Life of a Party

Angeleena Presley - Dry County Blues

In deze donkere dagen van december besteden we veel aandacht aandacht aan de countrymuziek in Kerstsfeer.

Niet de overbekende Kerstsongs, die u via  diverse radio-stations kunt horen, maar “iets heel anders” bluegrassversies met Lorraine Jordan & Carolina Road, Phil Leadbetter & Friends en Josh Williams. Ook nog even terug naar 2008, toen het album “Elvis Presley—Christmas Duets” werd uitgebracht met o.a LeAnn Rimes en Martina McBride.

Vervolgens op de draaitafel het debuut album “American Middle Class” van Angeleena Presley met drie fraaie songs bij “Country Music Round-Up”.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng met in dit programma de schijnwerpers op Waylon met een song van ‘n nieuwe album “Heaven After Midnight” en vervolgens “The Common Linnets” met de song “Christmas Around Me”.

Vervolgens gaan we eerst naar Canada voor “Blue Rodeo” met hun versie van de klassieker “If We Make It Through September”  en vervolgens  naar Texas voor de Charlies Daniels Band met Aaron Tippin ook in Kerststijl evenals als onze uitsmijter van dit programma, Brad Paisley, met een song “van zijn album “Christmas”.

Lorraine Jordan & Carolina Road - Christmas in the Smokies

We begonnen in Tennessee met de song “Christmas in the Smokies” hier gezongen en gespeeld door Lorraine Jordan & Carolina Road.

Dit is tevens de titelsong van het verzamel album “Christmas in the Smokies”, dat in juli van dit jaar werd uitgebracht door Pinecastle Records met een aantal van de grootste namen uit de bluegrassmuziek, die hier zijn te horen zowel met een aantal nieuwe Kerstsongs alsook met hun versie ook een aantal favoriete traditionele Kerstsongs

Nog even terug naar Lorraine Jordan hier op mandoline met lead-zang, Jerry Buttler eveneens met lead-zang, Todd Meade op de bas, Josh Goforth op gitaar, viool en met achtergrondzang en Ben Greene op de banjo eveneens met achtergrond zang. Lorraine maakt ook deel uit van de zeer succesvolle bluegrassgroep “Daughters of Bluegrass”.

Lorraine Jordan & Carolina Road nodigen u ook als lezer uit deel te nemen aan “Christmas in the Smokies”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De titelsong van het album is eveneens de naam van het jaarlijkse Pigeon Forge Bluegrass Festival, dat de vorige week van 10 tot en met 14 december werd gehouden en waaraan ook door Lorraine Jordan en Carolina Road werd deelgenomen en waar ook dit fraaie verzamelalbum album kon worden aangeschaft.

Een album met 15 songs, waarvan vijf nieuwe songs met ook nog een optreden van Phil Leadbetter , dit jaar door de IBMA uitgroepen tot “Dobro Player of the Year”, samen met een aantal vrienden met een instrumentale versie van “Jingle Bells”.

Vervolgens ook nog het duo Mark Newton en Steve Thomas evenals Matt Wallace en Jesse Gregory , die dit jaar de “IBMA Momemtum Awards Vocalist of the Year” ontving.

Van dit album in dit programma ook nog zanger/gitarist Josh Williams met z’n Band met de song “My Christmas Dream”.

Voor u als lezer ook nog even de gelegenheid te kijken en luisteren naar Josh Williams met z’n Band tijdens een optreden gedurende de IBMA Fan Fest 2012 met de song “The Prodigal Son”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Elvis Presley & Martina McBride - Blue Christmas

Dan nu naar ‘68 special “Elvis Presley en LeAnn Rimes hier met de song “Here Comes Santa Claus” gevolgd door “Blue Christmas” eveneens door Elvis Presley maar nu met Martina McBride.

Deze songs staan op het album “Elvis Presley Christmas Duets” op 14 okotber 2008 uitgebracht door Sony Legacy.

Een bijzondere titel “Elvis & Martina McBride ‘68 Special “Blue Christmas”, de favoriete Kerstsong van Elvis Presley.

Toen Elvis Presley zijn “Comeback” TV-special opnam, was Martina McBride nog geen twee jaar en 40 jaar later ging zij terug in de tijd naar 1968 om deel te nemen aan een van de meest bijzondere Elvis Presley video’s.

Elvis Presley & LeAnn Rimes - Duets

Een heel bijzonder audio en visueel technisch hoogstandje, want toen Elvis Presley in 1977 overleed was LeAnn Rimes nog niet eensgeboren.

Met moderne opname technieken van RCA werd met de hulp van tien welwillende duetpartners uit de countrysfeer op bijzondere kundige manier het geluid en de emoties van de klassieke Elvis Presley kerstsongs uit de jaren ’50 en een paar van de beginjaren ’70 een fraai hedendaags Kerstalbum gemaakt.

De producers kregen hierbij ook nog hulp van een aantal musici, die Elvis goed kenden met o.a. Gordon Stoker, de leider van Jordanaires (destijds Elvis belangrijkste achtergrondkoor) en Hargus “Pig” Robbins, de bekende sessie-piano en keyboard speler die o.a. samenwerkte met George Jones, Merle Haggard, Loretta Lynn en Alan Jackson en de mooiste Elvis songs tevoorschijn toverde.

Al met al een album met de mooiste Kerstsongs van Elvis en door Elvis met daaraan vrijwel vlekkeloos toegevoegd de zang van hedendaagse countryzangeressen als ook Carrie Underwood, Wynonna Judd, Sara Evans, Amy Grant en Gretchen Wilson.

Natuurlijk ook nog even luisteren en kijken naar het optreden van Elvis Presley met Martina McBride. Heel bijzonder.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Angeleena Presley - Knocked Up

Dan gaan we nu naar Angeleena Presley  hier met drie songs van haar album “American Middle Class”en we beginnen met de song “Knocked Up” en vervolgens ook nog “Dry County Blues”en “Life of a Party”.

Deze songs staan op haar album “American Middle Class”, dat op 14 oktober j.l. werd uitgebracht door Slate Creek Records.

Hier achter de schermen bij Slate Creek Records met Angeleena Presley en enige persoonlijke informatie, haar visie over het onstaan van het album en haar meer dan uitstekende muzikale begeleiders.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Angeleena Presley is de derde en laatste van de succesvolle countrygroep “The Pistol Annies”, die haar eigen solo album heeft gebracht.

Zij werkt op een meer intieme schaal dan zowel Miranda Lambert als Ashley Monroe, de twee andere leden van de Pistol Annies

Miranda Lambert heeft de stoerheid hoog in het vaandel staan, terwijl Monroe meer op haar intelligentie vertrouwd.

Pistol Annies - Hell on Heels

Samen hebben de Pistol Annies inmiddels twee albums uitgebracht n.l. in 2011 het album “Hell on Heels” en vorig jaar het album “Annie Up”.

Miranda heeft inmiddels met heel veel succes vijf albums uitgebracht, waaronder dit jaar nog het album “Platinum” , terwijl Ashley Monroe twee albums heeft uitgebracht, waaronder vorig jaar het album “Like a Rose”.

Nu is het dus de beurt voor Angeleena Presley met haar album “American Middle Class”, die een beetje doet denken aan het succesvolle album “ 12 Stories” van Brandy Clark uit 2013, waarbij Presley’s  song “Drunk” klinkt als een prelude op Clark’s “Hungover”.

Ook de andere songs van Angeleena op dit album vol met bijzondere verhalen over de werkende midden-klasse in Amerika op een ontspannen manier gezongen, waarbij zij wordt bijgestaan door tal van bekenden waaronder Patty Loveless en meer dan uitstekende musici.

Tijd om eens kennis te maken met Angeleena Presley hier met haar song “Pain Pills”, die eveneens staat op haar album “American Middle Class”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Waylon - Ain't Got Nothin' On Me

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als eerste Waylon hier met de song “Ain’t Got Nothin’ On Me”, die staat op z’m album “Heaven After Midnight”

Het derde studioalbum van Waylon, werd binnen tien dagen geschreven in Nashville en opgenomen in de legendarische Capitol Studio’s in Hollywood.

“Heaven After Midnight” bevat twaalf songs, waaraan Waylon zelf heeft meegeschreven. Zo schreef hij een aantal liedjes met Rob Crosby, die eerder met Ilse DeLange samenwerkte en songs leverde aan onder andere Carl Perkins, Paul Simon en Lady Antebellum.

Waylon heeft zich met werkelijk alles rondom het nieuwe album bezig gehouden, van de eerste noot tot de eindmix.

Voor u als lezer ook nog even de gelegenheid om aanwezig te zijn bij een “live-optreden” van Waylon in TROS Muziek Cafe in “De Vorstin” te Hilversum.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Common Linnets - Christmas Around Me

Vervolgens “Christmas Around Me” door The Common Linnets hier met een song, die staat op een EP met een aantal akoestische versies van hun debuutalbum “The Common Linnets” evenals deze Kerstsong.

Van Ilse de Lange met haar musici is ook de kerstsong “At Christmas Time” verschenen op het album met de titel “An Americana Christmas” in oktober van dit jaar uitgebracht door New West Records.

The Common Linnets - At Christmas Time

Op dit prestieuze verzamel Kerstalbum met 16 bekende songs van diverse bekende artiesten als Dwight Yoakam, Bob Dylan, Emmylou Harris, John Prine en The Band staat dus ook een nieuwe bijdrage van The Common Linnets.

Kerst met The Common Linnets hier met twee speciale songs “Christmas Around Me” en “At Christmas Time” middels een stemminge “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Blue Rode- If We Make It Through December

Dan gaan we nu naar Ontario voor de ervaren groep Blue Rodeo met hun versie van de bekende Merle Haggard song “If We Make It Through Decembe’r”, die staat op hun Kerst-album “A Merrie Christmas to You” op 11 November van dit jaar uitgebracht door Warner Music Canada.

“Blue Rodeo” een zeven mans-formatie, die 25 jaar geleden werd opgericht en nog steeds zeer actief rondtoert door voornamelijk Canada met  op 21 december a.s. een optreden in “Danforth Music Hall” in Toronto, ON. Zij zijn ook al weer geboekt voor de roemruchte “Calgary Stampede” in juli 2015.

In dit bericht kunt u ook nog eens de  fraaie vertolking van de klassieker “If We Make It Through December” door Blue Rodeo beluisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Charlie Daniels Band ft. Aaron Tippin - Christmas Time Down South

Vervolgens “Christmas Time Down South” door Charlie Daniels met z’n band met vokale ondersteuning door Aaron Tipin hier met een song, die staat op het album “Joy to the World” A Bluegrass Christmas in 2009 uitgebracht door E1 Entertainment.

Een fraai dubbel album met bijdragen door bekende musici als The Grascals, Kathy Mattea, Dan Tyminski,  Jewel en last but not least Evelyn en Suzan Cox.

U kunt ook nog even luisteren naar The Charlie Daniels Band met een vokale bijdrage van Aaron Tipin

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dat brengt ons nu dan naar onze uitsmijter supergitarist en zanger/schrijver Brad Paisley hier met de bekende song “Santa Looked a Lot Like Daddy”, die staat op z’n album “Christmas” in 2006 uitgebracht door Arista Nashville met in 2009 nog een reprise.

Brad Paisley, die meerdere malen werd uitgeroepen tot “ Countryzanger van het Jaar” en tal van Awards ontving zoals de Award “Music Video of The Year” voor “On Line”, hier met een Christmas album met niet alleen “Christmas-Standards” maar ook met z’n grappige en alternatieve “Penguin, James Penguin”, de geheime agent van Santa Claus.

En natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht deze song via een leuke “slide-show” nog evn beluisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Dec. 16 ‘14 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Dec. 20 ‘14 12.00-13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek

http://vrolek.nl/DBM-radioplayer/html/Players_Vrolek/Radio.html

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***  Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Lorraine Jordan & Carolina Road   ***   Christmas in the Smokies   ***   Christmas in the Smokies   ***   Pinecastle Records

3. Phil Leadbetter & Friends   ***   Jingle Bells   ***  Christmas in the Smokies   ***   Pinecastle Records

4. Josh Williams   ***   My Christmas Dream   ***  Christmas in the Smokies   ***   Pinecastle Records

5. Elvis Presley & LeAnn Rimes   ***   Here Comes Santa Claus   ***   Christmas Duets    ***   RCA

6. Elvis Presley & Martina McBride   ***   Blue Christmas   ***   Christmas Duets   ***   RCA

7. Angeleena Presley   ***   Knocked Up   ***   American Middle Class   ***   Slate Creek Records

8. Angeleena Presley   ***   Dry County Blues   ***   American Middle Class   ***   Slate Creek Records

9. Angeleena Presley   ***   Life of a Party   ***   American Middle Class   ***   Slate Creek Records

10. Waylon   ***   Ain’t Got Nothin’ on Me  ***   Heaven After Midnight   ***   Warner Music

11. The Common Linnets   ***  Christmas Around Me   *** The Common Linnets EP   ***   Firefly Music

12. Blue Rodeo   ***   If We Make It Through December   ***  A Merrie Christmas To You   ***   Warner Music

13. Charlie Daniels & Friends ft. Aaron Tipin   ***   Christmas Time Down South   *** A Joy to the World   ***   E1 Entertainment

14. Brad Paisley   ***   Santa Looked a Lot Like Daddy   ***   Christmas   ***   Arista Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *