Grandpa’s Way of Life

The Spinney Brothers - Louisville Woman

In dit programma gaan we nog eens terug naar de wonderlijke countrymuziek wereld van de vinyl met een drietal songs van de Countrybox set met 8 LP’s “Take Me Home Country Roads” met o.a. Tom T. Hall en Bobby Bare.

Maar zoals altijd beginnen met de bluegrass met deze keer uit Nova Scotia, Canada “The Spinney Brothers” met drie songs van hun nieuwe album “No Borders”. Vervolgens gaan we net als de vorige week terug in de tijd naar een “live” optreden van o.a. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys en “The Marshall Family” op Memorial Day in 1975.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio met daarna aandacht voor de nederlandse inbreng in dit programma deze keer door Dick van Altena met twee songs van z’n album “Flowers from the Moon”

Vervolgens de groep “Ween”, uit New Hope Pensylvania, met twee songs van hun album “12 Golden Country Greats” en treedt Katie Armiger uit Sugar Land, Texas, op als uitsmijtster van dit programma met de song “Playin’ with Fire” van haar nieuwe album “Fall into me”.

The Spinney Brothers - No Borders

We begonnen dit programma songs “Louisville Woman”, “Grandpa’s Way of Life” en “Oh Glorious Day” door The Spinney Brothers.

Deze  songs staan op hun nieuwe album “No Borders”, dat op 7 mei j.l. uitgebracht door Mountain Fever Records uit Willis, Virginia.

Dit album is hun tweede via deze uitgever na het uitbrengen van hun vorige “Memories” in 2012.

Uit de Annapolis vallei van Nova Scotia, Canada, de broers Allan Spinney op gitaar en Rick Spinney op banjo en allebei met zang traden voor het eerst in 1992 op met hun groep en vielen onmiddellijk op door hun schitterende samenzang en duidelijk herkenbare geluid.

Tijd om eens kennis te maken met The Spinney Brothers hier tijdens een interview op “Eastlink TV”, opgenomen in de Sackville Nova Scotia studio.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sedert die tijd hebben zij 8 albums in eigen beheer uitgebracht en zijn inmiddels beloond met veel “Eastern Canadian Bluegrass” Awards,  zoals reeds drie keer gekozen tot “Vocal Group of the Year”.

De Spinney Brothers” zijn inmddels ook toegetreden tot de “Nova Scotia Music Hall of Fame” en zij worden op dit album begeleid door Gary Dalrymple op mandoline, Darryl Hebb op de bas.

Zij hebben inmiddels in geheel Canada opgetreden en van het zuidwesten van de VS in Californie tot het Noordoosten van de VS in Maine, waardoor je toch wel mag spreken van “Canada’s International Bluegrass Band” ,“The Spinney Brothers”.

The Spinney Brothers - Sunday Drive

Ook nog even kijken en luisteren naar een “live” optreden van The Spinney Brothers” hier met de song “Sunday Drive”, die staat op hun gospel-bluegrass album “Here at the Cross”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Marshall Family - Volume One

De vorige week besteedde ik ook al aandacht aan het album “Ralph Stanley Live! At McClure” met een aantal fraaie optredens van diverse bluegrassgroepen en er staat zoveel moois op, dat we deze week nog eens terug keren naar dat optreden tijdens het Memorial Weekeinde van 1975 hier met The Marshall Family en de song “Something the World Didn’t Give Me”.

De Marshall Family ook wel “The Marshall’s” genoemd, bestaande uit vader, moeder, drie zonen en een dochter,  kregen in de mid-jaren ‘70 grotere bekendheid, doordat Ralph Stanley hun uitnodigde om deel te nemen aan z’n festivals.

De groep met o.a. David en Judy Marshall maakte drie albums allemaal in de sfeer van de bluegrass-gospel. Zo’n 10 jaar later verdwenen zij van de muzikale podia, maar hun muziek is nog steeds zeer de moeite waard om naar te luisteren en trouwens ook nog aan te schaffen.

Ralph Stanley & The Marshalls - When I Wake Up to Sleep No More

U kunt toch ook nog even kennismaken met de samenwerking van Ralph Stanley & The Clinch Mountain hier samen met The Marshall Family met de bijzondere bluegrass-gospel “When I Wake Up to Sleep No More”. Deze song staat trouwens op het fraaie dubbel-album “Ralph Stanley and Friends”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tijdens dit concert ook nog een optreden van de legendarische King of Bluegrass, Jimmy Martin, hier op speciaal verzoek van Ralph Stanley op de mandoline en met leadzang tijdens de door Carter Stanley geschreven song “White Dove” natuurlijk smen met Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys

Vervolgens een schitterende versie van de song “I’ll Just Go Away” door Ralph Stanley & the Clinch Mountain Boys  in McClure Virginia gedurende het Memorial Day weekeinde van 23 t/m 25 mei 1975.

Van dit drie-daagse concert met Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met als lead-zanger/gitarist de legendarische Keith Whitley, zijn een groot aantal opnames gemaakt met o.a. medewerking van tal van andere bekende en minder bekende bluegrass groepen en musici als Don Reno & Bill Harrell, Jimmy Martin , de Outdoor Plumbing Company, The Coins Brothers en The Country Gentlemen.

Ralph Stanley Live! At McClure

In 1994 werd van deze opnames 25 songs door Rebel Records op een album geperst met als titel “Ralph Stanley—Live! At McClure”.

Dit schitterende album is nog steeds aan te schaffen, maar dan wel in Amerika via het internet.

Maar goed u kunt een aantal tracks natuurlijk ook gewoon in dit programma “Countrymusic Round-Up” beluisteren dan wel aanvragen via het emailadres van de lokale omroep “Vrolek”.

“The White Dove”. Ooit geschreven door Carter Stanley en hier voor u gezongen en gespeeld door o.a. Peter Rowan op rhythm gitaar met lead-zang, Tony Rice op solo-gitaar en harmonie- zang evenals  Bryn Bright op de staande bas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tom T. Hall - Ballad of Forty Dollars

De vorige week in dit programma speciale aandacht voor John Fogerty met z’n album “John Fogerty Wrote Songs for Everyone”, dat nog uitgebracht moest worden.

Nu voor de verandering eens terug naar de vroege jaren van de countrymuziek , die toen nog op vinyl werd uitgebracht, hier met zanger/gitarist en vooral schrijver Tom T. Hall en z’n boeiend verhaal met de titel “Ballad of the 40 Dollars”.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog even kijken en luisteren naar een “live” optreden van Tom T. Hall hier met de song “Ballad of the 40 Dollars”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens Bobby Bare met één van z’n bekendse songs “Detroit City”, een song vol heimwee naar huis.

Dat overkwam heel veel werkeloze erbeiders uit diverse staten van de VS, die naar Motor City Michigan vertrokken om daar te gaan werken in de autoindustrie, maar s’avonds hun huis en familieleden misten.

Ook deze song staat ergens op die overvolle LP box-set “Take me Home, Country Roads” inmiddels al vele malen mooi digitaal opgepoetst en uitgebracht o.a op z’n verzamelalbum  in 2007 uitgebracht door “L.T. Series”.

Elton Britt - Someday

En dan ook nog “Someday” door Elton Britt hier met een song, die eveneens staat op  één van de acht LP’s, die behoren tot een countrymuziek-box met de titel “Take Me Home, Country Roads” in 1973 uitgebracht door “Readers Digest”, maar van oorsprong stond op een LP uitgebracht door RCA.

Elton Britt uit Arkansas, een bijzondere countryzanger, die erg op zichzelf was, maar toch ook het publiek opzocht met z’n countrymuziek en zelfs nog in 1960 deelnam aan de presidentsverkiezing van de Verenigde Staten.

Gedurende zijn RCA-jaren van 1939 tot en met 1959 werden meer dan 50 albums van hem uitgebracht.

Elton Britt - RCA Years

Wilt u daar nog eens mee kennismaken? Dat kan en daarvoor kunt u o.a. kiezen voor bijvoorbeeld  het album Elton Britt—The RCA Years in 1998 op CD uitgebracht door “Collector’s Choice Music”.

Elton Britt overleed trouwens op 59-jarige leeftijd in 1972 aan een hartaanval.

Nu toch wel heel ver terug in de tijd naar 1946 voor Elton Britt hier met de song “Someday” (You’ll want me to want you).

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena - Guess Things Happens That Way

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de neerlandse inbreng aan dit programma en deze keer door Dick van Altena hier met de songs “I Guess Things Happens That Way” en “The Bottom of the Bottle” .

“Guess Things Happens That Way” nu eens niet door Dick van Altena maar hier door Emmylou Harris tijdesn een “live” optreden samen met Sam Bush op mandoline en Jon Randall op gitaar.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze songs staan op z’n album “Flowers from the Moon”, dat vorig jaar verscheen en werd uitgebracht door CRS (Continental Record Service)

Dick wordt op dit album bijgestaan door Joost van Es op viool, Patrick van Gerven op lead & rhythm gitaar en dobro, Johan Jansen op pedal steel gitaar, en vervolgens ook nog een gastoptreden van Hilde Vos bij de cover song “I Guess Things Happen That Way” en Jan Gerrits vokale steun bij de bekende “Some Broken Hearts Never Mend”.

Toch ook nog even luisteren naar Dick van Altena hier samen met Ruud Hermans hier met de Nickel Song.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ween - Pretty Girl

Dan nu naar de voor mij onbekende countrygroep “Ween” uit New Hope Pensylvania hier met de song “Pretty Girl” en “I’m Holding You”.

 Deze twee songs staan op hun album “12 Golden Country Greats” in 1996 uitgebracht door Elektra Records.

“Ween” van oorsprong een experimentele rock-band opgericht in 1984 in New Hope, Pensylvania met als voornaamste leden Aaron Freeman (bijgenaamd Gene Ween) en Mickey Melchiondo (Dean Ween) beiden multi-instrumentalisten, die zich voornamelijk een naam hadden opgebouwd bij cult-underground muziekliefhebbers.

Maar in 1996 ging “Ween” plotseling overstag en vroegen Nashville studio muzikanten om samen het album “12 Golden Country Greats” op te nemen, terwijl er maar 10 songs op het album staan.

Kennelijk slaat de titel niet op 12 songs, maar op de 12 studiomuzikanten, die zich de “Shit Creek Boys” noemden.

U moet dit alles dan ook maar met een korreltje zout nemen en gewoon als countrymuziek beschouwen.

Wellicht ook tijd voor de lezer om eens kennis te maken met “Ween” hier met een link naar een video-clip met alle songs! Gewoon op de achtergrond mee laten draaien. De “Ween” begint met de ballade “I’m Holding You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Katie Armiger - Playin' with Fire

Dan nu toch snel naar onze uitsmijtster, Katie Armiger uit het plaatsje Sugar Land even ten zuidwesten van Houston Texas hier met de song “Playin’ with Fire”, die staat op haar album “Fall into Me”, dat in januari van dit jaar werd uitgebracht door “Cold River”.

Alle songs van dit album werden door Katie zelf geschreven en al met al een fraai album met hedendaagse pop-countrymuziek.

En dan is het ook weer tijd voor de laatste video-clip natuurlijk van onze uitsmijtster Katie Armiger hier vanuit haar werkplaats met de song “Playin’ with Fire”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-oky-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Juni 4 ‘13 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op juni 8 ‘13 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. The Spinney Brothers   ***   Louisville Woman   *** Mountain Fever Records

2. The Spinney Brothers   ***   Grandpa’s Way of Life   ***   Mountain Fever Records

3. The Spinney Brothers   ***   Oh Glorious Day   ***   Mountain Fever Records

4. The Marshall Family   ***   Something the World Didn’t Give Me   ***   Rebel Records

5. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys ft. Jimmy Martin   ***   White Dove   ***               Rebel Records

6. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   I’ll Just Go Away   ***   Rebel Records

7. Tom T. Hall   ***   The Ballad of the 40 Dollars   ***   RCA Records

8. Bobby Bare   ***   Detroit City  ***   RCA Records

9. Elton Britt   ***   Someday   ***   RCA Records

10. Dick van Altena   ***   Guess Things Happens that Way   ***   CRS

11. Dick van Altena   ***   Bottom of the Bottle   ***   CRS

12. Ween   ***   Pretty Girl  ***   Elektra Records

13. Ween   ***   I’m Holding You   ***   Elektra Records

14. Katie Armiger  ***   Playin’ with Fire   ***   Cold River Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *