Sometimes a Man Takes a Drink

Larry Cordle - Sometimes a Man Takes a Drink

De afgelopen twee weken heeft u i.v.m. m’n vakantie kunnen luisteren naar non-stop countrymuziek, maar vanavond weer “live” vanuit de studio van uw lokale omroep Vrolek met bijzondere countrymuziek met o.a. twee songs van het nieuwe album van John Fogerty samen met o.a. Brad Paisley en Alan Jackson.

Maar zoals altijd beginnen we met bluegrassmuziek nu door Larry Cordle met drie songs van z’n album “Pud Marcum’s Hangin’” en gaan we ook nog terug in de tijd naar een “live” optreden van o.a. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys tijdens het Memorial Day weekeinde in 1975.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio met daarna aandacht voor de nederlandse inbreng in dit programma deze keer door de Goudse groep Change of Key mede in verband met hun optreden tijdens het muziek- en kleinkunstfestival “Huiskamer van de stad-Gouda” op zondag, 2 juni a.s.

Vervolgens naar Texas voor de Tejas Brothers alsook George Strait met een song van zijn nieuwe album “Love Is Everything” en treedt Luke Bryan op in Nashville TN als uitsmijter van dit programma met de song “Crash My Party”.

Larry Cordle - Brown Check

Na nu zoals reeds aangekondigd drie songs, “Brown Check”, “Gone on Before” en “Sometimes a Man Takes a Drink” door zanger/schrijver/gitarist Larry Cordle, die staan op z’n album “Pud Marcum’s Hangin’” in 2011 in eigen beheer uitgebracht door Mightycord Records.

Van dit album, dat is opgenomen in de studio van producer en dobrospeler Randy Korhs, zijn er niet zoveel op de markt verschenen en vandaar dat het even heeft geduurd voordat een exemplaar hier bij het programma “Countrymusic Round-Up” in het Groene hart van de Krimpenerwaard verscheen.

“Brown Check” een bijzonder verhaal over een klaploper, die liever lui dan moe is en het gebruik van sociale voorzieningen als z’n werk beschouwt en alles in het werk stelt om automatisch een“Brown Check” te ontvangen.

Vervolgens ook nog de fraaie song “Gone on Before” door Larry Cordle op gitaar met lead-zang op dit album bijgestaan door Jenee Fleenor op viool, Chris Harris op mandoline, Mike Anglin op de bas en tenslotte Randy Kohrs op resonator gitaar.

Ik kondigde dit album “Pud Marcum’s Hangin’” van Larry Cordle aan als een bluegrass album, maar eigenlijk is het een mix van bluegrass, country en Americana, waarbij de song “Sometimes a Man Takes a Drink” een echte honky-tonk countrysong is.

Larry Cordle heeft alle 12 songs van dit album zelf geschreven links en rechts geholpen door o.a. Larry Shell met wie hij destijds de nr. 1 country song “Murder on Music Row” schreef en trouwens ook nog Connie Leigh.

Voor u als lezer de eerste video-clip van dit bericht met een “live-optreden” van Larry Cordle in Music City Roots met de titelsong van z’n album “Pud Marcum’s Hanging”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys - I Hear a Choo Choo Coming

Dan als “goedmaker” toch naar de echte en traditionele bluegrass en daarvoor gaan we teug naar 1975 naar een “live” optreden van Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys hier met de song “I Hear a Choo Choo Coming” gevolgd door “I’m on My Way back to the Old Home” met in de laatstvermelde song de “Father of Bluegrass” Bill Monroe als gast en u hoorde natuurlijk ook de aankondiging van het optreden van Ralph Stanley in McClure Virginia gedurende het Memorial Day weekeinde van 23 t/m 25 mei 1975.

Een fraaie binnenkomer “I Hear a Choo Choo Coming” door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys hier tijdens een “live” optreden met Keith Whitley op rhythm-gitaar en lead-zang, Roy “Renfro” Profitt op lead-gitaar, Jack Cooke op de staande bas en tenslotte “His Masters Voice” Ralph Stanley op banjo. Een muziekfeestje van jewelste!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Van dit drie-daagse concert met Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met als lead-zanger/gitarist de legendarische Keith Whitley zijn een groot aantal opnames gemaakt met o.a. medewerking van tal van andere gerenommeerde bluegrass groepen zoals Don Reno & Bill Harrell, Jimmy Martin, de Outdoor Plumbing Company, The Coins Brothers en The Country Gentlemen.

In 1994 werd van deze opnames 25 songs door Rebel Records op een album geperst met als titel “Ralph Stanley—Live! At McClure”.

Dit schitterende album is nog steeds aan te schaffen, maar dan wel in Amerika via het internet.

Maar goed u kunt een aantal tracks natuurlijk ook gewoon in dit programma “Countrymusic Round-Up” beluisteren dan wel aanvragen.

Tijdens dit concert ook nog een optreden van “Larry Sparks & The Lonesome Ramblers” hier met de song “Blue Ridge Cabin Home” en “Green Pastures in the Sky” door Larry Sparks & The Lonesome Ramblers.

Ook deze songs staan dus ook op dat fraaie album “Ralph Stanley—Live! At McClure”.

Toch ook nog even weer een kennismaking met Larry Sparks & His Lonesome Ramblers hier met de song “Face in the Crowd”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Fogerty Wrote a Song For Everyone

Dan nu zoals aangekondigd het nieuwe album van John Fogerty hier samen met gitarist-wizzard en countryzanger Brad Paisley met de song “Hot Rod Heart” en “Have You Ever Seen the Rain” door John Fogerty samen met de bekende countryzanger/gitarist Alan Jackson.

Om te beginnen voor de lezer van dit bericht even een introductie van het nieuwe album “John Fogerty Wrote a Song for Everyone” met leuke studiofragmenten.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze songs staan op het nieuwe en negende studio album met de titel “John Fogerty Wrote A Song For Everyone”, dat vandaag, 28 mei 2013 officieel zal worden gepresenteerd.

Ook nog even de mening van Brad Paisley over zijn medewerking aan John Fogerty met flitsend gitaarwerk tijdens de song “Hot Rod Heart”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Fogert & Alan Jackson - Have You Ever Seen the Rain

Het is eigenlijk een klassieke fantasie om terug te keren naar het verleden met de kennis van nu John Fogerty van de Creedence Clearwater Revival met z’n songs uit de jaren ‘70.

Fogerty brengt bijgestaan door een aantal bekende artiesten zoals Alan Jackson, The Zac Brown Band, Miranda Lambert, Kid Rock, Bob Seger en Jenifer Hudson nog eens zijn toppers, als leadzanger en schrijver/gitarist van CCR uit het verleden onder onze aandacht.

Op dit bijzondere album “John Fogerty Wrote a Song For Everyone” met 14 songs toch ook nog twee nieuwe songs en in totaal 16 speciale gasten.

Natuurlijk kunt u als countrymuziekliefhebber ook nog even luisteren naar John Fogerty samen met Alan Jackson tijdens de song “Have You Ever Seen the Rain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - Friendship Is a Two-way Street

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng aan dit programma en natuurlijk onder verwijzing naar het muziek- en kleinfunstfestival in de stad Gouda op zondagmiddag, 2 juni a.s. alvast even een voorproefje van de Goudse countrygroep “Change of Key” hier met de song “Friendship Is a Two-way Street”, die staat op de eerste CD van hun dubbelalbum “When Music Calls My Name”.

Change of Key & Huiskamer van de Stad

“Change of Key” zal tijdens het vermelde festival “Huiskamer van de stad-Gouda”  drie optredens verzorgen in de hoogste huiskamer van Gouda n.l. aan de Ronsseweg 124.

Voor meer informatie gewoon even naar hun website!

Bijna net als in een huiskamer, de studio van de lokale omroep Radio Barneveld, met een optreden van Change of Key gedurende het programma “Countryland”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tejas Brothers - Don't Be So Mean

Dan nu naar Texas voor de Tejas Brothers hier met de song “Don’t Be So Mean”, die staat op hun album “Live a Little More” op 23 april van dit jaar uitgebracht door “No No Records”.

De Tejas Brothers onstonden in de herfst van 2006 op een klein podium in de historische Fort Worth Stockyards.

Gitarist Chris Zalez nodigde accordionist Dave Perez uit voor een wekelijkse sessie in de Stockyards, nadat zij elkaar twee dagen daarvoor voor het eerst hadden ontmoet.

De twee hadden al snel door dat er meer inzat en nodigden drummer Danny Cochran en de staande basspeler John Garza uit om mee te spelen en de Tejas Brothers waren geboren met typische muziek uit de Lonestar State.

“Live a Little More” is hun 3de studio album geproduceerd door de bekende Lloyd Maines met gastoptredens van o.a. Augie Meyers, Larry Joe Taylor & Deryl Dodd.

Voor een optreden van de Tejas Brothers met de song “Swerve” gaan we even naar de “Chisholm Trail Ballroom ” in het historische Lockhart Texas, zo’n 20 minuten rijden ten zuiden van Austin.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Strait - I Got a Car

Vervolgens ook nog uit Texas “I Got a Car” door George Strait hier met een song, die staat op z’n album “Love Is Everything”, die op 14 mei j.l. officieel werd uitgebracht door MCA Nashville.

George Strait geboren op 18 mei 1952 in Poteet Texas had besloten, dat hij niet meer zou gaan optreden na z’n 60stige verjaardag en daarom is hij dit jaar nog bezig met een afscheidstournee, dat naar verwachting in 2014 zal worden afgerond.

Maar niet meer optreden betekent niet automatisch dat hij ook een pause zou nemen voor het maken van albums en daarom is er ook geen enkele reden om aan te namen, dat z’n 28ste studioalbum “Love is Everything”, dat net is verschenen voor de start van z’n afscheidstournee, ook z’n laatste album zal zijn.

Nee dus! Gewoon door gaan met fraaie countrymuziek.

Voor u nog even de mogelijkheid om nog een “live” optreden van George Strait bij te wonen hier gedurende het ACM Award Festival 2013 met de song “Give It All We Got Tonight”, die eveneens staat op het album “Love Is Everything”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

Luke Bryan - Crash My Party

Dan nu snel naar onze uitsmijter Luke Bryan hier met de song “Crash My Party”, die op dit moment als single is uitgebracht door Capitol Records en op de 8ste plaats staat van de Billboard  Hot Country Top 20 en naar verwachting zal staan op z’n volgende album.

Zijn 3de studioalbum “Tailgates & Tanlines” uit 2011 heeft inmiddels een “Double Platinum” status bereikt en z’n zeer recente album uit de “Spring Break” serie “Spring Break … Here to Party” in maart kwam tevoorschijn op de nr. 1 plek van de Billboard Top 200 in maart j.l.

 Tijdens een optreden in  “The Late Show With David Letterman” op maandagavond, 13 mei j.l. maakte de huidige  “American Country Music Entertainer of the Year” bekend, dat zijn volgende album op 13 augustus a.s. zal worden uitgebracht.

Tot slot ook nog even naar het vermelde “live” optreden van Luke Bryan met de song “Crash My Party”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: mei 28 ‘13 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op juni 1 ‘13 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek ***   Label

1. Larry Cordle   ***   Brown Check   ***   Mightycord Records

2. Larry Cordle   ***   Gone on Before   ***   Mightycord Records

3. Larry Cordle   ***   Sometimes a Man Takes a Drink   ***   Mightycord Records

4. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   I Hear a Choo Choo Coming   ***   Rebel Records

5. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys ft. Bill Monroe   ***   I’m on My Way Back to the Old Home   ***   Rebel Records

6. Larry Sparks & The Lonesome Ramblers   ***   Blue Ridge Mountain Home   ***   Rebel Records

7. Larry Sparks & The Lonesome Ramblers   ***   Green Pastures in the Sky   ***   Rebel Records

8. John Fogerty ft. Brad Paisley   ***   Hot Rod Heart   ***   Vanguard Records

9. John Fogerty ft. Alan Jackson   ***   Have You Ever Seen the Rain   ***    Vanguard Records

10. Change of Key   ***   Friendship Is a Two-way Street   ***   Change of Key

11. Tejas Brothers   ***    Don’t Be So Mean   ***   No No Records

12. George Strait   ***   I Got a Car   ***   Humphead/MCA Nashville

13. Luke Bryan   ***   Crash My Party   ***   Capitol Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *