelde voor de opnames van haar album.

Het album ‘Nashville’ bevat twaalf nummers, waarbij de invloed van de “oude” West Coast” en country-sterren goed te horen is.

Even een korte kennismaking met het nieuwe album “Nashville” van Lana Wolf.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Texas voor Roger Creager met de song “Guitar Town, die staat op een fraaie verzamelalbum “Texas Outlaws” in 2003 uitgebracht door Compadre Records. Een album met 18 songs van verschillende Texaanse singer/songwriters zoals Pat Green, Jack Ingram, Robert Earl Keen, Ray Wylie Hubbard, Dale Watson en Billy Joe Shaver.

Nadat Roger z’n financiele studie aan de Sam Houston State University had afgerond evenals een landbouwkundige opleiding aan Aggieland (Agricultural & Mechanical University) in College Station TX en enige tijd als accountant te hebben gewerkt in Houston begon z’n muzikale carriere goed op stoom te komen. Eerst als pianospeler in een lokale groep en later samen met Justin Pollard een “cover”-band vormend, besloot Roger, na het vertrek van Justin naar de goep van Pat Green,  z’n eigen koers te gaan varen en een eigen groep op te richten.

Met z’n zakelijk inzicht besloot hij ook een eigen platenmaatschappij op te richten en bracht vervolgens zelf een aantal CD’s, waarmee hij behoorlijk succesvol was en in 2001 werd uitgeroepen tot “Entertainer of the Year 2001” door Texas Music Awards.

Inmiddels heeft hij zeven albums op zijn naam staan, waarvan in 2012 “Surrender” en vorig jaar het album “Roadshow”.

Tijd om eens kennis te maken met Roger Creager hier tijdens een “live” optreden met de song “I Got the Guns” in de Sprint Live Music Lounge van het radiostation 98.1 KVET te Austin.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens naar de “Continental Club” te Austin TX voor “Mr. Record Man” door Heybale hier met leadzang door de bekende solo-guitarist Redd Volkaert met een song, die staat op hun album “The Last Country Album” in 2008 uitgebracht door Shuffle 5.

Het album “The Last Country Album” bevat 13 schitterende songs De naam van de groep“Heybale” wekt wellicht de indruk, dat het hier gaat om een of andere bedriegelijke countrygroep, die wellicht is samengesteld door een aantal jonge rockers, maar de werkelijkheid is precies tegenover gesteld.

Heybale is een samenstelling van een aantal top musici uit Austin met de Continental Club aan de Mainstreet in het centrum als “thuishaven”.

Met gitarist en zanger Redd Volkaert, die lange tijd bij Merle Haggard heeft gespeeld en ook vaak wordt gevraagd als sessie-musicus, Earle Poole Ball op de piano ook als zo’n veteraan, die ook bij Merle Haggard heeft gespeeld evenals trouwens bij Johnny Cash, verder terug in de tijd bij The Byrds en Buck Owens.

Vervolgens nog de veteranen Kevin Smith op de bas en drummer Tom Lewis met tenslotte Gary Claxton als lead-zanger, die begin januari 2011 helaas zelfmoord pleegde.

Ook de lead-zang van Earl Poole Ball bij “Livin’ in a Cheap Motel” en “Honky Tonk Mood” is van grote klasse.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een “live’ optreden van Heybale hier met de song “Wine Me Up”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cooder Graw - Ain't Livin' Long Like This

Dan nu snel door naar onze uismijter de groep Cooder Graw hier met de Rodney Crowell song “Ain’t Livin’ Long Like This”, die eveneens staat op het vermelde verzamelalbum “Texas Outlaws”.

Deze groep is even een tijdje uit de roulatie geweest, maar inmiddels weer op volle oorlogs sterkte actief op tal van podia. Zeer de moeite waard!

Tot slot van dit bericht kunt u als lezer nog luisteren naar “Cooder Graw” hier met de song “Ain’t Livin’ Long Like This”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht en Schoonhoven.

Vooralsnog via de drie etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Jan. 13 ‘14 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

http://vrolek.nl/radio.html

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek ***   titel album   *** Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Volume Five   ***   Going Across the Mountains   ***   Voices   ***   Mountain Fever Records

3. Volume Five   ***   Daddy Was An Old Time Preacher Man   ***   Voices   ***   Mountain Fever Records

4. Volume Five   ***   Dream Softly   ***   Voices   ***   Mountain Fever Records

5. Johnny & Jack   ***   I Can’t Tell My Heart That   ***   For Old Times Sake   ***   Bear Family Records

6. Johnny & Jack   ***   For Old Times Sake   ***   For Old Times Sake   ***   Bear Family Records

7. Johnny & Jack   ***   What About You   ***   For Old Times Sake   ***   Bear Family Records

8. Jack Clement   ***     Just Between You and Me   ***   For Once and For All   ***       IRS Records Nashville

9. Jack Clement   ***   Just a Girl I Used to Know   ***   For Once and For All   ***   IRS Records Nashville

10. Jack Clement   ***  I Know One   ***   For Once and For All   ***   IRS Records Nashville

11. The Oldtime Stringband   ***   Far Away   ***   Chicken Crows For Day   ***   OTSB

12. Lana Wolf   ***   Dimming of the Day   ***   Nashville   *** JL Records

13. Roger Creager   ***                Guitar Town   ***   Texas Outlaws   ***               Compadre Records

14. Heybale   ***   Mr. Record Man   ***   The Last Country Album   ***   Shuffle 5

15. Cooder Graw   ***  Ain’t Livin’ Long Like This   ***   Texas Outlaws   ***   Compadre Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *