Chances Are

Lee Ann Womack - The Way I'm Livin'

In dit programma nog een voorproefje op de 25ste jaarlijkse IBMA Award Show met niet alleen de meeste genomineerde bluegrassgroep “The Boxcars”, maar ook de twee presentatoren Jerry Douglas en Lee Ann Womack met muziek van hun nieuwe albums resp. “Three Bells”  en “The Way I’m Livin’”. Daar tussen in nog Becky Buller, genomineerd voor de “Bluegrass Songwriter of the Year” Award met de song “Home” van haar nieuwe album “’ Tween Earth and Sky”.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door de countrygroep Savannah en ook nog de bluegrassgroep 4 Wheel Drive, die beiden zijn ook dit jaarweer zijn genomineerd voor een Award door leden van de Dutch Country Music Association.

Vervolgens gaan we naar de Billboard Hot Country Songs met Tim McGraw met de song “City Lights”van z’n album “Sundown Heaven Town”, gevolgd door Brad Paisley met de song “Shattered Glass” en treden Blake Shelton en Ashley Monroe op als uitsmijters van dit programma met de song “Lonely Tonight”.

The Boxcar - Cornelia

Het programma “Countrymusic Round-Up werd gestart door The Boxcars met de titelsong van hun album “It’s Just a Road”en de songs “When Sorrows Encompass Me en “Cornelia”.

Deze songs staan dus op het album “It’s Just a Road”, dat op 30 april vorig jaar werd uitgebracht door Mountain Home.

De groep, bestaande uit Adam Steffey, Ron Stewart, John Bowman, Keith Garrett en Harold Nixon, ontving tijdens het 2013 IBMA Award Gala niet alleen “The Instumental Group of the Year” Award voor de 3e achtereenvolgende keer, maar Adam Steffey werd tijdens datzelfde gala ook nog uitgeroepen tot “IBMA Mandolin Player of the Year”.

Ook dit jaar zijn ze tijdens de 25ste jaarlijkse IBMA Award Show in Raleigh North Carolina weer rijkelijk genomineerd namelijk met 10 nominaties voor respectievelijk “Instrumental Group of the Year”, “Album of the Year” voor dit album “It’s Just a Road” en de titelsong van dit album evenals “You Took All the Ramblin’ Out of Me” voor de Award “Song of the Year”, terwijl zij voor de bluegrass gospel “When Sorrows Encompass Me Around” zijn genomineerd voor de “Gospel Recorded Performance”.

Dat zijn ze nog niet alle tien, maar o.a. ook Ron Stewart, als banjo-speler en violist, ontving twee nominaties, terwijl Adam Steffey ook twee keer werd genomineerd, waaronder als “Mandoline Player of the Year”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking met een optreden van The Boxcars” hier met de song “Cornelia”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Becky Buller - Home

Het wordt op donderdag, 2 oktober a.s. een bijzondere avond, want er zijn nog veel meer zeer goede bluegrassgroepen genomineerd onderwie “Blue Highways, The Del McCoury Band, Balsam Range en de succesvolle “Gibson Brothers”.

Ook Becky Buller, die als violiste vaak deel uitmaakt van de groep Darin & Brooke Aldridge, is genomineerd en wel als “Bluegrass songwriter of the Year”. Zij heeft zeer recent net zelf een album uitgebracht en van haar hir de song “Home”.

Zij trad de afgelopen dagen ook al een aantal malen op tijdens de IBMA Bluegrass Ramble.

Van haar in dit programma de song “Home”, die staat op haar album “’Tween Earth & Sky”, dat officieel op 21 oktober zal worden gepresenteerd door Dark Shadow Recording, maar hier dus al in het radioprogramma Country Music Round-Up bij uw lokale omroep Vrolek te beluisteren. 

Nog een fraai stukje geschiedenis over Bill Monroe en z’n “fiddle-players” met Becky Buller met tal van bekende senior bluegrassspeles en de song “Southern Flavour”.

Een leuke informatieve video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mike Auldridge, Jerry Douglas & Rock Ickes - Silver Threads Among the Gold

Vervolgens de bekende “Silver Threads Among the Gold” of wel “zilveren draden tussen het goud”  door drie super dobro-spelers namelijk Mike Auldridge, Jerry Douglas en Rob Ickes.

Deze instrumentale versie staat op het album “Three Bells”, dat op 16 september j.l. werd uitgebracht door Rounder Records.

Een bijzonder album, want Mike Auldridge, de zeer bekende dobrospeler van o.a. de groep “Seldom Scene”, bracht in 1972 het album met de titel “Dobro” uit op vinyl met ook al deze bekende klassieker “Silver Threads Amond the Gold”. 

Nog even een kleine promotie-clip van Rounder Records t.a.v. de presenatatie van het album “Three Bells”.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Kort nadat de laatste opnames van dit album “Three Bells”waren gemaakt overleed Jerry Douglas‘s langdurige vriend en leermeester, Mike Auldridge, een dag voor zijn 74ste verjaardag op 29 december 2012 in z’n woonplaats Silver Spring in de staat Maryland.

Mike Auldridge

Het album “Three Bells” is eigenlijk een historische samenwerking tussen dobromeesters Jerry Douglas, Mike Auldridge, zoals reeds vermeld een ponier uit de jaren ‘70, deel uitmakend van de Seldom Scene en sessiespeler bij o.a. emmylou Haris en Linda Ronstadt, James Taylor, de Mohammed Ali of the Dobro” en tenslotte Rob Ickes deel uitmakend van de bluegrass groep “Blue Highway” en tevens de meest onderscheiden instrumentalist in de geschiedenis van de IBMA.

Jerry Douglas en Rob Ickes zijn samen met Andy Hall, Randy Khors en Phil Leadbetter ook dit jaar weer genomineerd voor de Award “Dobro Player of the Year”.

Jerry Douglas zal samen met Lee Ann Womack ook optreden als presentator tijdens de 25ste IBMA Award Show.

Natuurlijk mag hier ook niet een “live” optreden van Jerry Douglas en Rob Ickes in de “Birchmere” ontbreken met hun eerbetoon aan Mike Auldridge en hun versie van “Silver Threads Among the Gold”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lee Ann Womack & Jerry Douglas hosting IBMA Award Show 2014

En is het dus nu tijd om naar de andere IBMA presentator Lee Ann Womack te luisteren hier met de songs “Sleeping with the Devil”, “Not Forgotten You” en“Chances Are”.

Deze spngs staan op haar album “The Way I’m Livin’”, dat op 23 september j.l. werd gepresenteerd door Sugar Hill.

Lee Ann Womack, uit Jacksonville Texas, begon als singer/songwriter in 1997 na een aantal jaren als een liedjesschrijfster te hebben gewerkt met het uitbrengen van haar debuutalbum met haar naam als titel.

Ze vertrok naar Nashville waar ze ging werken voor MCA Nashville ( artiesten en repertoire afdeling)  en kreeg tevens een contract voor een aantal albums, waarvan haar eerste “Call Me Crazy” in 2008. Ondanks algemene waardering bereikte zij nooit de top van de countrymuziek overzichten en dus besloot ze voor haar nieuwe album van richting te veranderen en het niet uit te brengen door Universal maar door Sugar Hill/Welk

Het album werd geproduceerd door haar echtgenoot Frank Liddell tevens de producer van de hitopnames van Miranda Lambert, Pistol Annies, David Nail en de Eli Young Band.

Op dit album geen songs van Lee Ann Womack zelf, maar van songshrijvers als de Texaan Bruce Robison, Kenny Price, Julie Miller en zelfs Neil Young.

“The Way I’m Livin’” een fraaie album om in z’n geheel naar te luisteren.

Een leuke video-clip van een optreden van Lee Ann Womack tijdens de Marty Stuart show met de song “Chances Are”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Savannah - Cowboys & Indians

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als eerste de countrygroep Savannah hier met de song “Cowboys & Indians”.

Deze song staat op hun album Savannah met vokale hulp daarbij van Billy Yates. 

Door de leden van de DCMA is Savannah ook dit jaar weer genomineerd voor de Award “Band Electrisch van het Jaar”, terwijl lead-zanger Marcel Smulders eveneens is genomineerd voor de Award “Zanger van het Jaar”.

Natuurlijk ook nog even de multi“Award” winnaars “Savannah” hier met de song “Dream of You”, die ook staat op hun album “Savannah”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

4 Wheel Drive - Stay Away from Me

Vervolgens “Stay Away From Me” door de meermalen onderscheiden nederlandse bluegrass groep “4 Wheel Drive” hier met een song, die staat op hun nieuwe album “Traveling Kind”, dat op 1 september j.l. tijdens de aftrap van het Parelsessie seizoen officieel werd gepresenteerd in “De Parel van Zuilen” aan de Burg. Norbruislaan 17 te Utrecht.

Iedere maandagavond vindt daar een concert plaats in de sfeer van de snaren en afgelopen maandagvaond, 29 september, zong en speelde daar Dick van Altena.

Voor meer informatie over de programmering even naar de website Parel van Zuilen.

“4 Wheel Drive” is eveneens door de leden van de DCMA genomineerd voor de Award “Band Akoestische van het Jaar” evenals trouwens de bekende “Bluegrass Boogiemen”, Except-2, “Ranch House Favorites” en “Anitta & The Starbombers”.

DCMA Award Gala 2014

U kunt als luisteraar, lezer en bovenal countrymuziekliefhebber via de website van de DCMA uiterlijk tot 15 oktober a.s. uw keuze aangegeven. Dus nog even snel naar dcma!

U kunt als lezer van dit bericht ook nog even kijken en luisteren naar een fraaie promotie video-clip van 4 Wheel Drive met natuurlijk een aantal fragmenten van hun nieuwe album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tim McGraw - City Lights

Dan nu naar Nashville voor de Billboard Hot Country Songs met als eerste hier Tim McGraw met de song “City Lights”.

Deze song staat op z’n album “Sundown Heaven Town” op 16 September j.l. werd uitgebracht door door Big Machine Records.

Van dit album werd o.a. de song “Meanwhile Back At Mama’s” reeds als single uitgebracht en waarbij hij samen met z’n vrouw, Faith Hill, als duo optrad.

Dan nu nog even naar “Live from the Artists Den” vanuit The Corinthian” in Houston Texas met een optreden van Tim McGraw met de song “City Lights”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brad Paisley - On Stage

Vervolgens “Shattered Glass” door singer/songwriter en sublieme gitarist Brad Paisley hier met een song, die staat op z’n album “Moonshine in the Trunk” op 25augustus j.l. uitgebracht door Sony/Arista Nashville.

Z’n tiende studio album,een fraai album, waarin hij nog steeds aan het opgroeien is, op het Amerikaanse platteland met iets minder experimentele songs dan op z’n vorige album “Wheelhouse”, dat vorig jaar werd uitgebracht.

Vooral z’n song “Accidental Racist,” een duet met LL Cool J. een zes minuten durende ballade, deed de wenkbrauwen fronsen van tal van countrymuziekliefhebbers en ook z’n fans.

Inmiddels staat dit album al een aantal weken op de 1ste plaats van Billboard Country Albums overzicht.

Voor u als lezer ook nog een grappige slide-show met op leuke wijze de tekst gepresenteerd van de song “Shattered Glass” door Brad Paisley.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Blake Shelton ft. Ashley Monroe - Lonely Tonight

En dan met een kijkje op de klok naar onze uitsmijters Blake Shelton hier met vokale ondersteuning door Ashley Monroe met de song “Lonely Tonight”, die staat op z’n album “Bringing Back the Sunshine”

Het album wordt vandaag, 30 september officieel gepresenteerd door Warner Bros, maar hier dus ook al te beluisteren in het programma “Country Music Round-Up” bij uw lokale omroep Vrolek.

Tot slot van dit bericht natuurlijk nog het duet van Blake Shelton en Ashley Monroe “Lonely Tonight” middels een slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

De speellijst van het programma ” Country Music Round-up ” 

Datum: Sept. 30 ‘14 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Oct. 4 ‘14 12.00-13.00 (CET)

Radio Vrolek – Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek ***   Titel album   ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***             BGO Records

2. The Boxcars   ***   It’s Just a Road   ***   It’s Just a Road   ***   Mountain Home Music

3. The Boxcars   ***   When Sorrows Encompass Me Around   ***   It’s Just a Road   ***   Mountain Home Music

4. The Boxcars   ***   Cornelia   ***   It’s Just a Road   ***   Mountain Home Music

5. Becky Buller   ***   Home   ***  ‘Tween Earth and Sky   ***   Dark Shadow Recording

6. Mike Auldridge, Jerry Douglas, Rob Ickes   ***   Silver Threads Among the Gold   ***   Three Bells   ***   Rounder Records

7. Lee Ann Womack   ***   Sleeping with the Devil   ***   The Way I’m Livin’  ***   Sugar Hill

8. Lee Ann Womack   ***   Not Forgotten You   ***   The Way I’m Livin’  ***   Sugar Hill

9. Lee Ann Womack   ***   Chances Are   ***   The Way I’m Livin’  ***   Sugar Hill

10. Savannah ft. Billy Yates  ***   Cowboys & Indians   ***   Savannah   ***   M.O.D.

11. 4 Wheel Drive   ***   Stay Away From Me   ***   Traveling Kind   ***   Stoney Man

12. Tim McGraw   ***   City Lights   ***   Sundown Heaven Town   ***                Big Machine Records

13. Brad Paisley   ***   Shattered Glass   ***   Moonshine in the Trunk   ***   Arista Nashville

14. Blake Shelton ft. Ashley Monroe  ***   Lonely Tonight   ***   Bringing Back the Sunshine   ***   Warner Brothers

Be There Next Week! Same Time Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *