When the Last Curtain Falls

George Jones - When The Last Curtain Falls

De vorige week dinsdag was er geen nieuwe versie van het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” i.v.m. de inhuldiging van Koning Willem Alexander en dus ook geen aandacht voor het overlijden van George Jones op vrijdag, 26 april. J.l.

In dit programma alsnog een eerbetoon aan deze zeer bekende countrymuziek-legende met aantal songs uit het begin en het einde van z’n carriere.

Ook kunt u nog luisteren naar een zeer geemotioneerde, maar schitterend live-optreden van Vince Gill samen met Patty Loveless tijdens de herdenkingsdienst voor George Jones op donderdag, 2 mei in de Grand Ole Opry House te Nashville TN.

Maar zoals altijd beginnen we dit programma met de bluegrass geheel in het teken van Moederdag a.s. zondag, 12 mei. Dat bent u toch niet vergeten, he!

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio met daarna aandacht voor de nederlandse inbreng in dit programma deze keer door het duo Ted & Helen uit Ridderkerk ook met een eerbetoon aan George Jones.

Vervolgens nog Randy Travis samen met George Jones met de song “A Few Ole Country Boys Around” en treedt Miranda Lambert op als uitsmijtster van dit programma met als “reminder” de song “Mama’s Broken Heart”.

Rhonda Vincent & The Rage - Medals for Mama's

“Mother, Queen of My Heart” door Bashful Brother Oswald & Charlie Collins hier met een bijzonder eerbetoon aan “moeder” aan wie ze beloofd hadden om niet te gokken en te drinken.

Die belofte kwamen ze niet helemaal na en werden tijdens het gokken nog eens op hun vingers getikt, toen de afbeelding van de winnende koninginkaart hun moeder bleek te zijn, waardoor het spel alsnog verloren ging.

Het moraal van de song is dus “Luister naar je moeder en houdt je belofte”

En omdat het toch echt “Moederdag” is a.s. zondag, 12 mei toch ook nog even luisteren naar Arlo Guthrie met zijn uitvoering van “Mother, Queen of My Heart” op speciaal verzoek van een van de aanwezigen, maar hij heeft wel een “asperientje” nodig om dit drama te vertolken.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dobro-legende Bashful Brothers Oswald of te wel Beecher Ray Kirby was een uitstekende dobro en resonatorgitaar speler, die in het verre verleden deel had uitmaakt van Roy Acuff’s  Smokey Mountain Boys en trouwens ook ere-lid was van de “Grand Ole Opry” en die overleed in 2002 op 90-jarige leeftijd in Madison Tennessee hier samen met Charlie Collins op gitaar.

Deze twee maakten een aantal akoestisch albums met  o.a. de titel “That’s Country”.

De song “Mother, Queen of My Heart” staat op het verzamelalbum “Mama’s Hand” in 2002 uitgebracht door Rounder Records. Een fraai album geheel als eerbetoon aan moeder met tal van bekende bluegrassmusici, zoals ook Rhonda Vincent hier samen met The Rage met de song “Medals for Mothers” .

Voor u nog de mogelijkheid om even te kijken en luisteren naar een “live”optreden van Rhonda Vincent & The Rage hier met de song “Medals for Mothers”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens de bekende bluegrassgroep “Alison Krauss & Union Station” met de song “Momma Cried” met lead-zang door Dan Tyminski en daarna ook nog Connie & Babe and the Blackwoods Boys met hun eerbetoon aan moeder in de vorm van de song “Dreaming of a Little Cabin”.

Connie & Babe and The Backwood Boys - Dreaming of a Little Cabin

Deze song was ooit afkomstig van hun album “Down the Road to Home” in 1995 opnieuw door Rounder Select op CD uitgebracht.

Connie & Babe & The Backwoods Boys bestaande uit Connie Gately en Babe Lofton (op gitaar met zang); Thayer Washer (zang); Red Roberts (gitaar, viool en zang); Jody Drumright (mandoline en zang); Fred Gately (op de staande bas met zang); Mike Pierson (op gitaar en tenslotte Joe Drumright (op banjo) met voor u als luisteraar een herinnering aan a.s. zondag, 12 mei Moederdag 2013. Niet vergeten dus!

U kunt nog even luisteren naar de fraaie en dramatische uitvoering van de Albert Brumley song “Dreaming of a Little Cabin” door The Stanleys tijdens een “live” optreden in de Viking Hall te Bristol TN op 11 augustus 1990.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

George Jones - Talk to Me Lonesome Heart

En dan nu in het programma “Countrymusic Round-Up” zoals aangekondigd een eerbetoon aan George Jones hier met de songs “Talk to Me Lonesome Heart” en “Achin’ Breakin’ Heart” “, die staan op de fraaie verzamelalbum “The Best of George Jones Vol. 1” – Harcore Honky Tonk in 1991 uitgebracht door Mercury Records.

Een album met 20 songs uit de begin periode van de muzikale carriere van George bij Starday Records en Mercury.

Als lezer kunt u ook nog even luisteren naar George Jones met de song “Talk to Me Lonesome Heart”, zoals deze voorkomt op het fraaie verzamelalbum “Hardcore Honky Tonk” en afkomstig is uit 1959.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Jones - Ole George Stopped Drinkin' Today

We gaan gelijk nog even door met de toepasselijke song “Ol’ George Stopped Drinkin Today” en “The Last Town I Painted”  door George Jones hier met een song, die eveneens staat op het reeds eerder vermelde verzamelalbum “The best of George Jones Vol. 1—Hardcore Honky Tonk”, terwijl de song “Ol’ George Stopped Drinkin’ Today”, afkomstig is van z’n album “Shine On” uit de jaren ‘80

George Jones  geboren in Saratoga, Texas, 12 september 1931 was een de beroemdste Amerikaanse countryzangers. Hij heeft als solo-artiest, maar ook samen met andere artiesten, meer dan 150 hits gehad.

Dit leidde tot grote erkenning onder muziekcritici en collega-muzikanten. Waylon Jennings schreef in zijn nummer “It’s Alright”: “If we all could sound like we wanted to, we’d all sound like George Jones.”

Naast zijn muzikale carrière kende Jones een roerig leven.

Hij haalde dikwijls de krantenkoppen met berichten over dronkenschap, diverse relaties (waaronder zijn huwelijk met Tammy Wynette) en geweld. Ook miste hij daardoor vele optredens, wat hem de bijnaam “No Show Jones” opleverde.

Voor 2013 had Jones in de maand november zijn laatste tournee gepland, waarna hij met pensioen wilde gaan.(Dit tournee gaat trouwens wel door als eerbetoon aan George Jones).

Na een ziekenhuisopname wegens bloeddrukproblemen overleed hij op 26 april j.l. op 81-jarige leeftijd in het ziekenhuis te Nashville TN.

Voor u ook nog een fraaie “slide-show” met foto’s van George Jones en vrienden en ondertussen kunt u luisteren naar de song “Ole George Stopped Drinking Today”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Jones - When the Last Curtain Falls

We gaan nog even door met ons eerbetoon met de toepasselijke song “When The Last Curtain Falls”.

In de countrymuziek worden heel vaak “een metafoor” gebruikt om een boodschap minder hard te verkondigen en dat was natuurlijk ook met de song “When the Last Curtain Falls” of te wel “Wanneer het laatste doek valt” en deze song hoorde u nog van George Jones en die staat op z’n album “The Cold Hard Truth” of te wel “De koude harde waarheid” in 1999 uitgebracht door Asylum/MCA Nashville.

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar deze dramatische song “When the Last Curtain Falls”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vince Gill - Go Rest High Upon that Mountain

Daarna in dit programma Vince Gill samen met Patty Loveless tijdens de herdenkingsdienst op donderdag, 2 mei j.l. met een zeer emotionele uitvoering van de schitterende gospel “Go Rest High Upon That Mountain” ooit door Vince Gill zelf geschreven in de begin jaren ‘90 en die van oorsprong staat op z’n album “Whe Love Finds You” in 1994 uitgebracht door MCA Nashville.

Vince Gill en Patty Loveless, die George Jones erg goed kenden, waren naast andere bekende countrymusici/zangers en zangeressen als familievriend Tanya Tucker, Barbara Mandrell z’n duo-partner uit de jaren ‘80, Charlie Daniels,  Randy Travis , Alan Jackson, Travis Tritt, die optraden.

Zelfs de vroegere presidentsvrouw Laura Bush uit Texas was aanwezig en bedankte George Jones voor zijn muziek.

Het was ook niet meer dan heel passend, dat de afscheidsdienst voor deze countryheld plaatsvond in Nashville’s Grand Ole Opry House, de plek, waar George Jones honderden keren had opgetreden of het nu was tijdens een van de WSM Radio Shows of bij de uitreikingen van CMA Awards.

U moet toch ook echt even de tijd nemen om eens te kijken en luisteren naar de emotionele, maar schitterende bijdrage van Vince Gill en Patty Loveless tijdens de herdenkingsdienst voor George Jones hier met de song “Go rest High Upon That Mountain”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Garth Hudson, Richard Bowden and Gabriel Rhodes - Till We meet Again

Vervolgens “Till We Meet Again” als extra toegift hier door uw programmamaker toegevoegd aan het eerbetoon aan George Jones. Deze uitvoering staat op het album “Turn of the Century Songs” gepresenteerd door Marsteller & Rhodes, dat zeer recent is uitgebracht door Doubloon Records.

Hier door Garth Hudson op accordion, Richard Bowden op viool en Gabriel Rhodes op piano en gitaar.

Ted & Helen - Love Bug

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het dan nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met ook een eerbetoon aan George Jones hier door het duo “Ted & Helen” hier met de songs “Love Bug” en “A Girl I Used to Know” natuurlijk heel bekend van de vertolking door George Jones.

Deze songs staan op het album “Ted Sings The Hits of George Jones” in 2005 uitgebracht door Starsound.

Ted en z’n vrouw Helen uit Ridderkerk vormen een zeer gewaardeerd countryduo en dat doen ze al zo’n’ 25 jaar lang. Zeer recent hebben zij ter viering van dit jubileum ook weer eens een mooi album uitgebracht met de toepasselijke titel “25 Years of Country Music” with Ted & Helen.

Dit album kunt u natuurlijk bestellen via hun website,  maar als u een optreden van hen bijwoont dan hebben zij hun CD’s vast wel bij zich en kunt u het daar aanschaffen.

Voor u als lezer van dit bericht nog de mogelijkheid om middels een “slide-show” van het duo Ted & Helen” te luisteren naar de song “Love Bug”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Jones & Randy Travis - A Few Ole Country Boys Around

Dan gaan we nu weer verder en nu met Randy Travis samen met George Jones en de toepasselijke song “A Few Ole Country Boys Around”.

Deze song staat niet alleen op het George Jones verzamelalbum “40 Years of Duets” in 2007 uitgebracht door Time Life Music, maar eveneens op het verzamelalbum “Heroes and Friends” van Randy Travis.

Randy Travis & George Jones - A Few Ole Countryboys Around

Dit is een fraai album met 14 songs, waarbij Randy Travis vokaal wordt bijgestaan door een aantal van z’n helden en vrienden zoals George Jones, Conway Twitty, Vern Gosdin, Loretta Lynn, Tammy Wynette en heel verrassend ook nog Clint Eastwood en B.B. King.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Randy Travis samen met “good ole” George Jones hier met de song “A Few Ole Country Boys Around”.

Gewooon even doorschakelen/Just Use the Link!

Miranda Lambert - Mama's Broken Heart

En dan nu snel nog even een herinnering aan Moederdag a.s. zondag, 12 mei door Miranda Lambert hier met de song “Mama’s  Broken Heart”,  die staat op haar album “Four the Record” vorig jaar uitgebracht door Columbia Nashville.

Tot slot van dit bericht nog een bijzondere video-clip van Miranda Lambert met de song “Mama’s Broken Heart”!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mei 7 ‘13 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Mei 11 ‘13 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. Rhonda Vincent & The Rage   ***   Medals for Mothers   ***   Rounder Records

3. Bashful Brothers Oswald & Charlie Collins   ***   Mother, Queen of My Heart   ***   Rounder Records

4. Alison Krauss & Union Station   ***   Momma Cried   ***   Rounder Records

5. Connie & Babe and The Backwood Boys   ***   Dreaming of a Little Cabin   ***   Rounder Records

6. George Jones   ***   Talk to Me Lonesome Heart + Achin’ Breakin’ Heart   ***   Mercury Records

7. George Jones   ***   Ol’ George Stopped Drinkin’ Today + The Last Town I Painted   ***   Morello Records/ Mercury Records

8. George Jones   ***   When the Last Curtain Falls   ***   Asylum

9. Vince Gill & Patty Loveless   ***   Go Rest High Upon That Mountain   ***   MCA Nashville

10. Garth Hudson, Richard Bowden & Gabriel Rhodes   ***   Till We Meet Again   ***   Doubloon Records

11. Ted   ***   Love Bug   ***   Starsound

12. Ted   ***   A Girl I Used to Know   ***   Starsound

13. George Jones & Randy Travis   ***  A Few Ole Country Boys Around   ***  Time Life Music

14. Miranda Lambert   ***   Mama’s Broken Heart   ***   Columbia Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *