Ramblin’ Fever

The Roys - Ramblin' Fever

Op special verzoek van een luisteraar van de lokale omroep Vrolek in dit programma eens aandacht voor de rockabillymuziek met o.a. Elvis Presley als meeste  bekende en vervolgens “The Stray Cats” uit de jaren ‘80 .

Maar zoals altijd beginnen met de bluegrass met deze keer The Roys en een drietals songs van hun nieuwe album “Gypsy Runaway Train” en ook nog “Underhill Rose” met een tweetal songs van hun nieuwe album “Something Real”.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio met daarna aandacht voor de nederlandse inbreng in dit programma en deze keer onder verwijzing naar de vermelde rockabilly-muziek  met een knipoog ook nog eens Ria Valk met haar “Rockin’ Billy” uit de jaren ‘60 en dan ook nog maar even onze “chromen-cowboy” Henk Wijngaard met zijn “laatste rit”.

Daarna gaan we “Deep in the Heart of Texas” voor de hedendaagse countrymuziek met o.a. Mark McKinney met de song “Stolen Cash”, Max Stalling met een song van zijn album “Home to You” en treedt Kevin Fowler op als uitsmijter van dit programma met de song “Lord Loves the Drinkin’ Man” van zijn verzamelalbum “Best of ….So Far”.

The Roys - I Wonder Where You Are Tonight

We begonnen dit programma “Countrymusic Round-Up” met “The Roys” en de titelsong van hun nieuwe album “Gypsy Runaway Train” gevolgd door de Merle Haggard song “Ramblin’ Fever” en “I Wonder Were You Are Tonight” in het verre verleden in de jaren ‘40 geschreven door Johnny Bond en hier dus door The Roys gezongen en gespeeld.

Hier alvast een korte kennismaking met The Roys en hun nieuwe album “Gypsy Train Runaway” .

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De samenzang van broer en zus Lee en Elaine Roy, opgegroeid in de provincie New Brunswick Canada, is doortrokken met de bluegrass alhoewel zij in oostelijk Canada ook opgroeiden met traditionele countrymuziek en Arcadian muziek,  van waaruit de Cajun muziek in het Mississippi Deltagebied weer is ontstaan.

Zowel broer als zus begonnen al op zeer jeugdige leeftijd, waarbij Lee niet alleen optrad als zanger, maar ook de mandoline bespeelde.

Zij hadden al grote bekendheid in New England voordat zij in 2005 vertrokken naar Nashville TN, waar zij hun muziek in eigen beheer uitbrachten via Aspirion/Pedestal.

In deze periode was de muziek meer samengesteld uit een mix van traditionele bluegrass, old-time country en Americana, waarbij zij natuurlijk “fans” verwierven in deze vermelde soorten muziek. Inmiddels waren zij zich ook meer en meer gaan ontwikkelen als “songwriters”.

In 2006 brachten zij het album “The Roys” in eigen beheer uit, in 2008 gevolgd door “Good Days”.

Daarna kregen zij een contract bij Rural Rhythm Records en brachten in 2011 het album “Lonesome Whistle” uit, op 28 augustus vorig jaar gevolgd door het album “New Day Dawning” en op 4 juni j.l. het album “Gypsy Runaway Train”, waarbij zij o.a. worden geassisteerd door Randy Kohrs op dobro en Andy Leftwich op mandoline.

Ook nog even naar een “live” optreden van The Roys hier met de song “Ramblin’ Fever” opgenomen vanuit de zaal.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Underhill Rose - Helpless Wanderer

Dan nu naar de groep “Underhill Rose” hier met de song “Helpless Wander” en “Drives Me to Drinking” .

Deze songs staan op hun nieuwste album “Something Real”, dat op vrijdag 31 mei j.l. in eigen beheer werd uitgebracht.

Het album bevat 13 songs, die door de leden van Underhill Rose zelf zijn geschreven.

Vanuit de “Echo Mountain Recording Studio” alvast even een kleine introductie door Underhill Rose van hun nieuwe album “Something Real” met een aantal muzikale fragmenten.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

“Underhill Rose”, het damestrio afkomstig uit Ashville North Carolina, die inmiddels bekend staat om hun schitterende samenzang, waarbij zij bluegrass, Americana, blues en soulmuziek samensmelten tot een soort “gevoelige country soul” geluid.

Het album werd opgenomen in de bekende “Echo Mountain Recording Studio” en de hulp van negen musici eveneens uit Ashville samen met de dames Eleanor Underhill, Molly Rose, die als lead-zangeres optreedt en zeer recent ook Salley Williamson.

Zoals gezegd in eigen beheer uitgebracht, dat is gemakkelijker gezegd dn gedaan, maar de groep heeft het benodigde geld middels een zogenaamde “crowd-funding” actie, waaraan zo’n 300 personen deelnamen en na zo’n 38 dagen hadden zij zo’n $ 18.000 dollar verzameld, 3 duizend meer dan nodig.

In 2011 hadden trouwens de dames ook al het album “Underhill Rose’ uitgebracht.

Ook kunt u alvast even kennismaken met hun nieuwe project met de titel “Underhill Rose Under Cover” en hiervan hun tweede video-clip “Stay with You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Elvis Presley - Johnny B Goode

Dan nu iets heel anders! De vorige week werd ik tijdens de uitzending gebeld door een luisteraar met het verzoek om ook eens de rockabilly muziek in de schijnwerpers te plaatsen.

De bekendste rockabillyperformer is zonder twijfel Elvis Presley, die met zijn allereerste opnames bij Sun Records in 1954 de stijl eigenhandig transformeerde tot een muziekstroming, die aansloeg bij een breed publiek.

Dus hoog tijd voor één van de bekendste rockabilly performers uit de jaren ‘60 Elvis Presley hier met de song “Johnny B. Goode”.

Naast Elvis Presley in z’n jonge jaren waren er natuurlijk ook Carl Perkins, Roy Orbison en zelfs Johnny Cash.

Deze song staat trouwens op het album “Live” van Elvis Presley tijdens een optreden op 24 augustus 1969 in “The International Hotel” in Las Vegas.

In dit bericht ook nog even terug naar de begin jaren van Elvis Presley 1957 hier nog als “rockabilly” met de song “John B Goode” middels een fraaie slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Stray Cats - Runaway Boys

Vervolgens “The Stray Cats” met de songs “Runaway Boys” en “I Won’t Stay in Your Way”.

Deze songs staan op hun verzamelalbum “The Very Best of”, dat in 2004 werd uitgebracht door BMG.

Een fraai album met van het gaatje tot de rand van de CD is gevuld met pure “rockabilly”-muziek.

Als lezer kunt u ook nog even kennisnemen van de echte “Rockabilly’s” uit de jaren ’80 “ The Stray Cats hier tijdens een “live” optreden op 16 okotber 1981 tijdens de TV-show “Live at Friday Night” met de song “Runaway Boys”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In de jaren 70, met name na ,of misschien wel als gevolg van het overlijden van Elvis Presley, kreeg men opnieuw belangstelling voor muziek van twee decennia eerder.

Er vond een heuse rock-‘n-roll- ofwel rockabilly-revival plaats, met als bekendste artiesten The Stray Cats (waarin gitarist Brian Setzer speelde).

De naam “rockabilly” is een samenvoeging van de muziekstijlen “rock and roll” en “hillbilly” en werd voor het eerst in de media gebruikt tijdens een Billboard-bespreking van de Ruckus Tyler-plaat “Rock Town Rock” in 1956.

Rockabilly is de voorloper of zelfs wegbereider van de rock-‘n-roll en is ontstaan in de vroege jaren 50, misschien wel eind jaren 40.

Er is ook nog een “a capelle “ versie van de song “I Wan’t Stay in Your Way” door The Stray Cats uit 1983 en daar kunt u ook nog even naar luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ria Valk - Rockin' Billy

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en met een knipoog naar het verzoek om weer eens ‘rockbilly’ muziek in het programma op te nemen gaan we ver terug in de tijd met Ria Valk geheel in cowboy outfit en haar song “Rockin’ Billy” of  te wel “Hou je echt nog van mij Rockin’ Billy”, die in de begin jaren ‘60 als single werd uitgebracht door Fontana.

Dat wil niet zeggen, dat de rockabilly-muziek niet meer wordt gespeeld.

Op dit moment zijn er in Nederland nog tal van bekende groepen zoals de “Wieners” , “The Barnstompers” en B.J. and the Boneheads” , die zal ik t.z.t. nog weer eens tevoorschijn halen en in dit programma laten horen.

Voor u ook nog even de mogelijk ook terug te gaan in de tijd om nog eens de originele versie van Ria Valk’s “Rockin’ Billy” te horen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Henk Wijngaard - De laatste rit

Vervolgens “De Laatste Rit” door onze “Chromen Cowboy” Henk Wijngaard hier met een song, die staat op z’n album “Van de Wereld” in 2008 uitgebracht door HRM-Rodeo Media.

Wilt u ook nog eens luisteren naar “De laatste rit” door Henk Wijngaard? Nou, dat kan hoor!

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Mark McKinney - Stolen Cash

Dan gaan we nu naar Texas met als eerste Mark McKinney hier met de song “Like Stolen Cash”, die staat op een verzamelalbum met Texaanse countrymuziek van diverse countrymusici uit de Lone Star State.

Mark, een singer/songwriter uit Austin Texas heeft inmiddels een aantal albums uitgebracht, waarvan de laatste tot dusver z’n album “Middle America” vorig jaar april werd uitgebracht door “Super Loud Music”. Een echte “Honky Tonker”, die ook regelmatig met Kevin Fowler optreedt.

Voor u als lezer nog de mogelijkheid om eens kennis te maken met Mark McKinney hier tijdens een “live” optreden met de song “Like Stolen Cash”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Max Stalling - Long Way to Get

Vervolgens “Long Way to Get” door zanger/schrijver/gitarist Max Stalling hier met een song, die staat op z’n album “Home to You” in 2010 uitgebracht door Blind Nello Records.

Het album is geproduceerd door de bekende multi-instrumentalist Lloyd Maines hier tevens op dobro, gitaar zowel akoestische, electrisch als steelgitaar, mandoline en pedal-steel met o.a. ook nog Heather Stalling op viool en achtergrondzang en Adam Oder op accordeon

Max Stalling heb ik nog niet zo vaak laten horen, maar hij heeft inmiddels al wel zo’n stuk of zes albums uitgebracht. Dus binnenkort hier meer van te verwachten.

Ook Mark heeft al meerdere albums uitgebracht, die u allemaal kunt terugvinden bij Lone Star Music in San Marcos Texas en dat ligt in de buurt van San Antonio.

Vanuit de achterkamer van het radiostation 106.1 FM Floyada (in het noordwesten van Texas) een akoestisch optreden van Max Stalling hier met de song “Long Way to get”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the link!

Kevin Fowler - Lord Loves the Drinkin Man

Dan is het nog tijd voor onze uitsmijter Kevin Fowler hier met de song “Lord Love’s Drinkin’ Man”, van wie hij die wijsheid heeft weet ik niet, maar z’n album, waarop deze song staat,  is in ieder geval in 2010 in eigen beheer uitgebracht door Kevin Fowler Records.

Voor u als lezer tot slot vanuit Houston Texas nog een “live” optreden van Kevin Fowler met z’n band met de song “Lord Loves the Drinkin’ Man”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: June 11 ‘13 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op June 15 ‘13 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1.  The Roys   ***   Gypsy Runaway Train   ***  Rural Rhythm Records

2.  The Roys   ***   Ramblin’ Fever   ***   Rural Rhythm Records

3.  The Roys   ***   I Wonder Where You Are Tonight   ***   Rural Rhythm Records

4.  Underhill Rose   ***   Helpless Wanderer   ***   Underhill Rose

5.  Underhill Rose   ***   Drives Me to Drink   ***   Underhill Rose

6.  Elvis Presley   ***   Johnny B. Goode   ***   RCA-Sony/BMG

7.  The Stray Cats   ***   Runaway Boys   ***   BMG-Camden

8.  The Stray Cats   ***   I Won’t Stay in Your Way   ***   BMG-Camden

9.  Ria Valk   ***   Rockin’ Billy   ***   Fontana

10. Henk Wijngaard   ***   De Laatste Rit   ***   HRM Rodeo Media

11. Mark McKinley   ***   Like Stolen Cash   ***  Texas Time Records

12. Max Stalling   ***   Long Way to Get   ***   Blind Nello Records

13. Kevin Fowler   ***   Lord Loves the Drinkin’ Man   ***   Kevin Fowler Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *