Comin’ Home

TakeRoot 2014 Groningen

In dit programma gaan we nog even terug naar het 17e TakeRoot festival, dat zaterdag, 13 september j.l. plaatsvond in de stad Groningen.

Een paar hoogtepunten van het festival met o.a. een hernieuwde kennismaking met Carrie Elkin en eveneens uit Texas de singer/songwriter Robert Ellis en tenslotte uit Canada Daniel Romano met twee songs van z’n album “Come Cry With Me”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en heb gekozen voor drie songs van het bijzondere album “I’ve Been Mostly Awake” door Jon Weisberger ft. “The Lonesome Heirs”, dat op 30 september a.s. tijdens de IBMA “World of Bluegrass” in Raleigh N.C. zal worden gepresenteerd.

Natuurlijk halverwege het programma ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng door de Goudse groep “Change of Key” en “ Wim Pols & The Country Trail Band”, die beiden zijn voor 2014 genomineerd door meerdere DCMA Awards.

Vervolgens gaan we naar de Billboard Hot Country Songs met de nieuwe single “” People Loving People” van Garth Brooks en treedt het trio Lady Antebellum op als uitsmijter van dit programma met de song “Bartender”.

Jon Weisberger ft The Lonesome Heirs - Don't Count Me Out

We begonnen dit programma met de song “Don’t Count Me Out” of te wel “Ik ben er nog steeds, hou rekening met mij” door Jon Weisberger & The Lonesome Heirs” samen met Jim Lauderdale, “Dark Cloud Rising” met Jeremy Garret in de schijnwerpers als buitengewone violist en trouwens deel uitmakend van “The Lonesome Heirs” en ook nog de song “When Real Love Begins” door dezelfde groep, maar nu met Pam Tillis als lead-zangeres.

De groep bestaat overigens uit Jesse Brock op mandolin, Andy Falco op guitar, Jeremy Garrett op fiddle, Ned Luberecki op banjo en Jon Weisberger op de bas.

Jon Weisberger is niet alleen basspeler bij Chris Jones Night Drivers, maar tevens een succesvolle liedjesschrijver, die in 2012 door de IBMA werd uitgeroepen tot “Songwriter of the Year” en daarnaast ook nog journalist en producer. Daarnaast maakt hij tevens deel uit van “The Board of Directors” van de International Bluegrass  Music Association.

Naast de vermelde musici werd ook door tal van bekende bluegrasszangers en zangeressen een bijdrage geleverd zoals reeds vermeld Pam Tillis, maar ook nog Steve Gulley, Sally en Chris Jones, Carl Jackson, Darrin Vincent, Dale Ann Bradley, Tim O’Brien en Dell McCoury

Dit album zal vanaf 30 september a.s. verkrijgbaar zijn tijdens het IBMA “World of Bluegrass” Festival en daarna eveneens via de handel bechikbaar zijn. De baten van dit nieuwe album komen ten goede aan de IBMA.

Ik heb nog geen video-clip van “The Lonesome Heirs” kunnen ontdekken, maar u kunt wel even luisteren naar de song “Dark Cloud Rising” via de publikatie in “Bluegrass Today”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Robert Ellis - What's in It for Me

Dan gaan we nu nog even terug naar het TakeRoot Festival, dat afgelopen zaterdag, 13 september werd gehouden in de stad Groningen.

Een paar hoogtepunten van dit concert met als eerste Robert Ellis hier met de songs “Comin’ Home” en “What’s In It For Me”.

Deze songs staan op z’n album Photographs”, dat in juli 2011 werd uitgebracht door New West Records.

De aanwezige concertgangers tijdens het TakeRoot festival waren zeer onder de indruk van deze Texaanse singer/songwriter en gitarist.

Voordat hij begin 2011 een contract tekende bij New West Records was zijn naam al bekend in Houston Texas.

Geinspireerd door de countrymuziek, folk en bluegrass speelde hij vaak in allerlei gelegenheden in Houston en omgeving met op de woensdagavond zelfs een wekelijks optreden onder de naam “Whiskey Wednesdays” bij Fitzgerald’s in Houston, maar de naam van de show deed z‘n eer, want het publiek was vaak door de drank nogal rumoerig. 

Robert kreeg meer fans door het in eigen beheer uitbrengen van z’n debuutalbum “ Great Rearranger”.

Dit album kwam onder de aandacht van George Fontaine Sr, tevens eigenaar van New West Records en via deze platenmaatschappij werd in 2011 dit fraaie album “Photographs’ uitgebracht.

Inmiddels heeft hij z’n domicilie verlegd naar Nashville, waar z’n nieuwste album “The Lights from the Chemical Plant” werd uitgebracht in februari van dit jaar met iets meer songs in de Americana-sfeer.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog kennismaken met Robert Ellis hier met de song “What’s In It For Me” tijdens een solo “live” optreden tijdens de  Music Fog Marathon in Threadgill’s gedurende de SXSW in 2011.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Carrie Elkin - Guilty Hands

Dan nu snel door naar Carrie Elkin hier met de songs “Jesse Likes Birdsowling” en “Guilty Hands” Deze songs staan op haar album “Call It My Garden”, dat in 2011 werd uitgebracht door Red House Records.

Afgelopen weekend stond Carrie Elkin met haar band op het Take Root festival in Groningen als vervangster van de zieke Wanda Jackson en Carrie zong en speelde met haar band de sterren van de hemel.

Een staande ovatie, een publiek, dat niet genoeg van haar kon krijgen, sommigen tot tranen toe geroerd, maar met een grote glimlach om de positieve uitstraling en de machtige stem van deze geweldige zangeres volgens Joanna Serais van Musimix.

U kunt a.s. donderdagavond, 18 september, nog naar een optreden van Carrie Elkin in Societeit Engels in Den Haag, maar daarover in de agenda straks meer.

Carrie Elkin hier tijdens een “live” optreden met haar song “Guilty Hands”  op 8 november 2012 in the Cactus Cafe te Austin, TX

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daniel Romano - That's the Very Moment

Dan blijven we nog even bij het TakeRoot festival met een optreden van Daniel Romano hier met de songs “Middle Child”  en “That’s The Very Moment”.

Deze songs staan op z’n album “Come Cry with Me”, dat in januari 2013 werd uitgebracht door New West Records.

Fraaie klassieke countrymuziek door Daniel Romano, die nog geen dertig jaar oud is, maar hij neemt je moeiteloos mee naar een honky-tonk in Nashville, pak ‘m beet anno 1970.

Overtuigende songs over liefde en haat, trouw en verraad, natuurlijk het nodige drankmisbruik en dit alles voorzien van fraaie samenzang en een huilende pedal-steel guitar. Met veel gevoel voor zowel muzikale stijl als de daarbij passende uiterlijkheden brengt de jonge Canadees zijn hartverscheurende songs over het voetlicht.

Romano wordt vaak vergeleken met de allergrootsten zoals daar zijn Willie Nelson, Waylon Jennings, Merle Haggard of de drie Hanks.

Als je hem zelf daarnaar vraagt, citeert hij het liefst een songtitel van George Jones: “Who’s Gonna Fill Their Shoes?” Daniel Romano heeft inmiddels vier albums uitgebracht.

Daniel Romano & The Trilliums tijdens een “live” in Toronto hier met de song  “There Are Lines In My Face”.

Gewoon evn doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - Country Cafe Concordia

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als eerste uit Gouda “Change of Key’ hier met de song “Heaven’s Perfect Husband Catalogue”.

Deze song staat op hun album “When Music Calls My Name”, die bestaat uit twee albums met fraaie countrymuziek.

“Change of Key” is door de leden van de DCMA genomineerd  voor tal van Awards , waaronder  Danielle Poot voor de Award “Zangeres van het Jaar”, “Change of Key” als “Duo-Trio van het Jaar”, Joop de Jong als “Musicus van het Jaar” en tenslotte “Country Café” in theater Concordia te Haastrecht als “Show/festival/evenement van het Jaar”.

“Heaven’s Perfect Husband Catalogue” door Change of Key met leadzang door Danielle Poot opgenomen tijdens hun verblijf in Cherokee Village, Arkansas USA.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Wim Pols & The Country Trail Band - Dwars door de Storm

Vervolgens in dit programma “Go Rest High on the Mountain”, de schitterende Vince Gill song, hier vertolkt door Wim Pols & The Country Trailband”.

Deze song staat op hun album “Through It All” The Country Trail Band Plays Homecoming Hits, dat in mei van dit jaar is uitgebracht door Living Water Music.

Een fraai album met schitterende countrygospelmuziek met intotaal 21 songs, dus een album gevuld van het gaatje tot de rand.

Wim Pols is door de leden van de DCMA genomineerd voor de Award “Zanger van het Jaar”, terwijl hun album “Dwars door de Storm” is genomineerd voor de Award “Album van het Jaar”.

U kunt als luisteraar, countrymuziekliefhebber en lezer van dit weblogbericht via de website van de DCMA uw voorkeur van de genomineerde musici aangegeven. Dus snel naar DCMA en doe mee!

Wim Pols & The Country Trail Band hier met de titelsong van hun genomineerde album “Dwars door de Storm’ tijdens een “live” optreden in Drachten.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Garth Brooks - People Loving People

Dan nu naar de Billboard Hot Country Songs voor Garth Brooks hier met z’n single “People Lovin People”, dat op 3 september .l. op de markt verscheen en die ook zal staan op z’n nieuwe album, dat naar verwachting in de loop van de volgende maand zal worden uitgebracht. 

Een “come-back” single eigenlijk, want het is al weer 7 jaar geleden, dat Garth zijn single “More Than a Memory” uitbracht, met uitzondering van z’n duet met z’n vrouw Trisha Yearwood “The Call”, die stond op verzamelalbum “Blame It On My Roots”, dat in september 2013 werd uitgebracht.

Voor u een interview met Garth Brooks, die hier tijdens een TV-show niet z’n nieuwe single “People Loving People” presenteert, maar ook z’n “World Tour 2014 People Loving People”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lady Antebellum - Bartender

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter, het trio “Lady Antebellum” hier met de song “Bartender”, die als single is uitgebracht en staat op hun album “747 (DeLuxe)”, dat op 30 september a.s. zal worden uitgebracht door Liberty Records.

De song “Bartender” staat op dit moment vast op de nummer 1 plek van de Bill Board Hot Country Songs.

U kunt als lezer van dit bericht net als de vorige week nog even kijken en luisteren naar onze uitsmijters  Charlie Kelley, Hillary Scott en multi-instrumentalist Dave Haywood hier met de song “Bartender”.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

De speellijst van het radiopprogramma  ” Country Music Round-up ” 

Datum: Sept. 16 ‘14 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Sep. 20 ‘14 12.00-13.00 Radio Vrolek-

Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek at http://vrolek.nl/DBM-radioplayer/html/Players_Vrolek/Radio.html

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***  Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Jon Weisenberger ft. The Lonesome Heirs  & Jim Lauderdale    ***   Don’t Count Me Out   ***   I’ve Been Mostly Awake   ***   Jon Weisenberger

3. Jon Weisenberger ft. The Lonesome Heirs   & Jeremy Garrett   ***   Dark Cloud Rising   ***   I’ve Been Mostly Awake   ***   Jon Weisenberger

4. Jon Weisenberger ft. The Lonesome Heirs & Pam Tillis    ***                When The Real Love Begins   ***   I’ve Been Mostly Awake   ***   Jon Weisenberger

5. Robert Ellis  ***   Comin’ Home   ***   Photographs   ***   New West Records

6. Robert Ellis  ***   What’s In It For Me   ***   Photographs   ***   New West Records

7. Carrie Elkin   ***   Jesse Likes Birdsowling   ***   Call It My Garden   ***   Red House Records

8. Carrie Elkin   ***   Guilty Hands   ***   Call It My Garden   ***   Red House Records

9. Daniel Romano   *** Middle Child   ***   Come Cry with Me   ***   New West Records

10. Daniel Romano   ***   That’s The Very Moment   ***   Come Cry with Me   ***   New West Records

11. Change of Key   ***               Heaven’s Perfect Husband Catalogue   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key

12. Wim Pols & The Country Trailband   ***   Go Rest High On the Mountain   ***   Through It All   ***   Living Water Music

13. Garth Brooks   ***  People Loving People   ***   single   ***   Country Hit Makers

14. Lady Antebellum   ***   Bartender   ***   747 (DeLuxe)   ***   Capitol Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *