Bluegrass Ramble

2014 IBMA Bluegrass Ramble

In dit programma bijzondere aandacht voor de jaarlijkse “World of Bluegrass”, dat van dinsdag, 30 september tot en met zaterdag, 4 oktober  zal worden gehouden in Raleigh North Carolina met bijzondere nadruk op de 25ste jaarlijkse IBMA Award show op donderdag 2 oktober a.s.

Vanavond alvast kennismaken met drie musici en ook drie groepen, die tijdens de “Bluegrass Ramble” zullen optreden in Raleigh.

Maar niet alleen bluegrass in dit programma, want voor u ook nog even terug naar de Texaanse Dixie Chicks met een tweetal tophits van “gisteren”, waaronder “Sin Wagon”.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng door The Oldtime Stringband uit Noord-Holland met een song van hun nieuwe album “Chicken Crows For Day” en vervolgens ook nog Mark Blomsteel uit Rotterdam met de tweede single van z’n album “Crank It”.

Vervolgens gaan we naar de Billboard Hot Country Songs met Brad Paisley met song “Cover Girl” van z’n nieuwe album “Moonshine in the Trunk”, Tim McGraw met de song “City Lights” en treedt het trio Lady Antebellum op als uitsmijter van dit programma met de song “Bartender”.

Donna Ulisse - One Way Rider

We begonnen dit programma met de song “One Way Rider” door Donna Ulisse en die staat op haar album “Showin’ My Roots” in oktober 2013 uitgebracht door de Hadley Music Group.

Donna Ulisse is genomineed voor zowel de IBMA Award “Bluegrass Songwriter of the Year” als de IBMA Award “Gospel Recorded Performance of the Year” voor de song “Wait a Little Longer, Please Jesus” en zij zal ook optreden tijdens de IBMA Bluegrass Ramble

Gedurende het jaarlijkse “World of Bluegrass Festival”, dat zal worden gehouden van dinsdag, 30 september tot en met zaterdag, 4 oktober zullen meer dan 150 optredens plaatsvinden in het kader van de “Bluegrass Ramble” ofwel “Bluegrass zwerftocht” in tal van centra, parken en scholen in Raleigh N.C.  georganiseerd door de IBMA.

Donna Ulisse hier met haar band “The Poor Mountain Boys” met de song “One Way Rider” tijdens een “live” optreden gedurende de IBMA Fan Fest in 2012, dat toen nog werd gehouden in Nashville.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Driven - You'll Be Lonely, I'll Be Gone

Ook de bluegrassgroep “Driven” hier in dit programma “Country Music Round-Up” met de titelsong “You’ll Be Lonely, I’ll Be Gone” van hun album, dat op 20 september 2013 in eigen beheer werd uitgebracht, zal deelenemen aan de vermelde bluegrass zwerftocht.

“Driven” bestaande uit  Jimmy Campbell op Banjo, Dobro & Vocals Brandon McLemore op Mandolin & Vocals, Blake McLemore op Bass & Vocals , Jake Workman op Guitar & Vocals en tenslott Rebekah Workman op Fiddle & Vocals zullen namelijk op 1 oktober optreden in het Raleigh Convention Center, Kingsbarcade en vervolgens ook nog The Poor House Music Hall.

Zoiets zou zich ook zomaar kunnen voordoen tijdens de “Bluegrass Ramble”, maar hier in Silver Dollar City, een fraai park in de buurt van Branson Missouri, de groep “Driven” met de song “Midnight Rider”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Darin and Brooke Aldridge - Laurie Stevens

Vervolgens hoorde u ook nog Darin & Brook Aldridge met hun verhaal over Laurie Stevens, die staat op hun album “Flying” in 2013 uitgebracht door Organic Records.

Zij zijn met de song “Love Does”, die eveneens staat op het album “Flying”,  genomineerd voor de IBMA Award “Gospel Recorded Performance of the Year” en zullen ook deelnemen aan de “Bluegrass Ramble”.

Jim Lauderdale - Old Time Angels

Dan gaan we nu weer verder met de muziek, maar blijven nog even bij de IBMA Bluegrass Ramble met Jim Lauderdale hier met de titelsong van zijn album “Old Time Angels”, dat in oktober 2013 werd uitgebracht door Sky Crunch Records

Ook Jim Lauderdale zal tijdens de IBMA Bluegrass Ramble een aantal optredens verzorgen. Jim Lauderdale , niet alleen een meer dan uitstekende songwriter, componist ,gitarist, zanger en producer heeft zeer recent nog het fraaie album “I’m a Song” via Sky Crunch Records uitgebracht.

Op 15 september a.s verschijnt nog de documentaire van Jim Dylan met de titel “Jim Lauderdale, The King of Broken Hearts”.

Voor u ook nog een “live’ optreden van Jim Lauderdale in de “Loveless Cafe” tijdens het programma “Music Roots” op 4 september 2013 met de song “Old Time Angels”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Moore Brothers Band - Can't You Hear Me Calling

Vervolgens in dit programma ook nog de Moore Brothers Band met de song “”Can’t You Hear Me Calling”, die staat op hun album “I Wanna Sugar Baby”, dat in mei van dit jaar in eigen beheer werd uitgebracht.

Ook de Moore Brothers Band, bestaande uit o.a. de jonge broers Jacob and Isaac,  zal optreden tijdens de IBMA Bluegrass Ramble.

Becky Buller - For a Lifetime

En dan tenslotte als laatste in deze “Bluegrass zwerftocht” “For a Lifetime” door Becky Buller hier met een song, die zal staan op haar album “”Tween Earth and Sky”, dat wordt uitgebracht door Dark Shadow Recording.

Becky Buller is een niet alleen een subleme vioolspeelster, maar tevens liedjesschrijfster en zangeres, die vaak samen optreedt met Darin en Brook Aldridge.

Maar hier dus op de solo-tour met de hulp van tal van vrienden zoals hier vokaal Tim O’Brien tevens op mandoline.

Becky Buller is door de IBMA ook genomineerd voor de Award “Bluegrass Songwriter of the Year”.

U kunt ook nog even kijken luisteren naar een optreden van Becky Buller hier op gitaar en leadzang met haar bluegrass gospelsong “The Master’s Garden” samen o.a met Darin en Brooke Aldridge.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dixie Chicks - Sin Wagon

Dan gaan we nu Raleigh N.C. verlaten voor een uitstapje naar Lubock Texas voor heel andere countrymuziek namelijk de Dixie Chicks hier met de songs “Sin Wagon” en “Cowboy Take Me Away” Deze songs staan op hun verzamelalbum “Playlist : The Best of Dixie Chicks” uitgebracht door Culmbia/Legacy in juni 2010 uitgebracht door Sony Legacy.

Alternatieve countrymuziek door de Dixie Chicks, die inmiddels meerdere Grammy Awards hebben ontvangen en de meeste verkopende vrouwelijke groep in alle genres van de muziek is met meer dan 36 miljoen verkochte albums tot maart 2008.

De groep werd in 1989 opgericht door de zusjes Martie en Emely Erwin, Laura Lynch en Robin Lynn Macy.

Deze vier dames begonnen eerst voornamelijk als een bluegrass groep en maakte in 1990 hun eerste album met de title “Thanks Heavens for Dale Evans” als een soort eerbetoon aan de “ Queen of the Cowgirls” , Dale Evans geboren in 1912 in Uvalde Texas en die o.a. de schrijfsters was van de bekende countrysong “Happy Trails to You”, waarmee zij ook optrad in de “Roy Rogers Show”.

Tijdens de beroemde Telluride Bluegrass festival werden de Dixie Chicks gekozen tot “beste groep” en werden de Dixie Chicks meer en meer gevraagd om op te treden o.a. als openingsact voor Garth Brooks, Reba McEntire en een beroemde Texaan, George Strait.

In 1992 kwam de bekende steel-guitarist Lloyd Maines bij de groep om hun muziek een vollere klank te geven en dat was wel heel belangrijk, want daardoor werd meer de richting van de hedendaagse countrymuziek ingeslagen.

Na het vertrek van Robin Lynn Macy eind 1992 en eveneens het vertrek van Laura Lynch eind 1995 kwam de dochter van Lloyd Maines, Natalie, de groep versterken.

Dixie Chicks - Sin Wagon

Daarna kwamen de grote successen met o.a. Wide Open Spaces in 1998 en dit album “Fly” in 1999, terwijl het album “Home” in 2003 werd onderscheiden met o.a. de Grammy Award “Best Country Album”, “Best Performance Award” en “Best Instrumental Award” .

Natuurlijk moet u nog even kijken en luisteren naar een dynamische “live” show van de Dixie Chicks hier met hun song “Sin Wagon”, die van origine staat op hun album “Fly”, dat in 1999 werd uitgebracht door Sony/BMG

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mark Blomsteel - Different Just the Same

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma aandacht voor  door Mark Blomsteel hier met de song “Different Just the Same”, die als tweede single is uitgebracht en staat op zijn tweede album “Crank It”, dat in de loop van dit najaar officieel zal worden gepresenteerd.

Mark Blomsteel is door de leden van de DCMA genomineerd voor twee Awards n.l. die als “Zanger van het Jaar” en de “Meest Belovende Act van het Jaar”.

Het DCMA Award Gala zal worden gehouden op zaterdag, 8 november a.s. in de “Voorste Venne” te Drunen, maar in dit programma daarover in de nabij toekomst meer informatie.

Voor meer informatie  op dit moment en het reserveren van toegangskaarten kunt u natuurlijk snel even naar de website va de DCMA.

Middels een “slide” show kunt u ook nog even luisteren naar de genomineerde Mark Blomsteel met z’n nieuwse single “Different Just the Same”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Oldtime Stringband - Far Away

Vervolgens uit Noord-Holland nog “The Oldtime Stringband” hier met de song “Far away”, die staat op hun tweede album met als titel “Chicken Crows For Day”, dat dit jaar in eigen beheer werd uitgebracht en officieel uitgebracht op 24 mei j.l. in “Huis Verloren” te Hoorn. Tja, dat heb ik even gemist en dat was erg jammer, want ter plaatse was er naast dit fraaie album ook nog nog een speciale litho aan te kopen van de kop van de koe, die het album siert.

De grafure is gemaakt door Ruud Spil, naast beeldend kunstenaar,  tevens banjo-speler en eveneens met zang op dit album aanwezig.

U kunt ook nog even kijken luisteren naar een optreden van The Oldtime String Band op het populaire “Boet’n Deure festival” in Odoorn hier met de song “Little Liza Jane”.

Deze song staat op hun vermelde tweede CD “Chicken Crows For Day”.

Met Shelly O’Day op gitaar met lead-zang Nico Keereweer evenals Nout Grupstra op viool, Ruud Spil op de banjo, Ton Knol op gitaar en tenslotte Nico Druijf op de staande bas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brad Paisley - Cover Girl

Dan nu op naar de Amerikaanse BillBoard Hot Country songs met als eerste Brad Paisley hier met de song “Cover Girl”.

Deze song staat op z’n nieuwe album “Moonshine in the Trunk” of wel “Illegaal gestookte drank in de achterbak”, een toch typische countrytitel.

Van het album, dat op 25 augustus j.l. werd uitgebracht door Arista Nashville, was reeds eerder de succesvolle song “River Bank” als single beschikbaar.

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar Brad Paisley hier met de song “Cover Girl” middels een slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tim McGraw - City Lights

Vervolgens Tim McGraw hier met de song “City Lights”, die staat op z’n album “Sundown Heaven Town”, dat op 16 September a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Big Machine Records

Van dit album werd het duet met z’n vrouw Fait Hill “Meanwhile Back at Mama’s”als single uitgebracht en staat hoog genoteerd in de Billboard Hot Country Songs.

Voor u als lezer ook nog even naar een “live” optreden van Tim McGraw hier met de song “City Lights”.

Gewoon even doorschakelen/Just the Link!

Lady Antebellum - Bartender

En dan nu naar onze uitsmijter  het trio “Lady Antebellum” hier met de song “Bartender”, die als single is uitgebracht en staat op hun album “747 (DeLuxe)”, dat op 30 September a.s. zal worden uitgebracht door Liberty Records.

Tot slot van it bericht nog de fraaie video-clip van Lady Antebellum hier met hun hedendaagse pop countrysong “Bartender”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Sept. 9 ‘14 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Sep. 13 ‘14 12.00-13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek

http://content.streamone.nl/livestream/j7DfTzx3Sd.asx

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***  Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***             BGO Records

2. Donna Ulisse   ***   One Way Rider   ***   Showin’ My Roots/2014 IBMA Bluegrass Ramble   ***   Hadley Music Group

3. Darin and Brooke Aldridge   ***   Laurie Stevens   ***   Flying   ***   2014 IBMA Bluegrass Ramble   ***   Organic Records

4. Driven   ***  You’ll Be Lonely, I’ll Be Gone   ***   You’ll Be Lonely, I’ll Be Gone/2014 IBMA Bluegrass Ramble   ***   Driven

5. Jim Lauderdale   *** Old Time Angels   ***   Old Time Angels   ***   Sky Crunch Records

6. The Moore Brothers Band   ***   Can’t You Hear Me Calling   ***   I Wanna Sugar Baby   ***   Moore Brothers Band

7. Becky Buller   ***   For a Lifetime   ***   “Tween Earth and Sky   ***   Dark Shadow Recording

8. Dixie Chicks   ***   Sin Wagon   ***   Playlist: The Best of Dixie Chicks   ***   Columbia/Legacy

9. Dixie Chicks   ***   Long Time Gone   ***   Playlist: The Best of Dixie Chicks   ***   Columbia/Legacy

10. Dixie Chicks   ***   Cowboy Take Me Away   ***   Playlist: The Best of Dixie Chicks   ***   Columbia/Legacy

11. Mark Blomsteel   ***   Different Just the Same   ***   Crank It   ***               Mark Blomsteel/ Treasure Isle Recorders

12. The Oldtime Stringband   ***   Far Away   ***   Chick Crows For Day   ***   The Oldtime Stringband

13. Brad Paisley   ***     Cover Girl   ***   Moonshine in the Trunk   ***                Arista Nashville

14. Tim McGraw   ***   City Lights   ***   Sundown Heaven Town   ***                Big Machine Records

15. Lay Antebellum   ***   Bartender  ***   747 (DeLuxe)   ***   Liberty Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *