Here’s to the Good Times

George Strait - ACM Entertainer of the Year 2014

In dit programma bijzondere aandacht voor de winnaars van de “Country Music Awards”, die werden uitgereikt tijdens het 49ste jaarlijkse “Academy of Country Music” Award-gala.

Dat betekent dus een programma propvol hedendaagse countrymuziek met o.a. George Strait, Miranda Lambert, Jason Aldean en “The Florida Georgia Line”.

Maar zoals altijd beginnen we dit programma “Country Music Round-Up” met de bluegrass en nog eens “Feller & Hill and the Bluegrass Buckaroos” met een drietal songs van hun nieuwe album “Here Come Feller & Hill…Again”.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio en dan is het ook al weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer uit Gouda “Change of Key”  en uit Eddy Gee uit Culemborg met de song “Queen of the Waltz”.

Daarna gaan we weer terug naar een aantal ACM– Award winnaars zoals Lee Brice, Kacey Musgraves en treedt Tim McGraw samen met Taylor Swift en Keith Urban op als uitsmijter van dit programma.

Feller & Hill and The Bluegrass Buckaroos - Stone Woman Blues

Het programma “Country Music Round-Up” werd begonnen met de songs “The Ballad of Buck & Don”, “Stone Woman Blues” en de bluegrass-gospel “He’s Coming Back to Earth” door Feller en Hill hier samen met The Bluegrass Buckaroos .

Deze songs staan op het album met als titel “Here Come Feller and Hill … Again”,  dat op  25 maart officieel werd gepresenteerd door Blue Circle Records, de platenmaatschappij van Tom T. en z’n vrouw Dixie Hall.

Twee jonge bluegrass veteranen Tom Feller en Chris Hill tonen ook hier weer hun liefde voor de traditionele bluegrass en klassieke countrymuziek met hun tweede album. Naast enigzins in de traditie van legendarische duo’s als Lester Flatt & Earl Scruggs en The Osborne Brothers zijn Feller en Hill ook flink beïnvloed door klassieke country grootheden als Buck Owens en Ray Price.

De leadzang van Feller past uitstekend bij de messcherpe tenorzang van Hill en toen zij hun demo “Gonna Lay Down My Old Guitar ” hadden rondgestuurd, kregen zij al heel snel bericht van Cindy Beaucom, dat hun song zou worden gespeeld in haar wekelijkse radioprogramma “Knee deep in Bluegrass”, dat nationaal door vele stations wordt uitgzonden.

Hun eerste album heeft inmiddels veel lof en erkenning ontvangen van andere bluegrass muziek grootheden als Rhonda Vincent, Dudley Connell, Larry Stephenson en Larry Cordle en dat zal voor dit tweede album wel niet anders zijn.

En dat is natuurlijk niet zo vreemd, want het is niet allen een mooi album, maar Tom heeft ook gespeeld bij o.a. Rhonda Vincent & The Rage, The Larry Stephenson Band, terwijl Chris bij The Wildwood Valley Boys en de James King Band speelde.

Beiden zijn multi-instrumentalist maar Tom meestal op de gitaar en Chris op de banjo geassisteerd hier door Mark Poe op gitaar en Glen “Cookie” Inman op de staande bas.

Deze groep werd trouwens voor dit album nog bijgestaan door tal van andere bluegrass-grootheden als Michael Cleveland op viool met Rhonda Vincent and Heather Berry-Mabe als gast vocalisten.

Feller & Hill and the Bluegrass Buckaroos, de naam van de groep roept een duidelijke herinnering op aan “Buck Owens & The Buckaroos”.

Luister maar eens naar hun vertolking van de Buck Owen song “Together Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Miranda Lambert - Mama's Broken Heart

Dan gaan we nu naar de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas voor een aantal Academy of Country Music Award winnaars met als eerste Miranda Lambert uit Lindal Texas hier met de song “Mama’s Broken Heart”.

Deze song staat op haar album “Four the Record”, dat op 11 november 2011 werd uitgebracht door RCA Nashville.

Miranda won voor de 5e achtereenvolgende keer de Award als “Female Vocalist of the Year”.

Hiermee brak ze het record, dat jarenlang op naam stond van Reba McEntire.

Ze ging trouwens die avond naar huis met in totaal drie Awards, want de song “Mama’s Broken Heart” werd uitgeroepen tot “Single Record of the Year”, terwijl haar duet met Keith Urban “We Were Us” werd gehonoreerd met de “Vocal Event of the Year” Award.

U kunt ook nog kijken en luisteren naar een optreden van Miranda Lambert tijdens het ACM-Award Gala met de song “All Kinds of Kinds”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jason Aldean - Night Train

Vervolgens “Night Train” door Jason Aldean, zanger/gitarist uit Macon Georgia, hier met de titelsong van zijn album, dat in 2012 werd uitgebracht door Broken Bow.

Het is inmiddels het 5e album van Jason sedert 2005 en er staan 15 songs op, die sterk doen denken aan de periode 1994 net na Garth Brooks met neo-traditionele countrymuziek van o.a Joe Diffie, maar dan met iets meer volume.

Tijdens de 49ste jaarlijkse “Academy of Country Music Awards Festival”, dat werd gehouden in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas en dat werd uitgezonden door het CBS Television Network, werd Jason voor de tweede achtereenvolgende keer uitgeroepen tot “Male Vocalist of the Year”.

Inmiddels heeft hij 7 ACM Awards in ontvangst genomen.

Natuurlijk ook in dit bericht nog ruimte voor Jason Aldean met de song “Night Train” middels een “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Strait - King of the Mountain

Dan gaan we nu snel door naar het ACM Award Gala met legendarische countryzanger/gitarist George Strait uit Texas hier met de song “King of the Mountain”.

Deze staat o.a. op z’n verzamelalbum “The Latest Greatest Straitest Hits”, een aantal jaren geleden uitgebracht door MCA Nashville.

George Strait werd uitgeroepen tot “Entertainer of the Year” en dat is heel fraai, want de inmiddels bijna 62-jarige George is op dit moment druk bezig met z’n afscheidstournee door Amerika.

Niet dat hij stop met zingen en platen maken, maar wel met het concerttoernee’s door de V.S.

In dit bericht kunt u ook nog even luisteren naar de “King of the Mountain” , George Strait, “Entertainer of the Year 2014”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Florida Georgia Line - Here's to the Good Times

Daarna “Florida Georgia Line” met de titelsong van hun album “Here’s to the Good Times”, dat in december 2012 werd uitgebracht door Republic Nashville

Brian Kelley en Tyler Hubbard , waarbij de eerste afkomstig is uit Ormand Beach, Florida en de laatst vermelde uit Monroe, Georgia, vandaar dus de naam “Florida Georgia Line” kwamen in 2010 als een donderslag bij heldere hemel aan het muzikale horizon door hun zeer gelikte “crossover” “Cruise”.

Zij werden uitgeroepen tot “Vocal Duo of the Year”, de eerste voor hen in deze categorie en hun derde ACM-Award.

Justin Moore & Miranda Lambert - Old Habbits

Vervolgens in het programma “Old Habits” door Justin Moore uit Arkansas, die de vorige week nog functioneerde als uitsmijter van “Country Music Round-Up”.

Deze song staat op z’n derde album met de titel “Off the Beaten Path”, dat vorig jaar september werd uitgebracht door de Valory Music Group.

De titel “Off the Beaten Path” geeft niet aan, dat hij zelf een andere richting is opgegaan, maar meer een andere richting van de muziek n.l. van de bekende pop-country muziek naar meer herkenbare hedendaagse countrymuziek.

Justin Moore werd tijdens het ACM Award Gala uitgeroepen tot “New Artist of the Year”.

Ook tijdens het ACM-Award Gala nog steeds fraaie countrymuziek door o.a. Justin Moore hier samen met Miranda Lambert met de song “Old Habbits”.

Gewoon even doorschaken/Just Use the Link!

Change of Key - An Old Suitcase Filled with Yesteryears

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma “Countrymusic Round-Up” en wordt gebruik gemaakt van het fraaie country dubbelalbum met de titel “Dutch Country Music 2014” met als eerste uit Gouda de multi DCMA Award-winnaar “Change of Key” hier met de song “An Old Suitcase Filled with Yesteryears”, die staat op hun succesvolle dubbelalbum “When Music Calls My Name”.

Deze song staat trouwens ook op het vermelde dubbelalbum “Dutch Country Music 2014” uitgebracht door de DCMA. Gewoon lid worden van deze leuke countrymuziek behartiger DCMA.nl en u ontvangt dan dit album als welkomsgeschenk. Zeer de moeite waard!

Nog even terug naar het DCMA-Award Gala in 2011 met een een optreden van “Change of Key” met de song “An Old Suitcase Filled with Yesteryears”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Eddy Gee - Queen of the Waltz

Vervolgens “Queen of the Waltz” door DCMA-Award winner Eddy Gee hier met een song, die niet alleen staat op z’n album “I Need You”, maar ook als promotiesong op het album “” Dutch Country Music 2014” een album, dat is uitgebracht door door de DCMA in samenwerking met Nash Music.

Op dit album, bestaande uit twee CD’s, staan 34 songs van evenzoveel verschillende Nederlandse countrymusici en of groepen. Een album dus ter promotie van de countrymuziek van eigen bodem.

Eddy Gee is ook al jaren zeer actief in de singer/songwriters sfeer en inmiddels vaak samen optredend met nog andere artiesten voor een fraai gevarieerde muziek concert zoals a.s. zaterdagavond, 12 april  van 21.00 in de Gasterij de Bruine Kip in Beusichem.

Voor de lezer ook nog even de mogelijkheid om eens via een “slide-show” te luisteren naar de fraaie song “Queen of the Waltz” door Eddy Gee.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lee Brice - I Drive Your Truck

Nu weer terug naar het ACM award Gala met Lee Brice uit Sunter South Carolina en de song “I Drive Your Truck”.

Deze song staat op z’n album “Hard 2Love”, dat in april 2012 werd uitgebracht door Curb Records en werd uitgeroepen tot “Song of the Year”.

Deze Award werd toegekend aan de schrijvers Jessi Alexander, Connie Harrington en Jimmy Yeary.

Natuurlijk kunt u ook nog even kijken en luisteren naar de bijzonder dramatische song “I Drive Your Truck” door Lee Brice.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “My House” door Kacey Musgraves uit Oost Texas hier met een song, die staat op haar album “Same Trailer, Different Park” , dat op 19 maart 2013 werd uitgebracht door Mercury Nashville.

Kacey Musgraves ontving voor dit album “The Album of the Year” Award voor zowel als artiest als producer en het was haar haar eerste ACM-Award.

Tijdens het ACM-Award Gala trad Kacey Musgraves ook nog op met de song “Follow Your Arrow”, die eveneens staat op het album “Same Trailer, Different Park”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Band Perry - Don't Let Me Be Lonely

Dan gaan we nog even snel door naar The Band Perry uit Mobile Alabama hier met de song “Don’t Let Me be Lonely”, die staat op hun album “Pioneer”, dat in april vorig jaar werd uitgebracht door Republic Nashville.

Zus Kimberly Perry (leadzang, rhythm-gitaar en piano) en haar broers Reid Perry (op basgitaar en achtergrondzang) en Neil Perry (op drums, mandoline en accordion)  werden uitgeroepen tot “Vocal Group of the Year”.

Voor u als lezer van dit bericht nog een fraaie video-clip van The Band Perry hier met de song “Don’t Let me Be Lonely”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

TimMcGraw ft. Taylor Swift & Keith Urban - Highway Don't Care

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter Tim McGraw uit Louisiana hier samen met Taylor Swift en Keith Urban met de song “ Highway Don’t care”, die staat op z’n album “Two lanes of Freedom”, op 5 feburari vorig jaar uitgebracht door Big Machine Records.

De video-opname van deze song werd uitgeroepen tot “Video of the Year”.

Tot slot nog even terug naar het ACM-Award Gala met een optreden van Tim McGraw, Taylor Swift en gitarist Keith Urban met de song “Highway Don’t Care”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Apr. 8 ‘14 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Apr. 12 ‘14 12.00-13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek at http://www.vrolek.nl

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek ***   Titel Album   ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Feller & Hill and the Bluegrass Buckaroos   ***   The Ballad of Buck & Don   ***   Here Come Feller & Hill Again   ***   Blue Circle Records

3. Feller & Hill and the Bluegrass Buckaroos   ***   Stone Woman Blues   ***   Here Come Feller & Hill Again   ***   Blue Circle Records

4. Feller & Hill and the Bluegrass Buckaroos   ***   He’s Coming Back to Earth   ***   Here Come Feller & Hill Again   ***   Blue Circle Records

5. Miranda Lambert   ***   Mama’s Broken Heart   ***   Four the Record   *** RCA Nashville

6. Jason Aldean   ***   Night Train   ***   Night Train   ***   Broken Bow

7. George Strait   ***   King of the Mountain   ***   Latest Greatest Straitest Hits   ***   MCA Nashville

8. Florida Georgia Line   ***       Here’s to the Good Times   ***   Here’s to the Good Times   ***   Republic Nashville

9. Justin Moore   ***   Old Habits   ***   Off the Beaten Path   ***   Valory Music Group

10. Change of Key   ***   An Old Suitcase Filled with Yesteryears   ***   When Music Calls My Name/Dutch Country Music 2014   ***   Change of Key/DCMA-Nash Music

11. Eddy Gee   ***   Queen of the Waltz   ***   I Need You/Dutch Country Music 2014   ***   Eddy Geerlings/DCMA-Nash Music

12. Lee Brice   ***   I Drive Your Truck   ***   Hard 2Love   ***   Curb Records

13. Kacey Musgraves   ***   My House   ***   Same Trailer Different Park   ***                Mercury Nashville

14. The Band Perry   ***   Don’t Let Me Be Lonely   ***   Pioneer   *** Republic Nashville

15. Tim McGraw  ft. Taylor Swift & Keith Urban    ***   Highway Don’t  Care   ***   Two Lanes of Freedom   ***   Big Machine Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *