Walk Alone

The Bastard Sons of Johnny Cash - Seven Steps

 In dit programma nog eens bijzondere aandacht voor “The Bastard Sons of Johnny Cash” met een drietal songs van hun debuut album “Walk Alone” uit 1990.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door “The Seldom Scene” met songs van hun nieuwste album “Long Time… Seldom Scene”.

Vervolgens verder met de bluegrass door de Michigan groep “Detour” met twee songs van hun nieuwe album “Going Nowhere Fast”.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio en dan is het ook al weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer Jacky met de song “Get in Trouble with You” en uit Amsterdam e.o. Rene Meijer met z’n vrienden met de song “I Should Have Never Ever Said It…”.

Daarna is het weer tijd voor hedendaagse “Billboard Top Country Songs” met de Mississippian Randy Houser en de song “Goodnight Kiss” van zijn album “How Country Feels”, dan Dierks Bentley met de nr. 1 song van dit moment “I Hold On” en vervolgens treedt Justin Moore op als uitsmijter van dit programma met de song “Lettin’ the Night Roll”.

Seldom Scene - Long Time...Seldom Scene

We begonnen dit programma met de songs “Californian Cotton Fields”, “Hickory Wind” en vervolgens ook nog “Wait a Minute”, dat ooit in het grijze verleden werd geschreven door Herb Pedersen, maar nu vertolkt door de bluegrassgroep “Seldom Scene”.

Deze songs staan op hun nieuwste album  “Long Time…Seldom Scene”, dat officieel op 22 april a.s. wordt gespresenteerd door “Smithsonian Folkways Sound Production”.

Al meer dan veertig jaar is “The Seldom Scene” een zeer populaire bluegrassgroep, niet alleen door de altijd getalenteerde samenstelling van de band, hun opvallende geluid en uitstekende repertoire, maar vooral ook door het gevoel van plezier in de groep

Zoals reeds aangekondigd zal op dinsdag, 22 april hun nieuwe album “Long Time…Seldom Scene” ook voor de luisteraars en andere liefhebbers van de bluegrassmuziek beschikbaar zijn via de handel

Het nieuwe album is opgedragen aan de mede-oprichters van Seldom Scene de mandolinespeler en tenorzanger John Duffy en dobrospeler Mike Auldridge, die respectievelijk in 1996 en 2012 zijn overleden.

Tijd voor de eerste video-clip een heel leuke en fraaie opname van de huidige The Seldom Scene “line-up” met “The Old Guys” John Starling op gitaar en Tom Gray als vanouds op de staande bas met de song “Through the Bottom of the Glasss”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

Het album, met 16 nieuwe vertolkingen van veel gevraagde songs, is het eerste studio-album sinds het uitbrengen van hun Grammy Award genomineerde “Scenechronized” in 2007.

“Long Time…Seldom Scene” is een soort familie-reunie, want naast Ben Eldridge mede-oprichter op banjo, die altijd bij de groep heeft gezeten ook nog de andere mede-oprichters bassist Tom Gray en zanger/gitarist John Starling met ook nog als gasten Chris Eldridge op gitaar, Emmylou Harris en Rickie Simpkins op viool.

Emmylou Harris hoorde u nog in de song “Hickory Wind”, terwijl John Starling de zang in de song “Wait a Minute” voor z’n rekening nam.

The Seldom Scene - On the Backporch (photo Michael Oberman)

De “line-up” van “Seldom Scene” bestaat naast Ben Eldridge uit Lou Reid op mandoline, Dudley Connell op gitaar, Fred Travers op dobro en Ronnie Simpkins op de bas en allemaal zingen ze ook nog.

Vanuit de Smithsonian Folkways Studio “Seldom Scene” niet alleen met achtergrond informatie over het nieuwe album, maar vooral ook een zeer fraae vertolking van de song “Wait a Minute”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Detour - Ain't Gonna Wait

Dan nu naar de bluegrassgroep “Detour” hier met de songs “Ain’t Gonna Wait” en  “I’m Not Home Yet”.

Deze songs staan op hun nieuwste album met de titel “ Going Nowhere Fast” uitgebracht door “Mountain Fever Records”.

Aan bluegrass uit Michigan zijn we even niet aangewend, want meestal komen bluegrass groepen de de staten rond het “Appelachie-gebergte”, maar dit album bewijst maar weer eens, dat ook elders in de V.S deze muziek populair is en evenals in Europa tijdens het populaire 3-daagse EWOB festival op donderdag, 29 mei tot en met zaterdag 31 mei in Voorthuizen.

“Detour” uit Michigan combineert eigen hedendaagse bluegrassmuziek met zo nu en dan bekende traditionele songs en heeft inmiddels al een aantal albums uitgebracht, waaronder in 2009 “The Road That Lies Ahead” en in “A Better Place” in 2012

De groep bestaat uit Missy Armstrong met lead-zang en rhythm-gitaar, kampioen-vioolspeler Peter Knupfler, die al meer dan dertig jaar in de bluegrass, folk en jazz-muziek heeft gespeeld samen met o.a. Byron Berline, Alan Munde, Bill Keith, Tim O’Brien, Peter Wernick en Greg Cahill om maar een paar bekende namen in dit programma te noemen.

Gitaarspeler en zanger Scott Zylstra, die ook heeft gespeeld bij de groep “The Porkypines”, is tevens eigenaar van “Frontier Recording”, een succesvolle opname en productie-studio, waar de groep “Detour” natuurlijk ook graag gebruik van maakt.

Vervolgens mandoline-speler, lead-zanger en schrijver Jeff Rose, die meer dan twintig jaar deel actief is in de bluegrass en deel heeft uitgemaakt van “Iowa Rose”, “The High canyon Ramblers en “The Porkypines”.

Sinds kort bij de Detour ook nog Lloyd Douglass uit Michigan op banjo, gitaar en mandoline, die ooit ook heeft gespeeld bij Jim and Jesse & The Virginia Boys en tenslotte de bassist Jeremy Darrow uit Nashville.

Voor u ook nog even een mogelijkheid om eens te kijken en te luisteren naar de bluegrassgroep “Detour”, die op 2 juni optrad met de song “Lovin’Liza Jane” in de “Elderly Instruments In-Store” in Lansing Michigan.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Bastard Sons of Johnny Cash - Walk Alone

Dan nu snel door naar “The Bastard Sons of Johnny Cash” hier met de songs “Texas Sun” “Seven Steps”en “Walk Alone”

Deze songs staan op het album “Walk Alobe, dat 14 jaar geleden werd uitgebracht door Texacali Records en dat staat natuurlijk voor Texas/Californie Records van Marty Stuart.

Terug in de tijd naar 2000 voor een video-opname van The Bastard Sons of Johnny Cash tijdens een “live” optreden met de song “Texas Sun”.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Marty Stuart, die hier als zanger/schrijver gitarist zo’n veertien jaar geleden klonk als een jongere uitgave van Waylon Jennings met zijn songs allemaal in de Bakersfield Honky Tonk stijl met o.a. ook nog een vertolking van Merle Haggards “Silver Wings”.

De groep werd in 1995 opgericht door Marty Stuart in San Diego Californie. In die tijd vroeg hij natuurlijk de toestemming van Cash, z’n ex-schoonvader, om zijn naam te mogen gebruiken.

Cash ging daar niet alleen mee akkoord, maar nodigde de groep ook uit om de songs van hun eerste album “Walk Alone” in zijn studio in z’n huis in Hendersonville Tennessee op te nemen.

De groep bestond toen o.a. uit  Tim Butler  op de bas ; Buzz Campbell en Johnny D’Artenay met achtergrondzang ; Joey Galvan  op drums en eveneens achtergrondzang, Scott Hall en Doug Meyer op pedal steel,  Steve Hunter en op dobro, akoestische gitaar en “lap-steel”  en Marty Stuart natuurlijk op “lead-gitaar” en zang.

De groep heeft inmiddels een aantal albums uitgebracht en zeer recent op 7 november 2013 het album “New Old Story” met  tien nieuwe songs met herkenbare verhalen, zoals “Highway Bound” en “Leave a Light On”, maar daarover de volgende week meer.

Als lezer kunt u toch nog even luisteren naar The Bastard Sons of Johnny Cash hier met de titelsong van hun album “Walk Alone”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rene Meijer & Friends - I Should Have Never Ever Said It in the First Place

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor maak ik gebruik van het fraaie country dubbelalbum met de titel “Dutch Country Music 2014” met als eerste Rene Meijer & Friends hier met de song “I Should Never Ever Said It .. In the First Place.

Deze song staat op z’n album “Dashboard Jesus”, dat vorig jaar in eigen beheer werd uitgebracht.

Rene Meijer & Friends traden op 23 mei 2013 op in het Radio Rijnmond RTV-programma “Live uit Lloyd’s” met o.a. ook de song “I Should Have Never Ever Said It in the First Place”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jacky - Get in Trouble with You

Vervolgens “Get in Trouble with You” door Jacky voor de doorgewinterde countrymuziekliefhebbers nog beter bekend onder de naam Jacquelien van der Griend hier met de song, die staat op haar album “Living in a Lovesong” uitgebracht door Vosound of te wel “Volendam Sound..

Jacqueline heeft inmiddels een platencontract met het Volendamse Vosound, het label van Jan Smit en dat is zeer goed te merken.

Jacky treedt niet alleen op onder een nieuwe naam, maar ook met een nieuwe look en een nieuwe sound, die pop mengt met country. Jacky wordt begeleidt grote professionele band (de Marcel Fisser Band, bekend van radio en TV, en met onder meer de genomineerde Wim van Vliert op gitaar en achtergrond-zang)

U kunt ook nog eens luisteren en kijken naar Jacky met haar band met de titelsong van haar album “Living in a Lovesong”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Randy Houser - Goodnight Kiss

Dan nu snel door naar Billboard Top Country Songs met als eerste Randy Houser met de song “Goodnight Kiss”, die op dit moment op de 3e plaats staat van de Billboard Top Country Songs.

Deze song staat op z’n album “How Country Feels”, dat in 2012 werd uitgebracht door Stone Creek Records en nog steeds hoog genoteerd staat.

Inmiddels is er ook een fraaie video-clip van Randy Houser met z’n song “Goodnight Kiss”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dierks Bentley - I Hold On

Vervolgens “I Hold On” door Dierks Bentley hier met de song, die op dit moment op de nr. 1 plaats staat van de Billboard Top Country songs.

De song staat op z’n album “Riser”, dat vorig jaar werd uitgebracht door Capitol nashville.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een “live” optreden van Dierks Bentley met de song “I Hold On”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Justin Moore - Lettin' the Night Roll

Dan gelet op de tijd op naar onze uitsmijter Justin Moore met de song “Lettin’ the Night Roll”, die staat op z’n album “Off the Beaten Path” uitgebracht door Valory Music Group.

De laatste video-clip van dit programma is natuurlijk van onze uitsmijter, Justin Moore,  hier met de song “Lettin’ the Night Roll”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Apr.1 ‘14 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op  Apr. 5 ‘14 12.00-13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek at http://www.vrolek.nl

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek  ***   Titel Album   ***   Label

1. Country Gazette   ***             Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Seldom Scene   ***   California Cotton Fields   ***   Long Time…Seldom Scene   ***   Smithsonian Folkways

3. The Seldom Scene ft. Emmylou Harris   ***   Hickory Wind   ***   Long Time… Seldom Scene   ***   Smithsonian Folkways

4. The Seldom Scene ft. John Starling   ***   Wait a Minute   ***   Long Time …Seldom Scene   ***   Smithsonian Folkways

5. Detour   ***   Ain’t Gonna Wait   ***   Going Nowhere Fast   ***   Mountain Fever Records

6. Detour   ***   I’m Not Home Yet   ***   Going Nowhere Fast   ***   Mountain Fever Records

7. The Bastard Sons of Johnny Cash   ***   Texas Sun   ***   Walk Alone   ***   Mark Stuart/Texacali Records

8. The Bastard Sons of Johnny Cash   ***   Seven Steps   ***   Walk Alone   ***   Texacali Records

9. The Bastard Sons of Johnny Cash   ***   Walk Alone   ***   Walk Alone   *** Texacali Records

10. Rene Meijer & Friends   ***   I Should Never Ever Said It…   ***   Dashboard Jesus/Dutch Country Music 2014   ***   Rene Meijer /DCMA – Nash Music

11. Jacky   ***   Get in Trouble with You   ***   Living in a Love Song/Dutch Country Music 2014   ***   Vosound Records/ DCMA-Nash Music

12. Randy Houser   ***   Goodnight Kiss   ***   How Country Feels   ***   Stone Creek Records

13. Dierks Bentley   ***   I Hold On   ***   Riser   ***   Capitol Nashville

14. Justin Moore   ***   Lettin’ The Night Roll   ***   Off the Beaten Path   ***   The Valory Music Company

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *