The More I Drink

Blake Shelton - The More I Drink

In dit programma aandacht voor één van de veel voorkomende onderwerpen in  countrysongs n.l. “drank” op mooie muzikale wijze verpakt door Blake Shelton, Kenny Chesney en Brad Paisley.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass met deze keer Balsam Range met een drietals songs van hun nieuwe album “Papertown” gevolgd door een drietal klassiekers van Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het dan tijd voor de nederlandse inbreng met deze keer aandacht voor Amber Jo Ann met een song van haar debuut album “Breathless” en The Godfather van de Nederlandse country en z’n dochter, Ben & Carmen Steneker met een song van hun nieuwe album “Remember Me”

Vervolgens ook weer eens aandacht voor de Independent musici met uit Ierland Robert Mizell met de song “Down on the Bayou” vervolgens uit Australie The Bobkatz met de song “The Red Top Table” en tenslotte uit Zweden onze uitsmijtster van dit programma, Cina Samuelson,  met een song van haar album “Laugh, Love & Live”.

Balsam Range - Papertown

Het programma “Countrymusic Round-Up” werd begonnen met de songs “I Could Do You Some Good”, “Building the Fire” en bluegrass gospel “Wide River to Cross” door “Balsam Range”.

Deze songs staan op hun album “Papertown”, dat in 2012 werd uitgebracht door Mountain Home Music.

Een paar weken geleden heb ik u in dit progamma nog iets laten horen van hun album “Trains I Missed”, dat in 2010 werd uitgebracht eveneens door dezelfde muziekuitgever.

Balsam Range afkomstig uit het Appalachie-gebergte in Haywood Country North Carolina, waar de hoge Smokey Mountains en de Blueridge Mountains in elkaar overgaan, bestaat uit Darren Nicholson op mandoline, Caleb Smith op gitaar, Marc Pruett op de banjo, Buddy Melton op viool en Tim Surrett op de staande bas.

En zoals bij de meeste bluegrassgroepen zingen ze ook allemaal mee.

Balsam Range line-up

Nadat zij in de jaren 2010 en 2011 al een aantal malen door de IBMA waren genomineerd voor een Award, was het op 26 september j.l. groot feest voor Balsam Range, toen zij tijdens het IBMA Award festival in Raleigh North Carolina voor hun nieuwste album “Papertown” de Award “Album of the Year” in ontvangst mochten nemen.

Balsam Range in dit programma met hedendaagse bluegrassmuziek op hun “Papertown” album uitgebracht door Mountain Home Music zeer de moeite waard.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking met hier voor u als lezer Balsam Range met de titelsong van hun album “Papertown”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys CD4 - The Fields Have Turned Brown

Dan nu verder terug in de tijd naar de jaren ‘70 met Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys hier met de songs “Gold Watch & Chain”, “The Lonesome River” en “The Fields Turned Brown”.

 Deze bluegrassklassiekers uit het grijze verleden van Carter en Ralph Stanley staan natuurlijk op diverse LP’s en inmiddels ook CD’s,  maar gelukkig in 1995 door Rebel ook op een werkelijk schitterend verzamelalbum bestaande uit vier CD’s geperst.

Een CD box met de titel “Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys : 1971-1973.

De keuze voor deze songs in dit programma is medebepaald door het feit, dat Carter & Ralph Stanley op 20 november 1949 voor het eerst de song “The Fields Have Turned Brown” opnamen.

Hier Ralph Stanley met z’n groep toen bestaande uit Roy Lee Centers met lead-zang en op gitaar, Curley Ray Cline de violist, die in 1967 bij de Clinch Mountain Boys kwam en tot aan zijn pensioen in 1993 meewerkte aan alle albums van deze groep , Troy “Renfro” Profit op leadgitaar en Ricky Skaggs op de mandoline.

Vervolgens nog ook Jack Cooke op de bas, ook al zo’n oud-gediende, die in 1970 weer terugkwam als bassist bij de Clinch Mountain Boys, nadat hij enkele jaren daarvoor als bassist had gespeeld bij Bill Monroe & His Bluegrass Boys en The Stonemans.

Na meer dan 37 jaar bij de Clinch Mountain Boys  overleed Jack op 2 december 2009 op 72-jarige leeftijd aan een hartverlamming in het ziekenhuis van Norton

In 1974 moest Ralph Stanley na de dramatische moord op gitarist en lead-zanger Roy Lee Centers op zoek naar een goede vervanging.

En dat betekende de terugkeer van de “Kentucky Bluebird” Keith Williams als leadzanger en gitarist.

Voor de bluegrassmuziek liefhebber is deze box met de titel “Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys : 1971-1973 uitgebracht door Rebel Records een kostbaar bezit en zeer aanbevelenswaardig.

U kunt als lezer nog eens luisteren naar de mooiste versie van “The Fields Have Turned Brown” door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys” middels een “slide” show. Deze versie staat dus op de 4e CD van de vermelde boxset.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Blake Shelton - The More I Drink

Dan nu naar een geliefd onderwerp in de countrymuziek “drank” hier om muzikale wijze vertolkt door Blake Shelton in de song “The More I Drink”, die staat op z’n album “Loaded : The Best of Blake Shelton” in 2010 uitgebracht door Reprise.

De laatste 10 jaar is het succes van Blake in de countrymuziek steeds maar toegenomen en die tijdens de CMA Award Gala van 6 november in The Bridgetone Arena in Nashville voor de vierde achtereenvolgende keer werd uitgeroepen tot “Male Vocalist of the Year” en dat geldt trouwens ook voor z’n echtgenote Miranda Lambert, die ook voor de vier keer werd uitgeroepen to “Female Vocalist of the Year”.

Dat gaat natuurlijk helemaal niet goed “The More I Drink”, altijd problemen hier met Blake Shelton.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kenny Chesney - Beer in Mexico

Vervolgens in dit programma de voortdurend rondtoerende Kenny Chesney met de song “Beer in Mexico”, die staat op z’n album “The Road and the Radio” in 2005 uitgebracht door BNA.

Kenny Chesney werd in het jaar daarop tijdens het CMA Award Gala 2006 voor de tweede achtereenvolgende keer uitgeroepen tot “Entertainer of the Year”.

Tijdens één van z’n vele “live” optredens met heel veel fans een fraaie opname van Kenny Chesney hier met de song “Beer in Mexico” op 20 juni 2012 in Wildwood Beach New Jersey

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link

Brad Paisley - Alcohol

Vervolgens“Alcohol” door Brad Paisley hier met een song, die staat op z’n album “Time Well Wasted” in 2005 uitgebracht door Arista.

Op woensdag, 6 november trad Brad Paisley samen met Carrie Underwood op als ceremoniemeester van het 47ste CMA Award Gala zoals ook al een aantal jaren daarvoor.

In 2006 ontving hijzelf voor het album “Time Well Wasted” de “Album of the Year” Award, terwijl hij eveneens samen met Dolly Parton voor hun samenwerking in de song “When I Get Where I’m Going”, die eveneens stat op het vermelde CD de Award “Musical Event of the Year” ontving.

Dus mocht u dit album nog niet hebben met ook nog een fraai duet met Alan Jackson in de song “Out in the Parkin’ Lot” het is nog steeds verkrijgbaar en misschien wel tegen een heel schappelijke prijs.

Natuurlijk ook nog even kijken en luisteren naar de leuke video-clip van Brad Paisley hier met z’n song “Alcohol”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Amber Jo Ann - Good and Gone

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer aandacht voor Amber Jo Ann uit Emmen hier met de song “Good and Gone”, die staat op haar debuutalbum “Breathless” zeer recent uitgebracht door AJA Promotions.

Op dit album met elf songs hedendaagse countrymuziek enigzins in stijl vergelijkbaar met Carrie Underwood en Taylor Swift.

Ter promotie toert Amber Jo Ann langs tal van lokale omroepen om haar nieuwe album te promoten, waarbij zij “live” optreedt met haar gitaar. Erg leuk!

Op dit album wordt zij trouwens muzikaal bijgestaan door o.a. Johnny Bernhard op elektrische en akoestische gitaar, Joost van Es op viool.

Ook u als lezer kunt hier eens kennis maken met Amber Jo Ann hier met de titelsong van haar album “Breathless” tijdens de officiele presentatie in theater “De Gashouder” in Dedemsvaart op 4 oktober j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ben & Carmen Steneker - Love For Me

Vervolgens “Love for Me” door Ben en Carmen Steneker hier met een song geschreven door Dick van Altena en die staat op hun nieuwe album met de titel “Remember Me” in oktober van dit jaar uitgebracht door Rood-Hit-Blauw Produkties.

Een album met 12 songs met niet alleen zoals reeds gezegd ook weer een aantal geschreven door Dick van Altena, maar ook uit het verleden zoals A.P. Carter en iets recenter Gail Davis.

Een dergelijk duo-album is inmiddels bijna een traditie, want iedere twee jaar brengen “vader en dochter” een fraai album , dat begon in 2005 met “Like father, Like Daughter”  in 2011 het album “Never Ending Love” en nu dus “Remember Me” zowel op CD als DVD.

Ook nog even Ben en Carmen Steneker hier  met de song “Take Me Back to El Paso”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Robert Mizzell - Down on the Bayou

Dan nu naar aandacht voor de Independent countrymusici met hier uit ierland Robert Mizell met z’n single “Down the Bayou” uitgebracht door z’’n eigen platenmaatschappij “Cajun Records”.

Niet zo heel vreemd, want Robert is geboren in de staat Louisiana en groeide op aan de oevers van Lake Bastineau in de buurt van Shreveport. Ook de muziek zit in z’n genen, want zowel z’n vader als moeder maakten deel uit van een kerkkoor.

Na z’n militaire dienst emigreerde hij naar Ierland in de hoop daar z’n muzikale carriere in de countrymuziek verder op te kunnen bouwen.

Hij treedt voortdurend op met z’n groep “The Country Kings” in Ierland en Engeland

Inmiddels behoort hij tot de top van Ierse en Britse countrymuziek en heeft 9 solo studio albums uitgebracht evenals een DVD.

In dit voorjaar werd hij uitgeroepen tot “Ireland’s Favourite Country Music Singer” na een verkiezing georganiseerd het Ierse RSVP Magazine.

Tijd voor de lezer om eens kennis te maken met Robert Mizzell hier met zijn vertolking van de Garth Brooks song “Pappa Loved Mamma” middels een leuke video-clip!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Bobkatz - The Red Top Table

Vervolgens“The Red Top Table” door The Bobkatz hier met de song , die staat op hun album “The Writer” in 2006 uitgebracht door WJO Distribution

Een duo, die al meerdere albums heeft uitgebracht, waaronder dit jaar het album “Under the Hat” en zij werden dit jaar in Australie o.a. genomineerd voor de Award “Duo/Trio of the Year”.

Even naar Australie voor het duo “The Bobkatz” hier met hun fraaie song “The Red Top Table”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cina Samuelson - OK I'm in Love

En dan is het ook al weer tijd voor onze Independent uitsmijtster Cina Samuelson uit Zweden hier met de song “OK I’m in Love” , die staat op haar tweede album met 10 zelfgeschreven songs “Laugh, Love & Live”, dat in november 2007 werd uitgebracht door Cool Country Music.

Cina Samuelson heeft samen met haar groep “The Springhill Boys” inmiddels enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van haar muziek, want ook haar eerste album “From Country to Country” uit 2004 bevat ook zeer goede countrymuziek.

Naast een speciaal Kerstalbum heeft zij in 2012 haar derde studio album “The Fast Road Home” uitgebracht. Fraaie countrymuziek uit Scandinavie!

Tot slot kunt u als lezer van dit bericht nog even luisteren naar onze uismijtster Cina Samuelson hier samen met de bekende Texaanse violist en zanger Bobby Flores hier met de song “You Make Me Feel”, die staat op haar nieuwste album “The Fast Road Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De drie laatstvermelde songs heb ik toegezonden gekregen van de Canadese promoter van Independent muziek, Hillcrest uit Cambridge Ontario Canada. Deze maatschappij verzorgt iedere maand een verzamel CD, waarop songs staan van countryartiesten uit de hele wereld met daarbij enige achtergrond informatie betreffende de musici.

Vervolgens wordt dit album verstuurd aan de bekende en serieuze country DJ’s met het vriendelijke verzoek in hun programma hieraan aandacht te besteden en daar doen wij bij uw lokale omroep Vrolek natuurlijk ook aan mee.

OneStair Down for Technical Information

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Nov.19 ‘13 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Nov.23 ‘13 12.00 – 13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek at http://www.vrolek.nl

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*   Artiest/groep   ***   Titel muziek   ***   Titel Album   ***   Label

1. Balsam Range   ***   I Could Do You Some Good   ***   Papertown   ***   Mountain Home

2. Balsam Range   ***   Building the Fire   ***    Papertown   ***   Mountain Home

3. Balsam Range   ***   Wide River to Cross   ***   Papertown   ***   Mountain Home

4. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   Gold Watch and Chain   ***   Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys : 1971-1973   ***   Rebel Records

5. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   The Lonesome River   ***   Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys : 1971-1973   ***   Rebel Records

6. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   The Fields Have Turned to Brown   ***   Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys : 1971-1973   ***   Rebel Records

7. Blake Shelton   ***    The More I Drink   ***   Loaded : The Best of Blake Shelton   ***   Reprise

8. Kenny Chesney   ***               Beer in Mexico   ***   The Road and the Radio   ***   BNA

9. Brad Paisley   ***   Alcohol   ***   Time Well Wasted   ***   Artista

10. Amber Jo Ann   ***                Good and Gone   ***   Breathless   ***               Amber Jo Ann/AJA Promotions

11. Ben & Carmen Steneker   ***   Love for Me   ***   Remember Me   ***   Rood-Hit-Blauw Produkties

12. Robert Mizell   ***  Down on the Bayou   ***   CD Single   ***   Cajun Records/Hillcrest

13. The Bobkatz   ***   The Red Top Table   ***   The Writer   ***   WJO Distrtibution/ Hillcrest

14. Cina Samuelson   ***   OK I’m in Love   ***   Laugh Love & Live   ***   Cool Country Music /Hillcrest

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *