Unseen Hand

Marty Stuart & His Fabulous Superlatives - Unseen Hand

In dit programma weer eens bijzondere aandacht voor de country gospelmuziek met Marty Stuart & His Fabulous Superlatives” in de schijnwerpers.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer The Lonesome River Band met een drietal songs van hun album “Turn On a Dime”, dat op 14 oktober officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Home Music Company.

Vervolgens ook nog Amy McCarley uit Huntsville Alabama met een tweetal songs van haar nieuwe album “Jet Engines”.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Country Music Round-Up” door

Rene Meijer & Friends en ook nog Ilse de Lange , die beiden dit jaar zijn genomineerd door de leden van de Dutch Country Music Association voor een DCMA Award.

Vervolgens gaan we naar de Billboard Hot Country Songs met Cole Swindell , Luke Bryan met de song “Roller Coaster”van z’n album “Crash My Party” en treedt het duo Florida Georgia Line” op als uitsmijter van dit programma met de song “Dirt”.

The Lonesome River Band - Her Love Won't Turn On a Dime

Het programma Countru Music Round-Up” werd begonnen met de songs “Her Love Won’t Turn On a Dime” en “A Whole Lot of Nothing” en “Hurting With My Broken Heart” door de Lonesome River Band.

Deze songs staan hun album “Her Love Won’t Turn On a Dime”, dat op 14 oktober officieeel zal worden gepresenteerd door Mountain Home Music Company.

Al meer dan dertig jaar is The Lonesome River Band een voorbeeld voor nieuwe bluegrass groepen en nu zijn ze weer terug met een nieuw album om hun standaard nog eens te bevestigen.

Het album “Turn On a Dime” is hun eerste originele studio opname sedert vier jaar uitgebracht door Mountain Home Music en het laat de LRB weer eens horen op de top van hun creativiteit en dynamiek, die je verkrijgt als je sublieme spelers en zangers bij elkaar brengt met daarbij natuurlijk uitstekende songs.

LRB met Sammy Shelor als frontman, die door de IBMA reeds vijf keer is onderscheiden met de “Banjo Player of the Year” Award met daarnaast nog meer Award winnaars, zoals zanger/schrijver gitarist Brandon Rickman, Mike Hartgrove op de viool, Barry Reed op de bas en Randy Jones op de mandoline en eveneens met zang.

Als gastspeler is ook nog Steve Martin aanwezig, niet alleen bekend als filmacteur maar tevens als een meer dan uitstekende banjo-speler.

“Turn On a Dime” een fraaie bluegrass album met niet alleen verfrissende hedendaagse moderne bluegrass, maar toch ook nog nog een vertolking van zeer traditionele “Cumberland Gap”.

Voor de afwisseling kunt u nu even kijken en luisteren naar een grappig en leuk optreden van de LRB samen met Steve Martin tijdens de “Late Show” van David Letterman op 11 november 2011.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Amy McCarley - Everybody Wants To

Dan gaan we nu naar Huntsville Alabama voor de singer/songwriter Amy Carley hier met de song “Here I Am” en “Everybody Wants To”.

Deze songs staan op haar album “Jet Engines’, dat op 10 juni j.l. in eigen beheer werd uitgebracht.

In 2011 bracht Amy haar debuut album met haar eigen naam als titel uit en nu dus in juni 2014 het album “Jet Engines”, waarvan zij eerst nog dacht het via een bekende Nashville label te kunnen uitbrengen, maar tenslotte toch maar onder haar eigen naam, waarbij zij ook als producer optrad samen trouwens met Kenny Vaughan, een zeer gevraagde sessie-gitaarspeler en die ook al jaren lang deel uitmaakt van Marty Stuart’s Fabulous Superlatives.

Kenny Vaughan werkte trouwens in het verleden ook samen met  Lucinda Williams, een van de favoriete singer/songwriters van Amy.

Het album werd opgenomen bij Tone Chaparral in Madison TN in een studio in het vroegere huis van Jim Reeves.

In tegenstelling tot haar debuutalbum wordt in haar nieuwe album meer de countrymuziekstijlen verkend met als eerste een echte honky-tonker met als titel “Woods on Fire”, de rockabilly-kant bij de song “Radio On” en natuurlijk hier ook een fraaie ballade als “Everbody Wants To”.

Naast Amy hier op gitaar en mondharmonica en Kenny Vaughan op electrische gitaar nog Michael Rinne op staande bas en Derek Mixon op drums.

Tijd om eens kennis te maken met Amy McCarley hier met haar promotie-video met de song “Everybody Wants To”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Marty Stuart & His Fabulous Superlatives - Unseen Hand

Dan nu naar Marty Stuart & His Fabulous Superlatives met een drietal country gospelsongs met als eerste “99 1/2 Won’t Do” of  wel “ 99 en een 1/2% is niet genoeg, je moet er helemaal voor gaan”, “Walking with My Lord Up Calvary’s Hill”, waarbij de groep vokaal wordt bijgestaan door Connie Smith, de bekende countryzangeres en tevens echtgenote van Marty Stuart.

Vervolgens ook nog “Unseen Hand” een gospel klassieker. Deze songs staan op het album “The Gospel Music of Marty Stuart”, dat in april van dit jaar werd uitgebracht door de “Gaither Music Group”.

Natuurlijk ook ondertussen nog even kijken en luisteren naar de video van Marty Stuart And His Fabulous Superlatives met de song “Walking My Lord Up Calvary’s Hill”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De fans van de countrymuziek legende en multi Award winnaar Marty Stuart zullen verheugd zijn met dit “live” verslag van de Marty Stuart documentaire “The Gospel Music of Marty Stuart”.

In de documentaire is hij ook regelmatig in gesprek met de gospel icoon Bill Gaither over de gospel muziekhistorie met zowel negro-spirituals als country-gospel regelmatig onderbroken door een optreden van Marty Stuart en de Superlatives

Met als kaskraker toch wel z’n toelichting op de Johnny Cash kraker “Greystone Chapel” geschreven door G. Sherley en de muzikale vertolking daarvan door de groep.

Zoals reeds vermeld Kenny Vaughan op electrische gitaar, terwijl ook Harry Stinson een vokale bijdrage levert in de song “The Master is waiting”.

“The Gospel Music of Marty Stuart een fraai country gospelalbum van Marty Stuart & His Fabulous Superlatives.

Niet alleen ook verkrijgbaar als CD, maar zoals gezegd ook als een DVD met dezelfde titel.

Country Bluegrass Homecoming Vol. 2

Deze song staat trouwens ook op een fraaie DVD met als titel “A Country Bluegrass Homecoming” Vol. 2 met niet alleen een aantal optredens van Marty Stuart, maar o.a ook van Rhonda Vincent & The Rage, Doyle Lawson & Quicksilver, The Grascals e.v.a. 

Voor u ook nog de schitterende vertolking van de gospelsong “Unseen Hand” door Marty Stuart & His Fabulous Superlatives”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rene Meijer & Friends - Our Place

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als eerste Rene Meijer en Friends hier met de song “ Our Place”.

Deze song staat op het fraaie album “Dashboard Jesus”, dat in eigen beheer werd uitgebracht.

Dit album is door de leden van de DCMA genomineerd voor de Award “Album van het Jaar”, terwijl hun optredens ook werden genomineerd voor de Award “Meest Belovende Act van het Jaar” tezamen trouwens met die van “Amber Jo Ann, Laura van Elzen, Mark Bomsteel en Tessa Walraven

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Rene Meijer en Friends met de song “Our Place” tijdens een optreden gedurende de “Western Experience 2013” te Scheveningen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Common Linnets - Sun Song

Vervolgens de “Sun Song” door The Common Linnets hier met lead-zang door Ilse de Lange.

Deze song staat op hun album met hun naam “The Common Linnets” als titel.

De de naam “Common Linnets” staat voor een vlasvink, een vogeltje dus, en hier dus tenminste twee vogeltjes n.l. Ilse de Lange en Waylon.

Hun wegen zijn inmiddels gescheiden, zoals we uit de media hebben kunnen vernemen, maar Ilse de Lange is wel genomineerd door de leden van de DCMA voor de Award “Zangeres van het Jaar” met naast haar ook nog Amber Jo Ann, Danielle Poot van Change of Key, Jacky, Sandra Mooy en Tessa Walraven.

U kunt als luisteraar, countrymuziekliefhebber en natuurlijk als lezer van dit bericht via de website van de DCMA uw favoriete keuze aangegeven. Dus snel naar de website van de DCMA niet alleen voor deelname aan de Award keuze, maar natuurlijk kunt u zich gelijk opgeven als lid en ontvangt u daarna ook nog het fraaie dubbelalbum”Dutch Country Music 2014” of anders schaft u zich dit album gewoon aan.

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar The Common Linnets met lead-zang door Ilse de Lange middels een leuke slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cole swindell - Hope You Get Lonely Tonight

Dan nu naar Nashville voor de Billboard Hot Country Songs met als eerste hier Cole Swindell met de song “Hope You Get Lonlely Tonight”.

De single staat op het album met zijn naam als titel en werd in februari van dit jaar uitgebracht door Warner Nashville en staat op dit moment op de 1ste plek van het “Hot Country Songs” overzicht.

Cole Swindell, uit de staat Georgia, staat bekend als een zeer goede singer/songwriter, die o.a. ook de hitsong “Outta My Head” voor Craig Campell schreef evenals trouwens  Luke Bryan’s “Just a Sip”, “Beer in the Headlights” en “Roller Coaster” en ook deze song in het programma “Country Music Round-Up”.

U kunt ook nog even luisteren naar Cole Swindell hier met de song “Hope You Get Lonely Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Luke Bryan - Crash My party

“Roller Coaster” dus door Luke Bryan, die staat op z’n album “Crahs My party”, dat in 2013 werd uitgebracht door Capitol Nashville.

Deze song staat op dit moment bij de Top 3 van de Hot Country Songs.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Florida Georgia Line - Dirt

Dan met een kijke op de klok op naar onze uitsmijter het duo Florida Georgia Line hier met hun Hot Country Songs “Dirt”, die staat op hun album “Anything Goes”, dat op 14 oktober zal worden uitgebracht door Big Machine Records.

Tot slot van dit bericht nog de video-clip van Brian Kelley (uit Ormond Beach, Florida) en Tyler Hubbard (uit Monroe, Georgia), het duo “Florida Georgia Line”, met hun single “Dirt”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Sept. 23 ‘14 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Sep. 27 ‘14 12.00-13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek

via internet http://vrolek.nl/DBM-radioplayer/html/Players_Vrolek/Radio.html

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***  Label

1. Country Gazette   ***             Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Lonesome River Band   ***   Her Love Won’t Turn On a Dime   ***   Turn On a Dime   ***   Mountain Home Music Company

3. The Lonesome River Band   ***   A Whole Lot of Nothing   ***   Turn On a Dime   ***   Mountain Home Music Company

4. The Lonesome River Band   ***   Hurting with My Broken Heart   ***   Turn On a Dime   ***    Mountain Home Music Company

5. Amy McCarley   ***  Here I Am   ***   Jet Engines   ***   Amy McCarly

6. Amy McCarley   ***  Everybody Wants To   ***   Jet Engines   ***   Amy McCarly

7. Marty Stuart & His Fabulous Superlatives   ***   99½ Won’t Do   ***   The Gospel Music of Marty Stuart   ***   Gaither Music Group (Universal)

8. Marty Stuart & His Fabulous Superlatives  ft. Connie Smith  ***   Walking with My Lord Up Calvary’s Hill   ***   The Gospel Music of Marty Stuart   ***   Gaither Music Group (Universal)

9. Marty Stuart & His Fabulous Superlatives   ***   Unseen Hand   ***   The Gospel Music of Marty Stuart   ***   Gaither Music Group (Universal)

10. Rene Meijer & Friends   ***   Our Place   ***   Dashboard Jesus   ***   Rene Meijer

11. The Common Linnets   ***  Sun Song   ***   The Common Linnets   ***   Firefly/Universal Music Group

12. Cole Swindell   ***  Hope You Get Lonely Tonight   ***   Cole Swindell   ***   Warner Nashville

13. Luke Bryan   ***   Roller Coaster   ***   Crash My Party   ***   Capitol Nashville

14. Florida Georgia Line   ***   Dirt   ***   Anything Goes   ***   Big Machine Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *