The Garden Spot Programs

Hank Williams & His Drifting Cowboys - Mansion on the Hill

Een  bijzondere uitzending, want het is niet alleen de laatste uitzending van dit jaar, maar tevens de laatste van “Countrymusic Round-Up” via  de lokale omroep “Vrolek”, want met ingang van 1 januari gaan deze omroep en die van gemeente Bergambacht en Schoonhoven verder onder de naam RTV Krimpenerwaard.

RTV Krimpenerwaard

In dit laatste programma niet alleen een eerbetoon aan de “vader van de hedendaagse country-muziek”, Hank Williams, die in de nacht van 31 december en 1 januari 1953 onderweg naar Canton Ohio overleed op de achterbank van z’n nieuwe Cadillac, maar ook nog een “live” optreden van de oude meester in het radiostation KSIB Creston, Iowa in februari 1950.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrassmuziek door o.a. Doyle Lawson & Quicksilver. Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng door “Countryzanger van het Jaar 2014”,  Mark Blomsteel en de “Countryzangeres van het Jaar 2014”, Ilse de Lange.

Vervolgens terug naar Nashville voor de Amerikaanse “Countryzanger van het Jaar 2014”, Blake Shelton en natuurlijk ook de “Countryzangeres van het Jaar 2014”, Miranda Lambert en treedt de “Vocal Group of the Year 2014”, Little Big Town”, als uitsmijter van dit programma.

We Live in Two Different Worlds

We begonnen het programma met de song “We Live in Two Different Worlds” gezongen en gespeeld door “Auldridge, Bennett en Gaudreau” hier met een song, die staat op hun album “This Old Town”, dat in 2005 werd uitgebracht door Rebel Records.

Mike Auldridge, de bekende dobro-speler, maakte jarenlang deel uit van de succesvolle bluegrassgroep “Seldom Scene”, hier samen met mandolinespeler Jimmy Geaudreau in de jaren 2000 samen in de groep Chesapeake en Richard Bennett, gitarist en leadzanger bij oa. J.D. Crowe & The New South.

Samen hier met bassist Joe Sharp verantwoordelijk voor een fraai bluegrass album.

Doyle Lawson & Quicksilver - Coming Soon

Daarna in dit programma Doyle Lawson & Quicksilver met hun fraaie bluegrassgospel “Coming Soon” dat dit jaar werd uitgebracht door Mountain Home Music Entertainment

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking hier door Doyle Lawson & Quicksilver hier tijdens een “live”optreden met de song “Coming Soon”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Earls of Leicester - Dig a Hole in the Meadow

Dan The Earls of Leicester” met de bekende song “Dig a Hole in the Meadow”, die staat op hun album met hun eigen naam als titel, dat op 14 september j.l. werd uitgebracht door Rounder Records. Dobrospeler Jerry Douglas met tal van muzikale vrienden als gitarist Shawn Camp, mandolinespeler Tim O’Brien, violist Johnny Warren , bassist Barry Bales en banjospeler Charlie Cushman geheel in de Bill Monroe & Earl Scruggs stijl.

Mac Wiseman - When It's Lamp Lighting Time in the Valley

Vervolgens “When It’s Lamp Lighting Time in the Valley” door Mac Wiseman hier met een song, die staat op z’n album “Songs from My Mother’s Hand”, dat op dinsdag, 23 september 2014 werd gepresenteerd door Wrinkled Records.

In dit album gaat de inmiddels 89-jarige Wiseman terug naar Crimora Virginia gedurende de jaren ’30, toen hij als 10-jarige jongen in het gezin van de Wisemans samen met moeder Ruth luisterde naar hun Victrola-radio en waarbij z’n moeder de liedteksten van de folksongs in speciale liedjesboeken opschreef.

Voor u ook nog enige achtergrond informatie door de producer en Mac Wiseman over z’n album “Songs From My Mother’s Hand” met een aantal muzikale fragmenten.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Larry Sparks - No One Will Ever Know

Dan nu naar het eerbetoon aan de “vader van de hedendaagse country-muziek” Hank Williams, maar nu in bluegrass stijl door Larry Sparks hier met de Hank Williams songs “No One Will Ever Know” en  “Someday You’ll Call My Name and I Won’t Answer” ooit bekend geworden door Hank Williams, maar hier dus gezongen en gespeeld door Larry Sparks.

Deze songs, die staan op het album “Larry Sparks Sings Hank Williams” ooit in 1977 op een LP gezet, maar gelukkig in 1991 door Rebel records op een CD geperst.

Larry Sparks vertolkt op schitterende bluegrass wijze een aantal van Hank Williams songs op dit “Collector’s Item”.

Gedurende de geschiedenis van de countrymuziek zijn er heel wat dynamische en belangrijke personen geweest, maar er zijn er maar weinig, die zoveel invloed  op de muziek hebben gehad als de jonge magere en droevig kijkende Alabamian met de naam King Hiram Williams beter bekend als Hank Williams.

In de loop van de jaren zijn de songs van Hank Williams door tal van artiesten vertolkt en ofschoon zijn songs ook in de bluegrassmuziek niet onbekend zijn, heeft Larry Sparks er een schitterend eerbetoon van gemaakt.

Larry Sparks, geboren op 15 september 1947 in Lebanon Ohio, was 19 jaar toen Carter Stanley overleed en hij werd door Ralpn Stanley gevraagd om bij zijn groep “The Clinch Mountain Boys” te komen spelen, nadat hij al een paar keer was ingevallen in de groep.

Larry heeft ruim 3 jaar hiervan deel uitgemaakt en deze jaren kunnen worden aangemerkt als de “ Stanley Brothers School of Bluegrass”. In 1969 vormde hij zijn eigen groep “The Lonesome Ramblers”.

Op het album “Larry Sparks Sings Hank Williams” wordt hij op sublieme wijze geassisteerd door Tommy Boyd op dobro en banjo, Ricky Skaggs op de mandoline, Art Wynder en Jerry Schieber op de bas en tenslotte Chubby Wise op de viool. 

Middels een “slide-show” kunt u ook nog luisteren naar Larry Sparks met zij eerbetoon aan Hank Williams met de song “No One Will Ever Know”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hank Williams - Mansion on the Hill

Dan gaan we nu terug in de tijd naar februari 1950 met een “live”optreden van Hank Williams & His Drifting Cowboys in het radioprogramma “Garden Spot”. dat in februari 1950 werd uitgezonden via het radiostation KSIB Creston Iowa.

In dit optreden met o.a. de songs “I Can’t Get You Off of My Mind”, A Mansion on the Hill” en “I Don’t Care If Tomorrow Never Comes”.

U kunt als lezer van dit bericht nog luisteren naar Hank Williams & His Drifting Cowboys tijdens een van z’n “Health & Happiness Show” met de song”Mansion on the Hill”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Door OmnivoreRecordings werd dit jaar vol trots op een 10 inch vinyl EP-plaat en digitaal de “Garden Spot Programs 1950” gepresenteerd met 24 optredens van Hank Williams en die tot dusver nooit meer waren gehoord.

Deze Garden Spot Shows, gered uit de onbekendheid, werden ruim zestig jaar geleden uitgezonden en bestonden uit vier programma’s met tot dusver onbekend materiaal.

Niet alleen bekende songs, maar ook met songs, die zelfs nooit meer zijn gehoord, maar wel een echte Hank Williams, die de muziek samen met de presentator leuk aan elkaar praat.

En dat moet u als luisteraar intussen toch wel zijn opgevallen op een meer dan uitstekende wijze digitaal gerestaureerd tot een uitstekende kwaliteit door Omnivore Recordings en waarbij je de indruk krijgt, dat het concert gisteren plaatsvond.

Maar nee hoor Hank Williams hier tijdens een optreden van meer dan 64 jaar geleden hier bij uw “Country Music Round-Up” via de lokale omroep Vrolek in het “Groene Hart van de Krimpenerwaard”

Ik zeg het nog maar even, want dit zal de laatste keer van dit jaar zijn.

Hank Williams - Garden Spot Programs 1950 LP

Even terug komend op de LP, want die bevat ook zeldzame foto’s van de verzameling van co-producer en schrijver van Hank Williams biografie, de bekende Colin Escott.

Op de het LP-album ook nog meer fraaie informatie van Colin Escott op schitterende wijze verpakt

De ontdekking van dit nieuwe “oude” materiaal is van bijzondere betekenis voor de countrymuziek en daarom is het album dan ook genomineerd voor  de“ Best Historical Album, 57th Annual Grammy Awards”.

Tot slot van dit eerbetoon nog een muzikale herinnering aan Hank Williams & His Drifting Cowboys hier met de song “I Don’t Care If Tomorrow Never Comes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mark Blomsteel - Different Just the Same

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het dan nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als eerste Mark Blomsteel met de song “Different Just the Same”, die staat op z’n album “Crank It” .

Op 17 december j.l. had hij nog een succesvol optreden in het Isala-theater te Capelle aan den Ijssel, maar op dit moment al weer terug in Nashville, waar hij ook woont.

Tijdens het DCMA Award Gala, dat op zaterdag, 8 november j.l. werd gehouden in de “Voorste Venne” te Drunen werd Mark uitgeroepen tot “Countryzanger van het Jaar” en kreeg tevens de “Meest Belovende Act van het Jaar” Award.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog even luisteren naar Mark Blomsteel middels een “slide-show” met de song “Different Just the Same”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

The Common Linnets - Still Loving After You

Vervolgens “Still Loving After You” door The Common Linnets hier met de song, die staat op hun album met hun eigennaam als titel met natuurlijk Ilse de Lange en Waylon.

De de naam “Common Linnets” staat voor vlasvinken, een vogeltje en hier dus tenminste twee vogeltjes n.l. Ilse de Lange en Waylon.

Hun wegen zijn inmiddels gescheiden, maar Ilse de Lange werd tijdens de reeds eerder vermelde DCMA Award Gala uitgeroepen tot “Countryzangeres van het Jaar 2014”, terwijl naast haar ook nog Amber Jo Ann, Danielle Poot van Change of Key, Jacky, Sandra Mooy en Tessa Walraven waren genomineerd.

Voor zowel Mark Blomsteel als Ilse de lange dus een succesvol 2014.

Nog even terug in de tijd toen we de indruk hadden, dat alles goed ging tussen Ilse de Lange en Waylon hier tijdens een ‘live” optreden met de song “Still Loving After You”bij RTL Late Night met Hugo Tan als gastheer.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Blake Shelton ft. Ashley Monroe - Lonely Tonight

Voor wie 2014 ook succesvol was was de Amerikaanse zanger/gitarist Blake Shelton hier samen met Ashley Monroe met de song “Lonely Tonight”, die staat op z’n album “Bringing Back the Sunshine”, dat op 12 september j.l. werd uitgebracht door Warner Brothers.

Bij dit nummer wordt Blake vokaal bijgestaan door Ashley Monroe, trouwens ook geen onbekende, want samen met Miranda Lambert en Angeleena Presley vormde zij het succesvolle trio “Pistol Annies”.

Op 5 november j.l. werd Blake Shelton voor de vijfde achtereenvolgende maal door de CMA (Country Music Association) uitgeroepen tot “Countryzanger van het Jaar”.

Tijd voor weer eens een fraaie video-clip van Blake Shelton in een nog mooiere auto met Ashley Monroe met de song “Lonely Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Miranda Lambert - Gravity Is a B - - - ch

Zijn vrouw Miranda Lambert ging trouwens ook met vier Awards naar huis n.l. die van “Countryzangeres van het Jaar”, terwijl haar song “Automatic” werd uitgeroepen tot “Single of the Year” , haar album “Platinum” “ Album of the Year” en haar samenwerking met Keith Urban bij de song “We Were Us” tot “Event of the Year”.

Van haar in dit programma “Country Music Round-Up” de vrolijke song “Gravity Is a Bitch” die eveneens staat op haar album “Platinum”, dat op 6 april 2014 werd uitgebracht door RCA Records.

Natuurlijk kunt uook nog even luisteren naar Miranda Lambert hier met haar vrolijke “Gravity Is a B- – -ch”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Little Big Town - Day Drinking

Dan nu op naar onze uitsmijters van dit laatste “live” programma bij de lokale omroep Vrolek de “CMA Vocal group of the Year 2014”, Little Big Town, hier met de song “Day Drinking”, die staat op hun album “Painkiller”, dat op 21 oktober van dit jaar werd uitgebracht door Capitol Nashville.

Tot slot van dit laatste weblogbericht van het jaar 2014 nog onze uitsmijter “Little Big Town” met hun “Day Drinking”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Met ingang van 1 januari 2015 iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry”  in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via RTV Krimpenerwaard.

Vooralsnog te beluisteren via de oorspronkelijke frequenties van de lokale omroepen RTV Vrolek, Radio Centraal en RTV Zilverstad en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Dec. 30 ‘14 19.00 – 20.00 uur

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek

http://vrolek.nl/DBM-radioplayer/html/Players_Vrolek/Radio.html

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek ***   titel album   ***                 Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Auldridge-Bennett – Gaudreau   *** We Live in Two Different Worlds   ***   This Old Town   ***   Rebel Records

3. Doyle Lawson & Quicksilver   ***   Coming Soon   ***   Open Carefully, Message Inside   ***   Mountain Home  

4. Earls of Leicester   ***   Dig a Hole in the Meadow   ***   The Earls of Leicester   ***                Rounder Records

5. Mac Wiseman   ***   When It’s Lamp Lighting Time in the Valley   ***   Songs from My Mothers Hand   ***   Wrinkled Records

6. Larry Sparks   ***   No One Will Ever Know   ***   Larry Sparks Sings Hank Williams   ***   Rebel Records

7. Larry Sparks   ***   Someday You’ll Call My Name   ***   Larry Sparks Sings Hank Williams   ***   Rebel Records

8. Hank Williams   ***   The Garden Spot Jingle + I Can’t Get You Off of My Mind   ***   The Garden Spot Programs   1950   ***   Omnivore Recordings

9. Hank Williams   ***   A Mansion on the Hill   ***   The Garden Spot Programs   1950   ***   Omnivore Recordings

10. Hank Williams   *** I Don’t Care If Tomorrow Never Comes + Closing Jingle   ***   The Garden Spot Programs   1950   ***                Omnivore Recordings

11. Mark Blomsteel   ***   Different Just the Same   ***   Crank It   ***               Coast to Coast

12. The Common Linnets   ***  Still Loving After You   ***   The Common Linnets   ***   Firefly/ Vosound

13. Blake Shelton ft. Ashley Monroe   ***   Lonely Tonight   ***   Bringing Back the Sunshine   ***   Warner Bros.

14. Miranda Lambert   ***   Gravity Is a B—ch   ***   Platinum   ***   RCA Records

15. Little Big Town   ***   Day Drinkin   ***   Pain Killer   ***   Capitol Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency & via the Internet

Een voorspoedig & geullig Nieuwjaar toegewenst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *