Stuck on You

The Good Brothers in Amicitia Lekkerkerk on March 25 2014

In dit programma alvast een voorproefje op het concert van The Good Brothers in partycentrum “Amicitia’ hier in “Our Hometown” Lekkerkerk met een drietal songs van hun “live” album “Restricted Goods”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd The Boxcars met songs van hun album “It’s Just a Road”.

Vervolgens ook eens aandacht voor de Tex-Mex muziek uit Fort Worth, Texas hier door de “Tejas Brothers” van hun album “Live a Little More”.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio en dan is het daarna ook al weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer de groep “Dix” uit Nijmegen en omgeving met de “Happy Song” gevolgd door Shirley Ann uit Zoetermeer met de song “Grandma (Tell Me About the Good ’Ol Days”.

 Daarna is het weer eens tijd voor hedendaagse “Top of the Country Music” door de Texaan Kevin Fowler met de titelsong van zijn nieuwe album “How Country Are Ya?”, gevolgd Suzy Boguss met een song van haar nieuwe album “Lucky” en treedt Dierks Bentley op als uitsmijtster van dit programma met de song “I Hold On” van zijn nieuwe album “Riser”.

The Boxcars - It's Just a Road

Het programma “Countrymusic Round-Up werd gestart door The Boxcars met de titelsong van het album “It’s Just a Road”, “Coal Miner’s Blues en “Cornelia”.

Deze songs staan dus op het album “It’s Just a Road”, dat op 30 april vorig jaar werd uitgebracht door Mountain Home.

De groep, bestaande uit Adam Steffey, Ron Stewart, John Bowman, Keith Garrett en Harold Nixon, ontving tijdens het 2013 IBMA Award Gala trouwens niet alleen “The Instumental Group of the Year” Award voor de 3e achtereenvolgende keer, maar Adam Steffey werd tijdens datzelfde gala ook nog uitgeroepen tot “IBMA Mandolin Player of the Year”

Tijdens de 56ste jaarlijkse Grammy Award Gala op 26 januari j.l. was het album “It’s Just a Road” genomineerd voor “Best Bluegrass Album” Award tezamen met nog vier andere albums.

Het album “Streets of Baltimore” van The Del McCoury Band ging trouwens met deze prestieuze Award aan de haal.

In het programma “Country Music Round-Up” heeft u al eens een aantal songs van dit “Award” album kunnen beluisteren.

Adam Steffey, uit Norfolk Virginia, die o.a. speelde bij de Lonesome River band en daarna samen met Bary Bales en gitarist Tim Stafford de legendarische groep “Dusty Miller” vormde en vervolgens op verzoek van Alison Krauss deel uit gingen maken van haar begeleidingsgroep “Union Station”.

Hij maakte gedurende een periode van zo’n zeven jaar deel uit van de befaamde groep “Alison Krauss & Union Station”, waarbij niet alleen een aantal Grammy Awards evenals IBMA trofeen werden binnen gehaald, maar ook grote bekendheid werd verkregen door tal van TV-optredens en uitgebrachte bluegrass albums, die bij een breed publiek zeer populair zijn.

In 1998 vertrok hij weer om deel uit te gaan maken van “The Isaacs” met zijn favoriete muziek “bluegrass-gospels” te spelen.

Inmiddels dus nu weer deel uitmakend van The Boxcars samen trouwens met multi-instrumentalist Ron Stewart uit het zuiden van de staat Indiana, die o.a. als violist zo’n zes jaar deel had uitgemaakt van “J.D. Crowe & The New South”  en later ook nog bij de “Dan Tyminski Band” en tevens vaak optreedt als producer.

Vervolgens ook nog John Bowman, die eveneens lange tijd deel had uitgemaakt van Doyle Lawson & Quicksilver, trouwde met Becky Isaacs en ook speelde in hun groep, Keith Garrett niet alleen als zanger en schrijver zeer bekend, maar ook oprichter van de bluegrassgroep “Blue Moon Rising en die in 2000 werd door de IBMA werd uitgeroepen tot “Emerging Artist of the Year” en dan tenslotte Harold Nixon, die ook zo’n zes jaar had gespeeld bij J.D. Crowe & The New South en daarna bij “Blue Moon Rising”.

“The Boxcars” een zeer excellente groep bluegrassmusici met een uitstekende staat van dienst en fraaie albums.

Tijd voor de eerste video-clip van dit bericht en natuurlijk voor u als lezer The Boxcar hier tijdens een “live” optreden met de titelsong van hun album “It’s Just a Road”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tejas Brothers - Don't Be So Mean

Dan nu naar Texas voor de Tejas Brothers met “Don’t Be So Mean” en “I Can’t Sleep”.

Deze songs staan op hun album “Live a Little More” in april 2013 uitgebracht door No No Records.

Na hun oprichting als je dat zo mag noemen in de herfst van 2006, waren de Tejas Brothers rondom Fort Worth al snel het onderwerp van het gesprek en binnen een kort aantal jaren stonden zij bekend als één van de beste “Live Acts” in Texas.

Hun debuut album getiteld “Tejas Brothers” werd uitgeroepen tot de zeven meest gespeelde albums en met het uitbrengen van hun 2de album “Rich Man” werden zij erkend als één van de beste bands van de staat Texas.

En nu dus hun derde album “Live a Little More met gastoptredens van Larry Joe Taylor, Augie Meyers op toetsenbord, en zanger/gitarist Deryl Dodd en dat werd geproduceerd door de bekende pedalsteel speler Lloyd Maines.

Ook op dit album staat de muziek weer garant voor fraaie Texaanse dans en luistermuziek in de Tex-Mex sfeer.

De Tejas Brothers bestaat uit Dave Perez op Accordion, Derek Groves op gitaar, John Garza op de bas en tenslotte Beau Johnson op drums en ze zingen allemaal.

En wilt u nog bij een optreden van deze groep zijn, dat kan want zij treden op zaterdag, 22 maart op in “The Rockett Cafe” in Waxahachie Texas dat is even ten zuiden van Dallas

Voor u ook nog even de mogelijkheid om eens kennis te maken met Tejas Brothers hier met de song “Don’t Be So Mean” tijdens een optreden in Lone Star Roads TV Show aangekondigd door de presentator Justin Frazell.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Good Brothers - Restricted Goods

Waxahachie Texas is even niet in de regio en dus gaan we maar snel door naar The Good Brothers, die a.s. dinsdag, 25 maart zullen optreden hier in Amicitia te Lekkerkerk en alvast even een voorproefje met hun “Fox on the Run”.

Alvast een voorproefje met The Good Brothers hier met een fraaie binnenkomer de song “Fox on the Run” gevolgd door “Stuck on You”  en “China Cafe”  tijdens een “live-optreden” in de “Gibson Centre” in Alliston Ontario.

Deze songs staan op hun album “Restricted Goods”, dat in 2008 werd uitgebracht door HogTown Records.

Hogtown is niet zo maar een naam het is namelijk de bijnaam van Toronto, de hoofdstad van de Canadese provincie Ontario.

The Good Brothers kunnen omschreven worden als een Canadese legende. Zij zijn acht maal de winnaars van de prestigieuze Juno Award (Canada’s Grammy Awards) en in 2004 opgenomen in de Canadese Country Music Hall of Fame.

Dit jaar komen ze voor de 36e maal op tournee in Europa en daar zijn zij ook geweldig trots op, want dat is waarschijnlijk nog geen enkele Canadese act gelukt.

The Good Brothers of te wel de broers  “Larry, Brian en Bruce” nodigen u uit om te genieten van hun muziek; een mengeling van Canadese country, Ierse Folk en Bluegrass.

Ze weten hun publiek telkens weer te pakken met hun uitstekende songkeuze, een uitgelezen show, fraaie vocalen en veel humor. Zelf omschrijven ze hun repertoire als “Good time” muziek en een mooi voorbeeld is een video-clip van gemaakt in februari van dit jaar.

Natuurlijk kunt als lezer ook alvast even kennismaken met The Good Brothers hier tijdens hun optreden in Newmarket Ontario in maart van dit jaar met een fraaie en humoristische lied “Double Trouble” over de tweeling “Good”, terwijl hun jongere broer op de banjo speelt en natuurlijk ook commentaar heeft.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dix - Happy Song

Dan is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor maak ik gebruik van het fraaie country dubbelalbum met de titel “Dutch Country Music 2014” met als eerste de groep “Dix” hier met de “Happy Song”.

Deze song staat op hun album “For Love” in eigen beheer uitgebracht en dat op 9 februari j.l. officieel werd gepresenteerd tijdens een show op de m.s. “Zeester” afgemeerd aan de Waalkade te Nijmegen.

U kunt natuurlijk in dit bericht kennismaken met Dix en hun “Americana” muziek tijdens een zo’n leuk huiskamerconcert bij “Itati Thuis” in Nijmegen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Shirley Ann - Euro Country Masters 2013

Vervolgens Shirley Ann hier met haar vertolking van de song “Grandma (Tell Me about the Good Ol’ Days”.

Deze song staat trouwens ook staat op het fraaie dubbel-album “Dutch Country Music 2014” dat is uitgebracht door de DCMA ter promotie van Nederlandse countrymusici. Een fraai album met 2 CD’s met in total 34 songs door verschillende countrygroepen en countrymusici. Gewoon lid worden van deze behartiger van de Nederlandse countrymuziek en u ontvangt als lid ook dit album. 

En zo hebben de luisteraars van “Country Music Round-Up” dus ook kunnen kennismaken met Shirley Ann uit Zoetermeer, die vaak als zangeres optreedt met de groep “The Country Wings”, maar ook met  Dick Bolle samen het duo “This Is Us” vormt.

Van 25 tot 27 oktober 2013 deed zij mee aan de “Country Music Euro Masters 2013” in Neustadt Wied in Duitsland, waarbij zij werd uitgeroepen tot “Solo Artiest van het Jaar”.

U kunt nog even kijken en luisteren naar Shirley Ann hier tijdens haar optreden gedurende de “Country Music Euro Masters 2013”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kevin Fowler - How Country Are Ya?

Nu door naar Texas voor Kevin Fowler “How Country Are Ya?” door Kevin Fowler hier met de titelsong van zijn album, dat 4 maart j.l. werd uitgebracht door z’n eigen label “Kevin Fowler Records”.

“It’s COUNTRY that’s rockin’. Kevin legt het eigenlijk al gelijk uit in z’n “Intro” als 1ste track op z’n zesde album “Het soort muziek, dat je uitnodigt om een lekker koud flesje bier open te maken en er even goed voor te gaan zitten.

En dat betekent dus weer een fraai “hardcore” Honky Tonk” album van deze door de wol geverfde

countryzanger/gitarist met natuurlijk ook “her en der” Mexicaanse mariachi invloeden, zoals bij de song “Borracho Grande”, terwijl ook z’n flitsend gitaarwerk bij “Mousturdonus” doet denken aan de solo’s van Brad Paisley.

Voor Texas countrymuziek moet u toch eens kennismaken met het stevige countrywerk van Kevin Fowler en kies dan maar gelijk voor z’n nieuwste album “How Country Are Ya?”.

Ja, hoe “country” bent u eigenlijk? Deze muzikale vraag wordt op fraaie wijze uitgevoerd door de Texaan Kevin Fowler middels een leuke video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Suzy Boguss - I Always Get Lucky with You

Dan nu naar Suzy Boguss hier met de song “I Always Get Lucky with You”, die staat op haar album “Lucky”, dat op 4 februari j.l. werd uitgebracht door Loyal Dutchess Records.

Een album vol geheel gevuld met schitterende “Merle Haggard” songs en dat is in 2014 toch wel bijzonder, want Suzy Boguss had haar eerste hit eind 1987 met de song “Somewhere Between”, die ook al afkomstig was van Merle Haggard.

Nu dus haar nieuwe album “Lucky” uitgebracht door “Loyal Dutchess Records”, terwijl zij in de eind jaren ’80 en de jaren 90 tal van countryhits produceerde zoals “Outbound Plane”, “Drive South”, “Hey Cinderella”, “Letting Go” en “Aces” allemaal uitgebracht door het gerenommeerde Capitol Records. In 1998 vertrok zij bij Capitol om haar eigen weg te volgen en zo als nu haar eigen album “Lucky” te produceren samen met haar echtgenoot Doug Crider, die ook nog achtergrond zang voor z’n rekening neemt.

Naast Doug ook nog de bekende schrijfster/zangeres Matraca Berg, Jessi Alexander evenals Joe Diffie en Gretchen Peters met o.a. multi-instrumentalist Chris Scruggs op gitaar, mandoline etc. en Will Barrow op toetsen.

Een album met 12 songs in een fraaie rustige country-stijl. Zeer de moeite waard!

Voor u als lezer een persoonlijke introductie door Suzy Boguss van haar nieuwe album “Lucky” met allemaal fraaie songs van Merle Haggard. In deze clip toch nog een aantal muzikale fragmenten.

Jammer genoeg kunt u geen gebruik meer maken van haar aanbieding, maar het album is dus nu wel aan te kopen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dierks Bentley - I Hold On

En jawel hoor, het is al weer tijd voor de uitsmijter met deze keer Dierks Bentley in actie met de song “I Hold On”, die staat op z’n album “Riser” op 25 februari uitgebracht door Capitol Nashville.

De afgelopen 10 jaar kwam iedere single, die door Bentley werd uitgebracht, op z’n minst in de Billboard Top 20, maar hieraan kwam in 2013 een einde toen “Bourbon in Kentucky”, de eerste single van z’n nog uit te brengen zevende album “Riser”en een duet met de Award-winner Kacey Musgraves niet verder kwamen dan plaats 40 in de countrymuziek overzichten.

Bentley heeft vervolgens het album enigszins aangepast en inmiddels is Dierks met dit album op de 7e plaats gearriveerd van de Billboard Top Country Albums.

Tot slot van dit bericht natuurlijk nog onze uitsmijter, Dierks Bentley, met de song “I Hold On”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mar. 18 ‘14 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Mar. 22 ‘14 12.00-13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek at http://www.vrolek.nl

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*   Artiest/groep ***   Titel muziek   ***   Titel album   ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Boxcars   ***   It’s Just a Home   *** It’s Just a Road   ***   Mountain Home

3. The Boxcars   ***   Coal Miner’s Blues   *** It’s Just a Road   ***   Mountain Home

4. The Boxcars   ***   Cornelia   *** It’s Just a Road   ***   Mountain Home

5. Tejas Brothers   ***  Don’t Be So Mean   ***   Live a Little More   ***   No No Records

6. Tejas Brothers   ***  I Can’t Sleep   ***   Live a Little More   ***   No No Records

7. The Good Brothers   ***   Fox on the Run   ***   Restricted Goods   ***   2010 The Good Brothers

8. The Good Brothers   ***   Stuck on You   ***   Restricted Goods   ***   2010 The Good Brothers

9. The Good Brothers   ***   China Café   ***   Restricted Goods   ***    2010 The Good Brothers

10. Dix   ***   Happy Song   *** For Love/Dutch Country Music 2014   ***   DiXMusic/DCMA-Nash Music

11. Shirley Ann   ***   Grandma ( Tell Me ‘Bout the Good Ol’ Days   ***   Dutch Country Music 2014   ***   DCMA-Nash Music

12. Kevin Fowler   ***                  Intro + How Country Are Ya?   ***   How Country Are Ya?   ***   Kevin Fowler Records

13. Suzy Boguss   ***    I Always Get Lucky with You   ***   Lucky   ***   Loyal Dutchess Records

14. Dierks Bentley   ***   I Hold On   ***   Riser   ***   Capitol Nashville

Be There Next Week! Same Time, same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *