CMA Award Winners at the Countrymusic Round-Up

CMA Awards 2013

In dit programma bijzondere aandacht voor het 47ste jaarlijkse “Country Music Association” Awards Gala in Nashville TN met zo’n beetje alle winnaars, zoals Blake Shelton, Miranda Lambert, George Strait en Kacey Musgraves.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass met deze keer Si Kahn & The Looping Brothers en een drietal songs van hun nieuwe album “Aragon Mill”.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het dan tijd voor de Nederlandse inbreng met deze keer in de schijnwerpers Jannet Bodewes met een song van haar nieuwe album “Hank and Patsy’s Ghost”.

Vervolgens weer terug naar de Bridgetone Arena in Nashville TN voor nog een aantal CMA Award winnaars zoals Tim McGraw samen met Taylor Swift en Keith Urban, Lee Brice, Little Big Town en treedt Florida Georgia Line als uitsmijter op met hun “Single of the Year” “Cruise”.

Si Kahn & The Looping Brothers - Aragon Mill

Het programma werd begonnen met de songs “Five Days a Week”, “Rock Me, Roll Me” en “Aragon Mill” door Si Kahn & The Looping Brothers, die staan op hun album “Aragon Mill” met als extra aanduiding “The Bluegrass Sessions” dit voorjaar in Nederland officieel gepresenteerd tijdens het EWOB-festival in Voorthuizen.

De inmiddels bijna 70-jarige Si Kahn is een Amerikaanse singer-songwriter en sociale activist, die ook regelmatig optreedt in Nederland en dan vaak in de “Oude Veiling” van Aalsmeer op uitnodiging van Peter Groenveld van Strictly Country Records.

Inmiddels al zo’n 40 jaar ook actief in de muziek met ontelbaar veel platen en nu dus een nieuw album met de titel “Aragon Mill”-The Bluegrass Sessions.

Een samenwerking van Si Kahn met de Duitse bluegrassformatie “The Looping Brothers”, bestaande uit gitarist en banjospeler Matthias Malcher, mandoline en fiddlerspeler Ulli Sieker en bassist Ralf Strotmann met als gast ook nog Nick Widen op dobro en de DCMA-Award winnaar Joost van Es op viool.

Inmiddels ook een aantal optredens in de V.S. met o.a. op 30 september j.l. op Ocracoke Island NC. Even hun de “flyer” bekijken!

Het in een studio in Lengerich, Duitsland, opgenomen album is een eerbetoon aan de historische “Aragon Mill” in Aragon, Georgia, een monument, dat in 2002 totaal werd vernietigd door een enorme brand.

De vijftien songs op deze cd zijn allemaal geschreven door Si Kahn, waarvan 12 oude “greatest hits” en 3 nieuwe nummers allemaal in bluegrass-stijl.

“The Looping Brothers” zijn als bluegrassformatie al meer dan 30 jaar actief en begonnen in de jaren 80 op te treden onder de naam “Groundspeed”. De huidige bandnaam kwam er pas in 1996 en hij was geïnspireerd op “The Louvin Brothers”, een andere legendarische bluegroep uit het verleden.

De opbrengsten uit de verkoop van dit album gaan naar de erg dure restauratie van de “Aragon Mill” en tonen het sociale bewogenheid van Si Kahn nog maar weer eens aan.

Tijd om eens kennis te maken met Si Kahn en The Looping Brothers hier “live” vanuit een Duitse achtertuin met de titelsong “Aragon Mill”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Blake Shelton tijdens z'n optreden in The Bridgetone Arena

En dan nu naar de Bridgetone Arena in Nashville TN voor een aantal CMA Award winnaars met als eerste Blake Shelton hier met de song “Boys ‘Round Here”, die staat op zijn album “Based on a True Story” uitgebracht door Warner Brothers en waarin u trouwens ook nog The Pistol Annies hoorde.

Deze song stond tijdenlang op de nr. 1 plaats van de US Billboard Hot Country Songs.

Tijdens de 47ste jaarlijkse CMA Awards schreven Miranda Lambert en Blake Shelton geschiedenis als eerste getrouwd stel, dat voor de vierde achtereenvolgende keer werd uitgeroepen tot respectievelijk “CMA’s Female and Male Vocalist of the Year”.

Blake mocht trouwens daarbij ook nog de Award “Album of the Year” in ontvangst nemen voor z’n album “Based on a True Story”.

Natuurlijk kunt u in dit bericht een aantal optredens verwachten van CMA Award winnaars met hier als eerste Blake Shelton “Male Vocalist of the Year” met de song “Mine Would Be Yours”, die ook staat op het reeds vermelde  “Award Winning Album”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Miranda Lambert - All Kinds of Kinds

Vervolgens in dit programma ook nog z’n echtgenote Miranda Lambert  met de song “All Kinds of Kinds”, die staat op haar album “Four the Record” in november 2011 uitgebracht door RCA/Sony Nashville en waarbij Miranda vokaal wordt bijgestaan door de Texaan Stoney LaRue.

Deze song werd op 13 juni j.l. als single uitgebracht en bracht het sedertdien tot plek 15 in de US Billboard Country Airplay.

Miranda heeft het sedert het uitbrengen van haar album erg druk met niet alleen de promotie van haar muziek, maar met de damesgroep “The Pistol Annies”, haar samenwerking met Keith Urban voor z’n album “Fuses” en een optreden als actrice in NBC’s “Law & Order: Special Victims Unit”.

Miranda Lambert komt trouwens met deze 4e Award “Female Vocalist of the Year” op gelijke hoogte met Reba McEntire.

Ook tijdens het CMA Award Gala trad Miranda Lambert, Female Vocalist of the Year” nog op met de song “All Kinds of Kinds”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brad Paisley en Carrie Underwood traden op als gastheer en gastvrouw tijdens het gala, waarbij zijzelf ook nog optraden naast tal van anderen zoals ook George Strait samen met Alan Jackson met een eerbetoon aan George Jones, Taylor Swift, Keith Urban samen met Miranda Lambert, Hunter Hayes en Jason Mraz, the Zac Brown Band met Dave Grohl en Jason Aldean.

George Strain & Alan Jackson - He Stopped Loving Her Today

Dan in dit programma George Strait met de song “Give It All We Got”, die staat op z’n album Love Is Everything” uitgebracht door MCA Nashville.

George Strait werd tijdens de CMA Award Gala voor de 3e keer uitgeroepen tot “Entertainer of the Year” en daarmee komt hij op gelijke hoogte met de groep “Alabama” en “Alan Jackson” met Garth Brooks en Kenny Chesney nog steeds op de 1ste plaats met ieder 4 “Entertainer Awards”.

Op dit moment is de 61-jarige George Strait bezig met z’n laatste tournee van z’n carierre en hoewel hij nog niet stopt met zingen gaat hij het wel rustiger aandoen.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een “live” optreden van de “Entertainer of the Year 2013”, George Strait en Alan Jackson hier met hun eerbetoon aan George Jones met de song “He Stopped Loving Her Today”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

In dit programma ook nog Taylor Swift met de titelsong van haar album “Red”, dat vorig jaar oktober werd uitgebracht door Big Machine Records. Zij  was net als de vorige jaren genomineerd tot “Female Vocalist of the Year”, maar werd dus wederom gepasseeerd door Miranda Lambert.

Tijdens de galavoorstelling trad zij nog op met deze song samen met een super-groep bestaande uit Vince Gill op gitaar met zang, Alison Krauss op viool met zang, Sam Bush op mandoline, Edgar Meyer op staande bas en percussionist Eric Darken.

Taylor Swift werd trouwens onderscheiden met CMA Pinnacle Award, die bedoeld is als een eerbetoon aan een artiest, die wereldwijd zo’n succes en erkenning heeft behaald en uniek is voor de countrymuziek. Terecht naar mijn mening.

Voor u als lezer de link naar één van de mooiste video-clips in dit bericht met het vermelde optreden van Taylor Swift tijdens het CMA Award Gala met een schitterende versie van de song “Red”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kacey Musgraves - My House

Vervolgens in het programma “Countrymusic Round-Up” “My House” door Kacey Musgraves hier met een song, die staat haar album “Same Trailer, Different Park” in maart van dit jaar uitgebracht door Marcury Nashville.

Kacey zou gemakkelijk de volgende top-countryster kunnen worden qua stijl enigszins gelijkend op Miranda Lambert, maar die eerder een banjo zou gebruiken in haar arrangementen dan een “Stratocaster”.

Zij heeft alle twaalf songs van dit album zelf geschreven en waarvan de derde track van dit album “Merry Go ‘Round” reeds eerder ter kennismaking als single werd uitgebracht.

Kacey werd tijdens het CMA Award Gala in Bridgetone Arena te Nashville uitgeroepen tot “New Artist of the Year”.

Tijdens die schitterende avond in de Bridgetone Arena ook nog een verfrissend optreden van Kacey Musgraves hier met de song “Follow Your Arrow”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Jannet Bodewes & Countryline - Jamboree on the Mountain

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer aandacht voor Jannet Bodewes hier met de song “Jamboree on the Mountain”, die staat op haar album “Hank and Patsy’s Ghost”.

Dit album is uitgebracht door “Westwood International Records”, de platenmaatschappij van Ronnie Ratcliff uit Nashville TN , die ook international zeer actief is met het promoten van countrymuziek.

Met de vijfmans formatie “Countryline” treedt zij regelmatig op in binnen en buitenland met afgelopen zaterdagavond nog een mooi optreden in Blijham.

Ook nog even naar het dorpshuis “De Klipheerd” in Noordbroek voor een optreden van Jannet Bodewes & Countryline hier met de song “Jamboree on the Mountain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tim McGraw at the CMA Award Gala with Southern Girl

Dan nu weer terug naar de Bridgetone Arena Nashville voor Tim McGraw, die de “Musical Event of the Year” en “Music Video of the Year” in ontvangst kon nemen samen met Taylor Swift en Keith Urban met de song “Higway Don’t Care”, die staat op z’n album “Two lanes of Freedom” op 5 februari van dit jaar uitgebracht door Big Machine Records.

Ook tijd om weer even terug te gaan naar de “Arena” in Nashville om even te kijken en luisteren naar het optreden van Tim McGraw, Taylor Swift en gitarist Keith Urban met de song “Highway Don’t Care”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lee Brice - I Drive Your Truck

Vervolgens “I Drive Your Truck” door Lee Brice  hier met de song, die tijdens het CMA Award Gala werd uitgeroepen to “Song of the Year” en die staat op z’n album “Hard to Love” vorig jaar april uitgebracht door Curb Records.

Deze onderscheiding werd in ontvangst genomen door Jimmy Yeary samen met Jessi Alexander en Connie Harrington de schrijvers van deze hit van Lee Bice

De song was opgedragen aan Jared Monti, die in Afghanistan omkwam en wiens truck nog steeds door z’n vader wordt gebruikt.

Droevige herinneringen in de song “I Drive Your Truck” gezongen door Lee Brice en natuurlijk even kijken en luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Little Big Town on stage with song

Dan nu snel door naar de “Vocal Group of the Year” Little Big Town hier met de song “Your Side of the Bed”,  die staat op hun album “Tornado”op 11 September vorig jaar uitgebracht door Capitol.

Vorig jaar mochten zij ook al de award “ Vocal Group of the Year” in ontvangst nemen.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een fraaie video-clip van het viertal “Little Big Town” hier met de song “Your Side of the Bed”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Floridag Georgia Line at the CMA Award Gala - Cruise

De afsluiting van het programma wordt verzorgd door de “Vocal Duo of the Year” Florida Georgia Line hier met de song “Cruise”, die werd uitgeroepen tot  “Single of the Year”.

Toch nog even terug naar het CMA Award Gala Festival met een “live” optreden van het duo hier met hun “winning single” “Cruise”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De enige Award winnaar, die niet in dit programma werd aangekondigd, maar toch niet mag ontbreken is gitarist Mac McAnally, die voor de zesde achtereenvolgende keer werd uitgeroepen tot “Musician of the Year” en daarmee Mark O’Connor heeft geëvenaard.

En daarom kunt u als lezer van dit bericht toch nog even uitgebreid kennismaken met singer/songwriter en bovenal gitarist Mac McAnally.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Nov.12 ‘13 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Nov.16 ‘13 12.00 – 13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek at http://www.vrolek.nl

Samengesteld, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek   ***   Titel Album   ***   Label

1. Si Kahn and The Looping Brothers   ***   Five Days a Week   ***   Aragon Mill   ***   Strictly Country Records

2. Si Kahn and The Looping Brothers   ***   Rock Me, Roll Me   ***   Aragon Mill   ***   Strictly Country Records

3. Si Kahn and The Looping Brothers   ***   Aragon Mill   ***   Aragon Mill   ***   Strictly Country Records

4. Blake Shelton   ***   Boys ‘Round Here   ***   Based on a True Story   ***   Warner Brothers

5. Miranda Lambert   ***   All Kinds of Kinds   ***   Four the Record   ***   RCA/Sony  Nshville

6. Taylor Swift   ***   Red   ***   Red   ***   Big Machine Records

7. George Strait   ***   Give It All We Got   ***   Love Is Everything   ***   MCA Nashville

8. Kacey Musgraves   ***   My House   ***  Same Trailer, Different Parks   ***   Mercury Nashville

9. Jannet Bodewes   ***   Jamboree on the Mountain   ***   Hank & Patsy’s Ghost   ***   Westwood International Records

10. Tim McGraw ft. Taylor Swift & Keith Urban   ***   Highway Don’t Care   ***   Two Lanes of Freedom   ***   Big Machine Records

11. Lee Brice   ***   I Drive Your Truck   ***   Hard to Love   ***   Curb Records

12. Little Big Town   ***   Your Side of the Bed   ***   Tornado   ***   Capitol

13. Florida Georgia Line   ***   Cruise   ***   Here’s to the Good Times   ***   Republic Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *