Makin’ Believe

Een Geullig en Voorspoedig 2015

Een  bijzondere uitzending, want het is niet alleen de eerste van dit jaar, maar tevens de eerste “Countrymusic Round-Up” via de nieuwe omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Ook alle lezers van dit bericht wens ik dus hierbij ook nog een “Voorspoedig en Gelukkig 2015”.

In dit programma o.a. een eerbetoon aan “The First Queen of Country Music”, Kitty Wells, door  de Amerikaanse singer/songwriter en country DJ, Laura Cantrell.

Natuurlijk ontbreekt “God’s Honky Tonk Angel”, Kitty Wells ook niet, want haar hoort u nog in dit programma met drietal songs samen met “Johnny & Jack and the Tennessee Mountain Boys”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrassmuziek door Rhonda Vincent  bijgestaan door o.a. de bekende countryzangers/gitaristen Willie Nelson en Daryle Singletary.

Halverwege het programma de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma door Rene Meijer met een song van z’n Award winning album “Dashboard Jesus” en vervolgens ook nog Dick van Altena hier samen met Caren van Kessel en een fraaie song van z’n nieuwe album “Novemberwind”.

Dan terug naar Nashville voor een tweetal Billboard countrytoppers namelijk Tim McGraw en treedt Kenney Chesney op als uitsmijter van dit programma.

Rhonda Vincent - I Need Somebody Bad Tonight

We begonnen het programma “Country Music Round-Up” trouwens met de titelsong van het album “Only Me ” gevolgd door “I Need Somebody Bad Tonight” en “We Must Have Been Out of Our Minds”  door Rhonda Vincent.

Deze songs staan op het album “Only Me”,dat op 28 januari 2014 officieel werd gepresenteerd door Upper Management

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking door Rhonda Vincent hier met de countrysong “When the Grass Grows Over Me” middels een “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een fraai album met bestaande uit twee delen , waarvan het eerste deel bestaat uit 6  bluegrass songs, terwijl het tweede deel eveneens 6 songs bevat maar dan in traditionele country stijl.

In de titelsong wordt Rhonda Vincent wordt bijgestaan door niet alleen haar bluegrassgroep “The Rage”, maar ook door Willie Nelson.

Rhonda Vincent & Willie Nelson - Only Me

De begeleidingsgroep van Rhonda Vincent “The Rage” met Hunter Berry op viool, Mickey Harris op de bas, Aaron Mcdaris op de banjo, Brent Burke op de resonator-gitaar en Josh Williams op gitaar en natuurlijk Rhonda op de mandoline met leadzang.

Willie Nelson verklaarde nog : “Als ik aan bluegrassmuziek denk, dat is dit geluid wat ik dan hoor en ik vond het een eer om mee te doen aan de totstandkoming van dit album”.

In het deel met traditionele countrymuziek wordt Rhonda bijgestaan door een aantal “Music City’s” sessie professionals, zoals Tim Crouch op viool, Kevin Grantt op de bas, Carl Jackson op acoustische gitaar, Mike Johnson op steel, Catherine Marx en Michael Rojas op piano, James Mitchell op elektrische gitaar en Lonnie Wilson op de drums.

Vermeldenswaardig is verder nog de deelname van Tim Crouch als violist, want hij werkte ook mee aan het “Award-winning” dubbel-album van de Goudse groep “Change of Key” en let op ook bestaande uit een CD met akoestische muziek en eentje met “Change of Key” elektrisch spelend.

Van wie zou Rhonda Vincent dat fraaie idee toch hebben overgenomen?

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar een optreden van Rhonda Vincent en Daryle Singletary met de song “We Must Have Been Out off Our Minds” tijdens een optreden in The Nashville Palace in juni van dit jaar.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu ver terug in de tijd 1952 met Kitty Wells hier met de songs “It Wasn’t God Who Made Honky Tonk Angels”, “Jealousy” en het dramatische “Making Believe”.

Deze songs door gezongen door “God’s Honky Tonk Angel” tezamen met “Johnnie & Jack and The Tennessee Mountain Boys” staan op het verzamelalbum met als titel “The First Queen of Country Music”.

Kitty Wells in 1919 geboren als Ellen Muriel Deason en opgegroeid in een zeer muzikale familie, trouwde op 18-jarige leeftijd met Johnnie Wright, een meubelmaker, die ook succes in de countrymuziek wilde en dat later ook bereikte met het duo “Johnny & Jack”  met later de groep “The Tennessee Mountain Boys” er nog bij en waarin ook Kitty Wells en haar schoonzuster Louise Wright deelnamen.

Zij traden op in tal van shows zoals de bekende “Lousiana Hayride”.

In 1949 tekende Kitty Wells een platencontract bij RCA Victor en bracht daar o.a. het dramatische “Death At The Bar” en “Don’t Wait For The Last Minute To Pray” uit.

Voor u als lezer van dit bericht nog een “clip’ uit de vroege jaren van Kitty Wells tijdens een optreden met de “Tennessee Mountain Boys” hier met de song “I Don’t Claim to Be an Angel” geschreven door Johnny Wright en Jack Anglin met Harold “Shot”Jackson op pedal-steel.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In die tijd waren promotors niet zo enthousiast over vrouwen in de countrymuziek en hierdoor werd haar contract in 1950 verbroken.

Kitty Wells - Hit Parade LP Decca 1956

Maar Kitty Wells zette toch door en ging in 1952 verder met Decca Records, die haar voorstelde om de song “It Wasn’t God Who Made Honky Tonk Angels” op te nemen als een soort antwoord song op Hank Thompson’s “The Wild Side of Life”, waarin vrouwen als de grote verleidsters werden aangemerkt en de schuld kregen van alle huwelijks ellende.

Een fraai antwoord van Kitty Wells “het is een schande dat wij vrouwen de schuld van alle problemen krjgen”.

In die tijd was dat een ware revolutie in countrymuziekland en dat was tevens haar begin van een glansrijke carriere die eindigde toen zij in 2000 in Nashville voor het laatst optrad met haar man Johnnie Wright.

Kity Wells 1993

Een maand voor hun 74-jarige trouwdag overleed Johnnie in 2011 op 97 jarige leeftijd, terwijl Kitty een jaar later op 92 jarige leeftijd overleed als gevolgd van een herseninfarct..

Uit het verre verleden nog een “live” optreden van Kitty Wells hier met de song “Making Believe” tijdens een optreden in de Grand Ole Opry als gaste van Roy Acuff & His Smokey Mountain Boys.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Laura Cantrell - I Can't Tell My Heart That

En dan nu zoals aangekondigd naar het eerbetoon aan Kitty Wells door Laura Cantrell hier met de songs “One by One”, “Amigo’s Guitar” en “I Can’t Tell My Heart”.

Deze songs staan op haar album “Kitty Wells Dresses: Songs of the Queen of Country Music” in 2011 uitgebracht door Shoeshine/Spit and Polish Records uit Glasgow Schotland.

Laura Cantrell is een countryzangeres,schrijfster en DJ uit Nashville TN, die tot voor een aantal jaren geleden een wekelijks country en “old-time” radioprogramma met als titel “The Radio Thrift Shop” , wat zoiets betekent als “Radio kringloopwinkel”, had bij het radiostation WFMU in Jersey City nabij New York, maar sinds haar toenemende populariteit en vele optredens minder tijd hiervoor heeft.

In mei 2009 vroeg de organisatie van de “Country Music Hall of Fame” in Nashville haar  om een optreden te doen in samenhang met hun “Kitty Wells tentoonstelling”, de eerste keer, dat zij een dergelijke persoonlijke expositie voor een vrouwelijke artiest samenstelden.

Veel van de tegenwoordige countrymuziek liefhebbers hebben geen kennis meer van de grote voortrekkers en wegbereiders rol, die Kitty Wells heeft gehad voor vrouwen in de countrymuziek. Patsy Cline, Loretta Lynn en ook Dolly Parton hebben daar groot voordeel bijgehad.

In ieder geval besloot Laura na de vermelde tentoonstelling een album met een eerbetoon aan Kitty Wells te maken voor het eerst in haar carriere weer eens terug in Nashville TN met een groep sessie muzikanten met gevoel voor geschiedenis en liefde voor de muziek met o.a. Mike Bub op staande bas, Paul Burch op gitaar, Fats Kaplin op viool, Chris Scruggs op steelgitaar en Chuck Mead hier met vokale steun bij de song “One by One”.

Tijd om eens kennis te maken met Laura Cantrell en haar fraai eerbetoon aan Kitty Wells met de door haarzelf geschreven song “Kitty Wells Dresses “ als introductie op “Songs of the Queen of Country”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuiek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als eerste uit Amsterdam Rene Meijer & Friends hier met de song “Don’t Ask to Tell”.

Deze song staat op z’n album “Dashboard Jesus”, dat vorig jaar in eigen beheer werd uitgebracht.

In 2009 ging Rene op een soort muzikale pelgrimstocht naar Music City US of A, Nashville TN, waar hij na aankomst een “oude” Guild gitaar kocht bij Gruhn’s op Broadway en later op de avond even verderop ging spelen in een “Honky Tonk”.

Met de hulp van producer en gitaarspeler Ronnie Guilbeau van “Sound Villa Recorders” samen met nog een aantal van z’n Nashville muziekvrienden o.a. Spooner Oldham, Tommy Bresh en Billy Graham en een herbezoek aan Nashville vorig jaar kwam dit album “Dashboard Jesus” tot stand. Inmiddels heeft Rene Meijer een uitstekende nederlandse groep om zich heen, waarmee hij in Europa optreedt met o.a. Robet Curiel op drums, Thijs Jacobs op bas, Rob van Duuren op pedal-steel, Ron Griffioen op akoestische gitaar en met achtergrond-zang en “last but not least” Albertine Verhoeff met zang.

Rene Meijer & Friends

Op 8 november j.l. werd aan Rene Meijer & Friends tijdens het DCMA Award Festival de “Album van het Jaar 2014” uitgereikt voor “Dashboard Jesus” evenals “Song van het Jaar 2014” Award voor het lied “I Should Have Never Ever Said it in the First Place”

Voor u ook nog een “live” optreden van Rene Meijer & Friends hier met de song “Don’t Ask Me to Tell” tijdens het 9e Country Western Festival in Thorn op zaterdag, 30 augustus 2014.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena & Caren van kessel - Als Ik Jou Niet had Gekend

Vervolgens “Als ik jou niet had gekend” door Dick van Altena hier vokaal bijgestaan door Caren van Kessel met een song, die staat op z’n album “Novemberwind”, dat op 14 November j.l. in Angeren werd gepresenteerd.

Voor het eerst sinds de jaren ‘80 komt singer-songwriter en gitarist Dick van Altena weer eens met een Nederlandstalig album, getiteld ‘Novemberwind’. Het zeder fraaie album bevat verhalende liedjes maar ook sfeernummers met her en der een niemendalletje en een verkapte smartlap.

Dick wordt zoals altijd weer instrumentaal bijgestaan door meer dan uitstekende muzikanten zoals Joost vanEs op viool, Patrick Senden op accordeon, multi-instrumentalist Patrick van Gerven o.a. op dobro en mandoline, Johan Jansen op pedal-steel en tenslotte Jan Gerrits nog op mondharmonica.

U kunt in dit bericht ook nog kijken en luisteren naar een fraaie video-clip van Dick van Altena met de song “Die arm om mijn schouder”, die ook staat op z’n mooie nederlandstalige album “November Wind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tim McGraw - Shotgun Rider

Dan nu naar de Billboard Hotcountry songs met als eerste”Tim McGraw hier met de song “Shotgun Rider “, die staat op het album “Sundown Heaven Town”.

Tim McGraw wordt op dit album ook nog vokaal bijgestaan door Catherine Dunn bij de song “Diamond Rings, Old Barstools” een echte  “honky tonker” en ook nog door z’n vrouw Faith Hill bij de song “Meanwhile Back at Mama’s” en zelfs nog Kid Rock bij de song “Lincoln Continentals and Cadillacs”.

Het album “Sundown Heaven Town” is er ook nog in een (DeLuxe Edition) met 18 tracks, dat op 16 september j.l. werd uitgebracht door door Big Machine Records.

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar Tim McGraw hier met z’n song “Shotgun Rider” via een leuke “slide”-show met o.a. z’n vrouw Faith Hill.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kenny Chesney - Til It's Gone

Dan op naar onze uitsmijter van dit programma Kenny Chesney hier met de song “Til It’s Gone”, die staat op z’n album “The Big Revival” op 23 September vorig jaar uitgebracht door Blue Chair Records.

Het is al weer z’n 16e studioalbum met 11 songs en waarbij Kenny op de song “Wild Child” nog vokaal wordt bijgestaan door Grace Potter.

Til It’s Gone” en “American Kids” werden al eerder succesvol als single uitgebracht.

Tot slot van dit bericht kunt u als lezer nog even naar een “live” optreden van Kenny Chesney tijdens de Jimmy Kimmel Live show met de song “Til It’s Gone”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht en Schoonhoven.

Vooralsnog via de drie etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Jan. 6 ‘15 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

http://vrolek.nl/DBM-radioplayer/html/Players_Vrolek/Radio.html

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***  Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Rhonda Vincent ft. Willie Nelson     ***   Only   Me   ***   Only Me   ***   Upper Management

3. Rhonda Vincent   ***   I Need Somebody Tonight   ***   Only Me   ***   Upper Management

4. Rhonda Vincent ft. Daryle Singletary  ***   We Must Have Been Out of Our Minds   ***   Only Me   ***   Upper Management

5. Kitty Wells   ***   It Wasn’t God Who Made Honky Tonk Angels   ***   The First Queen of Country Music   ***   Edsel

6. Kitty Wells   ***   Jealousy   ***   The First Queen of Country Music   ***   Edsel

7. Kitty Wells   ***   Makin’ Believe   ***   The First Queen of Country Music   ***   Edsel

8. Laura Cantrell   ***   One by One   ***   Kitty Wells Dresses : Songs of the Queen of Country Music   ***   Shoeshine Records

9. Laura Cantrell   ***    Amigo’s Guitar   ***   Kitty Wells Dresses : Songs of the Queen of Country Music   ***      Shoeshine Records

10. Laura Cantrell   ***   I Can’t Tell My Heart   ***   Kitty Wells Dresses : Songs of the Queen of Country Music   ***   Shoeshine Records

11. Rene Meijer   ***   Don’t Ask to Tell   ***  Dashboard Jesus   ***   Rene Meijer

12. Dick van Altena ft. Caren van Kessel   ***   Als ik jou niet had gekend   ***   Novemberwind   ***   Inlok 115/CRS

13. Tim McGraw   ***   Shotgun Rider   ***  Sundown Heaven Town (DeLuxe Edition)   ***   Big Machine Records

14. Kenny Chesney   ***   Til It’s Gone   ***  The Big Revival   ***   Blue Chair Records, LLC / Columbia Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *